sebo8877 07.09.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witajcie. Właśnie otrzymaliśmy pozwolenie. Może W KOŃCU coś porelacjonuję Moje GRATULEJSZYN Wreszcie mozesz zacząc dawać upust swojej wyobraźni - myślenia i układanai oraz planowania - na to czasu miałaś sporo -to teraz do dzieła sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.09.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 DaKar - ciesze sie ze w zwiazku z pozwoleniem częsciej bedziesz gościć Sebo - nie wczytywałem sie monitory i nie znam zakresu aktualizacji, ale podejrzewam zmiany ( o ile były ) to chyba jakies kosmetyczne - bo nie spotkałem sie opinia ze mozna u siebie podwyzszyc teren i kierowac wode do sąsiada ale przy okazji sprawdze ... Kubolotku ładna elewacja tigermoth - długo nic nie pisałes ...a postepy w tym czasie ogromne zaszły u Ciebie a ja dociepliłem kominy na strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 07.09.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witajcie. W końcu i ja postanowiłem przypomnieć o swoim instnieniu i napisać co się u mnie dzieje. Od mojej ostatniej wizyty grupa baaaardzo się rozrosła Bardzo dobrze. Mimo, że mieszkam już od 2 lat to cały czas coś koło domu się robi. W tym roku właściwie wykonałem już założony plan. Teraz inne sprawy przeszły są ważniejsze. Na dniach spodziewamy się kolejnego potomka ) Baru wszystko wskazuje na to że równam do Ciebie Mam w końcu ogrodzenie tylko na razie bez bramy i furtki ale może wkrótce to uzupełnię. Wysypałem całą drogę dojazdową do mojej działki żużlem i jestem bardzo zadowolony. Wszystko się ładnie ubiło i jeździ się bardzo przyjemnie. Jesienią planuję wreszcie posadzić jakieś drzewka. W przyszłym roku może uda się w końcu zacząć budowę garażu bo na razie jest sam fundament. Brzoza ja kominy na strychu ociepliłem w ubiegłym roku ale nie zdążyłem jeszcze zatrzeć ich klejem - jest sam styropian. W tym roku również kupiłem drzewo u Twoich sąsiadów. Tylko, że teraz wziąłem jeszcze 2 duże wiązki. Właśnie wczoraj skończyłem je ciąć. Aneto jak się spotkamy to poproszę Cię o więcej informacji o tej ekipie od kostki. To jeszcze przede mną i nie chciałbym się kiedyś na nich naciąć Pozdrawiam wszystki serdecznie i życzę dalszych sukcesów na Waszych budowach i nie tylko ga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 07.09.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Sebo przeciez wiesz, że u mnie mąż ma podejmować decyzje Brzoza ależ ja zaglądam przwie codziennie do Was, tylko nie wypowiadam się w tematach o których nie mam zielonego pojęcia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.09.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Brzoza ależ ja zaglądam przwie codziennie do Was, tylko nie wypowiadam się w tematach o których nie mam zielonego pojęcia Pozdrawiam. a tam ... nie trzeba byc monotematycznym i gadac ciagle o budowie wystarczy wpadac na małe pogaduchy w grupie raźniej i weselej Grześ brawo ! doganiasz nie tylko Baru ... a ja wziołem sie za dość nieprzyjemna robote - czyszczenie sadzy i aby dokończyc temat - poszedłem za ciosem, ociepliłem kominy i naczynie wzbiorcze do c.o. na strychu ( w tamtym roku nie zdazyłem i miałem prowizorke) a drzewo tym razem mam nie od "sasiadów" a z lasu i i parku ...bo ta drobnica kiedys mi sprawiła psikusa ... ułozona w piekny sztapel - chciała sie rozleciec ... co doprowadziło mnie do pozdrowienia dla Ciebie i Stokrotki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 07.09.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witam! Sciany rosną i zaczynam sie zastanawiać nad zakupem drewna na więźbe i pokrycia dachu... powiedzicie gdzie kupwaliscie drewno.. czy impregnowane i jak, czy sami chlapaliscie? no i co z dachem... wciąz miotam sie między dachówką cementową a blachodachówką.. Cena nie różni sie juz znacznie.. pozdrawiam B@ha http://republika.pl/piekielko2006/[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.09.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 RS - witaj brachu - milo Cie czytac pozdrawiam Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 07.09.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Nareszcie !!! A już myslałam, że Greg i RS zapomnieli o nas całkowicie . Greg gratulacje i serdeczne pozdrowienia dla Stokrotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 07.09.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 B@ha My drewno kupowaliśmy w tartaku (o ile dobrze pamiętam w Rudnej Małej) impregnowaliśmy sami. Też się wahaliśmy pomiędzy blachą a dachówką. Dachówka faktycznie niedużo droższa ale tylko ta podstawowa, bo przy dodatkach do blachy i do dachówki to już ceny różnią się znacznie. Przy dachówce też za drewno zapłacicie więcej, bo cięższa i trzeba elementy o większych przekrojach i za robociznę też trzeba zapłacić więcej. My wybraliśmy dachówkę wyszło drożej teraz może wzielibyśmy blachę. Za to nie będzie podobno tak słychać bębnienia deszczu, nie trzeba będzie konserwować. Zobaczymy za parę lat. W końcu zawsze chcieliśmy mieć dachówkę to i mamy. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.09.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 powiedzicie gdzie kupowaliscie drewno.. Wprawdzie jeszcze nie kupowałam, ale będę i najpewniej w tartaku. Tu masz adresy tartatów z podkarpackiego: http://branze.teleadreson.com.pl/podkarpackie/tartak.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.09.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Za to nie będzie podobno tak słychać bębnienia deszczu W obfitym i wspaniałym Dzienniku Whispera: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39409&highlight= można poczytać o pokryciu dachu jego domu specjalną blachodachówką, która tłumi bębnienie deszczu. Jest pokryta czymś, co rozbija krople deszczu. Jakaś nowość, ale ja i tak preferuję dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 07.09.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 ja i tak preferuję dachówkę ja też zwłaszcza, że moja leży już na dachu i nie jestem pewna czy ta nowość z blachy jest tańsza od dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 07.09.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 witajcie, choc nie mam wiele czasu bo wzialem sobie dodatkowe zajecia, zawsze lubie zagladnac na strone muratora jak RS i Greg dali znak zycia i wiedzie im sie dobrze to i ja napisze pare slow, u mnie budowa postepuje powoli lecz coraz blizej konca, parkiety prawie skonczone, gaz wpalony, centralne zamontowane, schody wewnetrzne zamowione, zima moze przychodzic tylko ogrod kostka brukowa, ogrodzenie i budowanie skonczone, nie czytalem juz dawno grupy podkarpackiej i nie wiem robicie jakies majowki czy wrzesniowki bo nie wiem czy jest tak jak bylo dawniej, czy raczej na tego typu spotkania brakuje Wam czasu. domek wyglada w srodku tak: http://www.magix-photos.com/mediapool03/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/oma/10/02B8D5103EB211DBA88E2C39D52F3573.jpg http://www.magix-photos.com/mediapool03/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/oma/10/03A7A1E03EB211DBB05220E6D52F3573.jpg http://www.magix-photos.com/mediapool03/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/oma/10/079F68F03EB211DB8AE5DA9ED52F3573.jpg tak wyglada piec http://www.magix-photos.com/mediapool03/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/oma/10/06D932C03EB211DB8EBAB7FBD52F3573.jpg tak wyglada zewnatrz http://www.magix-photos.com/mediapool03/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/oma/10/55BBCA003EB311DBB228045AD52F3573.jpg a tak przywitam pewnego ranka wykonawcow, ktorzy narobili mi szkod na budowie podczas wykonczenia http://www.magix-photos.com/mediapool03/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/oma/10/596FF8603EB311DBB1651B9BD52F3573.jpg pozdrawiam i do nastepnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 08.09.2006 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Czy ktoś wie o jakiejś działce do sprzedania - szukam dziłki pod budowę domu, ale nie stety bezskutecznie, interesują mnie działki w okolicach Rzeszów, Boguchwała, Zwieczyca, Budziwój - do 16 km od Rzeszowa jesli coś wiecie to prosze o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takkan 08.09.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Działki do sprzedania w Glogowie Mlp (os. Niwa) posiada chyba Vidok - ok 15 km od Rzeszowa. Pol roku temu wolali 6000/ar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 08.09.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Gregor, wszystko wygląda kapitalnie, mój mąż marzy o takim parkiecie, można spytać gdzie go kupowałeś i ile kosztował metr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.09.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 B@ha- zjadło mi sporego posta wiec w skrócie najblizej masz skład Czarnika impregnowałem sam, preparatami solnymi - drzewo które jest wewnatrz a oleistymi, to które na zewnatrz Grześ - piekne posadzki - parkiet błyszczy jak lustro i ładnie dobrane klepki na którego z wykonawców wyciagnałes tak potezna działo ? chyba nie na parkieciarza ? ( z tej harmaty mozesz całego wykonawce wystrzelic w powietrze ! ) serce sie raduje jak "zelazana kadra" Greg i RS pisza - a maja bardzo duze doswiadczenie w budowaniu i niejednym moga sie podzielic ... Martynka - jestem poza zasiegiem jaki wyznaczyłas ... wiec nie pomoge takkan - witaj w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 08.09.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 oficjalnie nic nie wiem o imprezach, ale ploty głoszą, że co niektórzy się spotykają szkoda, że nie pomyślą o pozostałych w grafiku zanotowałem kilka zaległych parapetówek, pępkówek, awansów, ale towarzystwo jakoś się nie odzywa niestety ORGANIZACJA schodzi na psy. mam nadziej, że jeszcze kiedyś odżyje ......... Jakie imprezy?! Dlaczego ja teżz nic nie wiem?!? Z ORGANIZACJĄ to masz Rafał zupełnąa rację - chyba zmęczenie materiału dosięgło i ją niestety Rafał!To na avatarku to Wasz dom tymczasowy może?? Greg! No to gratulacje, ale żebyś dorównał to nie chcę Cię straszyć - jeszcze jeden strzał Cię czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 09.09.2006 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Bardzo się cieszę, że znalazłam Wasze Podkarpackie Grono! Od jakiegoś czasu czerpię z tego zbioru wiadomości. Powoli dociera do mnie, że nasz dom to rzeczywistość. Dociera, do budowę najczęściej oglądam na zdjęciach. Czas się zatem przedstawić. Mam na imię Joanna, dom budujemy w Chmielniku. Projekt jest oparty na Tarnawie z Projekt-Domu. Zdjęcia z budowy już mogliście obejrzeć na Piekiełku, bo zamieszcza je B@ha (budujemy razem, nasza "budowla" jest troszkę wyżej). Mamy zalany strop. Anetko czy można zobaczyć na zdjęciu jak wygląda Lonia? Oboje z mężem mamy słabość do "małych niedźwiadków". Tigermoth - mieszkam w Lesku i znam większość nowych domów. Czy Twój jest jakoś ukryty, bo go nie kojarzę. Taki domek zauważyłabym od razu, bardzo mi się podoba. Podobny mieliśmy budować, ale ostatecznie zrobiliśmy zupełnie inny projekt. Na Twoich zdjęciach widoki takie swojskie, jak z mojego albumu. Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów z Bieszczad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 09.09.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Witaj aldio w grupie razem zawsze raźniej dlatego też zazdroszczę Ci, że Twoi sąsiedzi stawiają domek w tym czasie co Wy. My budujemy samotnie , sąsiedzi zaczną może w przyszłym roku jak my się już wprowadzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts