Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam Grupę!

no to masz jeszcze wczoraj śliczny biały domek znowu się zmienia, zaczyna być gliniasto szary- ekipa chowa w tych szarościach siatkę... :D

w środku też się dzieje, mamy już zabudowane oba okna dachowe...straszne kominy wyszły z tych okien: ok. 50cm głębokości, dobrze że tylko 2 szt. takich mamy.

co do składów z klinkierem: BOZ, RCMB, PCMB. w tym ostatnim najlepiej pytać bo może nie być widać a mają i jeszcze okazyjną cene zaproponują.

nie wiedziałem że nie każdy skład czy market prowadzi sopro. a właśnie taki klej preferuje nasz pan glazurnik. w dobrej cenie jakby ktoś pytał jest w RCMB: 373 - 20pln, 450- 45pln.

pozdrawiam!

witam Grupę!

no to masz jeszcze wczoraj śliczny biały domek znowu się zmienia, zaczyna być gliniasto szary- ekipa chowa w tych szarościach siatkę... :D

w środku też się dzieje, mamy już zabudowane oba okna dachowe...straszne kominy wyszły z tych okien: ok. 50cm głębokości, dobrze że tylko 2 szt. takich mamy.

co do składów z klinkierem: BOZ, RCMB, PCMB. w tym ostatnim najlepiej pytać bo może nie być widać a mają i jeszcze okazyjną cene zaproponują.

nie wiedziałem że nie każdy skład czy market prowadzi sopro. a właśnie taki klej preferuje nasz pan glazurnik. w dobrej cenie jakby ktoś pytał jest w RCMB: 373 - 20pln, 450- 45pln.

pozdrawiam!

Sopro = DANEX

Sebo8877

W PCMB nie byłem (gdzie to jest :oops: ) a do RCMB sie wybieram.

Szukałem w Danexie, Bozie.

Są płytki, ale nie takie jakie kce.

Chce z wiekszym okapem ale brąz mat, a są tylko z połyskiem.

np.

http://allegro.pl/item641633196_parapet_parapety_klinkier_plytki_najwyzsza_jakosc.html

takie były u Ciebie Sebo (brązowe ryflowane, idealne, ale gdyby były w macie)

http://allegro.pl/item621561949_plytki_ksztalki_na_parapet_parapety_z_klinkieru.html

MOże gdzieś Wam się takie płytki w oczy

Jak nic nie znajde to bedzie to brąz natura

http://www.klinkierprzysucha.pl/?page[0]=parapety

MOże gdzieś Wam się takie płytki w oczy

Strasznie rzadko tu zaglądam ale staram się wiele rzeczy na budowie zrobić sam.

Nasz przygoda z budową powolutku zbliża się ku końcowi.Mimo wszystko myślę ,że najgorsze przed mani szybkie wybory i szybkie zakupy.Ale odkąd wstawiliśmy drzwi wejściowe na budowie zrobiło się już bardzo przytulnie. Dziś rozpocząłem zmagania z obróbkami blacharskimi bo po niedzieli ma zjawić się ekipa montująca rynny ale niestety wiatr skutecznie mi w tym przeszkadzał.

pedzelito gratulacje nie muszę wspominać ze chciałbym być na Twoim miejscu.

Gdyby ktoś potrzebował mam namiary na solidne firmy od elewacji i kartonogipsów również .

witam Grupę

no a ja dziś osobiście nie robiłem nic na budowie,ekipa od elewacji i owszem.

żona zdecydowała się na konkretny kolor elewacji :D :D

pedzelito!

ja nadanie nr domu w gminie trzebownisko załatwiłem w 10 min..., mimo ż dom jeszcze przed odbiorami...

a PCMB jest w rzeszowie na reja...(skład opałowy)

pozdro

pedzelito gratulacje nie muszę wspominać ze chciałbym być na Twoim miejscu.

Jeszcze chwilę i będziesz, zleci strasznie szybko choć nawet przy odbiorze trzeba się nałazić.

pedzelito!

ja nadanie nr domu w gminie trzebownisko załatwiłem w 10 min..., mimo ż dom jeszcze przed odbiorami

W Boguchwale jest taki sekretariat z młodymi kobitkami gdzie z nimi to nawet o tej sprawie szkoda gadać - ksero odbioru domu, wniosek, opłata i wpis do dziennika podawczego. Zanim te papiery trafią do kompetentnej osoby to właśnie mija te dwa tygodnie a ona numer nadaje w 10 minut. :)

Pamiętajcie aby podczas budowy domu składać w jednym miejscu wszystkie protokoły odbioru instalacji!!! Prąd, wod-kan, gaz, wentylacja-kominiarz! Ja tego nie zrobiłem i miałem sporo dodatkowego załatwiania kopii.

Pozdrawiam,

Pedzelito

... żona zdecydowała się na konkretny kolor elewacji :D :D

:wink:

...

pedzelito!

ja nadanie nr domu w gminie trzebownisko załatwiłem w 10 min..., mimo ż dom jeszcze przed odbiorami...

u mnie podobnie - 5 min /kilka lat przed tzw odbiorem ... bo oczywiście nikt tego nie "odbiera" a wyłacznie sprawdza czy ilośc szt załączników sie zgadza i mogła by takie czynności wykonywac sprzataczka albo nawet tresowana małpa - podejrzewam, bo dobrze bpłacani urzędnicy PINB gubią i sa z tym kłopoty - jak mozna sie zorientowac po powyższym poscie .../

Pedzelito - gratulacje z finiszu !:)