bogus33 26.07.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 witam Grupę! zbrojenie stropu zakończone, jak nie będzie kolejnego załamania pogody to w poniedziałek do południa lejemy beton i zaczynamy czekać na cieśli...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.07.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 wtaj MonteChristo Bogus jest ładna pogoda /wreszcie/ - trzymam kciuki miłego tygodnia dla wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 28.07.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w chwili obecnej można najtaniej kupić drut i deski, będę wdzięczny za pomoc. Aha i jeszcze jedna prośba, może znajdzie się ktoś, kto już nie potrzebuje blaszaka na budowie chętnie odkupiłbym taki używany. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.07.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 witam podkarpacian ...Witaj! Albo robisz coraz lepsze zdjecia albo Twój dom jest coraz piękniejszy A może i jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 28.07.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 witam Grupę! no to mamy już zalany strop nad poddaszem, dobrze że nikomu nic się nie stało- lanie skosów na 45 stopniach dachu nie jest lekkie.teraz czekamy na cieśli- mają się pojawić początkiem przyszłego tygodnia.pogoda dopisała aż zanadto- dużo trzeba polewać. życzę wszystkim dużo słońca i owocnego budowania. musimy się zdecydować na okna, mamy dobre doświadczenia z firmą pamoplast- być może ponownie skorzystamy z ich oferty. co myślicie o oknie nieotwieranym w jadalni ? rozmiar okna to 170x180cm.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 29.07.2008 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Maciejon, jestes jak zwykle bardzo hojny w komplementach na temat naszego domku i bardzo to z twojej strony mile.ale przedewszystkim dziekuje raz jeszcze za twoje wsparcie i wieloktotna juz pomoc w poradach i blyskawicznych odpowiedziach. wielkie dzieki za uznanie i szkoda tylko ze jeszcze musimy troche pokonczyc i nie mozemy jeszcze sie oficjalnie wprowadzic do Brzozy: i Ty Brzoza Witaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 30.07.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 witajcie Grupo! co tu tak cicho? upał odegnał od kompa czy dzień noc budujecie?cieśle mnie zaskoczyli- wchodzą jutro tzn dokładnie już dziś rano...trudno druga warstwa impregnacji będzie na dachu... z budowlanym pozdrowieniem - Boguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.07.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 w dzien sie spi .... w taki upał ale fakt faktem człowiek w upał leniwieje /odwrotnie do węży, które upał uaktywnia/ widac Bogus, ze nadrabiasz straty czasowe po deszczach - odwazne decyzje przy długim dniu jaki jeszcze mamy - robota ubywa w jesieni ... na skracającym sie dniu wieksze efekty daje praca przy żarówce i wewnątrz tak trzymaj ! a ogólnie w przyrodzie - zaczeły sie żniwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 31.07.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Jestem, nie śpię, czytam... Nawet prace polowe odprawiam - trawkę skosiłam w pon/wtorek, wczoraj plewiłam truskawki - morderstwo, uwierzcie. I na noc do roboty...Dzisiaj muszę skończyć te cholerne truskawki i znowu kosiarą przejechać, bo weekend zapowiada się mokry i znowu mi za dużo trawsko urośnie Brzoza! Jakie masz te kotki? kolorystycznie mi chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 31.07.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam Grupę!!! Tym razem pozdrawiam z... łóżka. Leżę i odpoczywam po operacji kolana (rekonstrukcja więzadła krzyżowego przedniego) którą robiłem w Szpitalu Św. Rodziny w Rudnej. Muszę Wam napisać że mamy na Podkarpaciu szpital na europejskim poziomie! Budynek, sprzęt, obsługa wszystko super i w moim przypadku wszystko refundowane przez NFZ! A przed operacją udało mi się uruchomić w chałupie wentylację mechaniczną i nawet działa!!! Więcej w dzienniku. Teraz siłą rzeczy prace budowlane zostały wstrzymane. Ooooo, Schetyna kasę rozdaje na Podkarpaciu! Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 31.07.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 witam Grupę! brzoza! dzieki za otuchę ! cieśle działają, rzeźbią krokwie i płatwie, heblują...dziś sam musiałem zdecydować się na kolor krokwi i podbitki- wybrałem cedr z palety drewnochronu, ciekawe co na to żona? w przyszłym tygodniu mają wejść murarze . mam pytanie: jaka grubość styropianu na kominie ponad poddaszem ? pozdrawiam wszystkich z nadzieją na pogodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 01.08.2008 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 cieśle działają, rzeźbią krokwie i płatwie, heblują... U mnie za rzeźbienie ja sie zabrałem. Wyrzynarka, strug i dysk jaka grubość styropianu na kominie ponad poddaszem ? Ja u siebie nie robię kominów klinkierowych i na całości daję 4cm bo taki mam. Murarze mówili, że dobrze by było 5cm, ale jak nie mam to i 4 będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.08.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Baru loty były biało szare ...truskawki i trawa - powiem tak, mam zaległości ...Pędzelito mój kolega miał syna w tym samym szpitalu /Szpitalu Św. Rodziny w Rudnej/ z podobną dolegliwością i opinia ta sama - to szital na najwyższym poziomie ... od szpitali w powiatowych miasteczkach dzieli go epoka szybkiego powrotu do zdrowia życzę !Bogus uważam tak jak Listek, 4- 5 cm i wtedy komin utrzymuje kształt i ładniej lezy w bryle domu /oblepiony grubszym styropianem robi sie klockowaty i nie przypomina tego z dzięciecych rysunków/ miłego dnia dla Wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 01.08.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Skoro już o kominach to czy mogę ocieplić komin pozostałościami z docieplania fundamentów URSA XPS 5cm ? MY zmagamy się z dachem pasował by mi bezdeszczowy tydzień pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.08.2008 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 w swietle przepisów p.poż - nie biorąc przykład z tego jak robia inni - tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 02.08.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 witajcie! Mam do sprzedania 4 palety betonu komórkowego 24*24*59 Solbet, który został nam z budowy. Poza tym mamy do zaoferowania deski 32 po jednokrotnym użyciu. Ceny oczywiście bardzo promocyjne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 02.08.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Pędzelito mój kolega miał syna w tym samym szpitalu /Szpitalu Św. Rodziny w Rudnej/ z podobną dolegliwością i opinia ta sama - to szital na najwyższym poziomie ... od szpitali w powiatowych miasteczkach dzieli go epoka szybkiego powrotu do zdrowia życzę ! Brzoza, dziękuję bardzo, rehabilitacja przebiega naprawdę super, jestem zaskoczony. Ból już ustąpił ale to wylegiwanie w łóżku dobija mnie. Jutro wybieram się na budowę. Pozdrawiam wszystkich, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 03.08.2008 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 tak tak wracaj szybko do zdrowia!wyobrazam sobie co sie czuje gdy tam budowa a ty tu musisz w lozku lezec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.08.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 ... Ból już ustąpił ale to wylegiwanie w łóżku dobija mnie. Jutro wybieram się na budowę. ... tylko nie przeforsuj nogi budowanie jest wazne, ale moze poczekac - a zdrowie jest bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 04.08.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 tak tak wracaj szybko do zdrowia! wyobrazam sobie co sie czuje gdy tam budowa a ty tu musisz w lozku lezec Dziękuję! Co prawda budowa wstrzymana (schną wylewki i tynki) ale zawsze można było "coś grzebnąć". tylko nie przeforsuj nogi budowanie jest wazne, ale moze poczekac - a zdrowie jest bezcenne Tak, tak, zgodnie z zaleceniami tydzień leżę, no z drobnymi odstępstwami, ale ogólnie stosuję się do zaleceń. Jutro mija tydzień od operacji więc będę już mógł ruszyć się z łóżka. A tak na marginesie, zobaczcie, fajna stronka: http://www.szabloneria.pl - podpatrzona w Dekoratorni. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts