jonasz 09.01.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mam pytanie:skrzynka przyłącza gazowgo i elektrycznego zainstalowana będzie na ścianie budynku. Czy w tych miejscach należy przewidzieć cieńszą ścianę (wnęki), tak aby skrzynie były później równo z ociepleniem ? Czy nie powstaną w ten sposób mostki termiczne ? Czy zrobić normalną ścianę bez wnek i skrzynie bedą wystawać poza ocieplenie, czy też montować je dopiero na warstwie ocieplenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 09.01.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 drzewo na dach zamawiane było rok wcześniej - zaraz po przywiezieniu zostalo zaimpregnowane i dokładnie złożone, wymagało to troszeczkę "zabawy" zwłaszcza w upały 30-stopniowe kiedy trzeba było je ciągle polewać wodą aby nie popękalo. cieśle docenili nasze starania - drzewo podobno było super. kupowalismy w firmie z ogloszenia w anonsach (wcześnie rodzice byli je poogladać) przywieźli na miejsce - dostaliśmy nawet troszeczke wi.ęcej niz zamawialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 09.01.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mam pytanie: skrzynka przyłącza gazowgo i elektrycznego zainstalowana będzie na ścianie budynku. Czy w tych miejscach należy przewidzieć cieńszą ścianę (wnęki), tak aby skrzynie były później równo z ociepleniem ? Czy nie powstaną w ten sposób mostki termiczne ? Czy zrobić normalną ścianę bez wnek i skrzynie bedą wystawać poza ocieplenie, czy też montować je dopiero na warstwie ocieplenia ? wg mnie jonasz ja bym wsatawiał tak by zrównało sie z ociepleniem - kosztem ocieplenia, czyli skrzynke trzeba odstawic na grub planowanego ocieplenia. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 09.01.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 sebo a my mamy już upatrzone te płytki http://www.cersanit.com.pl/bath.php?cms_id=411i aranżacja również podobna ale oczywiscie dostosowana do wielkości pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 09.01.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 sebo a my mamy już upatrzone te płytki http://www.cersanit.com.pl/bath.php?cms_id=411 i aranżacja również podobna ale oczywiscie dostosowana do wielkości pomieszczenia Miód maliyna - rób łazienkę i pozuj foteczki Gratuluję wyboru -ale zwróć uwagę na dokładnośc kalibracji cersanita -ukąldałem cersanita w kuchni na podłodze... Kurw..ica mnie brała kazda inna... Na ścianie był juz Tubądziń i rewela. dfalktego kupiłem do łazienki Tubądzin - jak się będzie kładło - zobacząe - przymiarki na sucho OK. Nie bój się rozbebeszyć paru opakowań w sklepie i pomierzyć w każda strone coponiektórych płytek. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 09.01.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 dzięki za radę. niestety na zdjęcia jeszcze chwile trzeba będzie poczekać - dopiero mamy zamiar robić tynki ale juz się rozglądamy żeby poźniej nie tracić za duzo czasu na decyzję. problem mamy natomiast z malutką łazienką 1,5 x 3 bez okna - brak koncepcji płytkowej Słyszeliście coś o wzrostach cen od stycznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 09.01.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 skrzynka przyłącza gazowgo i elektrycznego zainstalowana będzie na ścianie budynku. Czy w tych miejscach należy przewidzieć cieńszą ścianę (wnęki), tak aby skrzynie były później równo z ociepleniem ? Czy nie powstaną w ten sposób mostki termiczne ? Czy zrobić normalną ścianę bez wnek i skrzynie bedą wystawać poza ocieplenie, czy też montować je dopiero na warstwie ocieplenia ?Innymi słowy: czy estetycznie czy funkcjonalnie Estetyka to kwestia Twego jej poczucia a więc Ty wbierasz A może złoty środek: zrobić w ścianie niezbyt głębokie wnęki i ocieplić je wełną lub styropianem. Wszystko zależy od tego czy i jak duzo mogą one wystawac z muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 09.01.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Twoja umiejetnośc wygrzebania za Forum takich szczegółów jest niepowtarzalna. Zastanawiam sie, czy nie należałoby wystapic do Muratora o nadanie naleznego Ci z tego tytułu tytułu w stylu: Najlepszy ... Podkarpatczycy, co o tym sądzicie? No i jaki tytuł proponujecie? Głosuję ZA Najlepszy Doradca Podkarpacia Najlepszy Doradca Wśród Drzew Mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.01.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Najlepszy Doradca Wśród Drzew Mieszka a skąd Ty to wiesz ? : .... wsród drzew - to prawda a reszta ... reszta sie nie liczy liczy sie tylko Wasza sympatia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśkt 09.01.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Sebo, gratuluję kuchni, jest piękna. Tylko pozazdrościć dobrego gustu i wykonania A tak swoją drogą, to skąd wszyscy czerpią pomysły na urządzanie domów? Czytam dzienniki, oglądam zdjęcia i z podziwu wyjść nie mogę, jakie te wnętrza są pomysłowe i ładne. Prace wykończeniowe przerażają mnie najbardziej. Kuba za m3 więźby płaciłam w sierpniu 480 zł. Głosuję na "Najlepszy Doradca Podkarpacia", z wiadomych względów taki tytuł Brzozie się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 09.01.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Kuba za m3 więźby płaciłam w sierpniu 480 zł. netto, brutto, z impregnacją czy bez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 09.01.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Twoja umiejetnośc wygrzebania za Forum takich szczegółów jest niepowtarzalna. Zastanawiam sie, czy nie należałoby wystapic do Muratora o nadanie naleznego Ci z tego tytułu tytułu w stylu: Najlepszy ... Podkarpatczycy, co o tym sądzicie? No i jaki tytuł proponujecie? Głosuję ZA Najlepszy Doradca Podkarpacia Najlepszy Doradca Wśród Drzew Mieszka I ja jestem ZA. Brzoza, nie rób takiej dziwnej miny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.01.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Brzoza - Najlepszy doradca na tym Forum - To Ci się Staszek (chyba sięnie obraziśz że tak po imieniu - ale to chyba wszyscy wiedza że Brzoza = Staszek) należy !!! :wink[/color]: Nie ma wyjscia - trzeba się z tym pogodzić Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.01.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Sebo, gratuluję kuchni, jest piękna. Tylko pozazdrościć dobrego gustu i wykonania A tak swoją drogą, to skąd wszyscy czerpią pomysły na urządzanie domów? Czytam dzienniki, oglądam zdjęcia i z podziwu wyjść nie mogę, jakie te wnętrza są pomysłowe i ładne. Prace wykończeniowe przerażają mnie najbardziej. Baśka - dzieki za miłe słowa. Skąd biorą się pomysły.. U mnie wszystko przewaznie wygląda tak ze mam coś zaplanowane od samego początku - tak i tak mniej więcej to sobie wyobrazilem już na samym wstępie (jak 1-szy raz wtargnąłem przez piwniczne okno w ten pustostan) wiedziałem ze tu będzi etak tu tak a tu tak. Potem dochodzi precyzowanie tych swoich pomysłow (często się zmieniają ulegają modyfikacją ze wzgledów wykonawczych (np. u mnie na podłodze miałobyc połaczenie płytek z panelami w esy floresy (ze względów kosztowych (gięte listwy są chorendalnie drogie i tylko w dwóch kolorach)) zrezygnowałem z takiego połączenia. Pieniązki potrafią wiele zweryfikowac a i tez wiele urozmaicić i wzbogacić - ale najważniejsze mieć troszke wyoraźni i wiedzieć czego sę chce. Nie zawsze tez trzeba ulegac stereotypom i podstawom wystroju wnętrz - To nam ma się podobać we włsanym wnętrzu - a jeżeli mi podoba sie 'kich" to niech tak będzie. Tak więc Basia nie martw się to wszystko jeszcze przed Toba a diabeł nie taki straszny jak go malują. Kochani a teraz mój mały dylemat (może ktoś sobie z tym poradził jakoś. Kupiłem wczoraj kuchenna baterię z Orasa. wszystko ok tylko to cholerne mocowanie. Jest to bateria stojąca (sztorcowa) zabezpieczona od spodu parszywym kołeczkiem z palstiku - wszystko niby stoi ale jakośc tak ciulato. Ten palstik niezbyt mu sie chce trzymac ta baterie w rządanej pozycji - obracajac wylewką wszystko w cholere się obraca. Jak rozwiązaliście to w swoich zlewach???. bateria wprawdzie z wyprzedaży - ale kompletna i sprawna - tylko to mocowanie... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.01.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 kochani - dziękuje serdecznie za ciepłe słowa skierowane do mnie dla mnie to najwieksza nagroda ! ja za najlepszego doradce na Podkarpaciu uważam Sebo !!! zdradze tym którzy na forum sa od krótszego czasu, ze na spotkaniu u Januszka na Niwie zostałem juz uhonorowany dyplomem "za spokój traw i dzikośc wiatru, za całokształt wniesiony w zycie Grupy Podkarpackiej" podpisano Organizacja tak wiec jestem w pełni uhonorowany i ukontentowany tytułami czuje sie w grupie swojsko, rodzinnie i jest to zasługa kazdego z Was milunio mi ze znalazłem sie w tak doborowym Towarzystwie dziękuję Wam ! Sebo co do bateri mocowanej na zlewozmywaku - równiez miałem z tym problem obruszyła sie niedługo po zamocowaniu, a w konsekwencji poszła obudowa pancerna węzyka węzyk strzelił i miałem podtopione mieszkanie poradziłem sobie w ten sposób ze juz wczesniej wiedząc o felernej cześci wyszperałem gdzies na pchlim targu (mozna również szukac na skupie złomu kolorowego) uszkodzona bateria mieszaczowa "na sztuke" w której ta czesc była metalowa i solidna syn sie tym zajął ... i od tego czasu nie słysze juz o problemie "ruchomej" baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.01.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 kochani - dziękuje serdecznie za ciepłe słowa skierowane do mnie dla mnie to najwieksza nagroda ! ja za najlepszego doradce na Podkarpaciu uważam Sebo !!! zdradze tym którzy na forum sa od krótszego czasu, ze na spotkaniu u Januszka na Niwie zostałem juz uhonorowany dyplomem "za spokój traw i dzikośc wiatru, za całokształt wniesiony w zycie Grupy Podkarpackiej" podpisano Organizacja tak wiec jestem w pełni uhonorowany i ukontentowany tytułami czuje sie w grupie swojsko, rodzinnie i jest to zasługa kazdego z Was milunio mi ze znalazłem sie w tak doborowym Towarzystwie dziękuję Wam ! Sebo co do bateri mocowanej na zlewozmywaku - równiez miałem z tym problem obruszyła sie niedługo po zamocowaniu, a w konsekwencji poszła obudowa pancerna węzyka węzyk strzelił i miałem podtopione mieszkanie poradziłem sobie w ten sposób ze juz wczesniej wiedząc o felernej cześci wyszperałem gdzies na pchlim targu (mozna również szukac na skupie złomu kolorowego) uszkodzona bateria mieszaczowa "na sztuke" w której ta czesc była metalowa i solidna syn sie tym zajął ... i od tego czasu nie słysze juz o problemie "ruchomej" baterii Brzoza dzięki za uznanie.. nie liczyłem na takie słowa... Co do baterii - to chyba własnie coś takiego musze gdziesik znaleźć - bo cholery dostane jak mi się to będzie tak kreciło (predzej czy później ukręci moja druga połówka wężyki i będzie katastrofa). Dzięki za sugestie. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz 10.01.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Kuba za m3 więźby płaciłam w sierpniu 480 zł. rozumiem, że brutto bez impregnacji ? cena jest rewelacyjna, można wiedzieć gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 10.01.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Brzoza ja mam pytania o pytania Mówisz ze wszystko jest do znalezienia jeśli odpowiednio ułożysz pytanie, jak Ty sobie radzisz z wyszukiwarką Muratora, bo ja jakieś wariacje wyszukuję gdy wpisuję frazę. Piszesz w cudzysłowiu? Mi wyskakują odpowiedzi - każde słowo osobno a nie konkretną frazę :oops A tak to gdzie tu w okolicach rzeszów-Krosno produkują beton komórkowy. Chyba jest coś w Głogowie, czy ja dobrze kojarzę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikislon 10.01.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Sebo, Nie jestem pewien czy o tym piszesz ale jesli masz problem z bateria przykrecana do umywalki, a konkretnie z elementem ktory wchodzi pomiedzy metal baterii a material umywalki to: U mnie kiedys (3 lata temu) jak panowie hydraulicy robili remont lazienki to stwierdzili iz wszelkie uszczelnienia tego typu to lepiej wywalic do smieci a baterie po prostu bardzo mocno przykrecic bezposrednio do ceremiki. Ceramika jest twarda wiec nie peknie, a mocno przykrecona nie bedzie sie ruszac. A uszczelki takie wywalac gdyz ponoc wczesniej czy pozniej taka uszczelka sie wyrabia i zostaje wtedy luz i bateria zaczyna "latac". Tak zrobili u mnie i jak narazie bateria bez zadnych porblemow stoi sztywno niczym sztywny pal azji . Pisze tu oczywiscie o ceramice, nie wiem co zrobic ze zlewozmywakiem metalowym. Pozdrawiam, Dz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.01.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Brzoza ja mam pytania o pytania Mówisz ze wszystko jest do znalezienia jeśli odpowiednio ułożysz pytanie, jak Ty sobie radzisz z wyszukiwarką Muratora, bo ja jakieś wariacje wyszukuję gdy wpisuję frazę. Piszesz w cudzysłowiu? Mi wyskakują odpowiedzi - każde słowo osobno a nie konkretną frazę :oops A tak to gdzie tu w okolicach rzeszów-Krosno produkują beton komórkowy. Chyba jest coś w Głogowie, czy ja dobrze kojarzę??? Dokładnie - wytówrnia betonu komórkowego jest w Kolbuszowej - Solbet sie zowie. Dziki - własnie o to chodzi że do zlewu to ciulstwo trza przkręcić.... Kochani co do Brzozy to redakcja odrzuciła nasz wniosek o Najlepszego doradcę - nie pytajcie dlaczego - powiem tylko tyle Regulamin. Tak czy inaczej Brzoza - jest tutaj Best of the Best Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts