Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Na początku Witam i pieknie o zdrówko pytam.

Cieszy mnie fakt że co poniektórzy tak sie ucieszyli na mój widok. :))

Dzięki za powitalnie ciepłe i miłe. Będę się starał zaglądać częściej (wiem że obiecuje i nici z tego - ale się staram..:):))

sebo8877

Dzień dobry Panu!! :)

P.S.

Mam już człowieka który robi audyty energetyczne w sensownej kasie - 600 zł. Jak ktoś potrzebuje piszcie na PM.

Kiedyś pisałem o namiar ale nie było odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Pedzelito

Mam nadzieję ze jeszcze z 2-3 miesiące i będzie taniej dla Forumowiczów :) - przymierzam się do tego..

Pozdrawiam

Sebo8877

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej! Koszty całkowite na razie nieznane- wycena domu ok.350 tys - stan bez instalacji, ceramiki i fundamentów.Buduje ekipa Domu z Bieszczad

Pozdrawiam grupę.

Powiem szczerze że myślałam iz taniej to wychodzi - człowiek jest jednak nieświadomy wielu rzeczy :)

Mam pytanko - Czy ktoś z Was nie ma do sprzedania baraku na budowę w okolicach Św. Rocha (dawna Słocina). Moja koleżanka na jesień rusza z budową i szuka coś najlepiej w swoich okolicach :wink:

Hej! Koszty całkowite na razie nieznane- wycena domu ok.350 tys - stan bez instalacji, ceramiki i fundamentów.Buduje ekipa Domu z Bieszczad

Pozdrawiam grupę.

Czyżby drewniak ??

Mam pytanko - Czy ktoś z Was nie ma do sprzedania baraku na budowę w okolicach Św. Rocha (dawna Słocina). Moja koleżanka na jesień rusza z budową i szuka coś najlepiej w swoich okolicach

ja mam ... jutro się wyjaśni czy jeszcze...

Krosno rozpoczyna kampanię promującą wykorzystanie źródeł energii odnawialnej. Właściciele domów, którzy zamontują kolektory słoneczne lub będą wykorzystywać pompy cieplne do ogrzewania budynków, mogą liczyć na dofinansowanie. Sieć kolektorów słonecznych chce stworzyć także Związek Komunalny "Wisłok".

http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,6588155,Doplaca_do_kolektorow_slonecznych.html

witam Grupę!!

no i jak tam po sobocie?

u nas na budowie dziś zmaterializowały się wreszcie schody frontowe oraz w pom. pod schodami. powiem że wyszły lepiej niż sądziłem.

nie mamy też już stępli- pocięte i czekają na spotkanie z kotłem...- na działce robi sie coraz wiekszy porządek.

następna robota to inst. gazowa. , a potem ...reszta :D

pozdrawiam życząc udanego niedzielnego wypoczynku.

bogus33 wrzuć jakieś fotki tylko opowiadasz i nic na m nie pokazujesz. :p My jesteśmy krok za Tobą i właśnie zastanawiamy się z czego zrobić schody wejściowe i taras. Podłączenie gazu po budynku zrobiliśmy w sobotę zajęło 2 godziny a koszt nie mały.Właśnie nawozimy ziemię i miejmy nadzieję ze uda sie wyrównać działkę w tym tygodniu.

Miłej niedzieli wszystkim.

Witam, czy możecie doradzić gdzie obecnie kupię beton B-20 w dobrej cenie. Ile doliczają za pompę ? Okolice Rzeszów/Łańcut/ Przeworsk. U mnie na budowie zaczyna się dużo dziać, buduję dom z projektu indywidualnego, raczej typ nowoczesny :D jak bedzie coś ciekawego widac wkleje parę zdjęć.

Ja w środę miałam dostawę 22 kubików betonu B20 z Cementowni Cis - cena 313 zł z dostawą i pompą ale powiem szczerze zawiodłam się ... chcieli nas oszukać na 3 kubiki :( całe szczęście iż budowlańcy się postawili i gościu wycofał się :-?

witam Grupę!

zdjęcia, zdjęcia...- będą,

dziś odbyło się spotkanie z glazurnikiem, sprawia dobre wrażenie i spokojny gość.

na dniach będzie zakończona hydraulika, łącznie z wewn. inst. gazową.

śnieżynka!

właśnie zapadły ostateczne dec. co do tarasu i schodów wejściowych kilka dni temu...

taras z kostki, schody frontowe wylewane, na to płytki prawdopodobnie klinkierowe czy jakoś tak.

co do ceny betonu b20...w zeszłym roku z dikerchoffa braliśmy z pompą po 290 /m3 brutto.

słyszycie? widzicie? PADA, mam nadzieję że grad co go widziałem to było tylko złudzenie...

No Agata, miło mi, że nie jestem tutaj jedynym balowiczem.... 8) 8)

A powiedz (napisz :)), gdzie taka ładna chatynka się buduje ??

No i zdjęć to Ci powiem, że poskąpiłaś.....

8)

Pod Łańcutem się buduje, a zdjątek wiele już mam, ale tu większość buduje standardowo, więc zainteresowanie balem mniejsze, to też nie wklejam za dużo,co będę ludzi zanudzać. Na razie jestem na etapie: kominy, rynny i dach.

Powiem Ci tylko,że nie żałuję decyzji, spełniam jedno z marzeń życia... :)