Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hmmm, a ja czekam, aż sprzedający na papierze i na słupkach zrobi podział działki- kiedy wyznaczy nam namacalnie te 6 arów ze swojej 15 arowej....już się niecierpliwię, choć wg gospodarza, sprawa jest załatwiana i ma wkrótce się zakończyć, mam nadzieję, że pozytywnie.....

a tak, wpadamy czasem i oglądamy tą naszą ZAKLEPANĄ ziemię i marzy nam się już chodzenie po niej- ale jako już WŁASNEJ :p

hmmm, a ja czekam, aż sprzedający na papierze i na słupkach zrobi podział działki- kiedy wyznaczy nam namacalnie te 6 arów ze swojej 15 arowej....już się niecierpliwię, choć wg gospodarza, sprawa jest załatwiana i ma wkrótce się zakończyć, mam nadzieję, że pozytywnie.....

a tak, wpadamy czasem i oglądamy tą naszą ZAKLEPANĄ ziemię i marzy nam się już chodzenie po niej- ale jako już WŁASNEJ :p

Witaj Gosia po własnej ziemi ja chodzę od listopada 2008 13 arów wszystkie media w granicy działki właśnie zastanawiam się czy nie zrobić sobie tam ogródka kwiatowego tak mnie korci :D

Do Wojan: Widzę że drążysz temat fajnie.

Ty masz już jakieś papiery?

Ano drążę ... :D bo jak się powiedziało A to ... itd :D

A z papierów to mam na razie mapkę,wypisy i wyrysy do celów projektowych :D ,miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego i na razie tyle.

Ale po dzisiejszej wizji lokalnej działki ( był architekt z budowlańcem - ustaliliśmy strony świata :D :D ) już wiemy co chcemy budować.Ma to być

Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy :D :D

Pozdrawiam.

ja zadam pytanie do grupy naszej troszke z innej beczki.

kto mi powie lub napisze gdzie kupie najtaniej beton

będę wkrótce robił fundamenty i się powoli rozglądam interesuje mnie B15 albo B25 z tym dodatkiem anty wilgoci owym czy coś takiego- ten co wody nie wpija

No to ja dołączam się do pytania Rafała :)

Ale po dzisiejszej wizji lokalnej działki ( był architekt z budowlańcem - ustaliliśmy strony świata :D :D ) już wiemy co chcemy budować.Ma to być

Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy :D :D

Pozdrawiam.

Ja buduje też z horyzonty, ale Asię :D

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=15&a=16&sid=5

Do Wojan: Widzę że drążysz temat fajnie.

Ty masz już jakieś papiery?

Ano drążę ... :D bo jak się powiedziało A to ... itd :D

A z papierów to mam na razie mapkę,wypisy i wyrysy do celów projektowych :D ,miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego i na razie tyle.

Pozdrawiam.

Dawno, dawno temu ............. chciałam Wierę (pierwsza wersja projektu) jeśli chcesz ją zobaczysz to stoi w Błażowej w zielonej oprawie tynku i ceglastej dachówce.

Witaj Wojan widziisz Twój dom ma już etykietkę "pokręcony"cha cha Ja myślę że wygląda oryginalnie ale nie wiem czy bym sobie taki zbudowała. :D Powiem Ci że upiedliwe jest to czekanie na te papiery dlatego ja wyluzowałam i zastanawiam się gdzie pojechać na wakacje już niedługo tylko 3 miesiące :D

Powiem Ci że upiedliwe jest to czekanie na te papiery dlatego ja wyluzowałam i zastanawiam się gdzie pojechać na wakacje już niedługo tylko 3 miesiące :D

Ja się staram trzymać luz cały czas :D :D wakacje zaplanowałem juz w listopadzie :D a Tobie radzę pomyśleć np. o Chorwacji :D

witaj Grupo!

wojan- gratuluję odwagi- ciekawy dom. i okazały. no i kosztowny w budowie.

najważniejsze to realizować marzenia- to sól życia.

no i się pochwalę! co prawda wylewek nie mamy jeszcze ale kupiliśmy kolejną glazurę: tym razem do górnej łazienki- będzie utrzymana w tonacji biało - brązowej, z przewagą zdecydowaną białego. to decyzja żony , ja się w takie sprawy nie mieszam. :D

kurde , popatrzcie za okno jak jeszcze nie śpicie, zawieja śnieżna. :evil:

zaczyna mnie ta zima irytować...

pozdrawiam

Witajcie. a wroce do sprawy dachu - my mamy antracyt ciemny, jedyny taki w okolicy wiec łatwo trafic,

Co do betonu to Wam chyba nie pomoge - ja brałam w Zof becie ale pozniej chodzily niemile komentarze na ich temat.

Projekt Wiera rzeczywiscie pokrecony - wydaje mi sie ze stoi w Boguchwale kierunek na Mogielnice. My tez mamy projekt z tego biura tylko bardzo przerobiony - Akacja II

Dostałam ostatnie wyceny domu - i w sumie nie wiemy co zrobić - czytaj która ekipę wybrać. kilka już odrzuciliśmy nad tymi sie zastanawiamy. Projekt sułtan 2g z pracowni Dominanta.

1 wycena - robocizna 25 tyś za fundamenty oraz + 50 zł m2 dachu bez rynien (dach skromny wielospadowy - 320 m 2).

2 - za stan surowy otwarty 237 tyś - nic nas nie interesuje - wszystko przywożą swoje. Podlega jeszcze negocjacji

3 - stan surowy otwarty - 215 tyś. Również nic nas nie interesuje - dajemy specyfikę materiałowa i pilnujemy aby zrobili z tego co maja wyznaczone.

Domy budowane przez 2 ostatnich widzieliśmy - naprawdę ciężko się do czegoś przyczepić

I widzę że czeka mnie pracowite popołudnie - muszę skalkulować poszczególne wyceny i porównać do tej pierwszej - gdzie mam podana tylko koszty robocizny.

Dobrze że pogoda nie budowlana to czas mnie nie goni i mam go troszkę na podjęcie decyzji.

Pewnie rok temu bym nie miała problemu - brałabym ekipę, taką która ma czas - a teraz wszyscy praktycznie wolni.