kubolotek 13.07.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 PILNE!!!Powiedzcie mi czy w weeked bedzie lało nad Solina? bo zapowiadaja ale moze akurat tam nie bedzie tylko gdzie indziej, jak myslicie????? A przy okazji mam juz barierki na balkonach:http://img511.imageshack.us/img511/2310/20190ja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sushi 13.07.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 witam wszystkich buduje lub wybudowal ktos w okolicach Rzeszowa dom GL 159 WACHLARZ? o to link http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-159,177,61,parter.html#r nie wiem czy na temat tu pisze jednak jestem zdesperowany i zapytac chyba nie zaszkodzi? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 14.07.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Kubolotek gratuluję barierek... miło patrzeć jak szybko u Ciebie realizowana jest wykończeniówka pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 14.07.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 No no no skromnie piękne, strach pomysleć kiedy ja zakładał będe barierki ???? jak tu jeszcze ław nie ma ?? Gratulaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 15.07.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 wtam, my też budujemy pod Rzeszowem. Nasz projekt "Dom pod modrzewiem" ARCHONA. Na razie pogoda sprzyja więc "mury pną się do góry". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 15.07.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Czy ktoś wie o jakiejś działce do sprzedania - szukam dziłki pod budowę domu, ale nie stety bezskutecznie, interesują mnie działki w okolicach Rzeszów, boguchwała, zwieczyca, budziwuj - do 16 km od Rzeszowa jesli cos wiecie to prosze o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 15.07.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Czy ktoś wie o jakiejś działce do sprzedania - szukam dziłki pod budowę domu, ale nie stety bezskutecznie, interesują mnie działki w okolicach Rzeszów, boguchwała, zwieczyca, budziwuj - do 16 km od Rzeszowa jesli cos wiecie to prosze o informację Tyczyn to chyba też do 16 km. Działki ok. 9-10 arów. Telefon do właściciela 692 812 549 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 15.07.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Witaj Aga w gronie budujących, bardzo ładny domek, też kiedyś chciałem taki budować, lecz w ostateczności przewazyły moje dziewczyny , które to strasznie nie chciały schodów. Tak więc wybór padł na niższy ale za to szerszy...... i parter.A tak na marginesie to która strona rzeszowa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 15.07.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 tomasz3211 prawie kupiliśmy w Rudnej Małej - wielkość, media, sąsiedzi ok, ale ta autostrada . Przenieśliśmy poszukiwania w inną stronę i stanęło na Tyczynie. Na razie jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 15.07.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Ach jaka szkoda, bylibyśmy sąsiadami, ja chorowałem na Rudną Małą, mieszkał tam mój brat ale sprzedał dom. Masz rację ludzie są tam bardzo fajni, urzędnicy w Głogowie również.Najwaźniejsi są sąsiedzi, bo jak są upierdliwi to (jak to ja mam) to czasami żyć się nie chce.A na marginesie to dopiero wróciłem z grilowania w Twoich okolicach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 15.07.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 to wracaliśmy razem a urzędnicy w Tyczynie też są w porządku. Sąsiedzi na szczęście trafili nam się fajni. Jest z kim pogadać a i na pomoc międzysąsiedzką można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 17.07.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 My też budujemy pod Rzeszowem.. narazie są tylko fundamenty... ale podobno "najważniejsze - zacząć".. Budujemy http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=37&flip=1 Bedę miała do was duuuużo pytań ... budowlanych.. pomożecie ? i juz pierwsze: czy dysperbitem warto izolowac wszystkie ściany fundamentowe wylane z betonu W10 od wew. i zew. czy tylko zewnetrzne i tylko od zewnątrz? Pozdro B@ha http://republika.pl/piekielko2006/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 17.07.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 B@ha ładny ten Twój domek i ma zadaszony taras. jak już macie fundamenty to już szybko pójdzie. U nas miesiąc temu też były tylko fundamenty, a teraz już stawiamy ściany na poddaszu. Nie znam się na fundamentach, ale nasz obecny majster stwierdził, że nie warto malować dysperbitem ścian fundamentowych, bo fundamenty i tak pociągną wilgoć od dołu. Ważna jest natomiast porządna izolacja pozioma. Nie zmienia to faktu, że dowiedzialiśmy się o tym po pomalowaniu fundamentów z zewnątrz (inna ekipa robiła nam fundamenty). Na pewno im to nie zaszkodzi ale wolelibyśmy te pieniążki wydać na coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 17.07.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witajcie !!! Kubolotku no no, barierka robi wrażenie..fajnie ze coś się i Ciebie dzieje nowego Bacha, witaj. Ja też mam dużo pytań do Grupy, oni są fajni pomagają. Ja dużo nie wiem, ale się uczę ku potomności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 17.07.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Cześć imienniczko (chyba)! My mamy pomalowane dysperbitem wszystkie ściany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 17.07.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Dzieki wszystkim ktorzy chwala moje barierki, mi tez sie podobaja:), jestem bardzo zadowolona z wykonania , jesli ktos bedzie potrzebowal to moge podac namiary na wykonawce,a pogoda nad Solina w ten weekend udala sie w połowie:)witam wszystkich nowych forumowiczow, ale duzo osob potrzebuje działek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.07.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam nowych i starych wyjadaczy Co u mnie - Otóż prosże Państwa mamy już wszystkie okna oraz drzwi wejściowe (fotki mam ale na aparacie ) Wczoraj podróżowałem na Słwoację - przyciągnąłem POSi-a w tym tygodniu montujemy i robimy wjazd na posesje. nadal czekamy na ten cholerny trójfazowy licznik Co do dysperbitu - to radze jednak pomalowąc wszystkie ściany - nie zaszkodzi i zrócić baczną uwafge na izlację pozioma - najlepiej podwójna papa termozgrzewalna - bez przerw ma to byc położone!!!! Sciany fundamentowe jak już są to zalecam od razu zaizolowac to termiczne Albo (tańsze) fs20 w podwójnej izolacji przeciwwodnej - folia na mur i folia na styro lub styrodur - droższy ale mniej pracochłonny. Nad poziomem terenu koniecznie przelećcie styropian czy styrodyr - dysperbitem by nie twardł i tracił swoich własciwości pod słoneczkiem Kubolotku - gratulejszyn - barierki na 102 !!! B@ha - zalecam zastanawianie się na d przejściami wody prądu kanalizacji przez lane sciany i stropy . Komin - przewód dymowy koniecznie wykonaj 20x20 (to zalecam dla wszystkich) koszt naprawde niewielki (powiększenia przekroju) a zyski moga być zawsze nie wiadomo kiedy będziecie zmuszeni przesiąść się na paliwo stałe - a tu komin 14x14 to porażka i to totalna Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga G-F 18.07.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam, wszystkich budujących na podkarpaciu, ja właśnie pracuję nad projektem mojego domu tzn. ustalam szczegóły z projektantem, dom z bali drewnianych, może ktoś z Was już taki wybudował? Myślę, że mnie przyjmiecie do swojego grona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.07.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ja Cię przyjmuje jako oddzwierny w całym tym zacnym Toowarzystwie sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 19.07.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witam, wszystkich budujących na podkarpaciu, ja właśnie pracuję nad projektem mojego domu tzn. ustalam szczegóły z projektantem, dom z bali drewnianych, może ktoś z Was już taki wybudował? Myślę, że mnie przyjmiecie do swojego grona?? Serdecznie witamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts