Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam Grupę!

cyma2704!

my też mamy strop nad poddaszem lany i na to styropian (12cm) i siatka , klej i na to unigrunt i nie dawaliśmy foli pod blachodachówkę bo jak orzekł kierbud z dekarzem - przerost formy nad treścią; ja zresztą też tak uważam.

zrobisz jak zechcesz...

a nasz salon, jadalnia i popularny tu ostatnio wiatrołap już skończony...

pozdrawiam

... Kierownik budowy uważa, że folia nie jest potrzebna, a szef od dachu koniecznie chce ją kłaść pod blachodachówkę....

chyba jednoznacznej odpowiedzi w tym wypadku nie ma ...

- z jednej strony strych nieuzytkowy, nikt nie wytwarza tam sporych ilości pary wodnej - racja kierownika

- z drugiej - /nad ranem szególnie/ mozna zaobserwowac na blasze od spodu kropelki wody

jesli ktoś jest estetą - moze je odprowadzac na zewnątrz

choc nic wielkiego sie nie dzieje jesli pare kropel spadnie, lub wyschnie w ciagu dnia

Co jest lepsze i jak to kosztowo wychodzi, strop karton gips czy wylewane skosy na poddaszu. Teraz dużo osób robi wylewane.

Przyłączam się do pytania. Może jakieś zdjęcia da ktoś. Mam zamiar robić strop na poddaszu. Jakoś mnie nie przekonują te poddasza z płytami gipsowymi na stelażach.

Dołączam do grupy podkarpackiej, właściwie mieszkam w Lubelskim, ale 5 km, no i mam podkarpackie, więc zaglądam i tu i tu. Pozdrawiam

Co jest lepsze i jak to kosztowo wychodzi, strop karton gips czy wylewane skosy na poddaszu. Teraz dużo osób robi wylewane.

Podpinam sie pod to pytanie i prosze o opinie osob ktore maja tkz. skrzynke na poddaszu z zelbetu.Czy jestescie zadowoleni , koszty i najwazniejsze prosze o zdjecia z realizacji.

Dzieki i pozdrawiam!

Przyłączam się do pytania. Może jakieś zdjęcia da ktoś. Mam zamiar robić strop na poddaszu. Jakoś mnie nie przekonują te poddasza z płytami gipsowymi na stelażach.

Dołączam do grupy podkarpackiej, właściwie mieszkam w Lubelskim, ale 5 km, no i mam podkarpackie, więc zaglądam i tu i tu. Pozdrawiam

No niezle podobna okolica, podobne myslenie i podobny czas reakcji!

Pozdrawiam.

No niezle podobna okolica, podobne myslenie i podobny czas reakcji!

Pozdrawiam.

:D stolica wikliny, to domyślam się ,że okolice Niska- Rudnik nad Sanem. ja mieszkam 5 km do Biłgoraja.

Co do stropu, to po rozmowie z majstrem zrozumiałem, że będzie murowany z połówek pustaków czy jakoś tak, chyba nie wylewany. Przepraszam, ale jestem laikiem jeśli chodzi o budowlankę, no i się uczę, czytam, a przy budowie będzie mi pomagał, tata, już ma 2 budowy za sobą, tylko 20 lat wcześniej, a trochę się pozmieniało.

Pozdrawiam

witam wszystkich

co do kosztów - u mnie zelbetowy był tani z kilku powodów

/wymienie trzy, choć było więcej/

- szalunek wykorzystany maksymalnie /do trzech płyt i fundamentu te same deski/

- zbrojenie - jako główne miałem zaprojektowane fi 8 /które jest niesamowicie wydajne czyli mało kg duzo mb/

- grubośc płyty /robiłem cienka, coś ok 6 cm/ czyli ~ 10 m3 betonu na cały strop

bardzo ładnie opisali i obfotografowali swoje płyty _Beti_ i Pawel Siara

jak dobrze pamietam

witam wszystkich

co do kosztów - u mnie zelbetowy był tani z kilku powodów

/wymienie trzy, choć było więcej/

- szalunek wykorzystany maksymalnie /do trzech płyt i fundamentu te same deski/

- zbrojenie - jako główne miałem zaprojektowane fi 8 /które jest niesamowicie wydajne czyli mało kg duzo mb/

- grubośc płyty /robiłem cienka, coś ok 6 cm/ czyli ~ 10 m3 betonu na cały strop

bardzo ładnie opisali i obfotografowali swoje płyty _Beti_ i Pawel Siara

jak dobrze pamietam

Dzieki brzoza, wychodzi na to ze wszyscy ktorzy maja ten strop to chwala(no moze pomijajac koszty).Beti z mezem wykonala kawal dobrej roboty ale Pawla Siary to nie odnalazlem :(

Dzieki brzoza, wychodzi na to ze wszyscy ktorzy maja ten strop to chwala(no moze pomijajac koszty).Beti z mezem wykonala kawal dobrej roboty ale Pawla Siary to nie odnalazlem :(

przy nicku jest jeszcze 74, o którym zapomniałem

znalazłem Ci konkretny temat z Pawłem- Poddasze z żelbetowym stropem i skosami

http://img187.imageshack.us/img187/694/obraz0667hc.jpg

.............................................................

dampel,mam okna avante.nie mam jednak porownania z innymi.mam jednak zastrzezenia do sprzedawcy.nie wiem,od kogo chcesz je kupic.moze reszta na priv,zeby nieslusznie kogos nie pograzyc .

............

Witam budujacych! :)

Słuchajcie,niedlugo po napisaniu przezemnie tego postu odezwal sie do mnie Producent z prosba o wyjasnienie a chwile po tym Sprzedawca z naszego regionu.Wyglada na to,ze ta nasza pisanina nie pozostaje tylko czczym gadaniem(przynajmniej czasami :wink: ). Tu wielki ukłon w strone okien AVANTE

pozdrawiam !

a! no i jeszcze pytanie.Kto sie orientuje,gdzie w regionie mozna zakupic szczelne zbiorniki na szanba ? duze zbiorniki-okolo 10 metrow szesciennych.pilne dla mnie.