forum_user 04.06.2006 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Tigermoth - gratuluje postępów ! ... zdjęcia mile widziane Aga Manuela jest jednym z najlepiej sprzedających sie projektów ... Ku naszemu zdziwieniu zauważylismy, że 2 ulice dalej stoi dom taki, jak nasz. Nikt nie wie, jak mogliśmy to pominąć). Wykumaliśmy więc właścicieli, bo przecież wejść trzeba, mimo że wpakowaliśmy się już do 3 Manuelek w okolicy i doskonale wiemy jak to "na żywca" wygląda. Idziemy, a tam sława sław ( w okolicy) w dziedzinie "dachowców" rozlicza się z inwestorem. No więc gadu gadu ( oczywiście po rozliczeniach i grzecznoścoiwych...czy można...?) a ten dachowiec mówi tak:" pani, ja tych manuelów w tym roku pińć robiłem. Za darmo te projekty rozdają, czy co, że tak wiara powariowała?". Wkurzyłam się chwilowo, bo myślałam, że taki wyjątkowy ten nasz domek i zapytałam: panie, gdzie te domy. Nie dał się zagiąć. Niestety. Wniosek nasuwa sie sam, Manueli jak... pieprzu. Pociesz myśl, że skoro tylu ludzi ją buduje, tzn że my TEŻ mamy dobry gust. Pozdrawiam http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=202826&highlight=#202826 ale kosztownym ... Co do projektu Manuela, przeraża mnie koszt dachu i rozwiązanie schodów...http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=342591&highlight=projekt+manuela#342591 ...Nasza Manuela wyrosła w okolicach Częstochowy i nie jest jedyna- osobiście widziałam już 6 Jeśli mogę poradzić co do kosztów to trzeba jeszcze dodać jakieś 50.000,00 na kuchnie! ... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=342591&highlight=projekt+manuela#342591 Wszystkie zmiany OK, tylko po co ten trzeci balkon ?? 1. masz większe okna w pokojach dziecięcych 2. jest gdzie wyłożyć pościel aby się wywietrzyła - niekoniecznie ganiając z nią przez pół domu 3. naprawdę miło jest otworzyć sobie drzwi balkonowe i posiedzieć w ciszy 4. można się fajnie ganiać z pokoju do pokoju, bo balkon jest wspólny Popatrz sobie na naszych zdjęciach Cholera tylko że kolejny balkon to kolejna kasa, najgorsza ta barierka (5m x 200 pln = następny 1.000 zł) http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=202826&highlight=#202826 własnie ... te koszty ... czy potrzebne oprócz zbrojonych belek az tona zbrojenia dodatkowo ... co do sensowności zbrojenia - nie znając rzutów i projektu więźby dachowej trudno powiedziec czemu aż tyle ... zgaduję, ze projektant nie miał zbyt wielu miejsc aby oprzec dach w srodku budynku, wiec ciężar dachu przeniósł na sciany zewnętrze ... i chyba stąd tak horrendalne ilosci zbrojenia na słupy które maja trzymac dach aby nie przewrócił scian ... dla porównania podam Aga, ze u mnie - strop nad parterem (a robiłem całośc zbrojenia łacznie z wieńcem , belkami - strop również gęstożebrowy - słupem i schodami na budowie) poszło coś ok 800 kg stali ... pada i ulewa zdaje sie nie miec końca ... 300 m ode mnie trwa akcja "pilnownie rzeki" ... ludzie cywilni i strazacy wyciagają "różności" spod kilku mostków na rzece .... woda przystawia gałezie i smieci ... grozi wystąpieniem z brzegów ... ziemia nie przymuje juz wody ... wszędzie stawy i kałuze podtopione piwnice ... zalane do pełna studnie ... a deszcz pada ... pada ... pada ... niebo płacze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 04.06.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 niestety u nas rzeczka wylała zalało okoliczne pola i domy, sytuacja jest ciężka, mąż był na działce w piwnicy było 7cm wody podłączył więc pompę powinno być dobrze, ale działka jest w opłakanym stanie glina jest nie do zniesienia dobrze że nasypaliśmy wszędzie trochę piasku bo inaczej nie dał by się tam wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.06.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 U mnie tez masakra mokro mokro i jeszcze raz mokro Kończymy powoli C.O. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 05.06.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Kochani poniewaz dzisiaj u nas jest bezchmurne niebo, postanowilem sprawdzic jaka nas czeka pogoda , bedzie lepiej slonce i cieplej, za tydzien bedziecie mogli nasza reprezentacje ( jak wygrywa ) ogladac pod golym niebem telewizor na tarasie lub pod drzewem, bedzie 26 stopni ciepelka Tigermoth dzieki, zycze ci z calego serca zebys nam przekazal wlasnie taka wiadomosc, czasami dla co niektorych wiadomosc zycia ! i gratuluje postepiw na budowie, takze dla Agi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 05.06.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Wczoraj jechaliśmy do siostry, do Tarnobrzega i widziałm szokujące ilości wody na polach, łąkach i drodze. Przez Wielopole nie przejechaliśmy (zamknięta droga - 50 cm wody), wybraliśmy się przez Zawadkę (czy ktoś z forumowiczów tam mieszka??? bo piękne domki tam widziałam) ale też chwilami nie było fajnie Wracaliśmy przez Rzeszów. U nas jest taki przesąd, ze będzie padało dopóki Wisłok nie wyleje a teraz woda jest równo z brzegami. Mój mąż jak przejeżdżamy obok naszej działki to klnie jak szewc bo woda stoi, działka (Tak jak pisałam) rozbabrana. Normalnie bagno. Już nawet słuszałam od niego, ze w tym roku chyba nie zaczniemy buuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rzeszow 05.06.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam, Mam do wytynkowania kuchnie ( 7 m x 3 m x 2,7 m ) ~ 55 metrów kwadratowych. Czy znacie jakąs ekipę z agregatem, która by mi to w miarę szybko wytynkowała (nawet jutro - no i w rozsądnych pieniądzach. Nie jest to duzo - moze popoludniami (2, 3 dni to ktos zrobi Tynk oczywiscie tradycyjny - obrzutka już zrobiona Lokalizacja 5 km od Rzeszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.06.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Przestalo padać - może rozgadacie sie trochu ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 06.06.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 rozgadamy sie rozgadamy oby juz nie padało bo czwartek piątek mają przyjść do mnie murarze oj juz nie mogę się doczekać ale na działce jest okropnie mokro, dobrze że przed tymi deszczami posypaliśmy cały plac piaskiem, bo teraz nie dało by się tam nawet wejść, ale i tak przypuszczam że po budowie będzie mi potrzebne z 10 wywrotek dobrej ziemi ma ktoś może namiary na takową??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.06.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Beti Weź koparę i przyjedź do mnie nakopiesz se ile kcesz sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 06.06.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Beti Weź koparę i przyjedź do mnie nakopiesz se ile kcesz sebo8877 a ja też mogę? Masz jej taki nadmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.06.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 1,5 h możecie przekopać - ale warunek - zrobicie mi droga dojazdowo Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 06.06.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Więc mówicie że będzie http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/rozmaite/pogoda/2.gifale ja przewiduję że jeszcze dzisiaj będzie potrzebna http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/rozmaite/pogoda/4.gif Ale oby było słoneczko, już nie mogę się doczekać kolejnych prac wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 06.06.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Jestem i ja:) nadchodzi słoneczko- tak mowia:), a u mnie w domku maz konczy malowanie garazu, zdjeciami pochwale sie jak bedzie skonczone:) i dzis zamowilismy wkoncu drzwi wewnetrzne niby ich duzo, a nie moglam znalesc takich jak chcialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.06.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Jestem i ja:) nadchodzi słoneczko- tak mowia:), tak mówia ... niby nie pada .... ale zimnoooo 6 *C z rana ... brrr i rosa na dodatek no ale zeby nie marudzic to powiem Wam ze truskawki sie juz zaczynaja ananasowa z Grójca juz jest ... kwasnawa bo bez słońca ...ale i tak mnimusna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 08.06.2006 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Brzoza powiadasz truskawki. Zaglądam na chwilę co tu słychać i od razu głód czuję. Nie mam w domu truskawek, nie idę na dół. A z resztą kto to widział aby 3 nad ranem buszować po kuchni. Może dzisiaj kupię sobie troszkę truskawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.06.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 3 cia rano ... fiu fiu fiu - no wreszcie Słoneczko zaswieciło, choc zimno nad ranem - to jakoś rażniej truskawki od słońca robią sie słodsze więc ... smacznego Anetko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 08.06.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 a u mnie pierwsze co bylo posadzone na dzialce, to byly wlasnie truskaweczki, niestety jeszcze ich nie probowalem a do sierpnia chyba juz ich nie bedzie kto jedzie do niemiec na mistrzostwa ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 08.06.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 O jej tyle dzisiaj się działo, że zapomniałam kupić truskawki. Muszę to nadrobić. Gregor nie jadę. Dla mnie i tak doba jest trochę za krótka. A co dopiero zrobić sobie wolne i gdzieś wyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 09.06.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 No witam serdecznie Wróciłem z Zakopanego i zostałem Certifikowanym specjalista od zamówień publicznych W zakopanem zimno jak cholera !!!! A dzis Mecz POLSKA - EKWADOR liczę że wynik będzie taki jak napisy. Kazdy chyba dzis będzie kibicował co?? Nawet u mnie robota gasnie dziś o 20:50 Pogoda ma trwać słoneczna długoooooooo A truskawki to dobra rzecz - szczególnie w sypialni Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 09.06.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 BIEGNE DONIEŚĆ ŻE MURY IDĄ DO GÓRY szczegóły w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts