AnetaS 30.03.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam do mnie również nie dojedzie. Samochód trzeba zostawiać przy głównej drodze, która niewiele jest lepsza od naszej, a dalej piechotką. Dobrze że to tylko 80 m ale za to w dużym błocie. Wiosna przyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 30.03.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam wszystkich serdecznie i nowych i starych Forumowiczów. Nie wszystko mi się udało przeczytać ale tak pobieżnie jestem w temacie co się w Grupie dzieje Dyskutowaliście o wylewaniu skosów na poddaszu. Ja tak nie zrobiłem ale w sumie żałuję bo na początku byłem zdecydowany na takie rozwiązanie. Jak wysunąłem taki temat na Muratorze (beton na poddaszu) to mnie prawie wyśmiali bo prawie nikt tak wtedy nie robił chociaż w naszym regionie było to popularne. Nie żebym narzekał ale teraz jak widzę to wylanie betonowych skosów i stropu z betonu na poddaszu jest tańsze niż zrobienie tego z GK. Zaletą było niewątpliwie to, że rozłożyły się trochę koszty budowy. Podczas budowy ekipa, która mi murowała cały dom chciała mi wykonać taki strop wraz z ociepleniem styropianem i na to wylewkę za mniejsz pieniądze niż zapłaciłem za ocieplenie wełną i ułożenie płyt GK na stelażu. Początkowo myślałem, że zrobię to sam ale nie znalazłem nikogo chętnego do pomocy a i czasu nie było za wiele i wziąłem ekipę. Przy stropie betonowym na pewno dom jest lepiej zabezpieczony p. pożarowo no i poddasze jest lepiej wyciszone co jest ważne zwłaszcza jak się ma dom pokryty blachą. justyna pytała o Greinplasta. też mam zrobiony dom ich systemem. Tylko przed tynkowaniem pożyczyłem od nich kilka próbek formatu A4 i to przykładałem do ściany domu. Tak wybrałem kolor Pojawi się kolejne dzieciątko forumowe Nie jest to ostanie Nie wiem które to już jest ale moje chyba wszystkie się kwalifikują do tego miana Baru fajnie masz ......... mi to się tylko 2 razy udało pojeździć na nartach w tym sezonie i to oczywiście na tych krótszych stokach. Sebo, Brzoza to ja tradycyjnie o tej porze roku tonę w błocie. Nie dość, że nie mam kostki to jeszcze droga dojazdowa..... Nie mogę zgłosić do gminy bo to jest nasza wspólna droga z sąsiadem. A że mieszkam przy niej na razie tylko ja to i moje zmartwienie A teraz to najbardziej cierpi moja żona bo ja ostatnio dużo sę włóczę i właściwie tylko w weekendy się trochę potaplam w tym błocku. Ale jak co roku obeschnie i będzie dobrze Jeszcze raz pozdrawiam i życzę uporania się z wszystkimi problemami z Warunkami, prądem itp. Niestety tak jest w naszym kraju ale zapewniam, że wszystko jest do przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.03.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 greg czeszemy się że jestes ciągle z nami - dzieki za słowa wsparcia !!! Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 30.03.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Jak dobrze usłyszeć takie słowa zapewniam, że wszystko jest do przejścia z ust osoby, która już mieszka czyli greg`a Dziękujemy za pocieszenie. Dobrze że jestem upartym realistą i też wierzę że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 30.03.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Greg!! A kij tam z drogą - wszyscy - nooo, prawie wszyscy mamy Camel Trophy jak to określiła NatkaB w swoim wątku. Moje gratulacjeeeee!!!! Brawo, brawo, brawo!!!! Przybywa nam tych malutkich forumiątek, przybywa. No i dobrze, życzę zdrowego dzieciaczka. A z drogą mamy podobnie - z ostatniego odcinka korzystamy tylko my, ale tragedia jest - za każdym razem, kiedy wyjeżdżam albo wracam klepię zdrowaśki, żeby przejechać. Renówkę se umyłam w poniedziałek - takie piękne słoneczko było - no i po co?? - to było tak zwane pytanie retoryczne Pozdrawiam wszystkich zabłoconych I niezabłoconych też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 30.03.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 No i po co ten deszcz?, a tak było dzis ładnie, a jutro znow ma lac, co troszke wyschnie to juz bajoro, nawet moje gumiaki ostatnio sie topiły i nie mogłam wyciagnac nogi:) ja niewim jak wjada do mnie w sobote, maja wkoncu przyjsc tynkowac, a jesli chodzi o prad to nie pamietam ile czekalam, ale 27 marca byl przetarg i w przyszlym tygodniu maja przyjsc podlaczyc , hurra! bedziemy miec swoj pradgreg gratuluje , ja tez jeszcze w tym roku bede miec małe "forumiatko", pozdrawiam wszystkichsebo 8877 odpoczywaj i wracaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 30.03.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 a wracając do błota wczoraj o 20 przyjechała pierwsza partia drzewa na więźbę i desek, chcieliśmy to rozładować "za stodołom" ale niestety ciągnik z wozem pełnym drewna ugrzązł na całego przyjechał sąsiad i próbował nas wyciągnąć z opałów ale dał rade wyciągnąć tylko ciągnik, więc dość daleko trzeba było nosić te deski w deszczu, a wóz dopiero ruszył po rozładowaniu więc dziś nie popełniliśmy tego błędu i wóz czeka do jutra bo mężczyźni wrócili dopiero o 21 więc nie ma jak błotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 31.03.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Hejka. Stoje przed kolejnym probleme odnośnie okien. Sposród wielu ofert na okna pcv wybraliśmy wstepnie firme VIDOK z Rzeszowa. Dostaliśmy całkiem przyzwoita oferte na komplet okien do całego domu. mam pytanie : Czy jest ktoś na Podkarpackim forum kto używa tych okien od jakiegos czasu? jak sie sprawdzają ? I co wiecie na ich temat? Prosze o pomoc bo musze dziś lub jutro sie zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.03.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Grześ ! GRATULACJE !!! fajno ze sie odezwałes - pozdrowienia dla Stokrotki widac z postów, ze dla wiekszosci z nas bolączka sa drogi ... a'propos błota to w radio własnie podawali jak radza sobie na podkarpaciu w jakies wsi kłada na drogi maty z wierzby energetycznej ... ta wierzba wypuszcza korzonki i wrasta sie w droge jeździ sie po niej miekko i elastycznie tylko droge trzeba co jakis czas kosic ... pomysł ciekawy bo wierzba jednoczesnie do wzrostu wykorzystuje mase wody i tym sposobem osusza zabagnione miejsca kto z mieszkajacych (lub jeszcze nie mieszkajacych) sie orientuje czy nowowybudowany dom trzeba naniesc w ksiegach katastralnych ... co jest ewentualnie podstawą do naniesienia jak wyglada sprawa podatku za dom nowowybudowany ? czy informacje przekazuje PINB czy samemu zgłasza sie w gminie ? czikita ...o Vidoku wiem niestety niewiele ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 31.03.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witajcie! Jeszcze troszeczkę i... dołączę do grona budujących, tylko muszę wygrac przetarg na jedną z działek. Mam jednak dylemacik na która się uprzeć . Do wyboru mam trzy podobnej wielkości, z wjazdem od północy, ale...1. dojazd po ślicznym błotku, narożna 2.sąsiedztwo bloków, od strony wjazdu 3. z dużymi topolami (5 sztuk) No i którą Kochani doradzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juzek 01.04.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Witam grupe ,w tym roku chcemy zaczac budowe na obrzezach Rzeszowa .Mam wiec do Was pytanie :czy mozecie mi podac namiary na jakies sprawdzone , dobre ekipy?a pytanie numer dwa :czy macie jakies doswiadczenia z betonem komorkowym z Kolbuszowej , tym do murowania na zaprawe cem.-wap.?Z góry dziekuje ,juzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.04.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 AAgnieszk@ mój typ to działka nr 3 topole wytniesz a dzieki temu bedziesz miała deski na budowe (super na rusztowania ) a konary - darmowy opał ... a na miejsce topol posadzisz brzozy ... a serio - to trudno radzic na podstawie tak skromnego opisu ... lecz dla mnie najmniejszy problem to topole w tej chwili jest akceptacja na ich usuwanie i zastepowanie ich innymi - mniejszymi drzewami witaj juzek ! nie mam namiarów na sprawdzone ekipy... natomiast beton komórkowy na zaprawe, jest OK, budowałem z niego łatwy w obróbce, szybki w budowaniu, przyjemny w eksploatacji nie wiem czy słyszeliscie nowine ... u nas były drozsze nosniki energi niz w Warszawie i wiekszej czesci Polski ... gaz, ropa ... ale to ma sie niedługo zmienic ... uczeni mysleli ...mysleli ... az wymyslili, ze nie musimy od dzis juz ich wysyłac "w Polske" ... wiec energia u nas bedzie za symboliczne ceny... podkarpacka ropa, gaz i prad zostanie od dzis u nas ... a gaz i ropa z Rosji popłynie do Warszawy ... a nie odwrotnie jak było do tej pory ... było do tej pory CZTERY WIELKIE REFORMY a ta ... ma byc PIĄTA ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 01.04.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Brzoza z miłą chęcią posadzę śliczne brzozy , ale pewnie wcześniej spytam czy napewno dostane pozwolenie na ich wycięcie, bo choć to działka budowlana i zakupiona od gminy, to nigdy nic nie wiadomo. juz sama mam wątpiwości czy kupowac którąś z brzegu, czy lepsze są te w środku osiedla,,, ale na te trzeba by było jeszcze poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.04.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Brzoza z miłą chęcią posadzę śliczne brzozy ... to bardzo miłe ... AAgnieszk@" przy wyborze działek kieruj sie wieksza iloscia aspektów niz podałas w tych trzech przypadkach wazna wyposazenie w media: gaz, telefon, prąd itd odległośc do przystanku, sklepu, szkoły, przedszkola, placu zabaw, lasu czy parku sasiedztwo, widoki z okna ... zamknij oczy i spróbuj z kazdej z tych działek "pospacerowac" w okolicy .. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.04.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witam Mam małe pytanko - wybieram sie w weekend majowy w okolice Ustrzyk Gornych ....co tam mozna zwiedzić ??? ....ukladam plan awaryjny gdyby pogoda nie dopisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 02.04.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Oooo Selim!! Witamy u nas. Niestety Ci nie pomogę, ze wstydem przyznaję, że w Ustrzykach byłam ze 3-4 razy w życiu Przyszedł mi rachunek za gaz 912PLN-ów . To jest za 2,5 miesiąca czyli wtedy jak przyszły te największe mrozy i zaczęliśmy grzać centralnym. Mój małż mówi, że to jeszcze mieści się w granicach tolerancji, bo w końcu to pierwszy naprawdę grzany sezon w domu. Poprzednią zimę tylko w kominku palone było i to nie na okrągło. Czy u was też słoneczko tak pięknie świeci? Błotko wysycha... Ehhh... jeszcze chwila i Sebastian będzie musiał główkować, jak się wywiązać ze złożonej oferty Miłej niedzieli wszystkim życzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.04.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Ja nie byłem ani razu no to podbijam wątek do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 02.04.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 A ja sie musze pochwalic ze w od jutra zaczynaja u mnie tynkowac:) ciesze sie jak dziecko, chyba nienormalna jestem, i pojawilo sie kolejne opoznienie - zwariuje, mial nam przyjsc gosc od przyszlego poniedzialku robic ogrzewanie podlogowe, nie ma czasu, przyjdzie dopiero po 24-tym- wrrr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 03.04.2006 02:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witaj Selimm, miło, że nas odwiedziłeś, a też byłam tylko kilka razy w Ustrzykach Górnych i to przeważnie służbowo, więc zbyt wiele nie mam do powiedzenia. Ale życzę miłego wypoczynku. U mnie błotko już przysycha, ale jest już za późno, mama zdążyła złamać nogę Agnieszka, ciężko wybrać działkę na podstawie tak wyczerpujących podpowiedzi. Działkę nr 2 wykreśliłabym, nie chciałabym w sąsiedztwie mieć blokowiska. Witaj juzek napisz coś więcej o swoim przedsięwzięciu, jakby co to mogę podać namiar na ekipę murarzy. Życzę powodzenia. Baru te 912 zł to wcale nie jest dużo, ja przez dwa miesiące (styczeń -luty) zapłaciłam 1588 zł, tylko że w kominku nie grzałam ino samym gazem. A tak poza tym DZIEŃ DOBRY Wszystkim, nowy tydzień się zaczął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 03.04.2006 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Ludzie słoneczko świeci, czas wstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts