sebo8877 10.05.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Baru Toz to oczywiste ze grupa się nie wprasza na wyganianie diabła Jakże mozna byłoby inaczej się wprowadzic bez Was miom drodzy. Oczywiście trudno będzie zaprosić wszystkich i wszystkich przyjąć ale Ci najbliżsi mojemu sercu mam nadzieję ze nie odrzuca mojego zaproszenia. tak więc spraw co do parapetówy jest nadomiar banalnie prosta AAgnieszk@ nie przesadzaj z ta modrością ale co do dachu to bede się upierał i podpisywął dwoma "rencami" pod tym co pisze Baru. Naprawdę z troską o twoje nerwy i kieszeń weźcie pod uwage skromniejszy daszek Gregor 456 ja także czekam na wycenęmojej instalacji napewno opierac się będzie na bocznozasilachy dwupłytowych purmo albo kermi - co do cen to napisze jak dostanę - mój insztalator twierdzi że taniej nie znajde - zobaczymy. Brzoza wczoraj dotarł do mnie FEX 30 bestia zaparkowął juz w kotłowni- prezentuję się okazale- wszczyscy co go oglądali zastanawiali się czemu to to takie inne nie będzie widac tu ognia !!! a wentylator to masz za piecem a nie przed Się ludziska dziwowali że to taki jakiś nienormalny ten piec ZObaczymy co drzemie w jego możliwościach. Mam nadzieję że twoja nieobecnośc nie jest pokierowana przegranymi MARMY Rododendron kóry przyniósł RS podczas 1 wizyty u mnie przyjął się i zaczyna zzasuwac w górę. Dzięki RS za taki podarek ucieszyłes nim szalenie moja żonkę - Wiem ze to czytasz - napisz coś od czasu do czasu. No to tyle nowości z mojego placu boju. Pozdrawiam wszystkich cieplo i gorąco. Za 30 dni mundial !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 10.05.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witajcie ) U nas cd papierologii: mamy już poprawione WZ, warunki od geodety, teraz będziemy toczyć bój o pozwolenie na budowę. Agnieszko, każdy projekt to indywidualny wybór (my szukaliśmy i szukaliśmy chyba z pół roku), i chociaż jeszcze nie zaczęłam budowy to myślę tak jak Sebo i Baru - taki dach pochłonie dużo kosztów. Co do spiżarni to też się zgodzę z Baru, na takim metrażu powinna być. W naszym projekcie nie ma ale on ma 118 m, a w 180 - wymagałabym już spiżarnię. W ogóle to dziś się podlizuję do Baru - bo dopiero dziś obejrzałam zdjęcia. Baru - ślicznie, cudnie )) My MYŚLIMY o podobnej kolorystyce dachu i elewacji )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.05.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Wybrałam "najskromniejszy" daszek czterospadowy (garaż w bryle) a tu proszę... przytłaczajace koszty , czy dach dwuspadowy z dwiema lukarnami wyjdzie duzo taniej? Jeżdżę po okolicznych budowach znajomych i wygląda na to, że taki domek(140 m.pow.użtkowej) powinnam postawić w stanie surowym otwartym (bez okien) do 100 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 10.05.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Agnieszkaco do dachu to moge cos powiedziez, moj dom łacznie z garazem wyniosł 30tys.mater.+robocizna, szok takze ostrzegam przed duzymi dachami, A musze sie pochwalic ze mamy juz bramy garazowe, zdjecia wkleje jak odzyskam aparat, zrobili mi dzis szpalety wokol okien i kolega robi mi w pokoju polki w plyt g-k oj i jeszcze trawka juz prawie wszedzie urosla:)pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 11.05.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 W ogóle to dziś się podlizuję do Baru - bo dopiero dziś obejrzałam zdjęcia. Baru - ślicznie, cudnie )) My MYŚLIMY o podobnej kolorystyce dachu i elewacji )) Dzięki za zachwyty. A tak w ogóle to czemu mi się podlizujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 11.05.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 potwierdzam slowa Brzozy, na grzejniki stalowe mozna dostad nawet ponad 40 % upustu a na grzejniki aluminiowe duzo mniej wlasnie chce kupic piec Viessmann Vitodens 200 i chyba 24 Kw ( domek z garazem 164 m ) z czujnikiem temperatury pokojowy, zasobnik 120 l. pod spod komplet za 7750, czy to jest dobra cena ? i czy potrzebuje pogodowke, ponoc nie poniewaz czujnik pokojowy i zawory na grzejnikach beda regulowac temperature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 11.05.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Dziś ostatni dzien pracy - jutro wyjazd na II WIOSENNY TURNIEJ PIŁKI NOŻNEJ o PUCHAR DYREKTORA DYWIZJI BUDOWNICTWA DROGOWO - MOSTOWEGO Mam nadzieje że wrócimy do domu z tarcza a nie na niej - ale jak to bedzie wygladało zdam relację po powrocie. A grac będziemy tu http://www.halapilkarska.pl/?sport Już smaruje nóżki - bedą bolały zapewne Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 11.05.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 sebo8877 a gdzie chodziles do szkoly w Jaroslawiu ? a co do pilki noznej, to kiedys tez gralem bylem szybszy od pilki, tak mowili pozdrawiam hala piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 11.05.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Kubolotek jak podoba Ci się mój projekcik? Ile kosztował Cię stan surowy otwarty? (przykryty dachem, bez okien i instalacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 11.05.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Agnieszka domwk z zewnatrz jest bardzo ładny, w srodku rowniez ale t z zewnatrz rzuca sie w oczy, jest troszke szerszy od mojego, ale ja dodatkowo mam jeszcze duzy garaz takze mysle ze ten dach by cie tyle nie wynosl co mi, reszta na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 11.05.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 prosze kogos o podanie mi na priva numeru do Wojtka Tymowicza mysle ze on mi pomoze, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 11.05.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Kubolotekdziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 12.05.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 sebo8877 a gdzie chodziles do szkoly w Jaroslawiu ? a co do pilki noznej, to kiedys tez gralem bylem szybszy od pilki, tak mowili pozdrawiam hala piekna Gregor do szkoły chodziłem na Głożyny (woj śląskie powiat Wodzisław Śląski) przykro sie przyznać ale jestem napływowy. A co do mojego grania to teraz tylko rekreacyjnie kiedys klasa A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.05.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 witam po krótkiej przerwie Sebo - mysle ze z izolacjami, podbetonem i betonem zrobiłes dobrze kluczową role spełnia u Ciebie drenaz, a trzymanie sie wytycznych które kiedys ktoś wymyslił .... a ktoś inny powtarza je z uporem maniaka - nie potrafiac wyjasnic "dlaczego tak " uwazam również za problematyczne ... uwazam ze styropian tworzy izolacje zarówno cieplna .... jak i nie pozwala wodzie podciągac kapilarnie do góry ... a w przypadku kataklizmu - czyli zalania domu ... nie wierze ze w całym domu uda sie zrobic izolacje super szczelna ... a jak pokazały przykłady zalanych terenów (po wylaniu rzek) te byle jakie izolacje były zaleta ... pozwoliły na szybsze osuszenie budynków a te niby super szczelne - zatrzymały wode i trzeba było skuwac posadzki ciesze sie ze masz fexa ... i zazdroszcze ... kiedys moje zapały co do zasypu z góry ostudzali Ci którzy mieli zbilzone budowa kotły (z zasypem z góry) ... ale im - po otwarciu drzwiczek - sie dymiło ... wtedy panowała opinia, ze to wina kotła ... a nie komina teraz wiem ze majac dobry komin górny zasyp to nie tylko wygoda załadunku ale pozwala załadowac kocioł na maksa ... no i kolejny plus - oprócz wentylatora na wyciagu - to przewymiarowałes kocioł ... co przy paleniu drzewem ma bardzo duze znaczenie ... życze duzo wrazen i sukcesu na turnieju ! Grzes - nie mam namiarów na Wojtka Tymowicza ale uwazam ze przy gazie nie musisz przewymiarowywac kotła i nie musisz kupowac pogodówki - ale tu zaznaczam opinia Wojtka będzie fachowa a moja jest lamerska Greg ... dziwna sprawa ale o fachowca coraz trudniej ... sporo ludzi wyjechało za granice lub wypadło z zawodu a ci co zostali i cos potrafia maja pełne portfele zamówień Agnieszko o Twoim projekcie wypowiedzieli sie inni i mysle ze było w tym sporo racji ... ja podpisuje sie pod Twoimi słowami Sebo8877 już dawno zauwazyłam, że jesteś niezwykle życzliwym i mądrym facetem... miłego dnia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 12.05.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Sebo 8877 myslalem ze w Jaroslawiu Brzoza dziekuje za odp. do Wojtka numer juz mam od Basi i dochodze do wnioskow dokladnie takich jak piszesz skad Ty to wszystko wiesz, przeciez Ty kazdemu potrafisz udzielic fachowej rady pieknie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.05.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 niezmiernie mi miło wiesz Grześ - mimo ze nie zasługuje - miło to słyszec ... równie pieknie pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.05.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Witam po kolejnej, dłuuugiej przerwie. Juz mieszkamy na całego Mieszkamy tak, ze brak czasu na właczenie komputera . Większość dnia to prace w ogrodzie. Coś tam już widać ale bardziej widać ogromne połacie do zagospodarowania. Pokazuję kilka zdjeć. (Kliknięcie powiększa.) http://www.maciejon.republika.pl/images/xWidok.jpg http://www.maciejon.republika.pl/images/xWidok1.jpg http://www.maciejon.republika.pl/images/xZywoplot.jpg Dzisiaj tyle. Musze odrobić zaległości i chociaż troche poczytać grupę. Tyle tu nowych i nienowych osób Zauwazyłem jednak asbencję wielu "weteranów". Żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.05.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Witam Was serdecznie. Troche poobijany ale cały no i z pucherem i tarcza w dłoni wróciliśmy - niezwykła waleczność i abmicja pozwoliła nam na zdobycie pudła. Wprawdzie tylko 3 miejsce ale postęp jest ogromny. W poprzednim roku zajęliśmy ostatnie miejsce w tym 3 na 8. Najważniejsze jest to że upokażani słownymi "szczegolnie przez centralę WARSZAWA !!!" docinkami odgryźliśmy się w meczu o 3 miejsce wygrywając 4:3 - 2 brameczki moje i udowodnilismy że przeciwnika się nie lekceważy Brzoza dzięki za wsparcie co do posadzek - już powątpiewałem że cała nauka w szkole to była strata czasu Pozdrawiam serdecznie wszystkich ciepło Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 14.05.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 witam wie ktos moze gdzie mozna kupic taniej pustaki porotherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 14.05.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 był ktoś na targach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts