sebo8877 18.05.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Dzięki kubolotku że specjalnie dla mnie szperałaś aż do lutego Ja zdecydowąłem się na panelowe z purmo 11 grzejników bocznozasilanych z głowicami termostatycznymi 2x160 cm 2x140 cm 2x 120cm 3x 100 cm 1x 60cm 1 drabinka 240x60 łacznie 3 300 zł brutto . Jak to zwsze bywa przeważyła ekonomi i ograniczona ilośc środków finasowych. Do tego dochodzi bojler dwupłaszczowy 150l za 850 zł do tego naczynie wzbiorcze za 30 zł, pompa obiegowa do pieca za 300 zł i jeszcze zbiornik na wode pitną 200l za ??? (tu nie mam ceny) oraz rury rury i jeszcze raz rury wszystko w miedzi (ale będę miał maetriału szlachetego .Jeżlei chodzi o robocizną to 30 zł za punk piec bojler wszystko liczone jako 1 punkt:) Dzis powalczyłem z kanalizacją wewnętrzna - gotowa - zamontowąłem wyczystki w kominie oraz osadziłem kratki wentylacyjne. Od wtorku już na 100% zaczynam instalację co cwu i wody. Jutro biegnę osadzać narożniki pod tynkowanie i robię intal. elektr w piwnicy. Znów będzie się działo. Odpoczynek po turiejowej kontuzji dobiegł końca:0 Pozdrawiam wszystkich ciepło Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.05.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 i sie rozpadało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.05.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 jak cholera sie rozpadalo Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.05.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 i nie zamierza przestac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.05.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 no na to wychodzi ... sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.05.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 qurde ... przestało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.05.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Jasny gwint świeci śłońce sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.05.2006 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A Marma znów przegrała Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 22.05.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 http://www.marma.com.pl/lay/sg/index_02.jpgNo niestety ciągle tylko porażki. Ale może wreszcie przyjdzie przełamanie. Witam po dłuższej nieobecności, ale u mnie praca wre.Jak już meldowałem chudziak wylany, w ubiegłym tygodniu ukończenie kanalizacji i instalacja wodna wewnętrzna, przeróbki elektryczne, trochę porządkowanie działki. No i te uzgodnienia papierkowe pod przyłącz elektryczny i wodny. Czekam na tynkarzy a w międzyczasie będziemy kopać przyłącz wodny (jeśli pogoda dopisze to pewnie jutro). Co do elektryki to mam pytanie do Was czy ktoś był już w tym roku podłączany przez Rzeszowski Zakład Energetyczny? Czy zgodnie z nową taryfą z 01.01.2006 zakład na swój koszt stawia skrzynkę licznikową (pomiarową) w granicy działki czy zachowuje się tak jakby nic nie wiedział o nowych zapisach w taryfie. Niedługo będę podpisywał umowę o przyłączenie i chcę być przygotowany na ewentualną batalię o 500-700 zł. Warunki mam wydane na starych zasadach ale to było jeszcze w 2004 roku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.05.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 No niestety maja RZE ma swój regulamin który studiowałem po ilekroć - niestety za swoje uznaja podłaczenie 1. w przypadku lini napowietrzenj do zawiesia na budynku - od zawiesia we własnym zakresie łacznie ze szkrzynką zabezp itp we własnym zakresie - oni wstawiają tylko swój licznik (mnie wyszło 1100 zł) 800 zl jeszcze musze zapłacić złodziejom za podłączenie pod zawiesie brrrr 2. do skrzynki w ogrodzeniu (szkrzynka we własnym zakresie i to co za skrzynką też -choć w umowie która otrzymałes mogły zajś zmiany) że np dją skrzynke w ogrodzeniu Tu jest regulamin RZE RZeszów http://www.rzesa.rzeszow.pl/compozytor/servlet/StreamServlet?tryb=pub&akcja=pobierz_plik&plikId=3713 W pkt 8.6 jasno napisali co zawiera oplata za przyłaćz (ani slowa o skrzynkach) Złodzieje ot tyle - kto ma siłe żeby się z nimi sadzić o skrzynke Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.05.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 wreszcie świeci słoneczko, w sobotę nie dałam rady zalać stropu przez te burze ale dziś o 16 zalewamy jestem tak zdenerwowana mam nadzieje że nic się nie zawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.05.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 a czy ktoś wie jak jest w Mielcu bo tam jest mój region ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 22.05.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 sebo8877 ja zamierzam walczyć. Popatrz taryfa pkt 8.5 pod tabelą jest taki zapis Stawki opłat za przyłączenie do sieci dla IV i V grupy przyłączeniowej dla przyłącza kablowego uwzględniają koszty zakupu i montażu złącza kablowego i szafki złączowo-pomiarowej lub szafki złączowej w przypadku budynków wielolokalowych, w których lokalizacja układów pomiarowych nie pokrywa się z lokalizacją złącz kablowych. No i jest jeszcze pismo Prezesa urzędu regulacji energetyki (URE) w którym wyjaśnia, że szafka złączowo - pomiarowa to także szafka (skrzynka) pomiarowa (licznikowa). Jeśli znajdę to pismo to wkleję na grupie. może się komuś jeszcze przyda. _Beti_ u Ciebie pewnie jest tak samo bo to też chyba Rzeszowski ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 22.05.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 już mam to pismo Prezesa URE http://www.ure.gov.pl/download.php?s=1&id=772 Strona 19 Prezes w tym punkcie wnosi o "doprecyzowanie punktu taryfy, ze względu na praktyki niektórych zakładów energetycznych..... Już blisko mam do podpisania umowy o przyłączenie, jeśli będę coś wiedział więcej dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 22.05.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 witam ja robilem skrzynke po nowyn roku i za nia i montaz musialem zaplacic 1500 (roboty policznikowe) a za przylacz cos okolo 1250 w rzeszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 sebo8877 ...Stawki opłat za przyłączenie do sieci dla IV i V grupy przyłączeniowej dla przyłącza kablowego uwzględniają koszty zakupu i montażu złącza kablowego i szafki złączowo-pomiarowej lub szafki złączowej w przypadku budynków wielolokalowych, w których lokalizacja układów pomiarowych nie pokrywa się z lokalizacją złącz kablowych..... Tigermoth masz rację jakoś umknął mi ten punkt - szafke powinienes dostać od ZE - ja mam przyłącz napowietrzny Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 22.05.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Mam pytanie do znających Rzeszów: gdzie można kupic ogrodowe meble z rattanu? Gdzie byłby największy wybór? Super byłoby, gdyby było TO czynne w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.05.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Maciejon RESGAL przy RCMB - Czynne także w niedziele , Możesz poszukac jeszcze w JYSKU , obok tez jest Castorama - może tu cos znajdziesz. Wszystko czynne w niedzielę. Pozdrawiam Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.05.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 melduje że strop nad piwnicą zalany, polewaliśmy go jeszcze o 22 i 1 w nocy ale rano o 6 było na nim kilka rys, niedużych ale były, nie powiem zmartwiło mnie to może ktoś powie co jest grane w moich komentarzach napisano mi także że beton powinno sie polewać tylko raniutko i wieczorem i że nigdy nie powinno się go polewać jak jest gorący czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 23.05.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam Wszystkich po dłuuugiej nieobecności Gratuluję sukcesów budowlanych i nie tylko... My jutro wreszcie zaczynamy kopać Proszę trzymajcie kciuki Jeśli chodzi o przyłącz do sieci elektroenergetycznej, to my miesiąc temu podpisaliśmy umowę w RZE Rzeszów - Teren. W opłacie przyłączeniowej mamy skrzynkę i licznik w ogrodzeniu (mamy linię ziemną). Skrzynki są już na działce... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts