forum_user 04.02.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Mr_kuba ciesze sie równiez z dzisiejszych sukcesów sportowych swistaka Filla lubie sobie co roku obejrzec - po tym filmie mam fantastyczny humor Pieter ... - ja tak jak Baru robiłem ten strop kilka lat temu to były zupełnie inne ceny stal o wiele tańsza beton o wiele tańszy pustaki stropowe DZ produkowane z wiórobetonu kupowało sie bardzo tanio to był zupełnie inny rząd wielkosci niz dzis ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 04.02.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 nie można było dokładniej.... Dzieki WIELKIE. nie ma sprawy, Tomku poniewaz dysponowałem zarówno pustakami ....... Zle mnie zrozumiałeś, chciałem wyrazić, że zobrazowałeś to tak dokładnie że nawet moja żona która o tym nie ma zielonego pojęcia zrozumiała, Nadal szukam kiero-stero-wnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 04.02.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Tomaszu zlituj się i zmniejsz avatarek (emblemat)..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Zle mnie zrozumiałeś, chciałem wyrazić, że zobrazowałeś to tak dokładnie że nawet moja żona która o tym nie ma zielonego pojęcia zrozumiała, aaaa miło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 04.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Tomaszu zlituj się i zmniejsz avatarek (emblemat)..... non stop próbuje i sam nie wiem jak. HEEEELP MEEEEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 04.02.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 non stop próbuje i sam nie wiem jak. HEEEELP MEEEEE Musisz tą fotkę zmniejszyć.....(w jakimś programie do obróbki lub przeglądania grafiki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 04.02.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 non stop próbuje i sam nie wiem jak. HEEEELP MEEEEE Musisz tą fotkę zmniejszyć.....(w jakimś programie do obróbki lub przeglądania grafiki) no to sie porobiło, moja dorastająca (11) córka mi to zrobiła. Ja tym czasem pozostanę przy budowaniu, może więcej osiągnę. he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 04.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 A ja - ku niewątpliwej uciesze Stefanka - napiszę, Wam, że Nadia dostała dzisiaj kolejny złoty medal i tym samym rozpoczęła dorosły championat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.02.2007 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 brawo Baru! gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.02.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Cześć banda łikend mnie nie było - bo na wsi swej netu jeszcze nie mam ale dziś już jestem O stropach było A ja mam dla wszystkich ciekawych i szukajacech normalniejszych rozwiązań metode firmy sukiennik http://www.thermodom.pl/image/template/download/tech_inst_firmowa.pdf http://www.sukiennik.pl/ Ta sama technologia- ale troche nowocześniejsza, bezpieczniejsza, tańsza (zapomnijcie o jaimkolwiek ociepleniu czy wygłuszeniu) - co do cen - musiscie sprawdzić - podejrzewam że cena 99% będzie taniej niż zwykłe ceramiczne. Stopy takie powstaja dośc częśto w moich rodzinnych stronach - może warto spóbowac tutaj..??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 05.02.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Cześć banda łikend mnie nie było - bo na wsi swej netu jeszcze nie mam ale dziś już jestem O stropach było A ja mam dla wszystkich ciekawych i szukajacech normalniejszych rozwiązań metode firmy sukiennik http://www.thermodom.pl/image/template/download/tech_inst_firmowa.pdf http://www.sukiennik.pl/ Ta sama technologia- .......może warto spóbowac tutaj..??? Sebo8877 Siemasz, no niestety tu sie mylisz, jest to piekne i łatwe ale bardzo drogie. Mój braciszek tak sobie zrobił, bo mu się spieszyło i miał kasę. ja tak zamierzam zrobić sobie skosy na opoddaszu - bo nieufam wełnie i płytom k/g. Zastanawiam sie nad płytami Ferta ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 05.02.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Sebastian!Zapomniałam napisać, że Kimcia (Nie Płacz Kiedy Odjadę) zdobyła 2 miejsce na BIS-ie czyli po ludzku mówiąc była drugą psią pięknością całej wystawy rzeszowskiej (ponad 1000 psów) a młody Yogi też nieźle zawojował na BISie, ale on jeszcze młodzież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.02.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Sebastian! Zapomniałam napisać, że Kimcia (Nie Płacz Kiedy Odjadę) zdobyła 2 miejsce na BIS-ie czyli po ludzku mówiąc była drugą psią pięknością całej wystawy rzeszowskiej (ponad 1000 psów) a młody Yogi też nieźle zawojował na BISie, ale on jeszcze młodzież. Kłerde - nie byłem - bo nie wiedziałem... Az wstyd sie przyznać Nie płacz kiedy odajde - to potęga przecierz?? Tomasz3211 - cos mi sie wydaje że z tymi cenami to chyba przesadzasz??? - a targowałes się??? A strop to nie ma jak monolityczny... sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 05.02.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 szukam róznych opcji, sugerując się ceną, a ferta dałbym n apierwszej kondygnacji nad piwnicą http://www.basmac.com.pl/Termomur/Termomur.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 szukam róznych opcji, sugerując się ceną, a ferta dałbym n apierwszej kondygnacji nad piwnicą http://www.basmac.com.pl/Termomur/Termomur.htm Thermomur nie głupi - osobiście na praktyce w technikum budowałem z tego lego . Chałupy mają sie dobrze do dzis i powiem Ci że całkiem rozsadnie wychodziłol to finansowo. Ja jest obecnie nie wiem - ale wierze ze da sie targować i to sporo - dolar leci, ropa spada, styro także powinien stanieć wbrew prognozom. Jednakże jak Skrzypek będzie sie zachowywał tak jak sie zachowuje - matko święta nie che wiedzieć ile dolec będzie kosztował za pół roku.... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 05.02.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 TZN ja nie zamierzam budować z klocków tylko z solbetu 42 na cienkiej spoinie bez ocieplenia, a z cenami.... negocjuję intensywnie mam nadzieję że skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 05.02.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Cena 1m2 płyty styropianowej stropowej netto JS 58,00 zł JS 1 65,00 zł JS 2 69,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.02.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 No to dla pomieszczenia 5x5 ten rodzaj stropu wyjdzie Płyty JS 1450 zł Beton B-20 (przy nadbetonie 4 cm) - 1,625 m3 B-20 - 350 zł Stal ????tu nie wiem Wychodzi 1800 + stal (nie wiem jakie jest zużycie) licże że 1500-2000 powinno starczyc 25m2 stropu wg mnie zmieści sie w 4000 zł - co daje 160 zł /m2 Jak to ma sie do ferta, terrivy czy Dz-ta ??? nie wiem - musicie porównać W styropianowych szalunkach traconych zapomnijcie o wyciszeniu podlogi (wg mnie jej nie potrzeba) termika tego stropu - jest OK - nie trzeba go docieplać - jakby to tak wszystko razem ze soba policzyć i podsumowac to ... czy ja wiem czy Fert, teriva, Dz - wyjdą taniej - jedynie co mi sie kołacze to strop monolityczny może tu jeszcze jakoś konkurować cenowo (robota swoja). Upierał sie nie będę ale wydaje mi się że suma sumarum wychodzi na te samą kasę a roboty mniej... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 05.02.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A co powiecie nt. instalacji elektrycznej... tzn. jak mąż mój sobie zrobi ją sam, czy znacie kogoś sensownego kto ja odbierze.. ( sprawdzi idopiero przybije pieczątke)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 05.02.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 B@ha,ten dom na Twoim emblemaciku,sorrki-atavarku, to bardzo podobny do mojego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts