kruszon11 23.03.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Pogoda owszem, mnie już doprowadza do szewskiej ... coś tam Kto z Was orientuje się w kosztach robocizny regipsów ? Macie jakieś sprawdzone ekipy ? Każdy głos cenny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 23.03.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Kochani/Kochane gdzie najtaniej kupie kliniec w okolicach Łańcuta/Rzeszowa. Potrzebuje wysypac wierzchnia warstwę na zageszczony gruby gruz betonowy. Muszę kupić ok. 30-40 kubików wiec bede wdzięczny za jakies sensowne namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 23.03.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dzięki za Wasze spostrzeżenia rzeczywiście fakt faktem dachy od pokoleń miały takie ceglaste kolory.Ale one mi się nie podobają no cóż, tak mam A może grafitowy? Do Wojan: Widzę że drążysz temat fajnie. Ja cały czas czekam na WZ Ty masz już jakieś papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 23.03.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 hmmm, a ja czekam, aż sprzedający na papierze i na słupkach zrobi podział działki- kiedy wyznaczy nam namacalnie te 6 arów ze swojej 15 arowej....już się niecierpliwię, choć wg gospodarza, sprawa jest załatwiana i ma wkrótce się zakończyć, mam nadzieję, że pozytywnie..... a tak, wpadamy czasem i oglądamy tą naszą ZAKLEPANĄ ziemię i marzy nam się już chodzenie po niej- ale jako już WŁASNEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 23.03.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 hmmm, a ja czekam, aż sprzedający na papierze i na słupkach zrobi podział działki- kiedy wyznaczy nam namacalnie te 6 arów ze swojej 15 arowej....już się niecierpliwię, choć wg gospodarza, sprawa jest załatwiana i ma wkrótce się zakończyć, mam nadzieję, że pozytywnie..... a tak, wpadamy czasem i oglądamy tą naszą ZAKLEPANĄ ziemię i marzy nam się już chodzenie po niej- ale jako już WŁASNEJ Witaj Gosia po własnej ziemi ja chodzę od listopada 2008 13 arów wszystkie media w granicy działki właśnie zastanawiam się czy nie zrobić sobie tam ogródka kwiatowego tak mnie korci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 23.03.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Derbi- o tym samym marzę!! a przynajmniej o brzózkach lub innych drzewkach przy ogrodzeniu. U mnie też uzbrojenie pełne na działce, słup z prądem w drodze, więc nie jest źle. Ale te brzózki tak za mną chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 23.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 ja zadam pytanie do grupy naszej troszke z innej beczki.kto mi powie lub napisze gdzie kupie najtaniej beton będę wkrótce robił fundamenty i się powoli rozglądam interesuje mnie B15 albo B25 z tym dodatkiem anty wilgoci owym czy coś takiego- ten co wody nie wpija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 23.03.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Do Wojan: Widzę że drążysz temat fajnie. Ty masz już jakieś papiery? Ano drążę ... bo jak się powiedziało A to ... itd A z papierów to mam na razie mapkę,wypisy i wyrysy do celów projektowych ,miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego i na razie tyle. Ale po dzisiejszej wizji lokalnej działki ( był architekt z budowlańcem - ustaliliśmy strony świata ) już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 24.03.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 ja zadam pytanie do grupy naszej troszke z innej beczki. kto mi powie lub napisze gdzie kupie najtaniej beton będę wkrótce robił fundamenty i się powoli rozglądam interesuje mnie B15 albo B25 z tym dodatkiem anty wilgoci owym czy coś takiego- ten co wody nie wpija No to ja dołączam się do pytania Rafała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz.W. 24.03.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy nieźle pokręcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 24.03.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ale po dzisiejszej wizji lokalnej działki ( był architekt z budowlańcem - ustaliliśmy strony świata ) już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy Pozdrawiam. Ja buduje też z horyzonty, ale Asię http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=15&a=16&sid=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 24.03.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Do Wojan: Widzę że drążysz temat fajnie. Ty masz już jakieś papiery? Ano drążę ... bo jak się powiedziało A to ... itd A z papierów to mam na razie mapkę,wypisy i wyrysy do celów projektowych ,miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego i na razie tyle. Ale po dzisiejszej wizji lokalnej działki ( był architekt z budowlańcem - ustaliliśmy strony świata ) już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy Pozdrawiam. Dawno, dawno temu ............. chciałam Wierę (pierwsza wersja projektu) jeśli chcesz ją zobaczysz to stoi w Błażowej w zielonej oprawie tynku i ceglastej dachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 24.03.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy nieźle pokręcony Damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 24.03.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witaj Wojan widziisz Twój dom ma już etykietkę "pokręcony"cha cha Ja myślę że wygląda oryginalnie ale nie wiem czy bym sobie taki zbudowała. Powiem Ci że upiedliwe jest to czekanie na te papiery dlatego ja wyluzowałam i zastanawiam się gdzie pojechać na wakacje już niedługo tylko 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 24.03.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Powiem Ci że upiedliwe jest to czekanie na te papiery dlatego ja wyluzowałam i zastanawiam się gdzie pojechać na wakacje już niedługo tylko 3 miesiące Ja się staram trzymać luz cały czas wakacje zaplanowałem juz w listopadzie a Tobie radzę pomyśleć np. o Chorwacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 24.03.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 witaj Grupo! wojan- gratuluję odwagi- ciekawy dom. i okazały. no i kosztowny w budowie. najważniejsze to realizować marzenia- to sól życia. no i się pochwalę! co prawda wylewek nie mamy jeszcze ale kupiliśmy kolejną glazurę: tym razem do górnej łazienki- będzie utrzymana w tonacji biało - brązowej, z przewagą zdecydowaną białego. to decyzja żony , ja się w takie sprawy nie mieszam. kurde , popatrzcie za okno jak jeszcze nie śpicie, zawieja śnieżna. zaczyna mnie ta zima irytować... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.03.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 śniezyca trwa nadal ...wczoraj zielono - dziś biało i mróz ...śnieg nie topnieje dzielna zima ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz.W. 25.03.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wojan widziisz Twój dom ma już etykietkę "pokręcony"cha chaChodziło mi raczej o to wojan- gratuluję odwagi- ciekawy dom. i okazały. no i kosztowny w budowie. A zimą już nie mogę wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 25.03.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witajcie. a wroce do sprawy dachu - my mamy antracyt ciemny, jedyny taki w okolicy wiec łatwo trafic,Co do betonu to Wam chyba nie pomoge - ja brałam w Zof becie ale pozniej chodzily niemile komentarze na ich temat.Projekt Wiera rzeczywiscie pokrecony - wydaje mi sie ze stoi w Boguchwale kierunek na Mogielnice. My tez mamy projekt z tego biura tylko bardzo przerobiony - Akacja II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 25.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Dostałam ostatnie wyceny domu - i w sumie nie wiemy co zrobić - czytaj która ekipę wybrać. kilka już odrzuciliśmy nad tymi sie zastanawiamy. Projekt sułtan 2g z pracowni Dominanta. 1 wycena - robocizna 25 tyś za fundamenty oraz + 50 zł m2 dachu bez rynien (dach skromny wielospadowy - 320 m 2).2 - za stan surowy otwarty 237 tyś - nic nas nie interesuje - wszystko przywożą swoje. Podlega jeszcze negocjacji3 - stan surowy otwarty - 215 tyś. Również nic nas nie interesuje - dajemy specyfikę materiałowa i pilnujemy aby zrobili z tego co maja wyznaczone.Domy budowane przez 2 ostatnich widzieliśmy - naprawdę ciężko się do czegoś przyczepićI widzę że czeka mnie pracowite popołudnie - muszę skalkulować poszczególne wyceny i porównać do tej pierwszej - gdzie mam podana tylko koszty robocizny. Dobrze że pogoda nie budowlana to czas mnie nie goni i mam go troszkę na podjęcie decyzji.Pewnie rok temu bym nie miała problemu - brałabym ekipę, taką która ma czas - a teraz wszyscy praktycznie wolni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts