zuzolka 15.08.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Zuzolko - bardzo mi się podoba pomysł wiatrołapu przeszklonego, podobny świetnie sprawdza się u teściów i taki większy będzie w nowym domku Więc na 99,9% postanowiono już- wiatrołap przeszklony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 16.08.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 witam Grupę! cyma2704! my też mamy strop nad poddaszem lany i na to styropian (12cm) i siatka , klej i na to unigrunt i nie dawaliśmy foli pod blachodachówkę bo jak orzekł kierbud z dekarzem - przerost formy nad treścią; ja zresztą też tak uważam.zrobisz jak zechcesz... a nasz salon, jadalnia i popularny tu ostatnio wiatrołap już skończony... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torman 16.08.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam Pilnie poszukuję sprawdzonej osoby jako kierownika budowy w okolicach Rzeszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.08.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 ... Kierownik budowy uważa, że folia nie jest potrzebna, a szef od dachu koniecznie chce ją kłaść pod blachodachówkę.... chyba jednoznacznej odpowiedzi w tym wypadku nie ma ... - z jednej strony strych nieuzytkowy, nikt nie wytwarza tam sporych ilości pary wodnej - racja kierownika - z drugiej - /nad ranem szególnie/ mozna zaobserwowac na blasze od spodu kropelki wody jesli ktoś jest estetą - moze je odprowadzac na zewnątrz choc nic wielkiego sie nie dzieje jesli pare kropel spadnie, lub wyschnie w ciagu dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 16.08.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 bogus33 i brzozadziękuję za opinie w sprawie folii, szczególnie że sami macie strop żelbetowy nad poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torman 16.08.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Co jest lepsze i jak to kosztowo wychodzi, strop karton gips czy wylewane skosy na poddaszu. Teraz dużo osób robi wylewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 17.08.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Co jest lepsze i jak to kosztowo wychodzi, strop karton gips czy wylewane skosy na poddaszu. Teraz dużo osób robi wylewane. Przyłączam się do pytania. Może jakieś zdjęcia da ktoś. Mam zamiar robić strop na poddaszu. Jakoś mnie nie przekonują te poddasza z płytami gipsowymi na stelażach. Dołączam do grupy podkarpackiej, właściwie mieszkam w Lubelskim, ale 5 km, no i mam podkarpackie, więc zaglądam i tu i tu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 17.08.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Co jest lepsze i jak to kosztowo wychodzi, strop karton gips czy wylewane skosy na poddaszu. Teraz dużo osób robi wylewane. Podpinam sie pod to pytanie i prosze o opinie osob ktore maja tkz. skrzynke na poddaszu z zelbetu.Czy jestescie zadowoleni , koszty i najwazniejsze prosze o zdjecia z realizacji. Dzieki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 17.08.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Co jest lepsze i jak to kosztowo wychodzi, strop karton gips czy wylewane skosy na poddaszu. Teraz dużo osób robi wylewane. Przyłączam się do pytania. Może jakieś zdjęcia da ktoś. Mam zamiar robić strop na poddaszu. Jakoś mnie nie przekonują te poddasza z płytami gipsowymi na stelażach. Dołączam do grupy podkarpackiej, właściwie mieszkam w Lubelskim, ale 5 km, no i mam podkarpackie, więc zaglądam i tu i tu. Pozdrawiam No niezle podobna okolica, podobne myslenie i podobny czas reakcji! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 17.08.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Co jest lepsze i jak to kosztowo wychodzi, strop karton gips czy wylewane skosy na poddaszu. Teraz dużo osób robi wylewane. Przyłączam się do pytania. Może jakieś zdjęcia da ktoś. Mam zamiar robić strop na poddaszu. Jakoś mnie nie przekonują te poddasza z płytami gipsowymi na stelażach. Dołączam do grupy podkarpackiej, właściwie mieszkam w Lubelskim, ale 5 km, no i mam podkarpackie, więc zaglądam i tu i tu. Pozdrawiam No niezle podobna okolica, podobne myslenie i podobny czas reakcji! Pozdrawiam. stolica wikliny, to domyślam się ,że okolice Niska- Rudnik nad Sanem. ja mieszkam 5 km do Biłgoraja. Co do stropu, to po rozmowie z majstrem zrozumiałem, że będzie murowany z połówek pustaków czy jakoś tak, chyba nie wylewany. Przepraszam, ale jestem laikiem jeśli chodzi o budowlankę, no i się uczę, czytam, a przy budowie będzie mi pomagał, tata, już ma 2 budowy za sobą, tylko 20 lat wcześniej, a trochę się pozmieniało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.08.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Co jest lepsze i jak to kosztowo wychodzi, strop karton gips czy wylewane skosy na poddaszu. Teraz dużo osób robi wylewane. witam wszystkich co do kosztów - u mnie zelbetowy był tani z kilku powodów /wymienie trzy, choć było więcej/ - szalunek wykorzystany maksymalnie /do trzech płyt i fundamentu te same deski/ - zbrojenie - jako główne miałem zaprojektowane fi 8 /które jest niesamowicie wydajne czyli mało kg duzo mb/ - grubośc płyty /robiłem cienka, coś ok 6 cm/ czyli ~ 10 m3 betonu na cały strop bardzo ładnie opisali i obfotografowali swoje płyty _Beti_ i Pawel Siara jak dobrze pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 18.08.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam, Macie namiary na firmy/osoby zajmujące się studniami głębinowymi ? Koszty i doświadczenia z tym związane - będę wdzięczny za Wasze informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 18.08.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam, Macie namiary na firmy/osoby zajmujące się studniami głębinowymi ?(...) Dołączam się do pytania bo jacyś studniarze strasznie zignorowali męża i nie odzywają się poszukujemy więc kogos do usługi jak juz będzie prąd i woda to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 18.08.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Co jest lepsze i jak to kosztowo wychodzi, strop karton gips czy wylewane skosy na poddaszu. Teraz dużo osób robi wylewane. witam wszystkich co do kosztów - u mnie zelbetowy był tani z kilku powodów /wymienie trzy, choć było więcej/ - szalunek wykorzystany maksymalnie /do trzech płyt i fundamentu te same deski/ - zbrojenie - jako główne miałem zaprojektowane fi 8 /które jest niesamowicie wydajne czyli mało kg duzo mb/ - grubośc płyty /robiłem cienka, coś ok 6 cm/ czyli ~ 10 m3 betonu na cały strop bardzo ładnie opisali i obfotografowali swoje płyty _Beti_ i Pawel Siara jak dobrze pamietam Dzieki brzoza, wychodzi na to ze wszyscy ktorzy maja ten strop to chwala(no moze pomijajac koszty).Beti z mezem wykonala kawal dobrej roboty ale Pawla Siary to nie odnalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 18.08.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 witam gdyby ktos byl zainteresowany to na Conresie w rzeszowie tam od tyłu jest to zabrania gruz za darmo, dzis zabralem 70 kubików, potrzeba tylko wlasna koparke i transport ale i tak sie oplaca bo gruz za free pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.08.2009 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Dzieki brzoza, wychodzi na to ze wszyscy ktorzy maja ten strop to chwala(no moze pomijajac koszty).Beti z mezem wykonala kawal dobrej roboty ale Pawla Siary to nie odnalazlem przy nicku jest jeszcze 74, o którym zapomniałem znalazłem Ci konkretny temat z Pawłem- Poddasze z żelbetowym stropem i skosami http://img187.imageshack.us/img187/694/obraz0667hc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
df950 19.08.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 ja też chętnie przeczytam informację odnośni solidnych osób które wykonają studnię wierconą (głębinową) - najlepiej niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 19.08.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Czy te osoby są solidne - to bym nie powiedziała - TERAZ bym nie powiedziała. Jak nam wiercili /jesień 2002/ - byłam zadowolona bardzo.Gość się nazywa Deręgowski, firma jest z Grabownicy koło Brzozowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 20.08.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 ............................................................. dampel,mam okna avante.nie mam jednak porownania z innymi.mam jednak zastrzezenia do sprzedawcy.nie wiem,od kogo chcesz je kupic.moze reszta na priv,zeby nieslusznie kogos nie pograzyc . ............ Witam budujacych! Słuchajcie,niedlugo po napisaniu przezemnie tego postu odezwal sie do mnie Producent z prosba o wyjasnienie a chwile po tym Sprzedawca z naszego regionu.Wyglada na to,ze ta nasza pisanina nie pozostaje tylko czczym gadaniem(przynajmniej czasami ). Tu wielki ukłon w strone okien AVANTE pozdrawiam ! a! no i jeszcze pytanie.Kto sie orientuje,gdzie w regionie mozna zakupic szczelne zbiorniki na szanba ? duze zbiorniki-okolo 10 metrow szesciennych.pilne dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 20.08.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Z podziekowaniem `brzoza` za dostarczone materialy informacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts