sebo8877 13.12.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Przed chwilą rozmawiałem z hurtownią i producentem betonu komórkowego. Mówią że w styczniu podrożeje o 15-20 %. Chyba jednak trzeba przyspieszyć zakupy. Albo przeznaczoną na ten cel kasę umieścić na 3-miesięcznej lokacie A potem się zobaczy, jakie będą ceny na wiosnę. Zawsze jest to jakieś wyjście Jedynie siakiś fundusz inwestycyjny i to jak najbardizej ostro i ryzykownie Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 13.12.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 strop kupowałem na miejscu w wisniowej ... dobre stropy tam sprzedawali ... na licencji austrackiej ... i tanie ... ale chyba za tanie - bo zbankrutowali ... Ale ja o styrop...czyli o styropianie a nie o stropach. Strop można kupic całe życie się uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.12.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 uppss - przejęzyczenie styopian jest OK ale jak juz na kupowanie stropow nam temat sie omsknał ... to dodam, ze kupowałem wpierw same pustaki stropowe, rozładunek z samochodu był prosto na szalunek ... zakup odbywał sie z dnia na dzień ... zero magazynowania wystarczyło pomiedzy nie włozyc szkieleciki na belki z drutu i na drugi dzień wlac beton te stropy były szybkie w wykonaiu, bardzo lekkie i tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśkt 13.12.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Sebo, pisałeś wcześniej, że węgiel z gliwickiego Piasta nie jest najlepszy. Jaki, Twoim zdaniem, jest dobry? Bo my właśnie palimy tym z Piasta, może już czas na zmianę. Tylko nie wiem jaki węgiel można w Sanoku kupić, chyba będe musiała bardziej zainteresować się tym tematem. Witaj ziomalu Kuba. Ja buduję moją chatkę na Łanach (Posada), ale nie na tym nowym osiedlu, tylko troszkę dalej. A Ty gdzie się budujesz? Uśmiałabym się jeśli gdzieś po sąsiedzku Na jakim etapie budowy jesteś w tej chwili? Pozdrawiam Wszystkich bardzo CIEPŁO, bo na zewnątrz zimno jak w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.12.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Sebo, pisałeś wcześniej, że węgiel z gliwickiego Piasta nie jest najlepszy. Jaki, Twoim zdaniem, jest dobry? Bo my właśnie palimy tym z Piasta, może już czas na zmianę. Tylko nie wiem jaki węgiel można w Sanoku kupić, chyba będe musiała bardziej zainteresować się tym tematem. Witaj ziomalu Kuba. Ja buduję moją chatkę na Łanach (Posada), ale nie na tym nowym osiedlu, tylko troszkę dalej. A Ty gdzie się budujesz? Uśmiałabym się jeśli gdzieś po sąsiedzku Na jakim etapie budowy jesteś w tej chwili? Pozdrawiam Wszystkich bardzo CIEPŁO, bo na zewnątrz zimno jak w zimie. Baśka - zimno to dopiero będzie a co do węgla - jeżlei może Ci ktoś zagwarantować ze ma wegiel z kopalń: Chwłaowice, Marcel, Anna wszystko Rybnicka spółka węglowa - bierz bo wart jest żeby nim palić. Jeżlei masz możliwośc wzięcia kazdego innego wegla niż tego z kopalń Piast i Budryk - zmień. Chciałbym zaznaczyć iż nie pracuję w żadnej firmie z węglem związanej - może mnie ktos o reklamę posądzić Kuba - no właśnie jakieś zdjęcia byś pokazał nowe... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 14.12.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Sebo, pisałeś wcześniej, że węgiel z gliwickiego Piasta nie jest najlepszy. Jaki, Twoim zdaniem, jest dobry? Bo my właśnie palimy tym z Piasta, może już czas na zmianę. Tylko nie wiem jaki węgiel można w Sanoku kupić, chyba będe musiała bardziej zainteresować się tym tematem. Witaj ziomalu Kuba. Ja buduję moją chatkę na Łanach (Posada), ale nie na tym nowym osiedlu, tylko troszkę dalej. A Ty gdzie się budujesz? Uśmiałabym się jeśli gdzieś po sąsiedzku Na jakim etapie budowy jesteś w tej chwili? Pozdrawiam Wszystkich bardzo CIEPŁO, bo na zewnątrz zimno jak w zimie. Baśka - zimno to dopiero będzie a co do węgla - jeżlei może Ci ktoś zagwarantować ze ma wegiel z kopalń: Chwłaowice, Marcel, Anna wszystko Rybnicka spółka węglowa - bierz bo wart jest żeby nim palić. Jeżlei masz możliwośc wzięcia kazdego innego wegla niż tego z kopalń Piast i Budryk - zmień. Chciałbym zaznaczyć iż nie pracuję w żadnej firmie z węglem związanej - może mnie ktos o reklamę posądzić Kuba - no właśnie jakieś zdjęcia byś pokazał nowe... Sebo8877 Witaj Sebo8877 i Baśk@t, Nie mam niestety żadnych nowych zdjęć, na mojej budowie nie dzieje się nic ekscytującego co pozwoliloby pochwalić się na 'forumie' Fundament stoi, więźba dachowa zamówiona, czekam teraz na prąd, wodę i zimę Zastanawiam się nad zakupem pustaków jeszcze w tym roku i może wplacę na okna jakąs zaliczkę żeby zalapać sie na niższe ceny. Jak wszystko dobrze pójdzie bedę miał stan surowy wmaju lub czerwcu i wtedy zaczna się dopiero schody z wydawaniem mamony Baśk@t Ja buduję dom w Zagórzu na tym nowym osiedlu, ale zastanawiałem się nad zakupem tego domu na Łanach jak tylko mijasz fabrykę drzwi. Stoi juz kilka lat, właścicielem jest mój były kumpel, który...... a z resztą nie ważne, ale nie doszło do transakcji, więc kupiłem działkę i buduję od podstaw. Napisz na jakim jesteś etapie, bedziemy mogli wymienic doświadczenia Pozdrowionka dla wszystkich Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.12.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 a ja własnie kupiłem miału u chłopaków (oni systematycznie dość dowożą) mieszam to z trocinami i i na noc jest dobre - tli sie raczej niz pali ale podtrzymuje ogień ale na pytanie czemu miał mokry - odpowiedz, bo wybucha suchy na pytanie z jakiej kopalni Piast czy Marcel - odpowiedz, z wagonów i bądź tu mądry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.12.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 brzoza a nie jest to rzeczny?? ten mial Ile z niego popiołu - tyle i le wrzucisz?? Masz górniaka?? Po ile u nich wongiel chodzi 0 no bo jak z wagonów...??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikislon 14.12.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Mam wylewki! Yuppi! Ekipa przyjechala o 8:33 rano. 5 chlopa. O 15:00 byli juz po robocie, 130 metrow wylane, rowniutenko i wogole. Oczywiscie jak przyjechali to styropian folia i siatka byla juz ulozona, wiec zrobili z dodatkowych rzeczy tylko jeszcze dyletacje. Ale i tak szybko im poszlo. No i 8 zl za metr robocizny tylko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 14.12.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Mam wylewki! Yuppi! Ekipa przyjechala o 8:33 rano. 5 chlopa. O 15:00 byli juz po robocie, 130 metrow wylane, rowniutenko i wogole. Oczywiscie jak przyjechali to styropian folia i siatka byla juz ulozona, wiec zrobili z dodatkowych rzeczy tylko jeszcze dyletacje. Ale i tak szybko im poszlo. No i 8 zl za metr robocizny tylko . Jak widać budowa to przyjemność byle jak najwięcej takich momentów GRATULUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikislon 14.12.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Aha, zapomnialbym. Napiszcie prosze gdzie w Rzeszowie kupowaliscie materialy wykonczeniowe takie jak plytki panele itd. Chodzi mi o to czy ktos z was porownywal ceny w sklepach i moze wie ze gdzies tam sprzedaja taniej niz gdzieindziej. Dodatkowo ciekawy jestem czy ktos porownywal ceny drzwi zewnetrznych. Sebo wiem ze w pamoplascie, napisalbys tylko jeszcze jakie kupiles, tzn. z ociepleniem? Painka ocieplane czy styropianem? 3 zawiasowe czy 4? ile cie mniejwiecej kosztowaly (rzad wielkosci) i czy sa fantastyczne . Generalnie to przymiezam sie do ostatecznego wykanczania domku i niestety zasob pieniazkow niebezpiecznie sie kurczy... Pozdrawiam, Dz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.12.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Aha, zapomnialbym. Napiszcie prosze gdzie w Rzeszowie kupowaliscie materialy wykonczeniowe takie jak plytki panele itd. Chodzi mi o to czy ktos z was porownywal ceny w sklepach i moze wie ze gdzies tam sprzedaja taniej niz gdzieindziej. Dodatkowo ciekawy jestem czy ktos porownywal ceny drzwi zewnetrznych. Sebo wiem ze w pamoplascie, napisalbys tylko jeszcze jakie kupiles, tzn. z ociepleniem? Painka ocieplane czy styropianem? 3 zawiasowe czy 4? ile cie mniejwiecej kosztowaly (rzad wielkosci) i czy sa fantastyczne . Generalnie to przymiezam sie do ostatecznego wykanczania domku i niestety zasob pieniazkow niebezpiecznie sie kurczy... Pozdrawiam, Dz. dziki - teraz to dopiero poczujesz jak kasa wyfruwa z portmonetki Ja tak najlepsza cne na płytki (łazienka) dostałem w Danex-ie, na resztę kupiłem w wyprzedaży zarówno Danex jak i CTB na Przybyszówce. Co do moich drzwi - dzwi ok - trojzawiasowe, mają zamykanie ktory dociska je w 3-ech punktach zamykany u góry i na dole.Drewno RedMeranti - wsystko fajnie tylko smurfysyny miękkie - trzeba uważać. Ocieplone. wszystko pełne drewno. nie wypaczyły się. jedyny mankament - (mają przyjechac porawić) zastosowali ciulową piane i wycisnęła mi rame przy zamku - i zaczynaja mi ocierać. maja przyjechać poprawić. Kosztowąły mnie 1860 zł z montażem. Ogólnie jak narazie jestem zadowolony - Oby tylko jak najszybciej usunęli mi tę usterke. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśkt 14.12.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam Wszystkich.Dzikislon gratuluję wylewek, to już chyba niedługo koniec prac na budowie? Wiem, że to pytanie o drzwi nie było do mnie, ale znalazłam firmę z Biłgoraja, która sprzedaje niedrogie drzwi zewnętrzne. Mają dosyć duży i ciekawy wybór. Sądzę, że mają jakiegoś przedstawiciela w Rzeszowie (w Krośnie mają dwóch). Można składać zamówienia również przez internet, wówczas dowóz gratis (wiem, bo do nich dzwoniłam). Adres internet.: http://www.domex-drzwi.pl Sebo, dzięki wielkie za namiary na węgiel, jak tylko taki u nas znajdę, to z pewnością kupię. A zimą, to mnie nie strasz, bo tam gdzie mieszkam (4 km od centrum miasta!) wiatr potrafi zrobić zaspy nawet na 1,5m i wtedy przez trzy dni mie można dojechać autem do głównej drogi. Nie uśmiecha mi się brnąć przez te zaspy. Kuba, o tym domu na Łanach, to krążą już różne historie, ale nikt nie wie co tam ma być. Sama kiedyś myślałam żeby go kupić, ale się rozeszło po kościach.My w tej chwili jesteśmy na etapie podłączania prądu, potem instalacja wod.-kan. itd., ale to już chyba na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 14.12.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 płytki kupowałam w firmie Kazimierz na Torowej a deskę berlinecką w RCMB, Tam dostałam najlepsze warunki.Przy czym muszę powiedzieć że w negocjacjach pomagał mi wykonawca. A jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne to nie bierz z firmy DAKO są do d...ja je mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 14.12.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Mam wylewki! Yuppi! Ekipa przyjechala o 8:33 rano. 5 chlopa. O 15:00 byli juz po robocie, 130 metrow wylane, rowniutenko i wogole. Oczywiscie jak przyjechali to styropian folia i siatka byla juz ulozona, wiec zrobili z dodatkowych rzeczy tylko jeszcze dyletacje. Ale i tak szybko im poszlo. No i 8 zl za metr robocizny tylko . Podasz namiary na porządnych fachowców? Wylewki dopiero przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.12.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 brzoza a nie jest to rzeczny?? ten mial Ile z niego popiołu - tyle i le wrzucisz?? Masz górniaka?? Po ile u nich wongiel chodzi 0 no bo jak z wagonów...??? Sebo8877 Sebo popiołu jest w ch .... ...do piernika znaczy ... nie wiem czy wiecej z trotów czy miału ...ale wszysciutko ładnie przelatuje sobie przez ruszta czy mam górniaka ? trudne pytanie ... kupiłem go jako górniaka ale po wymurowaniu w nim scianki z szamotki to juz teraz raczej dolniak będzie wongiel sprzedaja po 400 , miał po dwiesta sa bardzo mili, młodzi i ładnie po slasku zagadują wiec kazda babka u nas ich zamawia co do materiałów kupowałem głownie w RCMB, BOZie i NOMI elektryczne w AMPLI przychodzi przedszkolak z podrapana buzia i mama pyta co sie stało on - pani w przedszkollu kazała nam tańczyć wokół choinki - choinka duza a nas było mało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 14.12.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Gonię po dzieciaka, bo po chorobie poszedł do pećkola, a choinkę mieli ubierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 14.12.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Gonię po dzieciaka, bo po chorobie poszedł do pećkola, a choinkę mieli ubierać. to popatrz od razu na buziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.12.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 brzoza a nie jest to rzeczny?? ten mial Ile z niego popiołu - tyle i le wrzucisz?? Masz górniaka?? Po ile u nich wongiel chodzi 0 no bo jak z wagonów...??? Sebo8877 Sebo popiołu jest w ch .... ...do piernika znaczy ... nie wiem czy wiecej z trotów czy miału ...ale wszysciutko ładnie przelatuje sobie przez ruszta czy mam górniaka ? trudne pytanie ... kupiłem go jako górniaka ale po wymurowaniu w nim scianki z szamotki to juz teraz raczej dolniak będzie wongiel sprzedaja po 400 , miał po dwiesta sa bardzo mili, młodzi i ładnie po slasku zagadują wiec kazda babka u nas ich zamawia co do materiałów kupowałem głownie w RCMB, BOZie i NOMI elektryczne w AMPLI przychodzi przedszkolak z podrapana buzia i mama pyta co sie stało on - pani w przedszkollu kazała nam tańczyć wokół choinki - choinka duza a nas było mało ... Brzoza toż te synki to jakis chachory i chapole- tak drogo muł sprzedować. NA 100% rzeczny - jak go wożom że ślaska - jak z wagonów - nie wierza ze to muł - bo za muł tutaj jak oglądałem wszędzie wszyscy uznaja przepad u nas (taki z takimi małymi kawałeczkami wegla) Pieronie a jak na tych chopców reagują młodsze Panie Jo tesz umia zagodać po naszymu U nas na skąldzie w Borku węgiel -378; miał (czytaj przepad) 230 nie wiedzą sami co to za kopalnia -ale popiołu malo z maiłu - węgiel zapiszczony - trzeba spalac w wysokiej temperaturze. sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 14.12.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Gonię po dzieciaka, bo po chorobie poszedł do pećkola, a choinkę mieli ubierać. to popatrz od razu na buziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts