Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś wie o jakiejś działce do sprzedania - szukam dziłki pod budowę domu, ale nie stety bezskutecznie, interesują mnie działki w okolicach Rzeszów, boguchwała, zwieczyca, budziwuj - do 16 km od Rzeszowa

jesli cos wiecie to prosze o informację :roll:

Tyczyn to chyba też do 16 km. :) Działki ok. 9-10 arów.

Telefon do właściciela 692 812 549

Witaj Aga w gronie budujących, bardzo ładny domek, też kiedyś chciałem taki budować, lecz w ostateczności przewazyły moje dziewczyny , które to strasznie nie chciały schodów. Tak więc wybór padł na niższy ale za to szerszy...... i parter.

A tak na marginesie to która strona rzeszowa ???

Ach jaka szkoda, bylibyśmy sąsiadami, ja chorowałem na Rudną Małą, mieszkał tam mój brat ale sprzedał dom. Masz rację ludzie są tam bardzo fajni, urzędnicy w Głogowie również.

Najwaźniejsi są sąsiedzi, bo jak są upierdliwi to (jak to ja mam) to czasami żyć się nie chce.

A na marginesie to dopiero wróciłem z grilowania w Twoich okolicach.

Pozdrawiam

My też budujemy pod Rzeszowem.. narazie są tylko fundamenty... ale podobno "najważniejsze - zacząć"..

Budujemy http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=37&flip=1

Bedę miała do was duuuużo pytań ... budowlanych.. pomożecie ?

i juz pierwsze:

czy dysperbitem warto izolowac wszystkie ściany fundamentowe wylane z betonu W10 od wew. i zew. czy tylko zewnetrzne i tylko od zewnątrz?

Pozdro

B@ha

http://republika.pl/piekielko2006/

:evil:

B@ha

ładny ten Twój domek :) i ma zadaszony taras.

jak już macie fundamenty to już szybko pójdzie. U nas miesiąc temu też były tylko fundamenty, a teraz już stawiamy ściany na poddaszu. :D

Nie znam się na fundamentach, ale nasz obecny majster stwierdził, że nie warto malować dysperbitem ścian fundamentowych, bo fundamenty i tak pociągną wilgoć od dołu. Ważna jest natomiast porządna izolacja pozioma. Nie zmienia to faktu, że dowiedzialiśmy się o tym po pomalowaniu fundamentów z zewnątrz :( (inna ekipa robiła nam fundamenty). Na pewno im to nie zaszkodzi ale wolelibyśmy te pieniążki wydać na coś innego.

Dzieki wszystkim ktorzy chwala moje barierki, mi tez sie podobaja:), jestem bardzo zadowolona z wykonania , jesli ktos bedzie potrzebowal to moge podac namiary na wykonawce,

a pogoda nad Solina w ten weekend udala sie w połowie:)

witam wszystkich nowych forumowiczow, ale duzo osob potrzebuje działek...

Witam nowych :) i starych wyjadaczy :)

Co u mnie - Otóż prosże Państwa mamy już wszystkie okna oraz drzwi wejściowe (fotki mam ale na aparacie :-? )

Wczoraj podróżowałem na Słwoację - przyciągnąłem POSi-a w tym tygodniu montujemy i robimy wjazd na posesje. nadal czekamy na ten cholerny trójfazowy licznik :evil: :evil:

Co do dysperbitu - to radze jednak pomalowąc wszystkie ściany - nie zaszkodzi i zrócić baczną uwafge na izlację pozioma - najlepiej podwójna papa termozgrzewalna - bez przerw ma to byc położone!!!! :)

Sciany fundamentowe jak już są to zalecam od razu zaizolowac to termiczne Albo (tańsze) fs20 w podwójnej izolacji przeciwwodnej - folia na mur i folia na styro lub styrodur - droższy ale mniej pracochłonny.

Nad poziomem terenu koniecznie przelećcie styropian czy styrodyr - dysperbitem by nie twardł i tracił swoich własciwości pod słoneczkiem

Kubolotku - gratulejszyn - barierki na 102 !!!

B@ha - zalecam zastanawianie się na d przejściami wody prądu kanalizacji przez lane sciany i stropy .

Komin - przewód dymowy koniecznie wykonaj 20x20 (to zalecam dla wszystkich) koszt naprawde niewielki (powiększenia przekroju) a zyski moga być zawsze nie wiadomo kiedy będziecie zmuszeni przesiąść się na paliwo stałe - a tu komin 14x14 to porażka i to totalna

Sebo8877

Witam, wszystkich budujących na podkarpaciu, ja właśnie pracuję nad projektem mojego domu tzn. ustalam szczegóły z projektantem, dom z bali drewnianych, może ktoś z Was już taki wybudował?

Myślę, że mnie przyjmiecie do swojego grona?? :D

:lol: :D

Serdecznie witamy!!!! :lol: :p