sebo8877 06.04.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 AnonimGall poszło na PRIV No to chyna Anetko masz problem z głowy Beti - najlepszym rozwiązaniem jest okąpać to drewno - ale problem będziesz miala z wanną - długa musi być. Ja robiłem inaczej - juz na dachu bo tak musiałem robić (dach juz stał jak kupiłem) robiłem natrysk tym http://www.selena.pl/index.php?app=1&did=27&pid=2 wieźba pod dachem była suchuteńka jak pieprz i chłonęła natryska jak gąbka. Natrysk robiłem 4 razy 5 kg wiadero starcza na 25 litórw roztworu - wiaderko kosztuje 35 zł w RCMB. Ten tytan jest zarówno ogniochronny i grzybo, plesnio bakterio i owado-bójczy. jest jeszcze sporo róznej chemii np Boramon - ale ten jest tylko od grzybów i plęsni i odwadów - ale nie ma ognia Masz sporo tej więxby tak więc zalecam rozejrzeć sie za Fobosem M-4 - najlepszy z najlepszych wg mnie Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 06.04.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 My robiliśmy tez fabosem. Na nasze drewno króre możesz zobaczyc w dzienniku budowy poszło 2 opakowania po 5 litrów koncentratu. Zostało na łaty nawet. Ale niepamietram ile kosztowało. Na pewno nie wyszło dużo !! Były inne jesszcze w ofercie ale pan z obsługi bardzo nam to polecał. Zapłaciliśmy trosze wiecej ale nie tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.04.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 czikita - zycze zebys była zadowolona z okien ! DaKar - no to wymyslili z tym geologiem ... onegdaj to było prostsze - w wykopie kier. bud. stwieradzał czy grunt spełnia wymagania normy ale nawet jak spełniał ... to prawie rutynowo robiło sie zbrojenie ław ... teraz bedzie raczej odwrotnie kase na zbrojenie "połknie" geolog ... i bedzie pisał "grunt spełnia wymagania normy" - zbrojenia nie trzeba ... wolałem realna stal w fundamencie - zamiast pieczatki i parafki najbardziej nawet uczonego geologa ... Anetko - walczyłem z kawkami w kominie ... na kawki wystarczył strach na wróble ... z wróblami nie mam doświadczenia ... Baru obawiam sie ze na nasze drogi podczas pory deszczowej to tylko łapcie z łyka sie nadaja - takie jak zakładaja ludzie zyjacy na bagnach ... AnonimGall witaj nie znam niestety nikogo od koncepcji ... podobno był w Muratorze jakis program do projektowania ogrodu na CD ... kilka osób sie nim zachwycało _Beti_ - więźbe na zewnatrz impregnowałem olejem wewnatrz srodkiem kompleksowym (na ogien, robale, grzyb) - o nazwie soltox ale na forum sa receptury na samoroby do impregnacji - o wiele tansze, jesli masz dojscie do kupna siarczanu miedzi ... to srodek mozna wymłodzic ... Sebo - qurde ... juz niedługo "only w lewo ", a tu błoto i snieg ... na szczescie mamy jednego zuzlowca z Rosji ... czarnym koniem na takie warunki moze byc Karpow ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 06.04.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 DaKar - no to wymyslili z tym geologiem ... onegdaj to było prostsze - w wykopie kier. bud. stwieradzał czy grunt spełnia wymagania normy ale nawet jak spełniał ... to prawie rutynowo robiło sie zbrojenie ław ... teraz bedzie raczej odwrotnie kase na zbrojenie "połknie" geolog ... i bedzie pisał "grunt spełnia wymagania normy" - zbrojenia nie trzeba ... wolałem realna stal w fundamencie - zamiast pieczatki i parafki najbardziej nawet uczonego geologa ... No, a wiesz przecież że tu "po sąsiedzku" prawie ze popękały domy bo usuneła się ziemia. Tak że strach jest, kurcze, dzięki, wybudowac dom - trach, po jednej zimie+roztopy nie ma domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.04.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 zgadza sie ... DaKar - bodajze w 1976 r ..."Panorama" - śląska zamiesciła artykuł - "Domy jadą" ... spory materiał ... o naszym terenie u nas pod warstwa ziemi jest w wielu miejscach półka skalna ... jesli ziemia namoknie to po tej połce zjeżdża jak po lodowisku ... zjechały wtedy odcinki szos ... domy sie przepoławiały ... najczesciej od domu "odjeżdżał jednak ganek ... bo brakowało zbrojenia ław od tego czasu u nas ludzie zbroja bez geologa ... lecz w miedzyczasie namnożyło sie tez róznej masci urzedników a oni maja rozrodzczośc jak króliki ... i teraz generuja kolejną rzesze urzedników - geologów ... smutne to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.04.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Brzoza ja bym powiedział że jak myszki chińskie te urzędniki sie plęgna MASAKRA A miaeli kaczory kroić administracje nooo Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.04.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 nooo ... mieli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 06.04.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 zgadza sie ... DaKar - bodajze w 1976 r ..."Panorama" - śląska zamiesciła artykuł - "Domy jadą" ... spory materiał ... o naszym terenie Miałam na myśli bardzo świeże wydarzenia, rok ubiegły: http://archiwum.pressmedia.com.pl/d.asp?u_file=2005/2005-03-25/A.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 06.04.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 sebo8877 Ja jestem urzednikiem i nie mam lekko. Gdyby nie mąż i jego dzialalnosc to bym, nie miala nawet zdolnosci kredytowej (moze na kredyt 50 000zł/25lat ) Szaraki w urzedach maja jak wszedzie. Naprawde. Gorzej z "górą". Trzeba zaczac admoinistarcje kroic na samej gorze czyli juz w sejmie. Tam by bylo najwiecej odpadów. A na samym dole to juz duzo nie nakroisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.04.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Czikitko kochana nie mialem zamiaru cie urazic broń Boże Oczywiście moja wypowiedź odnosi sie do Wyższej Administracji zarabiającej grube tysiące. Jak slysze że pani w Zusie lepiąca znaczki ma na łapke 2000 to ile musi miec naczelnik??? Nie mozna by tak wszystkim w kraju dac po 2500 i byłoby fajnie. Nie wiem dlaczego ale jakoś nie mogę się opędzic od coraz częsciej powtarzających się slów "Komuno Wróc" czy cos w tym jest ??? Nie martwcie się moj św. p. dziadek powtarzał "Pan Bóg nie jest mstliwy (msciwy) ale za to sparwiedliwy" Tam wszyscy będziemy równi sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 06.04.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 sebo 8877 Ja sie przecież nie obrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molus 06.04.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam, przepraszam że nie na temat, ale czy ktoś z Was pożyczał sprzęt do osuszania budynków w czasie budowy. Chcemy trochę przyspieszyć prace, ale wilgoć okropna. Jeśli macie jakieś namiary to proszę napiszcie.Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 06.04.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Anonimie!To myśmy ziomale są - dosłownie, bo my tyż Lańcut. Co do ogrodu to Ci nie pomogę, bo my dopiero w tym roku cosik planujemy ruszyć, ale nie sądzę, żebyśmy się porywali na projektanta.Mojej kumpeli jedna taka pani zaśpiewała 2400PLN-ów, za sam projekt. Osobno oczywiście robiocizna, bo materiał to zrozumiałe. Tak więc na razie spokojnie ruszymy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimGall 07.04.2006 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Anonimie! Mojej kumpeli jedna taka pani zaśpiewała 2400PLN-ów, za sam projekt. Osobno oczywiście robiocizna, bo materiał to zrozumiałe. . Mam ambicje zmieścić sie w 1 500zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimGall 07.04.2006 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Anonimie! Mojej kumpeli jedna taka pani zaśpiewała 2400PLN-ów, za sam projekt. Osobno oczywiście robiocizna, bo materiał to zrozumiałe. . Mam ambicje zmieścić sie w 1 500zł... oczywiście za samą koncepcję, bez materiałów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.04.2006 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 sebo 8877 Ja sie przecież nie obrażam. To super. Z nowości na mojej małej wojnie z budowa 1 - zamówiłem piec C.O. 2 - zakupilem membranę dachową , styropian pod wylewki, styropian pod ogrzewanie podłogowe, właz dachowy. 3 - ciężarówka z materiałami czai się za rogiem (piasek cement pod wylewki) - stoi w blokach ale nie dojedzie bo błoto 4 - dzis przemurowywuje komin ponad kalenica dam radę - znaleźć murarza na taka robotke graniczy z cudem wyobraźcie sobie 5 - jutro reszta poglebiania piwnic pod ocieplenie 6 - a w przyszłym tygodniu to dopiero będzie się dzialo !!!! Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 07.04.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Słuchajcie ludeckowie mili! Szukam mi jakiegoś szpeca od okien. Chcę w końcu wyczyścić okucia po budowie. Niektóre okna już mi ciężko chodzą, a nie chcę sobie zepsuć okuć. Jakbyście mieli kogoś sensownego, kto zajmuje się montażem okien to bardzo poperoszę o namiary . Bo ten mój thermoplast w Rzeszowie to już padł był, najbliższy jest w Jaśle, ale ja nie chcę tego robić oficjalnie-serwisowo bo to koszmarną kasę kosztuje. Muszę się z komś dogadać "na priva". Ratujcie!! Anonimie! A gdzież Twoja budowa (dom) jest? Bo nasz dom przy trakcie na Krzemienicę jest . Pozdrówka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 07.04.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Kto mówi coś o Krzemienicy k/Rzeszowa? mam tam znajomego. Mieszka tam ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 07.04.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisałam, że ja przy drodze do Krzemienicy. A w samej Krzemienicy mieszka Darob, który już wieki się do nas nie odzywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.04.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 i tasma poszła w góre mecz inauguracyjny jedziemy z Częstochową w IV biegu Rune Holta i Paweł Miesiąc jedziemy na 5:1 w V Tomek Chrzanowski i Darek Śledź nie dali rady Hanckokowi i z 5:1 w biegu zrobiło sie 3:3 ... w X Tomek Chrzanowski i Darek Śledź 5:1 i prowadzimy w meczu dziesięcioma punktami 35:25 ... w XI Nicki Pedersen wygrywa i utrzymujemy przewage w XII Hanckok ... nasi nie maja na Niego recepty ... ale znów remis i status quo ... w nominowanych niestety ... pierwszy do tyłu ... znów Hanckok bryluje jest 42:36 dla nas drugi nominowany ... podobnie Lee Richardson i Ułamek 1:5 i topnieje nasza przewaga ...juz tylko 43 :41 ... emocje rosna zenitu ... w ostatnim reprezentuja nas Niki Pedersen i Rune Holta ... Czestochowianie maja Hanckoka i Rayana Sullivana ... iiii wyniki 1.N. Pedersen 2.G. Hanckok 3.R. Holta 4.R. Sullivan wygrywamy 47:43 Rzeszów górą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts