Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Witam,

ile płaciliście za wykonanie instalacji elektrycznej, interesuje mnie cena za punkt z materiałem (bez ewentualnie bez). Co definiuje sie jako punkt? Czy jest to dowolne wyprowadzene kabli? Czy oswietlenie liczymy 2 razy, doprowadzenie kabli do zarówki i do wyłącznika?

Z góry dziekuje za odpowiedzi, Pozdrawiam

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam Grupę!

zwykle elektrycy liczą pkt jako: gniazdko= 1pkt

włącznik plus odbiornik = 1pkt

rozdzielnia odrębna cena.

moi powiedzieli cenę za pkt ale nie chciało im się liczyć i powiedzieli ile za całość- mi pasiło więc wszystko rozwiązało się w dżentelmeńskiej atmosferze. :lol:

podobnie inst. wod- kan; pkt = ciepła woda, zimna woda +kanaliza

ale: zimna woda +kanaliza to dalej pkt.

pozdrawiam

Wpadłam tylko na chwilkę i oprócz przywitania ma jak zwykle zapytanie :oops: . Jakie drzwi wejściowe kupujecie , w naszym przypadku drzwi wejściowe są od północy ( wiatry, deszcze ) i dlatego bardzo mało będą zadaszone , czy zdecydowalibyście się na drewniane czy raczej blacha to lepsze i pewniejsze rozwiązanie. Jak się sprawują wasze drewniane drzwi?

Witam szanowną grupę. Słuchajcie dostałam dzisiaj WZ! Wreszcie! Po 3,5 miesiącach czekania hurra :lol: Teraz podrzucę architektowi WZ i reszta w jego rękach aż do pozwolenia. :) Mam nadzieję że zmiany które ustaliliśmy są odpowiednie ale zawsze ma się jakieś wątpliwości. :-? Dzisiaj wymyśliłam okna bez szprosów jednak bez :roll: Moje tulipany w przysposobionym ogródku blokowym są piękne :D Byłam dzisiaj na basenie i rozkłada mnie spanie. Ale było super!

Witam po świetach.

Derbi ja czekalam na wz 9 miesiecy !!!

U nas zaczely sie prace ogrodowe. Rozwiezlismy 2 sterty ziemi, i powoli szykujemy sie do sadzenia tui.

Ja płaciłam 25 pln za punkt elektryczny. + materialy. Moze tak za 156 punktow (schodowe liczy sie inaczej), rozdzielacz i cala reszte dalismy po rabacie 3.5 tys.

Witam Grupę!

Dzisiaj na Podpromiu pierwszy z meczów o Wielki Finał Mistrzostw Polski w siatkówce!!!

Gramy do trzech zwycięstw. Obecnie, po meczach w Kędzierzynie Koźlu jest stan 1:1. Nasi siatkarze stoją przed wielką szansą. Oby sprostali zadaniu dzisiaj a jutro potwierdzili swoja wyższość nad rywalami i wygrali obydwa mecze! Może jutro będziemy się cieszyć z historycznego wyczynu siatkarzy Resovii... Oby...

Pozdrawiam,

Pedzelito

ha ja też za naszą SOVIE trzymam mocno kciuki.

a teraz coś u mnie . dzisiaj wybrałem papiery z ZUD-u i wysłałem do projektanta. myślę że w przyszłym tygodniu wyskoczę o pozwolenie .. będzie super jak bym w czerwcu zaczął budowę.. aaaaa

tak do grupy zapytam : nie ma ktoś z was jakiejś ekipy murarzy, potrzebuje dobrych ludzi do murów w miarę nie drogich :D

Witam Waszą Grupę Budujacą i przepraszam za spam ale....

"SOS!!!! 14 kwietnia b.r. w Wągrodnie /Piaseczno spalił się doszczętnie dach domu, naszych weterynarzy i sąsiadów. Przeprowadzając się pod Piaseczno nawet nie sądziliśmy, że spotkamy tu tak miłych i życzliwych ludzi, którzy wspaniale potrafią pomagać naszym czworonogom.Teraz sami potrzebują pomocy! Liczy się każda złotówka.

My wszyscy, którzy ich znamy prosimy o pomoc dla nich!"

http://pogorzelcy.sos.pl/

Wątek: http://forum.muratordom.pl/piaseczno-i-okolice,t2135-12540.htm

17 Kwiecień 2009 12:25 Temat postu: SOS!!!!!!

... Oby sprostali zadaniu dzisiaj a jutro potwierdzili swoja wyższość nad rywalami i wygrali obydwa mecze! Może jutro będziemy się cieszyć z historycznego wyczynu siatkarzy Resovii... Oby...

Pozdrawiam,

Pedzelito

Jeszcze tylko jedno zwycięstwo ...

Siatkarze Asseco Resovii pokonali ZAKSĘ Kędzierzyn-Koźle 3:1 i prowadzą w rywalizacji do trzech zwycięstw 2:1

pewnie jedna jaskółka wiosny nie czyni

mimo nocnych chłodów u mnie zakwitła pierwsza truskawka

witaj Daggulka w grupie

zapraszamy - u nas tez jest pięknie :wink:

... Oby sprostali zadaniu dzisiaj a jutro potwierdzili swoja wyższość nad rywalami i wygrali obydwa mecze! Może jutro będziemy się cieszyć z historycznego wyczynu siatkarzy Resovii... Oby...

Pozdrawiam,

Pedzelito

Jeszcze tylko jedno zwycięstwo ...

Siatkarze Asseco Resovii pokonali ZAKSĘ Kędzierzyn-Koźle 3:1 i prowadzą w rywalizacji do trzech zwycięstw 2:1

Wczoraj na Podrpromiu była niesamowita atmosfera, naprawdę KOSMOS!!!

Jeszcze tylko dzisiaj zwycięstwo nad ZAKSĄ i gra Resovii o złoty medal stanie się faktem!!! Skra już czeka.

Tych którzy nie mogą być na Podpromiu zapraszam przed telewizory. Transmisja z meczu na Polsacie o 14:45.

Oby się udało... :)

Pozdrawiam,

Pedzelito

Czy ktoś pomyślał o tym, żeby sie wybrać?

A tak w ogóle to jakoś u nas duch podkarpacki zdechł był :cry:. ORGANIZACJA odpłynęla w niebyt... Ostatnie spotkanie odbyło się chyba u mnie na wsi - w lipcu bedzie już 4 lata... Boszszsz, jak ten czas szybko leci... :-?

witam jestem tutaj nowa i zamierzamy się z mężem budować...narazie szukamy kogoś kto nam w miarę przystępnej cenie wywierci studnię..okolice Krosna..wiem że na pewno wielu z was ma to za sobą więc liczę na pomoc z waszej strony...z góry dziękuję :)

u nas w maju ma wiercić firma Aquawiert

http://msp.money.pl/firmy/dane_firmy,aquawiert;dominik;krol,1567832.html

Nie wiem czy aż do Krosna dojeżdżają, ale ceny mają przystępne. O tym jak solidnie będę mogła powiedzieć za jakis miesiąc.

A tak w ogóle to witam wszytskich z podkarpacia :)

witam Grupę!

szkoda Roberta, że nie podbił Chin, cóż nie wiedzie się naszemu najlepszemu kierowcy ...

a na budowie? nasza działka zmienia obraz- blaszak znikł z jej frontu i udał się na koniec. teraz czeka nas plantowanie ziemi z fundamentów i ściągania humusu, potem sianie trawki

no i pora na casting na dostawcę drzwi wewn. na szczęście żona wie jaki kolor i jaki ogólnie wzór :lol:

pozdrawiam życząc pogody i sukcesów.

witaj igaigi

piekna lokalizacja budowy

gdzie jest tak ładnie ?

witam Grupę!

szkoda Roberta, że nie podbił Chin, cóż nie wiedzie się naszemu najlepszemu kierowcy ...

ani nie wiedzie sie naszemu prezydentowi

" ...Dziś Radio Zet ujawniło, że Kancelaria Prezydenta kupuje dziesiątki małych buteleczek z alkoholem ..." " ...Nie ma zwyczaju dawania gościom Pałacu Prezydenckiego miniaturowych butelek. Osoba, która ma problemy z alkoholem chowa taką buteleczkę do torebki albo do kieszeni marynarki - tłumaczy Palikot ..."

"...Michał Kamiński często ma przekrwione oczy, opuchniętą twarz, bardzo się poci prawie przy każdym publicznym wystąpieniu. To typowe objawy choroby alkoholowej - stwierdził Palikot ..."

nie wiedzie sie tez biskupowi Jaguckiemu - Zwierzchnik Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego donosił do SB

Według IPN, tajnym współpracownikiem SB o pseudonimie "Jurek" był obecny zwierzchnik polskiej cerkwi prawosławnej metropolita "Sawa". Metropolita oświadczył, że nie podpisał zobowiązania do współpracy, a jego kontakty z SB nie były dobrowolne

nawet Jankowski który donosił na prymasa czy Wałese moze zostac przyćmiony przez kolejnego konfidenta

http://www.redakcja.pl/Tekst/Historia/527672,Jankowski-zadna-niespodzianka.html

my na szczescie mamy własne problemy z budowaniem i nie musimy uczestniczyc w tym bagnie politycznym ...