Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

a! no i jeszcze pytanie.Kto sie orientuje,gdzie w regionie mozna zakupic szczelne zbiorniki na szanba ? duze zbiorniki-okolo 10 metrow szesciennych.pilne dla mnie.

kupowałem szczelne betonowe w firmie Mag-Bet (http://www.szamba.net/) z okolic Radomia. Zamówiłem telefonicznie, przywieźli, zamontowali w przygotowany dół, wzięli kasę i pojechali... Wychodziło taniej z transportem niż z bliższych lokalizacji. Tam wogóle jest jakieś zagłębie szamb betonowych, chyba kilkanaście firm jest w okolicy, które takie szamba robią. A szambo chyba niezłe: beton zbrojony, wibrowany, z dodatkiem wodoszczelnym. Wykuć dziurę na przyłącz było bardzo trudno - młot udarowy się musiał ostro grzać...

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy te osoby są solidne - to bym nie powiedziała - TERAZ bym nie powiedziała. Jak nam wiercili /jesień 2002/ - byłam zadowolona bardzo.

Gość się nazywa Deręgowski, firma jest z Grabownicy koło Brzozowa.

Niestety mogę napisać dokładnie tak jak Baru.

Wierciliśmy studnie w 2005 roku i na początku wszystko ok.

Hej! Marzy mi się kominek z płaszczem wodnym, wiem że są o nich osobne wątki. Umówiliśmy się z firmą, którą polecił mi sąsiad. Mam już

wkład - od dwu tygodni szczerzy się w saloniku,

ogromny 500 l bufor na wodę w garażu - z którego kapie sobie woda, a komary to uwielbiają,

acha i mam jeszcze esy-floresy w kotłowni z rur - wcale nie przy ścianach i suficie.

Mówię wam instalacja artystyczna wykonana przez ... hydraulika. :-?

Bardzo chciałabym się już obudzić z tego koszmarnego snu, zwłaszcza, że długo zbierałam na ten kominek :cry:

Robota miała trwać 7 dni, trwała dwa tygodnie, jest nieskończona i nie wiadomo, kiedy firma wróci, żeby skończyć.

Kiedy pisałam do Was ostatnio pozdrowienia z domku, byłam na początku urlopu, pełna optymizmu, mimo, że usypiałam córeczkę, a Pan kuł za ścianą ...

Nikt nie lubi poprawiać po innych, ale boję się wpuścić tę firmę do salonu, jeśli w ogóle zamierzają przyjść.

Teraz po prostu nie wiem co robić.

witam!

kilka dni mnie nie było ...

jak tam budowniczowie? na sąsiedniej działce widzę fundament rośnie...powodzenia życzę.

a my mamy już balustrady nie tylko skończone ale i pomalowane na kolor podbitki i dachu. przy jasnej elewacji i białej stolarce dopełnia to całości. na szczęście jest to jedna z tych rzeczy co wyglada tak jak ją widzieliśmy 2 lata temu czyli jak posiadaliśmy już ten kawałek ziemi...

niestety, wciąż czekamy na płytki na schody zewnętrzne...ale mamy już początek armatury- wanna przyjechała.

krystalizuje się tez temat podjazdu - będzie na 80% w tej jesieni...

pozdrawiam wszystkich.

Czy te osoby są solidne - to bym nie powiedziała - TERAZ bym nie powiedziała. Jak nam wiercili /jesień 2002/ - byłam zadowolona bardzo.

Gość się nazywa Deręgowski, firma jest z Grabownicy koło Brzozowa.

Niestety mogę napisać dokładnie tak jak Baru.

Wierciliśmy studnie w 2005 roku i na początku wszystko ok.

Mi wiercili dwa miesiace temu i na dzien dzisiejszy jest ok ale co bede mowil za kilka lat nie wiem.Cena 250 metr z materialem rura pcv 110 plus 70 zl za metr rury oslonowej.TEL0134395900

Witam chciałbym się dołączyć do grupy :roll:

Buduje dom w Sędziszowie i tam będę mieszkał .

A teraz chciałbym się trochę zareklamować Zajmuję się układaniem płytek już 10 lat robię dokładnie i solidnie daje gwarancje na wykonane prace.Gdyby ktoś potrzebował dobrego płytkarza to się polecam ale dopiero w przyszłym roku tak koło kwietnia.

witam Grupę!

no to pogoda nam sie załamała ale mam nadzieje że to tylko chwilowe załamanie.

co do skosów betonowych i ocieplenia:

ja i chyba większość ma następująco: (od dołu) beton, styropian , siatka , klej ewentualnie wylewka, więźba, pokrycie dachowe.

witam nowych.

materiał na nasz płot nabiera koloru: sztachety są już gotowe, zostało tylko pomalować (oczywiście na kolor podbitki i balustrad balkonowych) :D

no i przyjechały płytki na schody zewnętrzne. niestety na pana od ich układania trzeba będzie kilka dni poczekać.

no i parkiet mamy już zamówiony :D

a i jeszcze żona wybrała klamki wewnętrzne- wyjątkowo szybko poszło, teraz tylko poczekać... :evil:

no to życzę miłej niedzieli :D

do kolegi mika73 napisał:

Lesko fajne miejsce tylko pozazdrościć

co do ocieplenia poddasza

proponuje ci dać wełnę 12 i do tego specjalną folie nie pamiętam jej nazwy. zastępuje ona watę o grubości 20 cm. praca z tym jest dużo wygodniejsza. wychodzi w kosztach prawie tak samo.

dzięki, dopytam się co to za folia.

witam!

co do blachodachówki to my mamy balexmetal. dlaczego? bo taką nam polecił dekarz, bo ma z tą blachą bardzo duże i dobre doświadczenie. poza tym wskazał nam dostawcę tańszego niż przedstawicielstwo w rudnej. wskazany sprzedawca przyjechał na budowę zmierzył dach, przyjął zamówienie na pokrycie, blachę na obróbki, okna dachowe i system rynnowy i po ponad tygodniu przywiózł wszystko na plac budowy wraz z fv. co najlepsze, to co zostało (el. syt. rynnowego, całe arkusze blachy gładkiej, wkręty) zabrał i przysłał korektę fv.

a co do jakości tej blachy...sądzę że jak z każdą inna powiedzieć cokolwiek będę mógł tak za 15 lat... :D wszelkie opinie " mam od roku/dwu i wszystko jest oki/ nic nie cieknie" są co najmniej na wyrost.

pozdrawiam

a teraz pytanie do wszystkich forumowiczów

zaczynam poszukiwać blachy na dach interesuje mnie blacho dachówka ale nie połysk macie jakieś namiary

poproszę o podesłanie na priwat lub na forum coś napisać a i jeszcze czym mam się kierować kupując blachę

Jeśli chodzi o blachę - to tyle opinii ile producentów. Zanim wybrałam, myślałam, że zwariuję. W końcu jednak zdecydowałam się na Regamet. Trafiłam oczywiście również na mało pochlebne zdania, ale dotyczyły polskiej blachy, a oni mają w swojej ofercie również niemiecką - ThyssenKrupp Z POWŁOKĄ PLADUR - RELIEF, troszkę droższą, ale na jej temat przeczytałam dużo dobrego.

mój dach - kolor czarny mat

http://lh6.ggpht.com/_KGb17iAt8iA/SoMiHUblvWI/AAAAAAAABNQ/-OiYrwoPlsg/s640/SDC10667.JPG

to link do ich strony

http://www.regamet.com.pl/

witam wszystkich

Jeśli robi się skosy z płyt KG to w następującej kolejności: paraizolacja, pierwsza warstwa wełny, druga warstwa wełny pomiędzy krokwiami, membrana wysokoparoprzepuszczalna.

A jak jest w przypadku skosów wylewanych. Jak jest w przypadku ocieplenia styropianem a jak wełną?

na część skośną połozyłem wełne a na nią pape izolacyjną

na część płaską stropu ocieplenie /z głównyym udziałem granulatu styropianowego/ i cienka szlichta

miłego rozpoczynajacego sie tygodnia wszystkim zyczę !

witam!

co do blachodachówki to my mamy balexmetal. dlaczego? bo taką nam polecił dekarz, bo ma z tą blachą bardzo duże i dobre doświadczenie. poza tym wskazał nam dostawcę tańszego niż przedstawicielstwo w rudnej. wskazany sprzedawca przyjechał na budowę zmierzył dach, przyjął zamówienie na pokrycie, blachę na obróbki, okna dachowe i system rynnowy i po ponad tygodniu przywiózł wszystko na plac budowy wraz z fv. co najlepsze, to co zostało (el. syt. rynnowego, całe arkusze blachy gładkiej, wkręty) zabrał i przysłał korektę fv.

jeśli można poproszę na priv namiary na tego świetnego dostawcę blachy.

Pozdrawiam Zuza.