Bha 23.03.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 a ja właśnie robie teraz tynki cementowo wapniowe i większość z moich budujących "sąsiadów" też sie nie wychylała mam wrażenie ze przy moim synusiu to inne tynki się nie utrzymają gładzie zrobimy chyba tylko w salonie A polecisz mi swoją ekipe do tynków? dasz namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.03.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 u mnie w gruncie rzeczy żadna ekipa nie robi jest jeden tynkarz i pomocnik, którzy będą się pewnie męczyć 3-4tyg u mnie ale płace mu 7zł za m z obiadem , jest dokładny więc go wzięłam, bo mi się aż tak nie spieszy, mieszka dwie wioski dalej. Pytałam go już czy ma wolne, ale kogoś innego z forum, ale mówił ze nie ma mowy w tym roku Facet tez muruje więc ma roboty w brud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djbobo 23.03.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 U mnie tez sa tynki cementowo- wapienne. Byly robione rok temu i dosyc tanio bo 7zl za metr. Nie robili gladzi byly dosc rowne a potem sami je zagruntowalismy 2 razy, a teraz tez pewnie wszystko pomalujemy we wlasnym zakresie. Teraz najchetniej to sama bym wszystko zrobila gdybym tylko umiala i miala troche krzepy w rekach bo niestety robocizna drozeje razem z materialami. Sami na pewno ulozymy styropian pod wylewki. Moze ktos wie co jest lepsze pod styropian zwykla folia czy papa termozgrzewalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśkt 23.03.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam serdecznie. Sebo, to co napisałeś o roczniku 77 jest bardzo miłe, też się do niego zaliczam (lipiec 77). Widzę, że jest nas tutaj kilkoro. Mam wycenę instalacji wod-kan. i co. Facet wyliczył nam w ten sposób: co liczba grzejników w domu x 1000,- . W tym 1000,- jest materiał (grzejnik, rurki itp. bez pieca) i robocizna. Wod-kan. 350,- za punkt (materiały i robocizna). Powiedzcie mi, czy to są dobre ceny? Co do tynków, to również opowiadam się za cementowo-wapiennymi. Na mój "babski rozum" wydają mi się mocniejsze i solidniejsze od pozostałych. Będziemy robić je na wakacjach 10zł/m2. Farida, też mam taką sąsiadkę (będę ją mieć do końca życia, mojego albo jej ). Zaczyna się wiosną i kończy jesienią. Takich wiązanek jak ona puszcza to nie usłyszysz nawet w "Psach" Pasikowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.03.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 mam dziś humorek z wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 23.03.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 (...) Mam wycenę instalacji wod-kan. i co. Facet wyliczył nam w ten sposób: co liczba grzejników w domu x 1000,- . W tym 1000,- jest materiał (grzejnik, rurki itp. bez pieca) i robocizna. Wod-kan. 350,- za punkt (materiały i robocizna). (...) baśk@t możesz podać namiary na tych wykonawców, szczególnie interesuje mnie wod-kan i tynki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśkt 23.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A ten humorek to po czymś, czy tak sam z siebie? Kuba tynkarzy mam z Hłomczy. A instalatorzy wod-kan swoje biuro mają w Sanoku ul. Podgórze (tel.502 395 478). Drugi instalator jest z Bażanówki (608 594 871), jego ceny jeszcze nie znam, dostaniemy wycenę w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.03.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 a po czymś dziś jakieś chęci mnie dopadły więc wsiadłam w autko, do sklepu 2 piweczka i jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 23.03.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Dzięki a swoją drogą 1000 zł za punkt c.o ..... dramat chyba nigdy się nie wprowadzę z takimi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.03.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 pamiętam ze z tablicy ogłoszeń w Castoramie w Rzeszowie miałam kontakt do faceta który brał 35zł za punkt, ale teraz niestety nie podam namiarów bo nie mam juz tej karteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśkt 23.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Kuba, też jestem zszokowana tymi cenami, na wstępie gość powiedział "Eee, taki mały domek, to (cała ta instalacja) nie powinno kosztować więcej niż 20000,- " Świetnie, 20 tys. tu, 20 tys. tam, a zanim ja nazbieram te pieniądze, to ten dom trzeba będzie już remontować. Beti, a te dwa piweczka były przed powrotem do domu, czy po? Też bym chciala, chociaż jedno piweczko, ale dieta nie pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 24.03.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witajcie. No dobra,ja sobie tu gadu gadu o urokach zycia ,a tu by sie za robote wziasc .Prosze,podrzuccie mi jakis namiar na kogos,kto by z dziury w domu zrobil podloge-podsypal piasek,podeptal ,zalal betonem i takie tam.Najlepiej mechanicznie. Uf,zaczyna sie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 ...Uf,zaczyna sie ... Farida - no z tym to będzie chyba kłopot ... wykonawcy nie mam ... ale mam rysuneczek Sawki http://www.wprost.pl/G/wprost_gfx1/1263/sawka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.03.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 a Ziobro podobno zajmie sie tymi dwoma ...http://www.imagehosting.com/out.php/i378183_JziuiOlek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.03.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 brzoza ja pisze prace magisterska o własnie takich aferach ( adwokatura i dostęp do tego zawodu ) i stwierdzam że ten Ziobro ma łep jak sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśkt 24.03.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Ziobro i jemu podobni z pewnością będą szukać jakiegoś haka na Kwaśniwskiego, gdyż dobrze zdają sobie sprawę z tego, że jest on ich największym zagrożeniem w przyszłych wyborach do parlamentu. Prawda jest taka, że tylko Kwaśniewskiemu może udać się zjednoczyć rozbitą i bądź co bądź niemrawą lewicę. A gdy mu się to uda, marny los będzie PIS-u. Jeszcze tylko 2,5 roku, jakoś to wytrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.03.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Kwaśniewski właśnie ogłosił, że wraca do czynnego życia politycznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.03.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 przyleciały przed chwilą bociany ... równe 13 sztuk no a Oleksy chyba wyleci ... mimo, ze w pewnych sprawch mogł znac zakulisowe rozgrywki i "myki" - to złapali go na wykroku ... po winku czy wódeczce a jak naskoczył jenoczesnie na kilku - Janiika, Szmajdzińskiego, Olejniczaka, Kwasniewskiego, Borowskiego, syna Millera - to sobie mase wrogów narobił czyli siła złego na jednego choc chciał dobrze - wyszło źle - (dla niego oczywiscie) uczciwi - jak Cimoszewicz - niestety sami odeszli ... a Ziobro ... jest w swoim zywiole ... widac lubi robic to co robi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djbobo 24.03.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 BETI a jaki Ty kierunek studiujesz, ze piszesz na taki temat, niestety troche znam to z autopsji bo 4 lata tamu skonczylam prawo w Rzeszowie i nawet nie probowalam zdawac na aplikacje bo niestety z tym jest jak z trafieniem 6 w totka. Co do polityki to naprawde nie wiem ktora partia byla gorsza SLD, PIS czy PO nie wspominajac nawet o Samoobronie i LPR. Od 15 lat sledze to co dzieje sie w polityce i naprawde zlosci mnie to ze Polska zostaje za wszystkimi w tyle wlasnie przez takich politykierow.Nasi sasiedzi o wiele lepiej sobie radza mimo tego ze nie sa jakimis potegami gospodarczymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśkt 24.03.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Moim zdaniem Oleksy za bardzo się kajał. Owszem pasowało powiedzieć przepraszam, w końcu kogoś obraził. Ale powiedział to nie publicznie, tylko na prywatnym spotkaniu ze znajomym i na dodatek "po kilku głębszych". Każdy w takiej sytuacji plotkuje o znajomych, kolegach z pracy, sąsiadach i każdy ma też prawo do swojego zdania na ich temat. Co innego, gdyby powiedział to w telewizji, radio czy w prasie. Miał chłop pecha, że go nagrali. A swoją drogą ciekawe jest to, że do nagrania doszło ok. pół roku temu, a "Dziennik" opublikował to dopiero teraz. Czyżby czegoś lub kogoś się bali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts