Elcia1 18.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Trzymam i ja zwłaszcza że za nas tez trzymać trzeba Trzymam i ja! Jak lubię zimę, tak tej nie lubię. Czekam jak sprinter na bieżni i nie mogę mogę się doczekać na piękną pogodę. Już mi brak pomysłów na to co teraz czytać - niby co mi się przyda wiedzieć, żeby mnie ekipa nie zaskoczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 18.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Drodzy forumowicze dziś finalny dzień. Idziemy podpisać kredyt w banku:) Jeszcze troszkę i zaczynamy niech no tylko te śniegi topnieją Trzymajcie kciuki!Pozdrawiam. Elka83 zdecydowaliście budować z kredytu? Dalej mieszkacie w mieszkanku i potem je sprzedacie, czy macie inny pomysł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Drodzy forumowicze dziś finalny dzień. Idziemy podpisać kredyt w banku:) Jeszcze troszkę i zaczynamy niech no tylko te śniegi topnieją Trzymajcie kciuki!Pozdrawiam. Elka83 zdecydowaliście budować z kredytu? Dalej mieszkacie w mieszkanku i potem je sprzedacie, czy macie inny pomysł? Pozdrawiam Elciu83 jestem nowa na tym forum ale również z Przemyśla i mam działkę w Twoich okolicach. Powiedz mi ile płaciłaś architektowi za adaptację jeżeli to nie jest tajemnica oczywiście. Masz namiary na dobrą ekipę do stanu surowego ? Czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka83 18.02.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mamy kredyt!!!! Strasznie długo to trwało aż 3 godziny. Ciągle coś im tam brakowało i donosili ksera. Ale już za sobą raczej przed nami 30 lat.........................Mieszkanie na razie mamy i mieszkamy ale mamy już kupca ktury odkupi od nas od ręki tak więc w sierpniu przeprowadzimy się do rodziców. Co do projektu to kupiliśmy za 1500zł a adaptacja wyniosła nas 2300zł no i w tym załatwione zostały wszystkie papierki pozwolenia i takie tam... tak więc sami nie biegaliśmy po urzędach. Derbi gdzie masz działeczkę?Może zostaniemy sąsiadkami??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mamy kredyt!!!! Strasznie długo to trwało aż 3 godziny. Ciągle coś im tam brakowało i donosili ksera. Ale już za sobą raczej przed nami 30 lat.........................Mieszkanie na razie mamy i mieszkamy ale mamy już kupca ktury odkupi od nas od ręki tak więc w sierpniu przeprowadzimy się do rodziców. Co do projektu to kupiliśmy za 1500zł a adaptacja wyniosła nas 2300zł no i w tym załatwione zostały wszystkie papierki pozwolenia i takie tam... tak więc sami nie biegaliśmy po urzędach. Derbi gdzie masz działeczkę?Może zostaniemy sąsiadkami??????? Elcia83 Powiedz mi skąd ta liczba 83? Ja wybrałam Derbi bo tak mówią do mojego syna w szkole ha ha. Fajnie że macie kredyt chociaż nie wiem czy gratulować czy współczuć Dacie radę. Najtańszy jak dotąd namierzony przeze mnie architekt to 2500 zł w tym jest wszystko co potrzebne do pozwolenia. Widzę że Ty trafiłaś na jeszcze tańszego, możesz dać namiary? Co do nas mieszkamy na Glazera a działeczkę mamy na samym początku Jaksmanic od strony Krównik. Jadąc na nią mijamy Płyty, Albatrosa i na skrzyżowaniu w Krównikach w lewo. Z Glazera na działeczkę mam 9 km. działeczkę kupiłam w listopadzie i jestem w trakcie papierologi A gdzie Ty mieszkasz i gdzie dokładnie masz działkę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka83 18.02.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Moja działeczka jest dokładnie za Plytami w stronę na Medykę tzw. Łapajówka. lub jak kto woli Hureczko ale przy głównej drodze:)Nie masz co współczućwzięcia przez nas kredytu niestety będąc młodym małzeństwem nie jesteśmy w stanie zaoszczędzić wielkich pieniędzy. A co do kredytu to też udało nam się na bardzo fajnych warunkach dostać go. Tak więc będzie dobrze mam taką nadzieję a najważniejsze że nasi chłopcy będą mieć swoją piaskownicę a nie osiedlową do której wchodzą wszystkie koty i psy. Załatwianie wszystkich papierów trwało u nas dokładnie 11 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka83 18.02.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Derbi a ty jak będziesz budować za gotówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELA i WICEK 18.02.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam Grupę Podkarpacką, szczególnie jej nowych członków . Dawno tu nie zaglądałem. Kończę dom, a on mnie kończy . Mam tak jakby mało czasu. Mam pytanie do szanownych furomowiczów. Czy może ktoś kupował granulat styropianowy i (lub) wie gdzie go można zdobyc. Z góry dziękuję i Zyczę postępu w pracach budowlanych (mimo zimy) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Derbi a ty jak będziesz budować za gotówkę? Elcia83 Współczuję wszystkim którzy biorą kredyt, sobie również bo też czeka mnie kredyt do wzięcia Jak patrzę na różne symulacje to serce mi pęka ile kasy przez tych parę lat.......... bank zarobi na mojej skromnej osóbce. Ja też mam pensyjkę państwową więc jak to powiedziałaś nie można szaleć : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Derbi a ty jak będziesz budować za gotówkę? Elcia83 Współczuję wszystkim którzy biorą kredyt, sobie również bo też czeka mnie kredyt do wzięcia Jak patrzę na różne symulacje to serce mi pęka ile kasy przez tych parę lat.......... bank zarobi na mojej skromnej osóbce. Ja też mam pensyjkę państwową więc jak to powiedziałaś nie można szaleć : Pozdrawiam. Elcia83 To skąd ta liczba 83 bo mnie interesują liczby ha ha Daj namiary na tego archtekta. Pytałam Cię również o ekipę budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Derbi a ty jak będziesz budować za gotówkę? Elcia83 Współczuję wszystkim którzy biorą kredyt, sobie również bo też czeka mnie kredyt do wzięcia Jak patrzę na różne symulacje to serce mi pęka ile kasy przez tych parę lat.......... bank zarobi na mojej skromnej osóbce. Ja też mam pensyjkę państwową więc jak to powiedziałaś nie można szaleć : Pozdrawiam. Elcia83 To skąd ta liczba 83 bo mnie interesują liczby ha ha Daj namiary na tego archtekta. Pytałam Cię również o ekipę budowlaną. Chciałam pochwalić się swoim projektem http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_tamaryszkach/m400baa2f53379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 18.02.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 witam Grupę! no to może po kolei: wójcikowie; sądzę, że cena za dach est znośna. u nas w zeszłym roku ekipy od dachu skasowały 35pln/m2 w tym: więźba, rzeźbienie krokwi i heblowanie, łacenie, nadbitka, krycie blachodachówką, rynnowanie, obróbki, 2 okna dachowe. dach w kształcie litery T w sumie prosty. co do kredytów- gratuluję zdolności. zapytam tylko w jakiej walucie? co do projektantów- tanio macie. u nas kompletna papierologia 6000pln. a teraz się pochwalę: no to mamy w końcu drzwi wejściowe(w połowie lutego finał tematu rozpoczętego we wrześniu ) trwają prace hydrauliczne przy c.o . za mną pierwsze odśnieżanie swoich włości. teraz zapytanie: kto mi poda podstawę prawną do nadania numeru domowi w budowie. z różnych względów chciałbym mieć tam adres do korespondencji i nadany numer domu. na co się powołać w gminie? oczywiście odbioru nie mamy- jest to dom w budowie- chociaż nakaz podatkowy płacimy już od pow. zabudowanej. ale się rozpisałem pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.02.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Bogusnie pamiętam dokładnie - to ustawa bodajże z 63 roku ale procedura jest prosta składasz pisemnie wniosek o nadanie nr Twojej działce numeru /nie muszisz tego niczym motywowac/a urzad ma Ci odpowiedziec i to na urzedzie ciazy /w przypadku odmowy/ ta ekwilibrystyka tzn musi wymyslic cos ekstra dlaczego odmawia pisze " z głowy" ale zasada jest taka a) obywatel ma działke b) zwrócił sie o wydanie numeru i te dwa warunki zobowiązują urzad do wydania numeru /tzn mozna nadac nr działce bez budynku /reasumując o ile jakis urzednik rząda jakis "odbiorów" - jest kiepem a kiepa nalezy tępic bezlitośnie /czyt. nalezy sie odwoływac sie i żądac podstawy prawnej odmowy wydania numeru/ złotówka i zima sie stabilizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 19.02.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 jak wieść niesie, jeśli ktoś w tłusty czwartek nie zje ani jednego pączka - nie będzie mu się wiodło...Tak więc do roboty rodacy................U mnie w rodzinnym domu babcia jak jeszcze mogła i miała siły robiła słodki słodkie racuchy i chrust (o nazwie faworki dowiedziałam się gdy zamieszkałam w Rzeszowie w czasach liceum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.02.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 u mnie tez sie smarzyło chrust a tłusta kość nie wystarczy dziś obgryźć ?musi być pączek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 19.02.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 u mnie tez sie smarzyło chrust a tłusta kość nie wystarczy dziś obgryźć ? musi być pączek ? No zabiłeś mi klina ta kością jak tłusta to chyba się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 19.02.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 u mnie tez sie smarzyło chrust a tłusta kość nie wystarczy dziś obgryźć ? musi być pączek ? No zabiłeś mi klina ta kością jak tłusta to chyba się liczy Drodzy Forumowicze! Czy moglibyście zajrzeć do mojego projektu i podzielić się swoimi uwagami np co zmienilibyście itd.? http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_tamaryszkach/m400baa2f53379, Jestem przed adaptacją i nie chciałabym czegoś przegapić. Z góry dziękuję i wszystkim życzę wiosny żeby mogli budować!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz.W. 19.02.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czy moglibyście zajrzeć do mojego projektu i podzielić się swoimi uwagami np co zmienilibyście itd.? Oglądałem ten proj wczoraj. Rozumiem że chodzi o Dom w tamaryszkach bo sznurek prowadzi do strony głównej archonu (przynajmniej mnie tam zawiódł). Wszystko mi się w nim podoba Jedyne co bym zmienił to wykusz, prostokątny bardziej ustawny i praktyczny mi się wydaje. Brakuje mi pokoju na dole (ja potrzebowałem "gabinet") ale to już raczej nie sprawa adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 19.02.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czy moglibyście zajrzeć do mojego projektu i podzielić się swoimi uwagami np co zmienilibyście itd.? Oglądałem ten proj wczoraj. Rozumiem że chodzi o Dom w tamaryszkach bo sznurek prowadzi do strony głównej archonu (przynajmniej mnie tam zawiódł). Wszystko mi się w nim podoba Jedyne co bym zmienił to wykusz, prostokątny bardziej ustawny i praktyczny mi się wydaje. Brakuje mi pokoju na dole (ja potrzebowałem "gabinet") ale to już raczej nie sprawa adaptacji. Panie Tomaszu dziękuję za sugestie, gabinet do pracy będę mieć w pokoju nad garażem. Chociaż przydałby się na dole również mały pokoik. Nie ma już co gdybać bo projekt kupiony. Pomyślę nad wykuszem dzięki serdeczne. A już myślałam że nic się nie zmieniło i Rzeszów dalej nie lubi Przemyśla a jednak..............Dzięki że się pan odezwał. Poprawił mi pan humor. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 19.02.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 My mamy wykusz w swoim projekcie i przyznam się iz chciałam go zmienić dopuki nie pojechałam do wybudowanego domku gdzie był wykusz strasznie mi się spodobał i nie dałam go już zmienić - ale o gustach się nie dyskutuje Co do Twojego stwierdzenia że Rzeszów nie lubi Przemyśla - to nie do końca chyba tak (sama pochodzę z byłego wojew. Przemyskiego) - wiem że kiedyś kierowcy z Rzeszowa( mój mąż to rodowity Rzeszowianin) nie lubili kierowców z Przemyśla bo ponoć źle jeżdżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts