Renia 02.03.2004 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Baru,psy połkną wszystko jak się im "powie", że dostaną nagrodę, kota niczym nie przekupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 02.03.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Tu masz rację, dlatego ja tylko pieski... Strasznie czekam, żeby się w końcu przeprowadzić do tego domu bo wtedy będę mogła znowu mieć psa... a właściwie sukę...I oczywiście owczarka niemieckiego, czarnego, tylko łapy troszkę podpalane. Taka była moja Kim, ale niestety musiałam ją uśpić w styczniu:-( paskudne przeżycie... nie życzę nikomu.A tak na zmianę tematu to Wam sie pochwalę, że dziś skończyły roczek moje bliźniaczki: Martusia i Justysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 03.03.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Baru !http://jarnet2.opalnet.pl/images/rose23.gif To dla Twojch Urodnic A Tobie dużo, dużo radości z tych pociech,niech się zdrowo "chowają" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 03.03.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Kochani ! Nie znam się na kotach jestem psiara, ale myślę że da się takiego delikwenta oszukać. Ja swojego Gonza /boksio/ przerabiam tak:plastereczek szyneczki i w toto tableteczka i za 2-3 plastereczkiem idzie .Może tak sprobujecie? A jak w płynie to strzykawką bez igły oczywiście i do mordki i po bólu.Spróbujcie tak. Pozdrawiam kociarzyhttp://jarnet2.opalnet.pl/images/gpal.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 03.03.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Tampiko witaj! Może jednak przeniesiesz się na I zmianę. Wiesz, nie będę wysyłała Ci płytki pocztą. Pracuje ze mną kolega, który codziennie jeździ do Tarnobrzega. Dzisiaj lub jutro podrzuci Ci do sklepu płytkę. Będzie, prawda? Baru - buziaczki dla bliźniaczek. Co ja się o kombinowałam, jakby tu machnąć taką dwójeczkę na raz, mówię Ci... Wszelkie parametry spełniałam (bliźnięta w każdym pokoleniu) ale się nie udało. Mogę podać Ci namiary na moje ekipy. Są niedrodzy, mądrzy i chwaleni. U mnie jeszcze nie zrobili, więc osobiście nie mogę nic o nich powiedzieć. Natomiast widziałam ich robotę - spoko. A powiem Wam, że ja mam i pieska i kotka. Każde jest cudne, każde w swoim rodzaju. Nie da się porównywać. Chociaż bardziej cenię niezależność kota, uwielbiam spontaniczność psa. Trzeba mieć oba zwierzaki, żeby doświadczać tej pełni obcowania z nimi. AnetaS - buziaczki Grześ, a po diabła masz patrzeć na licznik gazu?? I tak dostaniesz paszkwil , choćbyś nie wiem, jak patrzył. Płytkę możesz odebrać u mnie. Chyba, że chcesz otrzymać ją pocztą. Drżę również o te moje wylewki, ale machina ruszyła, nie da jej się zatrzymać. Poumawiałam ludzi od instalacji tak, że nie mogę czekać za bardzo. W końcu ileż tego mrozu może być w marcu?? Zobaczymy, czy mam chody tam, na górze I zobaczcie: mam oficjalne pozwolenie na wykorzystanie Wojtka. Wojtuś - dziękuję OGŁOSZENIE: płytka ze zdjęciami jest za darmo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 03.03.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Dziękuję wszystkim za życzonka, przekażę za parę lat moim artystkom Anika: to ja poproszę te namiary. A co do bliźniaczek to u mnie w rodzinie były oooochooochoo kiedy... ze 150 lat temu, ale nie przeżyły - takie to były czasy. A tabletki spożywałaś? Bo u mnie po tabletkach właśnie Może jeszcze spróbujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 03.03.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Baru, wiesz, chyba już raczej nie. Moja parka daje mi się nieźle we znaki. I trochę za stara jestem (ale tylko trochę ). A tabletki nie pomogły. Namiary wyślę Ci jutro na priv. Nie mam przy sobie. Myślę, że będziesz zadowolona. A jak nie, to zalejemy jakoś robaka. Chociaż nie wiem, jak to będzie z c.o, bo ja jestem zła, ponieważ pan odradza mi twardo piec kondensacyjny. Wręcz odmawia wykonania takiego (bo się nie opłaca). A jak przekonuję go o 108 % wydajności, to mi mówi, że to pic na wodę i fotomontaż. Ale skoro ogrzewanie mam głównie wodne podłogowe (oj, te wysokości), kominek z płaszczem wodnym, to nie wiem, czy on ma rację. Tu właśnie potrzebuję porady fachowców. Ja wiem, że na Forum kupa wątków ogrzewaniowych, ale co post, to inne zdanie O, Januszek, właśnie: na diabła Ci zbiornik 400 l??? Aż taki jest potrzebny? Ja mam ochotę na piec dwufunkcyjny (też mi odradza), więc, coby pana nie dobić, myślałam o zbiorniku 120 l. Za mały??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 03.03.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Eee, Anika, nie pękaj! Ja tyż młódka nie jezdem - za trzy tygodnie skończę 28 lat - po raz któryśtam z rzędu A co do CO to miałam dwóch fachmanów na oględzinach i jeden namawiał mnie na piec kondensacyjny, a drugi prawie pukał mi w głowę: po co pani piec kondensacyjny?? I powiem ci, że mi się ten drugi zdecydowanie nie podobał. I nie mówię tu o fizjonomii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.03.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Brzozaaa - wiesz, te zdjęcia są takie sobie . Talentu to ja nie mam, a poza tym oko mi drgało . Ale zawsze to pamiątka. I mam dla Ciebie domek pierniczkowy (cały ). I melduję, że złapałam drugi oddech! Anika- mi też nie wiem czemu drgało .... moje grzeczne( wrrr) dziecko chyba sie zgłosi po pierniczek do Ciebie ... (spróbuje wypchnac to przystoniejsze od ojca ... ) a co ! nich podziwia jak ja podziwiałem ... kupujcie stal i zeliwo ... mnie bedą cucic za chwile ... chyba no i teraz dylemat - Grześ ... jaki ma być brzuszek ? - pianka i golenie - zel i "na jeżyka" - czy nie ruszać nic ... i na kotecka a moze dziewczyny coś poradzą ... Renia.. spróbuj przymiarke do ceramicznego Ackermana .. ten daje oszczednośc stali i desek szalunkowych blisko o połowe ... lekki gestozebrowy .... gdy zechcesz mocniejszy proponuje DZ z wylewanymi na mokro belkami A górna połka to Fert i Teriwa z gotowymi belkami Ty decydujesz ... RS czy w razie co ... uzyczysz swojej stronki ? - bo moze pokazemy innym forumowiczom jaka NAS SIŁA !!!, AUTORKE ZDJĘĆ ... i ta sala kominkowa ... i pierniczki o niezwykłym kształcie i DARCZYNCE NASZEGO... Kochanego i babisa - bo on na kazdym zdjeciu fajnie wyszedł ... a moze jescze kogoś kto ładnie sie uśmiecha babis ... zgadzasz sie ? , zeby to była np. (zaproponuj) .......... no prosze januszek równocześnie ze mna ... czesto razem ... jeszcze sobie coś ktos o nas pomyśli ... brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.03.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 witajcie Panie bliźniaczki to jest to też bym chciał mieć, ale ja jestem za stary na takie fiki miki Wylewki mam namiar na ekipę co robiła u grega i jest to jedyna (druga) ekipa którą z czystym sumieniem polecę każdemu Wylewki: Woźniak Władysław tel. 8545648, kom. 602600634 co do kotła kondensacyjny ? przypomina mi się bajka o perpetum mobile nie ma energi za darmo te 108% to taki chwyt marketingowy, ale widać że działa. normalny kocioł ma sprawność rzędu 90% załóżmy ale spaliny wylatują z niego samoistnie bez dodatkowej porcji energii kondensacyjny ma sprawność 108% ( ) ale spaliny muszą ze względu na temperaturę być wyrzucane wentylatorem który to niestety pobiera energię elektrycznę i ta energia to jest te brakujące 18% oczywiście moża by snuc dalej wywody że mniej pobiera energi elektrycznej a więcej oddaje cieplnej, ale jak bysmy dokładnie zbilansowali koszty energii włożonej do kotła (gaz + prąd ) to suma sumarum dostaniemy to samo, ale w przypadku kotła kondensacyjnego za nieco większą kwotę ale Wojtek to lepiej Wam wyjaśni myslę że lepiej zakupić kociol turbo bo oszczędza się na kominie. zbiornik 400 dlaczego taki a nie inny (mniejszy) jak planujesz kolektory słoneczne to 400 jest raczej skromnym rozwiązaniem. bużki i całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.03.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 RS po unieruchomieniu głowy kota w imadle tabletki przestają byc potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 03.03.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Januszek, jak coś nie zrobisz ze swoją skrzynką, nie dostaniesz już ode mnie żadnego emila. Twój administrator odrzuca mi odpowiedź! Zbiornik już rozumiem. No i pewno padnie mi ten kondensacyjny piec. W sumie nie ma tego złego. Chyba... Wojtek dowal jeszcze Ty. Brzoza Może pogoda taka była, że oki drgały? Słuchajcie: komu jeszcze oki drgały na imprezie? Przyznać się! Będziemy jednak publikować? A te pierniczki to mam na zdjęciu, tylko ludziom poobcinało głowy A moment był taki uroczysty. Tampiko Januszkowi wręczała... Cóż, imprezę trzeba powtórzyć... RS: imadełko zdecydowanie odradzam. Koteczek nigdy w życiu nie wybaczy Ci tego. Może nawet odejść z domciu. Może lepiej skorzystaj z pazurków Tampiko, co? Parę dowciapnych opisów nasuwa się samo przy oglądaniu zdjęć. Nie chciałabym Cię dobijać, ale pokazujesz również Brzozie palec wskazujący. Też nie wiem, o co chodzi. Projektuj stronę. Ja daję Ci wszelkie błogosławieństwa. Są takie fajne zdjęcia, gdzie kilka osób siedzi z baaardzo mądrymi minami nad jakąś kartką papieru, będzie dowód, że spotkanie naprawdę było robocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Winiarski 03.03.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Anika napisała: Chociaż nie wiem, jak to będzie z c.o, bo ja jestem zła, ponieważ pan odradza mi twardo piec kondensacyjny. Wręcz odmawia wykonania takiego (bo się nie opłaca). A jak przekonuję go o 108 % wydajności, to mi mówi, że to pic na wodę i fotomontaż. Ale skoro ogrzewanie mam głównie wodne podłogowe (oj, te wysokości), kominek z płaszczem wodnym, to nie wiem, czy on ma rację. Tu właśnie potrzebuję porady fachowców. Ja wiem, że na Forum kupa wątków ogrzewaniowych, ale co post, to inne zdanie Z tego co piszesz wynika że masz dobrego fachowca Jego rady są naprawdę rozsądne, tylko tłumaczenie mało przekonujące. Piec kondensacyjny ma wyższą sprawność to bezdyskusyjne.(januszek zapomniałeś o cieple kondensacjii) Ale można też bez ryzyka stwierdzić żę montowanie kotła kondensacyjnego jest raczej nieuzasadnione ekonomicznie W przypadku nowych energooszczędnych (małych) domów te zyski z zastosowania pieca kondensacyjnego są znikome. Na dodatek masz kominek z płaszczem wodnym a więc dodatkowo zmniejszysz te zyski dogrzewając kominkiem. Ale też nikt nie zabroni Tobie założyć taki piec jeżeli tylko będziesz miała na to ochotę. Jedyna moja sugestia to piec jednofunkcyjny z zasobnikiem ok.120 do 150 l jeżeli nie będziesz miała kolektorów. A tak na marginesie to nie jestem fachowcem w tej dziedzinie. Ps. Czy nie zapomniałaś o mnie w kwestii zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Winiarski 03.03.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Teraz dopiero przeczytałem co było na wcześniejszych postach i.... ONIEMIAŁEM ale pisac mogę Chyba że ja znowu nadinterpretuję Doszedłem jednak do dwóch wniosków: 1 jestem zaniedbanym mężczyzną 2 wiosna jednak zbliża się NIEUCHRONNIE Pocieszę Was wszystkich.... mam już dzisiaj WOLNEEEEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 03.03.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Sławek, jasne że nie zapomniałam. Płytka jest. Kwestia odbioru. No cóż. Pewno macie rację z tym piecem. Chyba, że umówiliście się z moim fachurą Januszek: ja tylko chciałam zameldować, że trzeci raz też mi odrzucił. Może skrzynkę masz zapchaną?? Baru - stare jesteśmy (też któryś raz kończę 28 tyle, że w sierpniu - jestem młodsza ), ale z tym kotłem chyba coś źle wykombinowałyśmy. Ale widziałaś, Januszek też jest stary I jeszcze skrzynkę ma zapchaną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.03.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Witaj Sławku specem od systemów grzewczych też nie jestem ale prawo zachowania energi znam co do pieca kondensacyjnego to uwzględniłem jego wyższą sprawnośc napisałem 108% ( te procenty powyżej 100 to właśnie ciepło z kondensatu) natomiast próbowałem wyjaśnić że uzyskanie tej wyższej sprawności jest kosztem dołożenia energii elektrycznejmasz jeszcze w jednym rację że przy dzisiejszych technologiach izolacyjnych zapotrzebowanie na ilość energii grzewczej jest małe i zyski z zastosowania kondensacyjnego pewnie nigdy się nie zwrócą za życia pieca przecież on też ma swoją żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 03.03.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Pozdrowienia dla wszystkich z Ciechanowa, łaptop jak mawiaja Złotopolscy odpalony i biorę sie za przeglądnięcie tej fury postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Winiarski 03.03.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Witaj Sławku specem od systemów grzewczych też nie jestem ale prawo zachowania energi znam co do pieca kondensacyjnego to uwzględniłem jego wyższą sprawnośc napisałem 108% ( te procenty powyżej 100 to właśnie ciepło z kondensatu) natomiast próbowałem wyjaśnić że uzyskanie tej wyższej sprawności jest kosztem dołożenia energii elektrycznej masz jeszcze w jednym rację że przy dzisiejszych technologiach izolacyjnych zapotrzebowanie na ilość energii grzewczej jest małe i zyski z zastosowania kondensacyjnego pewnie nigdy się nie zwrócą za życia pieca przecież on też ma swoją żywotność. Witaj januszek Ależ jesteś drobiazgowy ale ja też dlatego napisałem że zapomniałeś. Ogólnie wychodzi mi że mamy wystarczającą wiedzę i rozsądne podejście do tematu. Dlatego pogratulujmy sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 03.03.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 O proszę, jacy rozsądni Panowie Pozdrowienia Janon wzajemnie. Januszek znowu mnie wyrzuciło. Scan wrzuciłam - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 03.03.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 No dobra! To i ja Wam panowie pogratuluję! A teraz po kolei: piec mam se zafundować zwykły (to zrozumiałam), ale jedno- czy dwufunkcyjny? U mnie kominek będzie... kiedyś... bo na razie, wiecie, czaaasu brak Podłogówka mi się marzy w kuchni, łazienkach i na ganku. Jak wynika z opisu podstawowym źródłem ciepełka będą u nas kaloryferki. I jeszcze jaki zasobnik? Czy 150l wystarczy na 6 szuk (5 szt. to baby!!) Heelp!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts