grzesiek_LA 17.03.2009 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Poszukuję szczelnego szamba - mam wysoki poziom wód gruntowych. Pojemność minimum 5m3 no i cena jakaś sensowna. Macie jakieś namiary? Czy jest szansa że betonowe będzie szczelne? Być może będę miał możliwość odkupienia zbiornika metalowego. Czy można takowy w miarę skutecznie zabezpieczyć przed korozją jakimś lepikiem lub czymś innym (od wewnątrz jest zabezpieczony - chodzi o zewnętrzną ściankę) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.03.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Czy jest szansa że betonowe będzie szczelne? jest szansa np. w CPN ach sa gotowe zbiorniki betonowe /na myjkach/ gdzie woda krąży w obiegu zamkniętym /tylko minimalna ilość usuwa sie tej najbardziej zanieczyszczonej/ posiadają atesty - sa zrobione z kruszyw specjalnie dobranych i cement z dodatkami uszczelniającymi drugi przykład - to studzienki kanalizacyjne /teraz robi sie z rur PCW ale dawniej wszystkie były betonowe/ składało sie to na świerzej zaprawie i izolowało z zewnątrz Być może będę miał możliwość odkupienia zbiornika metalowego. Czy można takowy w miarę skutecznie zabezpieczyć przed korozją jakimś lepikiem lub czymś innym (od wewnątrz jest zabezpieczony - chodzi o zewnętrzną ściankę) ?? mozna np. abizolem i dac mu spokojnie odparowac rozpuszczlniki /czyli dac mu wyschnąć/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.03.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 witam czy mozecie mi napisac jakie jeszcze kable potrzebne są do elektryki oprocz kabli ktore ida do gniazdek i oświetlenia ?? jesli np. chcesz miec telefon w dwu pomieszczeniach - mozesz je połaczyć rurką karbowaną warto zrobic gniazdka z róznych stron budynku/na zewnątrz/ - pod kosiarke np. natomiast pod kable TV - u mnie okazało sie niepotrzebne pomysl o dzwonku /gongu/ - warto aby był nie przy drzwiach ... a w srodku budynku - tam gdzie centralnie go słychac czego załuje ? tego ze nie mam np wyłacznika tam gdzie spie - tzn aby móc gasić swiatło sufitowe bez wstawania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 17.03.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam, ltoś szukał http://www.rzeszowiak.pl/354790/sprzedam-garaz-blaszany-5x3-uzywany-15-roku.html s co do szamb, betonowe będzie szczelne, a jesli nawet nie to po roku użytkowania samo ś]się uszczelni. Takie już są te nasze ....Natomiast nie polecam metalowych, kotozja będzie postepować szybko, i to ta od wewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 17.03.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witaj Wojan powiedz gdzie się budujesz bo ja jestem też z Przemyśla Ja aktualnie jestem na etapie papierologii Cześć derbi Jeszcze się nie buduję ... Na razie jak pisałem wyżej powoli się rozkręcam, czyli jestem szczęśliwym posiadaczem : - 8 arów na Winnej Górze, - mapki do celów projektowych - mętliku w głowie jeżeli chodzi o wybór projektu (chociaż dzięki Brzozie już coś wiem więcej ) Pozdrawiam. CzeSC Derbi Przy wyborze projektu kieruj się: oczywiście tym co powiedział Brzoza ale też własnymi potrzebami co do powierzchni i rozkładu pomieszczeń oraz oczywiście kasą jaką dysponujesz. Ja ponieważ mam posadę państwową więc mała powierzchnia zabudowy ale użytkowe poddasze, dach dwuspadowy bez żadnych jaskółek które mi się i tak nie podobają. Projekt już mamy. Pozdrawiam. Pamiętaj im prostszy dach tym ustawniejsze pomieszczenia w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 17.03.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witaj Wojan powiedz gdzie się budujesz bo ja jestem też z Przemyśla Ja aktualnie jestem na etapie papierologii Cześć derbi Jeszcze się nie buduję ... Na razie jak pisałem wyżej powoli się rozkręcam, czyli jestem szczęśliwym posiadaczem : - 8 arów na Winnej Górze, - mapki do celów projektowych - mętliku w głowie jeżeli chodzi o wybór projektu (chociaż dzięki Brzozie już coś wiem więcej ) Pozdrawiam. CzeSC Derbi Przy wyborze projektu kieruj się: oczywiście tym co powiedział Brzoza ale też własnymi potrzebami co do powierzchni i rozkładu pomieszczeń oraz oczywiście kasą jaką dysponujesz. Ja ponieważ mam posadę państwową więc mała powierzchnia zabudowy ale użytkowe poddasze, dach dwuspadowy bez żadnych jaskółek które mi się i tak nie podobają. Projekt już mamy. Pozdrawiam. Pamiętaj im prostszy dach tym ustawniejsze pomieszczenia w środku. Oczywiście nie derbi tylko Wojan Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 17.03.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam, ltoś szukał http://www.rzeszowiak.pl/354790/sprzedam-garaz-blaszany-5x3-uzywany-15-roku.html s co do szamb, betonowe będzie szczelne, a jesli nawet nie to po roku użytkowania samo ś]się uszczelni. Takie już są te nasze .... Natomiast nie polecam metalowych, kotozja będzie postepować szybko, i to ta od wewnatrz. Ten zbiornik metalowy, który mam na oku jest od wewnątrz gumowany - przechowywał kwas solny. Może szybko ścieki by go nie zjadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 17.03.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Aaaa, chyba, że tak. W takim przypadku z zewnątrz zastosowałbym izolację asfaltową miękką i kiedyś "potomni" sobie go zmienią tzn, chwilę postoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 17.03.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Cześc grupo, u nas powoli dobiega konca casting na budowlańca. Mam pytanie - czy orientujecie się w cenach usług dekarskich? Mamy wycenę na razie od jednego gościa - cena 50 zł (więźba, folia, dachówka, kominy - ogólnie cały dach bez ocieplenia) i szczerze przyznam że nie wiem jakie średnie ceny obowiązują na Podkarpaciu obecnie Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 17.03.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ja tyle płacilam zeszłej zimy. Choc mialam goscia umowionego za 35 ale pozniej nawial i sie nie odzywal, trzeba bylo szybko znalezc ekipe no i trafilismy fajnie na juz tu reklamowanego pana Zygmunta.Ja juz na swoim, fajnie sie mieszka choc jeszcze kupa rzeczy do rozpakowania. Najwieksza frajde ma syn, biega szaleje i swieci wszystkie światła. Wcale bajek nie chce ogladac tylko szaleje po domu.Pozdrawiam.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 17.03.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 witam wszystkich forumowiczów jestem tutaj od nie dawna .. obserwuje obserwuje i od teraz się będę udzielał w różnych tematach. sam za niedługo zaczynam budowę już sie doczekać nie mogę....))projekt to dom w portulankach?? ma ktoś taki?? pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 17.03.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ja juz na swoim,..........szaleje po domu. Pozdrawiam.[/b] Gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 17.03.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Wielkie dzieki. Wam też ten czas zleci tak szybko. My budowaliśmy 18 miesiecy. A jak ogladam zdjecia i widze szczere pole to nie moge uwierzyc, że juz po wszystkim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.03.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 witam wszystkich forumowiczów jestem tutaj od nie dawna .. witaj Rafał zdaje sie masz doświadczenie budowlane w wykonawstwie ? gdzie planujesz budowę ? a na zewnąrz znów zima /zamieć sniezna/ - gdzie ta wiosna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 18.03.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 witaj brzozaJa jestem z Rzeszowa a będę się budował przy ulicy Kwiatkowskiego. doświadczenie jakieś tam jest i skromna wiedza, obecnie to pracuje w kraju i jestem zbrojarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 18.03.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 brzoza widzę że dużo na tym forum pomagasz to będę do cienie popisywał trochę jak będe miał z czymś problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 18.03.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witaj Rafał Ale ten świat mały - drugi raz spotykam Cię, a w sumie się nie znamy - będziemy mieć tego samego wykonawce dachu - chyba już kojarzysz Jak papirologia już załatwiona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.03.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Rafał bardzo chętnie odpowiem /w miare mojej wiedzy/ tak sie składa ze z ulica Kwiatkowskiego łaczyły mnie kiedys sprawy zawodowe i prywatne tak wiec moge powiedziec, ze ulice kojarze mnie znów cieszy ze Ty jako wykonawca tez moze podzielisz sie własnym doswiadczeniem i napiszesz jak to czasem od tej drugiej strony wygląda bo bywa, ze wykonawców na forum nie ma kto bronic i nie kazdy potrafi docenic ich trud ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 18.03.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 witam pomalu bede zaczynal robic instalacje elektryczna w domu, mam prosbe do tych wszystkich ktorzy maja juz to za soba, na co zwrocic uwage ?? czy duzo zmienialiscie rzeczy od tego co jest w projekcie, gdzie warto zrobic dodatkowe puszki ?? czy ogarnialiscie to sami czy korzystaliscie moze z pomocy osob trzecich pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz.W. 18.03.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 pomalu bede zaczynal robic instalacje elektryczna w domu, mam prosbe do tych wszystkich ktorzy maja juz to za soba, na co zwrocic uwage ?? czy duzo zmienialiscie rzeczy od tego co jest w projekcie, gdzie warto zrobic dodatkowe puszki ?? czy ogarnialiscie to sami czy korzystaliscie moze z pomocy osob trzecich No ja też baardzo pomalutku o tym myślę Masz projekt wykonawczy na instalację?? Czy na tym co do budowlanego było chcesz bazowac? Ja własnie myślę o arch.wnętrz żeby podpowiedział gdzie co i jak z oświetleniem, bo sam to mam milion pomysłów ale nic konkretnego A i jeszcze się pochwalę: Strop zalany, schody również wczoraj chodziłem po pięterku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts