forum_user 25.04.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 ładna dzis pogoda ... my tu gadu gadu ...a roboty ani śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 25.04.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witajcie ładna pogoda a mnie jakieś choróbsko napadło, gardło mnie boli, z nosa ciecze. A tyle roboty przede mną. Może w tym tygodniu uda się zalać chudziak, elektryka skończona, po chudziaku piony kanalizacyjne, woda. I będę czekał na tynki - dopiero końcem maja zaplanowane. Nagle wszystkim zachciało się tynkować !!!! oczywiście przed tynkami jeszcze okna - czekają już na montaż na magazynie. Dzisiaj trochę mi weselej - dostaliśmy warunki na gaz, Koszt przyłączenia to około 1800 zł netto + mapa, którą musimy dostarczyć do gazowników. Do głównej nitki gazociągu mamy jakieś 170 metrów. Myślę że to nie duży koszt, w tym tygodniu będę chciał podpisać umowę na przyłączenie. Jak takie koszty mają się u Was? więcej, mniej? Woda leży sobie w starostwie, podobnie jak rozbudowa sieci elektrycznej, kanalizacja też już przed pozwoleniem (ma być w tym roku) więc wszystkie media miałbym załatwione. Jak to bardzo mnie cieszy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 25.04.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 u mnie gaz jest w odległości 100m a na warunkach piszą coś o 4,500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 25.04.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 My prowadziliśmy gaz ok 1 km (7 domów), kosztowało nas to po 2 500 zł x 7domów to daje 17 500 zł + mapa (na mapę składaliśmy się chyba po 200 lub 300 zł - nie pamiętam. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 25.04.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 ładna dzis pogoda ... my tu gadu gadu ...a roboty ani śladu no, nie tak do końca U mnie się robota "pali się w rekach". Zaczęło się w czwartek, a dzisiaj mam problem z załatwieniem koparki na czwartek do zasypywania fundamentów. To samo z rozprowadzeniem kanalizy - człeka dobrego nie uświadczy - wszyscy mają dużo roboty i terminy zaklepane na dwa tygodnie Dzisiaj wogóle zwariowany dzień, tysiące telefonów i zakupy budowlane na szybko. Transport ziemi i pustaków i wogóle .... Wiecie coś może na temat firmy Gutta, a dokładnie chodzi mi o folię fundamentową poziomą na ściany fundamentowe i folię kubełkową na zewnątrz. Kupiłam to coś na szybko, ale nie wiem czy warte? W RCMB zachwalali jako wiodącą firmę. Tak samo zgłupiałam czy mam kupować cement czysty czy popiołowy? Zdjęcia z postępów na budowie postaram się wkleić jak tylko znajdę trochę więcej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 25.04.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 I znow melduje sie ja, u mnie prace nad centralnym ogrzewaniem trwaja, koncza robic szpalety wokol okien na poddaszu, mam parapety,jak jutro maz zalozy to sie zaraz pochwale:), a w moim ogrodzie znow cos przybylo, posadzilam 2 kolory bzu i winogrono jasne i ciemne:), pozdrawiam wszystkich budujacych, i spieszczie sie bo zapowiadaja ochłodzenie i opady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 27.04.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Jutro mają przywieść mi ziemię i od razu wyrównywać. Już się doczekać nie mogę. A później to już będę mogła myśleć co posadzić takiego aby Lonia nie zdeptała. Kubolotek ochłodzenia nie będzie a opady minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 28.04.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Pierwsza wywrotka ziemi przyjechała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 28.04.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 uff.... Melduję że ziemi już w domu brak. Chudziak zrobiony, 7 godzin w trzech pracowników. Beton z pompy. Teraz z dwa tygodnie na schnięcie i wstawiamy okna. A później tynki, instalacje, wylewki, sufity, podłogi..... ile tego jeszcze. Wykorzystuję urlop i robię trochę porządki na budowie: równanie terenu wokół domu, prowizoryczny podjazd do garażu z płytek chodnikowych, podmurowanie pod drzwi na taras. No i wreszcie wymieniłem opony. Mam nadzieję że nie sypnie śniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 28.04.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 To i ja się pochwalę. W końcu dojechał do nas spych i pozbyliśmy sie tych gór ziemi za domem. Tak się wydawało, że jest tego straszna ilość, a po pracowitej wizycie spycha - okazało się, że jeszcze z kilka wywrotek by wsiąknęło. Tak więc dzisiaj pracowicie spędziłam dzionek, grabiąc ową rozwaloną i zbronowaną ziemię. Łapki boooląąąą a jeszcze dziś do pracy buuuuuuuu . I tak jak Aneta zastanawiam się co posadzić, żeby się Nadii zbytnio nie spodobało i nie okazała gorliwego zainteresowania jak to coś wygląda pod ziemią. A oprócz tego teść spryskał mi pozostałą trawkę jakimś świństwem na mlecze i mam nadzieję, że nie zdążą zakwitnąć mi w tym roku te zółte wredniachy. No to do miłego. PS. Dwa lata temu 1 maja odbyła się majówka u RS-a, pamiętacie "staruszkowie" ? Może by tak znowu podumać o jakimś spotkanku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 28.04.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Oczywiście, że pamiętam. Trzeba pomyśleć o jakimś spotkaniu. Dziś przyjechało 6 wywrotek ziemi, jutro reszta i może też rozplantują. A co do sadzenia to napewno trawka i coś jeszcze tylko nie wiadomo co?Lonia wszystkim się interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 28.04.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 AnetaSpodono ma byc ochlodzenie akurat na niedziele a deszczu narazie to i u mnie nie bylo a tak go zapowiadaja, a wogole to moglby mi podlac trawke:), a wogole to skad ty bierzesz ta ziemie? ja chcialam 1 samochod zeby sobie podrownac i powiedziano mi ze nigdzie teraz nie ma ziemi, skad ja bierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 28.04.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 oj ja nie chcę deszczu bo mam piwnice rozkopaną a deszcz nie jest mi teraz potrzebny więc wybaczcie ale zabawie się w pogodynkę i zabraniam padać deszczowi przez tydzień dopóki nie zrobię stropu nad piwnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 28.04.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Na onecie podają że padać ma poniedziałek i wtorek, ale do tego czasu to może się jeszcze wszystko zmienić. Ziemię ponoć mam z Przybyszówki i jest to ziemia zbierana do 1 m głębokości, jeśli chcesz to mogę Ci podać nr telefonu do Pana który wozi mi ziemię. Zamawiałam ją w połowie marca, ale wcześniej ze względu na pogodę nie było możliwości wybrania i przywiezienia. Płacę 100 za jeden kurs tzn ok 9 m3 ziemi. Teraz szukam kogoś od ogrodzenia. Zadzwoniłam do Pana który robił mi balustrady na balkonach, ale on niestety ma termin dopiero na koniec sierpnia i muszę szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.04.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 anetko ale 100zł tylko za transport czy 100 zł za transport i ziemie bo jeśli to drugie to bardzo tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 29.04.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 hm... a ja w tamtym roku najtaniej znalazlam ziemie po 30zl za samochod a mialam jej baardzo duuuzo, 60 samochodow ziemi mi weszlo na moja dzialke, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 30.04.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Ogłaszam wszem i wobec ..... fundamenty skończone!!! Obsypane ziemią i zasypane piachem - 13 kamazów weszło do środka, a 2 wysypane na terenie czekają do wykorzystania. Teraz czekam, aż mury będą się piąć do góry, ale to dopiero pod koniec przyszłego tygodnia . Dla zainteresowanych można zobaczyć moje postepy na budowie tutaj! Bardzo proszę o uwagi - jeżeli coś jest źle zrobione - może da się coś jeszcze naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 30.04.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 A ja muszę swoje ambitne plany nieco zweryfikować. Nie jestem w stanie zrobić stanu surowego zamkniętego w tym roku. Procedury urzędowe trawają i trwają. Urzędy urzędami ale i inne prace idą ociążale! Np. koszenie działki. Chciałem dać 100zł miejscowym rolnikom za skoszenie "kosą" rotacyjną 14a i nie było chętnych!!! To jeden sadzi ziemniaki, drugi ma uszkodzoną kosiarkę, trzeci na kacu. Szok! Jutro miałem przewozić na działkę płyty betonowe aby zrobić drogę to znowu jest zakaz jazdy dla ciężarówek powyżej 12 ton! Dobrze się zaczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 01.05.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 pedzelito - Dowiedz się w najbliższym kółku rolniczym. Ja też myślałam, że u ukolicznych sąsiadów da się załatwić, ale zrezygnowałam i zamówiłam w Przybyszówce. Bez problemu przyjechali i zrobli. Ceny za koszenie nie powiem, bo za 32a chyba w 2004 r. - kosiarka rotacyjna, orka i bronowanie zapłaciłam 350,00. GRUPO gdzie jesteś??? Cisza jak makiem zasiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.05.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 jak na razie meteorolodzy przestrzelili z zapowiedziami deszczu ... padał ale nie u nas ... w Toruniu popadało równo i wczoraj zdecydowano sie rozegrac pojedynek po wahaniach ... Marma popłyneła z Adriana , ciułając jedynie 31 punktów i tracąc Holte w wypadku ... nie idzie nam na wyjazach ... oj nie idzie cieszą Wasze postepy na budowach - kochani choc nie u kazdego idzie tak jakby sie wymarzyło mi przed długim weekendem udało mi sie pooddychac tatrzanskim powietrzem, pospacerowac wzdłuz Krupówek, pokosztowac oscypek wpaśc na chwile na Słowacje na knedliczki tak wiec przy pieknej pogodzie miałem wczesniejsza "majówke" Pedzelito sezon sianokosów jeszcze sie nie zaczał Aga - fundament wydaje mi sie perfekcyjny czeka mnie przeglad kosza w studni ... a tak mi sie nie chceee a tu ... wiosna w pełni http://img149.imageshack.us/img149/2346/kotyy0pn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts