Baru 09.09.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Rafał! No i piękny ten domek ale wiesz na ogół nie parkuje w domu, mam swoje zasady. aależ oczywiście - w pełni popieram Twoje zdanie ponadto totalny kontakt z przyrodą : cykanie świerszczy, kumkanie żab, szczypawice w majtkach i tam takie inne atrakcje ...... ogólnie jest fajowo ..... U mnie też niby wieś... przyroda... a nie słychać Ciekawe dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGMA 09.09.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Witam wszystkich z Podkarpacia i nietylko. Nie wiem czy wiem co robię ale mam zamiar w przyszłym roku rozpocząć budowę domu. Będę budowć bez męskiego wsparcia, dlatego wszelkie Wasze rady będą dla mnie cenne. Wybrałam projekt o nazwie ASP 96 ( biuro: http://www.archi-projekt.com.pl). Mam już działkę i załatwiłam parę formalności - zapewnienie przyłączy gazu i prądu. Na wydanie warunków przyłaczenia kanalizacji muszę czekać, aż Urząd Miasta zrobi projekt kanalizacji ma zrobić do końca grudnia, bo to ON będzie zakładał kanalizację na osiedlu, na którym bedę się budować. Będzie to nowe osiedle, dlatego nie jest jeszcze wyposażone w media.Powiedźcie mi jak to jest z adaptacją projektu i z geodetą? Czy przed lub w trakcie adaptacji projektu wynajmowaliście geodetę do sporządzania mapy projektu? Ile zapciliście za adaptację bez zmian w projekcie, a ile ze zmianami, ile za uzgodnienia i ile geodecie za mapę projektu, a potem jeszcze za wytyczenie budynku.Może macie namiary na niedrogich geodetów i osoby/ biura wykonujące adaptacje projektów, a także na niedrogie ekipy budowlane ( od fundametów po dach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 09.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Witaj OGMAi tu Cie pociesze nie jesteś taka samotna w wtym wyzwaniu PT. "budowa"ja (z ang.) toże nacinajem.Tak więc witaj na pokładzie.PS> projekt całkiem całkiem, jedyne co mi się niepodoba to przejście z garażu do hollu, dla mnie zmieniłbym: do wiatrołapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 09.09.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 był ktoś na targach ? pytam bo nikt nic nie wspomina a może targów nie ma ? ja sie jutro wybieram, o ile będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 10.09.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Byłem, Targi są, ale tylko wykańczania, bo z budowania jest tylko dwa stoista jedno silika drugie ceramika i tyle. To co mnie interesowało czyli "od zera" ni jednego, zwiedzających jak na lekarstwo . Co nie znaczy, że odradzam odwiedzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 10.09.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 a okna były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 10.09.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 onka były lecz nie pamietam dokładnie jacy producenci, chodziłem wkurzony, bo nic dla mnie nie było, a wystawcy patrzyli we mnie błagalnym wzrokiem, a sprawę okien i dachówek zostawiłem sobie na targi wiosenne. Jedynie co to zadowolony byłem z degustacji trzy stoiska z patelniami i zero chętnych do kosztowania tak więc dedustowałem. ps wstep 5 zł, od głowy, tak więc kup sobie nowiny i masz wejściówkę dla całej rodziny za 1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.09.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Witajcie - aldio i OGMA OGMA - do zrobienia planu zagospodarowania działki potrzebny Ci wyrys z wypisem z rejestru gruntów - geodeta nie jest potrzebny ja zdaje sie obszedłem to inaczej -zrobiłem ksero fragmentu mapy i powiekszyłem go do skali 1:500 adaptacja to koszt 600-1000 ... 1400 zł zalezy od zakresu zmian i u kogo ją zamówisz wytyczenie budynku to koszt miedzy 300 a 600 a nawet wiecej zł ... tez zalezy kto robi i co chcesz miec w tym, ile budynek ma narozników, czy tylko budynek mieszkalny... a moze dodatkowo garaz wolnostojacy itp jeden geodeta włozy w ziemie 4 prety zbrojeniowe jako narozniki a inny przywiezie własne paliki i je porządnie wbije, gwożdzie czy łaty i dodatkowo naniesie Ci poziom zero ... choc juz tego nie musi zostawi własny sznurek czy zyłke wytyczy zarówno obrys jak i osie ścian wyznaczy kominy, wyznaczy ścianki działowe ... czyli pełny wypas ... stad te róznice w cenie zwiedzających jak na lekarstwo . byłem na kilku poprzednich targach ... i chyba podobne wnioski organizatorzy chcieli sie nachapac podwójnie i inkasowac kase od tych którzy wystawiaja i tych którzy zwiedzaja nawet od uczniów czyli dzieci ... dlatego wystawców coraz mniej i publiczność olewa taka organizacje a kiedys do hali POLAMU do Pogwizdowa autobus co godzina - gratis - z Rzeszowa dowoził dziennie setki zwiedzających, hale pełne wystawców, Słowacy i Ukraińcy,konkursy, promocje, gratisy - było na co popatrzec i przyjemnie pozwiedzac, wystawa przypominała festyn a ludzie walili tam całymi rodzinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 10.09.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Witajcie ponownie forumowicze. Szczególnie witam tych którzy dopiero zaczynajš wielkš przygodę z budowaniem. aldio napisała mieszkam w Lesku i znam większoć nowych domów. Czy Twój jest jako ukryty, bo go nie kojarzę. Taki domek zauważyłabym od razu, bardzo mi się podoba. Podobny mielimy budować, ale ostatecznie zrobilimy zupełnie inny projekt. Na Twoich zdjęciach widoki takie swojskie, jak z mojego albumu. Co w tym jest. Dom nie jest prawie widoczny z drogi głównej ale do niej jest tylko 200 metrów. Tak dobrze jest usytuowany że prawie nie słychać przejeżdżajšcych samochodów. A widoki sš piękne, szczególnie z dachu. Dowiadczyłem tego w czasie robienia więby. Teraz mogę co najwyżej popatrzeć na nie z balkonu. I tylko wtedy gdy mam chwilę między jednymi pracami a drugimi. W przyszłym tygodniu pewnie zacznie się robić górna łazienka i wreszcie będę miał swój pršd. Czekam na podpisanie umowy przez prezesów ZE oraz założenie licznika. Tej jesieni pewnie jeszcze będzie mnie czekać przyłšczenie gazu, przyłšcz już się projektuje a wewnętrzna instalacja gotowa. Teraz zajmuję się ogrodzeniem a jeszcze przede mnš ocieplenie zewnętrzne (ale to już ekipa). Pozdrawiam z prawie jesiennych Bieszczad. Tigermoth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.09.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Cześć Podkarpaciany Ciebie witam RS szczególnie ciepło i gorąco - witaj brachu Na usta Ciśnie mi się jedno pytanie - gdzie można zobaczyć tą panoramę która ostatnio pstrykałeś (w mojej obecności) Witam wszystkich noweych - bardzo gorąco pozdrawiam i życzę WYTRWAŁOŚCI i CIERPLIWOŚCI U mnie - pokazuję nowe fotki (upragnione szczegolnie przez Tomka 3211 ) stan na 10 lipca 2006 (po tym czasie nie mam czasu zrobic:) Nowe fotki tu http://www.bastki.friko.pl/bryla/drenaz.html tu http://www.bastki.friko.pl/drzwi/drenaz.html i tu http://www.bastki.friko.pl/kociol/party.html Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 11.09.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Witaj Sebcio, wszystko w pożo tylko jak ty to teraz wytynkujesz ??? _Beti_ byłaś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 11.09.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Kotłowni poprostu tynkował nie będę - będzie awangardowo sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.09.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 11.09.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 OGMA witaj, dasz radę!!! My dziś mamy geodetę do tyczenia (jak znam życie to przyjedzie jutro ). Płacimy 350 zł, przyjeżdżają z własnym materiałem. Ale projekt mamy prosty (4 narożniki). Za adaptację projektu z drobnymi zmianami wyszło, jeśli dobrze pamietam coś ponad 360 zł (CHYBA). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 11.09.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A mój mąż i ojciec stwierdzili że sami zrobia fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 11.09.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 oczywiście Brzoza smiejesz isę z mojej awangrady - kasy brak w kotłowni na paliwo stałe i tak non stop syf - tak wie c tu nie ma być pieknie tu ma byc praktycznie U mojego ojca 20 lat nie tynkowane i sie pali ze choo chooo DarKar - powieram ojca i męza - i grtuluję zaparcia - to nic trudnego - najważniejsze że im się chce- pójdzie gładko nie martw się. sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.09.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Sebo - alez ja sie nie smieje, i zdaje sobie sprawe dobrze jakie panuja warunki gdy sie pali sie węglem i drzewem ... wiadomo kurz i pył na usmiech mnie zbiera gdy sobie wyobrazam salon, dywany parkiety i codzienne wnoszenie taczek drzewa do kominka kiedy ktos ma kominek jako jedyne lub głowne zródło ogrzewania a jednoczesne argumenty ze w domu to powinien byc wiatrołap czy przedsionek ... (bo zimno jesli go nie ma i tam zostawia sie buty ... ) a drzewo do salonu wnosi sie prosto z pola, osniezone buty ... i na parkiet DaKar - jesli sa uzdolnieni manualnie ... a serio dwie zdolne i chetne do pracy osoby, zgrane z soba moga zrobic wiecej niz "ekipa" 5 osob która odwala robote na czas jesli maja juz doświadczenie budowlane - wierze ze sobie dadza rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 11.09.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Witaj OGMA U nas było tak: Geodeta (mapa do celów projektowych) = 600 Adaptacja projektu ze zmianami coś ok 3000 Geodeta (tyczenie budynku) 350 Powodzenia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 11.09.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 DarKar - powieram ojca i męza - i grtuluję zaparcia - to nic trudnego - najważniejsze że im się chce- pójdzie gładko nie martw się. sebo8877 Ja sie nie martwię, ja jestem przerażona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 11.09.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 dwie zdolne i chetne do pracy osoby, zgrane z soba moga zrobic wiecej niz "ekipa" 5 osob która odwala robote na czas jesli maja juz doświadczenie budowlane - wierze ze sobie dadza rade Optymizm..optymizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts