Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Witajcie !

I wreszcie jest - słońce oczywiście - przyda się tym wszystkim którzy na razie brali kpiele błotne w drodze do swoich domów - teraz w sam raz

przed świętami samooczyszczenie i będzie dobrze.

SELIMM - Jeżeli chodzi o teren gdzie się wybierasz tj. Ustrzyki Górne to jak najbardziej popieram wybór - Bieszczady tak głębokie to najlepsze miejsce na wypoczynek i jak tam naprawdę nie byłeś to będziesz zadowolony. ja tam jeżdzę już dobrych kilka lat i prywatnie i zawodowo i

jeszcze wszędzie nie byłem .

Prwdziwe Bieszczady zaczynają się dopiero za Ustrzykami Dolnymi bo Sanok czy Solina , Polańczyk itp. to folklorystyczne miejsca dla tych co lubią się dusić a dla tych co lubią dzikość serca to tylko tam gdzie jedziesz.

Jeśli chodzi o to co można zobaczyć to napewno musisz wyskoczyć na Tarnicę tylko jak będzie ładna pogoda kilka dni przed to możesz podjechać do Wołosatego i dać sobie w zadek ostrym podejściem na Tarnicę ale jak będzie taka średnia pogoda to lepiej ciąć od Ustrzyk połoninami.

Radzę Ci też za Lutowiskami skręcić w lewo na Muczne i zobaczyć gdzie nasz towarzysz górnik Edward odpoczywał a potem pojechać do Tanawy i po pięknych bezdożach bieszczadzkich dotrzeć do polnego parkingu i na piechotkę jakieś 3 km przyciąć do Beniowej wioski której nie ma i został tylko ukraiński cmentarz a można jeszcze dalej do Sianek, ale to jeszcze + jakieś 4 km samotnego raczej marszu.

Poza tym polecam Wetlina i wodospad tamtejszy oraz jeszcze dużo miejsc ale brak tuszu w komputerze nie daje mi haha pisać.

Gdyby były potrzebne jakieś namiary do pokładowego GPS to daj znać.

Pozdrawiam wszystkich i spadam do działań zawodowych czyli zaspokajania pierwotnej potrzeby człowieka tzn. robienia ciepła.

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Baru te 912 zł to wcale nie jest dużo, ja przez dwa miesiące (styczeń -luty) zapłaciłam 1588 zł, tylko że w kominku nie grzałam ino samym gazem. :wink:

Aneta!

W tym czasie - czyli przez te 2,5 miesiąca w kominku paliłam może ze 3-4 razy, tak więc można przyjąć, że ciepełko dawało przez cały czas centralne. Czyli (niegramatyczna jestem 8) ) wychodzi na to, że tojednak dobre osiągnięcie.

Współczuję Twojej mamie - będzie uziemiona na trochę.

Ja również witam wszystkich w nowym tygodniu.

Pojechalem -Wróciłem akumulatory naladowalem !!!

Baru - co do struganki materiał deficytowy - szczegółowego rozrachowania - dla siebie nie mogę zalatwić - MASAKRA !!!

Czikita- co do Vidoku dobry bo robi na Vece - ale sa także producenci nie odbiegający jakością a mający naprawde dobrą cene!!!

Brzoza, Wojtek - za niedługo jeździmy only w lewo :)

Kubolotek - dzieki za życzenia odpoczynku spełniły sie :)

Juzek, michał - namiar wysyła na priv

Tak samo jak Was denerwuje mnie błoto - ale zaczyna obsychac :wink:

Sebo8877

sebo8877

Jak narazie Vidok dał mi najlepsza cene za zestaw okien do mojego domu.

Z bonifikata za jednorazową wpłate wyszło 11500 zł

14 okien w tym 4 balkonowe różnej wielkosci.

Kolor orzech jednostronny ze złotymi szprosami .

Bylam w trzech innych liczacych sie firmach i tam dawali 13500 zł, a nawet 16 000 zł

Jutro podpisujemy umowe i wykladamy kase na stół. Montaz zastrzegliśmy sobie pod koniec kwietnia

narazie jeswtesmy zadowoleni z ceny. A co do okien to zobaczymy wkrótce.

Pozdrawiam !!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja też nie daję. Właśnie wczoraj (intuicja) przyszło pismo,że przedłużają wydanie decyzji do 30 kwietnia :cry:

Już wiem o co w tym chodzi. Dziś mnie przeszkolili :p i jestem ciut mądrzejsza. :oops:

Zgodnie z KPA w sprawach szczególnie skomplikowanych urząd ma czas 2 miesiące na załatwienie sprawy. Do tego czasu nie wlicza się terminów przewidzianych w przepisach prawa na dokonane określonych czynności , czyli np. z uzupełnieniem czegoś przez inwestora, uzgodnienia w innych urzędach itd. Jeżeli urząd nie jest w stanie dotrzymać tego terminu powinien powiadomić strony pisemnie podając przyczynę zwłoki i wskazać nowy termin załatwienia sprawy. I to właśnie zrobił urząd w stosunku do Ciebie. :wink:

Chylę czoła przed Andreą, miałaś rację, co do terminu.

Dakar nie przejmuj się będzie dobrze.

Michał witaj w grupie.

Ludzie poradźcie mi co robić, wróble robią gniazdo w elewacji, :evil: wyskubują wełnę. :cry: Może kotka powinnam sobie kupić?

Jak to dzisiaj zobaczyłam to mi ręce opadły. :o :evil:

Sebo8877 dzieki za namiary .

My bubujemy sie w szeregówce - skrajny segment ,budowa zaczeta jakies 10 lat temu ( przykryta piwnica) . chcemy z żona jak najszybciej skonczyc ale nie wiem czy nie za ambitne plany mamy(skonczyc w tym roku).

pozdrawiam

Anetko - nie zazdroszczę Ci tych wróbli :( w którym miejsdcu robią Ci te gniazda ???

Jak wyskubują Ci welne ???

Jeżeli pod gąsiorami lub na zakończeniu dachu to najlepiej w te miejsca włożyć watę szklaną (takie igły) - u mojej babci poskutkowało dały se spokój :p

Juzek - optymizmu ani ambicji jeszcze nikt nikomu nie zabronił - 3mam kciuki - Ja tez chce skończyć w tym roku !!

Sebo8877

Baru - co do struganki materiał deficytowy - szczegółowego rozrachowania - dla siebie nie mogę zalatwić - MASAKRA !!!

Sebastian!!

Chłopie! Nie załamuj mnie!! A ja już się tak cieszyłam, że w końcu będziemy przejeżdżać nie po błocie (gdzie te wywrotki z kamieniami i gruzem, które nawieźliśmy juz wcześniej na drogę??). Nie strasz, tylko myśl, myśl 8) :D

A zaiste toż to i prawda :oops:

Służe zatem poraa jak to zrobić raz a dobrze :lol:

Baru nie przejmuj się - czeka cie

1. korytowanie

2. geowłoknina

3. piasek -10cm

4. tłuczęń kliniec -15 cm

5 pospołka 10 cm

6. kolor wierzchniej warstwy grys czerwony, lupek co se zarzyczysz 3 cm

I droga do końca zycia i o jeden dzien dłużej

1m2 takiej drogi powinien zmiescic się w cenie 30 zł bez papieru - z papierem jakieś max 40 zł.

Pytanie tylko czy tych m2 nie jest za dużo na twój budzet, ale zawsze możesz zrobić 2 pasy po 1,3m a środek traweczka ??

Sebo8877

Sebastian!

Wybij se z głowy młoteczkiem (może być i 5kg-mowy :D) jakieś korytownie! Taż pod tą warstwą błocka jest z pół metra gruzu i to w niektórych miejscach tak konkretnego, że trza by to kilofem drzeć! A tym bardziej geowłókninę i nawożenie piasku.

Drogi jest jakieś 120-130m o szerokości ok.3,5m. Tak więc trudno się mówi i jeździ się po błocku. Nie jestem Rockefeller czy jak tam się go pisze :lol:. Na razie muszę przekonać małża do stworzenia wiaty koło garażu na drewno do kominka.

Baru - jeżeli masz błoto na tej drodze to niewazne co tam teraz wysypiesz destrukt, tłuczeń piach , gruz czy diamenty to błoto będzie tam nadal.

Czy aby ta droga nie jest ____ tak ???

Woda z niej spływa czy jak??

Wiate se postaw drzewo najtaniejsze u czarnika :)

Sebo8877

Anetko - nie zazdroszczę Ci tych wróbli :( w którym miejsdcu robią Ci te gniazda ???

Jak wyskubują Ci welne ???

Jeżeli pod gąsiorami lub na zakończeniu dachu to najlepiej w te miejsca włożyć watę szklaną (takie igły) - u mojej babci poskutkowało dały se spokój :p

Jest to nad płatwią kalenicową.

W tym tygodniu ma przyjechać pan który robił elewację, może coś zaradzimy.

AnonimGall niestety nie znam, ogród jeszcze przede mną.