hunk1 30.03.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Nie ma sprawy polecam sie na przyszłość. Co do latryny to miałeś robić sam, przecież przepis dostałeś A tu czytam ze kupiles. U mnie w tym tygodniu ma sie dużo dziać na budowie. Wchodzą montezy odkurzacza centralnego, wod i kan i maja zaczac z elewacja. Tynki umówione, wyleki też. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 30.03.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Donano a mógłbyś mi dać namiar, gdzie taki przybytek można nabyć?Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 30.03.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Hunk a mógłbyś dać mi przepis na takie cudeńko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donano 30.03.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Co do latryny to miałeś robić sam, przecież przepis dostałeś A tu czytam ze kupiles. Postawilem na gotowca, po budowie licze ze znajde chetnego na ta budowle Donano a mógłbyś mi dać namiar, gdzie taki przybytek można nabyć? Prosze http://www.mebleogrodowe.itl.pl , Ja przez telefon zamowilem i przywiezli na dzialke (20zl transport) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 30.03.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Przepis na latryne:Deski - tak ze 4 na 3 sciany ( w sumie 12 odpowiednio przycięte) + deski na drzwi - wszystko trzeba odpowiednio zbić by powstały sciany i drzwi4 laty w narozniki - trzeba je wbic w ziemie, zeby zadna emma nie dała sobie radyDo łat przybijamy poszczególne scianki, zbijajac je te ze soba Na gore - dach - tez trzeba jakies deski, a na to papaW srodku, na wysokosci siedziska, montujemy laty poziomo a na nie kladziemy zbity kwadrat z wycietym otworemPrzykrecamy drzwiczki, montujemy haczyki (jeden od srodka, drugi od zewnatrz)Pod siedziskiem kopiemy dołek, lub dajemy wiadroTo by było na tyle, a to byl pierwszy budynek ktory stanal na naszej budowie. Drugim był blaszak, ktory chyba bedzie do sprzedazy tak za ok. miesiaca ale pewna nie jestempozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 31.03.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 MAGDZIAK ja wprost przeciwnie chylił bym się ku Dako a uciekam od Vidoku.[/b] Mam u siebie Dako, i co do okien i drzwi balkonowych to zastrzeżeń nie mam Ale drzwi wejściowe to poprostu koszmar. Ich serwis to również jakaś pomyłka, próbowali mi wmówić takie niedorzeczności, że głowa boli. Moje drzwi w 2004 roku kosztowały ok. 4 000 więc chyba nie były z tej najniższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 31.03.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 No to ja się pochwalę PnB złożone w starostwie 17 marca a dziś 31 już odebrane odebrane ,uprawomocnione .Dziennik budowy podbity.Jutro zgłaszam rozpoczecie budowy. WC budowlane wykonał mąż ze starych desek,zbyt solidne chyba nie jest ale mam nadzieje że go wichura nie zmiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 31.03.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Cos to chyba niemozliwe zeby juz było uprawomocnione - miedzy 17 a 31 jest 14 dni, a tyle zajmuje samo uprawomocnienie, a gdzie informacje zwrotne od sasiadow i czas na sprawdzenie projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 31.03.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 U nas nie było powiadamiania sąsiadów ,nie jest to konieczne jeżeli projekt jest zaadoptowany zgodnie z WZ i zachowane są odległości od granic z sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 31.03.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 MAGDZIAK ja wprost przeciwnie chylił bym się ku Dako a uciekam od Vidoku.[/b] Mam u siebie Dako, i co do okien i drzwi balkonowych to zastrzeżeń nie mam Ale drzwi wejściowe to poprostu koszmar. Ich serwis to również jakaś pomyłka, próbowali mi wmówić takie niedorzeczności, że głowa boli. Moje drzwi w 2004 roku kosztowały ok. 4 000 więc chyba nie były z tej najniższej półki. Kupiłam okna w Vidoku bo dali dobra cenę, a podobno okna mają dobrej jakości, natomiast kumpel który pracuje w fabryce vidoku odradził mi drzwi z tej firmy bo mówił że straszne dziadostwo robią, a kosztują 5 tys. O oknach wypowiadał się w samych superlatywach. Mam nadzieje że okna będą się dobrze sprawowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 31.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 U nas nie było powiadamiania sąsiadów ,nie jest to konieczne jeżeli projekt jest zaadoptowany zgodnie z WZ i zachowane są odległości od granic z sąsiadami. Nietypowa sytuacja ale możliwa Czyli jest istniejący wjazd, podłączenia wszystkich mediów na waszej działce i zachowane wszelkie odległości od sąsiadów Gratuluję!!! magdziak19 życzę Ci aby okna b.dobrze się sprawowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.04.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ... wczoraj leciały zurawie ... bardzo wiele kluczy przeleciało w mojej okolicy chyba to juz wiosne wrózy ... taka prawdziwą a dzis wracają ... qurde - co jest grane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.04.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ... wczoraj leciały zurawie ... bardzo wiele kluczy przeleciało w mojej okolicy chyba to juz wiosne wrózy ... taka prawdziwą a dzis wracają ... qurde - co jest grane ? wyjaśniło sie uciekaja nie przez pogode a przez policje podobno jak policjant złapie zurawia robi mu to samo co temu psu ... http://img519.imageshack.us/img519/6113/odtyuxl5.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 01.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 No cóż u mnie projekt był zaadoptowany zgodnie z WZ i zachowane były odległosci a i tak było powiadamianie sasiadów, żeby było szybciej to sama do nich jeździłam.Co do okien to my kupilismy w MS Pomorska Fabryka - Tytanowe Termo z wkładka termiczną i niestety jak na ta chwile niewiele więcej jestem w stanie powiedziec poza tym że wyglądaja ładnie. Reszta wyjdzie w praniu, czyli bedę się mogła o nich wypowiedziec tak za 2 lata. Ja mam jedno okno potrójne balkonowe i zrobili mi tak w profilu że wszystkie okna sa na jednym poziomie (żadne nie wystaje), w innych firmach proponowali mi ze ta część okna która sie nie otwiera będzie troszke odstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjas 01.04.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 witamja złożyłam wniosek o PnB dziś i po cichu liczę że w miesiacu sie Starostwo uporamam pytanie ile na podkarpaciu biora Kierownicy budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 02.04.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 witam ja złożyłam wniosek o PnB dziś i po cichu liczę że w miesiacu sie Starostwo upora mam pytanie ile na podkarpaciu biora Kierownicy budowy ? Mój bierze 3.5tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjas 02.04.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 o tego KB pytam gdyż znalazłam za 800zł i do tego jakieś 35km od miejsca budowy więc często na budowie raczej by nie był ...na paliwo by brakłochyba dam sobie z nim spokój ,skoro tak daleko szuka to raczej nie jest godny zaufania ...no może dla takich co potrzebują tylko papier i pieczątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 02.04.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 o tego KB pytam gdyż znalazłam za 800zł i do tego jakieś 35km od miejsca budowy więc często na budowie raczej by nie był ...na paliwo by brakło chyba dam sobie z nim spokój ,skoro tak daleko szuka to raczej nie jest godny zaufania ...no może dla takich co potrzebują tylko papier i pieczątkę Nasz kierownik budowy robi trochę więcej... załatwia nam wszystkie materiały na budowę, beton itp... my się niczym nie musimy martwić. Kilka razy sprawdzaliśmy go czy nas nie kantuje i wyszło że nie bo ceny jakie na materiały nam załatwia są faktycznie niższe od rynkowych. Poza tym co jakiś czas wpada doglądnąć budowy i proponuje nam pewne rzeczy, co można zmienić, co przerobić. Razem z żoną jesteśmy bardzo zadowoleni. Dobrze zainwestowane 3.5tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 03.04.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 nazgi a mozna prosic namiar na tego KB bo ja wlasnie jestem w trakcie szukania KB pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 03.04.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 I ja przychylam się do prośby Dafita Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts