eadok 19.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Ostatnio też badałem temat drewna na dach, praktycznie wszędzie nominalna cena to 670 m3. Warto jednak ponegocjować bo niektórzy skłonni są na małe ustępstwa, ale to już zależy od uroku osobistego Sam zamówiłem w Drewsystemie w Rudnej, ale miło rozmawiało się również w składzie na Armii Krajowej (na przeciwko Asscecco). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 19.04.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witajcie, ... Na chwilę obecną wyceniono ten zakres prac na 25 tyś zł brutto. Fundamenty będę robine końcem tego roku, mury i reszta wiosna 2009, przy czym cena za mury może lekko ulec zmianie (inflacja, koszty pracowników itp). Co myślicie o tej wycenie, podpisywać umowę czy szukać dalej jakiejś tańszej ekipy. Ta jest sprawdzona, w okolicy budowała kilka domów, bardzo dobrze wykonane i nie powinno być z jakością robót żadnych probelmów. Będę wdzięczny za Wasze opinie IMHO na dziś w Rzeszowie ta cena byłaby OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donano 19.04.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam wszystkich U mnie pogoda pokrzyzowala plany, udalo sie sciagnac humus i wytyczyc budynek. Mam nadzieje ze nastepny tydzien przyniesie troszke sloneczka i uda sie lawy zrobic. @Mac_GWg mnie wycena jak na nasze warunki jest dobra, jesli ekipa solidna to trzeba brac. Ja za taki sam zakres robot place 26,5k domek APS 105 z poszerzonym garazem o 1m http://archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=105 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 20.04.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Tak pogoda mnie również dała się we znaki, wypożyczyliśmy acra na 4 dni a przez deszcze skończy się pewnie na 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 20.04.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 eadok napisał:wypożyczyliśmy acra na 4 dni a przez deszcze skończy się pewnie na 8 witam! skąd braliście akra? my najprawdopodobniej z Okulickiego.skąd macie transport? jak wyszedł on cenowo? i tak patrzę za okno i czarno widzę rozpoczęcie jutro prac, pewnie wykonawca zadzwoni znowu że przekładamy a ja do betoniarni że przekładamy...kiedy przestanie padać?pozdro grupa cała![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 20.04.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Czy izolowaliście 2 razy poziomo fundamenty (1 raz miedzy ławą a fundamentem ,2 raz miedzy fundamentem a maxe) czy tylko raz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 20.04.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Czy izolowaliście 2 razy poziomo fundamenty (1 raz miedzy ławą a fundamentem ,2 raz miedzy fundamentem a maxe) czy tylko raz ? witam, osobiście dwa razy izolowałem. I tak jest prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 20.04.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Ja też 2 razy. Na razie pierwszy raz na ławie (folia do izolacji ław), a drugi raz będę dawał po wieńcu ściany fundamentowej przed suporkiem 2 razy papa termozgrzewalna.Domek niepodpiwniczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 21.04.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Acra braliśmy z Okulickiego, transport można załatwić u nich. Co do izolacji to na razie izolowaliśmy między ławą i fundamentem (2 razy dysperbit, reszta dopiero po zdjęciu szalunków).Ale jak widziałem w praktyce bardzo trudno zachować tę izolację w stanie nienaruszonym przy montażu szalunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 21.04.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam wszystkichPoszukujemy gruzu do utwardzenia drogi może ktoś z Was słyszał o jakimś do oddania, będziemy wdzięczni za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 21.04.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Vickey Gruz jest do oddania i ziemia na okulickiego, tam jest przerabiany budynek. Nie jest to ten gruz co go widac, ale maja do oddania bo nawet dzisiaj byłam pytac.. no ale jest ale.... trzeba miec swoja ładoware i transport.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 21.04.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 witam a to dziwne bylem jakis miesiac temu tam i mowili ze ten gruz pojdzie ponownie do przetworzenia i nie ze nie oddaja go, a tu teraz jednak zmienili zdanie, ladny gruz jest przy hotelu rzeszó, szkoda ze tam nie jest do wzięcia, trzebabylo brac z hotelu jak rozdawali pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 21.04.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 ten gruz co jest na widoku nie jest do oddania, mowili ze maja jakis z tylu budynku i tamten moga dac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 21.04.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Gruszki jeździły dzis po Budziwoju tam i z powrotem jak szalone ,Ktoś jeszcze zalewał bo u nas zalane . My na gruz z Hotelu Rzeszów się spóźniliśmy ...musieliśmy wiec kupić .Ale droga utwardzona super choć dziś gruszki ja storpedowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 21.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 .....Ktoś jeszcze zalewał bo u nas zalane . ...... a fotki gdzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.04.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Ostatnio też badałem temat drewna na dach, praktycznie wszędzie nominalna cena to 670 m3. A czego się do mnie nie zgłosiły???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 21.04.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Dziękuję serdecznie za podpowiedź Jutro podjadę zapytać o ten gruz na Okulickiego myślę, że z transportem nie powinno być problemu Aha ..... Śnieżynko napisz proszę gdzie Wy kupiliście gruzik i ile to kosztuje. Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 22.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Ostatnio też badałem temat drewna na dach, praktycznie wszędzie nominalna cena to 670 m3. A czego się do mnie nie zgłosiły???? Jeszcze nic nie zapłaciłem, więc jak masz ciekawe propozycje to pewnie mogę jeszcze wycofać zamówienie. (nieelegancko wprawdzie, ale cóż poradzić ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewp 22.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Ostatnio też badałem temat drewna na dach, praktycznie wszędzie nominalna cena to 670 m3. Warto jednak ponegocjować bo niektórzy skłonni są na małe ustępstwa, ale to już zależy od uroku osobistego Sam zamówiłem w Drewsystemie w Rudnej, ale miło rozmawiało się również w składzie na Armii Krajowej (na przeciwko Asscecco). Nie polecam tego tartaku. Drzewo na dach zamówiłem u nich w lutym a jak przyszło do odbioru, w lipcu, to się okazało, że go nie mają. Bujałem się z nimi tak przez ok 3-4 tyg. - Nie polecam!!! Strasznie są niesłowni. Z rozmów, które przeprowadziłem z innymi osobami, które tam spotkałem wnioskuję, że mój przypadek to nie wyjątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 22.04.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Ja brałem drewno w Rudnej Małej u Czarnika, Czekałem 3 tygodnie, jodła.Zakup był poczatkiem lutego, odbiór końcem lutego.Drewno wygląda bardzo ładnie, zarówno więźba jak i deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts