grzesiek_LA 20.08.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 a! no i jeszcze pytanie.Kto sie orientuje,gdzie w regionie mozna zakupic szczelne zbiorniki na szanba ? duze zbiorniki-okolo 10 metrow szesciennych.pilne dla mnie. kupowałem szczelne betonowe w firmie Mag-Bet (http://www.szamba.net/) z okolic Radomia. Zamówiłem telefonicznie, przywieźli, zamontowali w przygotowany dół, wzięli kasę i pojechali... Wychodziło taniej z transportem niż z bliższych lokalizacji. Tam wogóle jest jakieś zagłębie szamb betonowych, chyba kilkanaście firm jest w okolicy, które takie szamba robią. A szambo chyba niezłe: beton zbrojony, wibrowany, z dodatkiem wodoszczelnym. Wykuć dziurę na przyłącz było bardzo trudno - młot udarowy się musiał ostro grzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 20.08.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Czy te osoby są solidne - to bym nie powiedziała - TERAZ bym nie powiedziała. Jak nam wiercili /jesień 2002/ - byłam zadowolona bardzo. Gość się nazywa Deręgowski, firma jest z Grabownicy koło Brzozowa. Niestety mogę napisać dokładnie tak jak Baru. Wierciliśmy studnie w 2005 roku i na początku wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 20.08.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Hej! Marzy mi się kominek z płaszczem wodnym, wiem że są o nich osobne wątki. Umówiliśmy się z firmą, którą polecił mi sąsiad. Mam już wkład - od dwu tygodni szczerzy się w saloniku, ogromny 500 l bufor na wodę w garażu - z którego kapie sobie woda, a komary to uwielbiają, acha i mam jeszcze esy-floresy w kotłowni z rur - wcale nie przy ścianach i suficie. Mówię wam instalacja artystyczna wykonana przez ... hydraulika. Bardzo chciałabym się już obudzić z tego koszmarnego snu, zwłaszcza, że długo zbierałam na ten kominek Robota miała trwać 7 dni, trwała dwa tygodnie, jest nieskończona i nie wiadomo, kiedy firma wróci, żeby skończyć. Kiedy pisałam do Was ostatnio pozdrowienia z domku, byłam na początku urlopu, pełna optymizmu, mimo, że usypiałam córeczkę, a Pan kuł za ścianą ... Nikt nie lubi poprawiać po innych, ale boję się wpuścić tę firmę do salonu, jeśli w ogóle zamierzają przyjść. Teraz po prostu nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 20.08.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Nikt nie lubi poprawiać po innych, ale boję się wpuścić tę firmę do salonu, jeśli w ogóle zamierzają przyjść. Teraz po prostu nie wiem co robić. Możesz spróbować tutaj Firma solidna,ale czy podejmą się poprawek - nie wiem ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 20.08.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 witam! kilka dni mnie nie było ... jak tam budowniczowie? na sąsiedniej działce widzę fundament rośnie...powodzenia życzę. a my mamy już balustrady nie tylko skończone ale i pomalowane na kolor podbitki i dachu. przy jasnej elewacji i białej stolarce dopełnia to całości. na szczęście jest to jedna z tych rzeczy co wyglada tak jak ją widzieliśmy 2 lata temu czyli jak posiadaliśmy już ten kawałek ziemi... niestety, wciąż czekamy na płytki na schody zewnętrzne...ale mamy już początek armatury- wanna przyjechała. krystalizuje się tez temat podjazdu - będzie na 80% w tej jesieni... pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 21.08.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Czy te osoby są solidne - to bym nie powiedziała - TERAZ bym nie powiedziała. Jak nam wiercili /jesień 2002/ - byłam zadowolona bardzo. Gość się nazywa Deręgowski, firma jest z Grabownicy koło Brzozowa. Niestety mogę napisać dokładnie tak jak Baru. Wierciliśmy studnie w 2005 roku i na początku wszystko ok. Mi wiercili dwa miesiace temu i na dzien dzisiejszy jest ok ale co bede mowil za kilka lat nie wiem.Cena 250 metr z materialem rura pcv 110 plus 70 zl za metr rury oslonowej.TEL0134395900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torman 21.08.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Jeśli robi się skosy z płyt KG to w następującej kolejności: paraizolacja, pierwsza warstwa wełny, druga warstwa wełny pomiędzy krokwiami, membrana wysokoparoprzepuszczalna.A jak jest w przypadku skosów wylewanych. Jak jest w przypadku ocieplenia styropianem a jak wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 22.08.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam chciałbym się dołączyć do grupy Buduje dom w Sędziszowie i tam będę mieszkał . A teraz chciałbym się trochę zareklamować Zajmuję się układaniem płytek już 10 lat robię dokładnie i solidnie daje gwarancje na wykonane prace.Gdyby ktoś potrzebował dobrego płytkarza to się polecam ale dopiero w przyszłym roku tak koło kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 23.08.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wpadłam się przywitać!!!Buduję również w podkarpackim, a raczej w jego zakątku (Lesko). I od razu mam pytanie. Jaką grubość wełny należy dać do ocieplenia poddasza, żeby było dobrze ocieplone a żeby niepotrzebnie nie przesadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 23.08.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wpadłam się przywitać!!! Buduję również w podkarpackim, a raczej w jego zakątku (Lesko). I od razu mam pytanie. Jaką grubość wełny należy dać do ocieplenia poddasza, żeby było dobrze ocieplone a żeby niepotrzebnie nie przesadzić? Witamy Witamy standardem jest 20-25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 23.08.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 witam Grupę! no to pogoda nam sie załamała ale mam nadzieje że to tylko chwilowe załamanie. co do skosów betonowych i ocieplenia: ja i chyba większość ma następująco: (od dołu) beton, styropian , siatka , klej ewentualnie wylewka, więźba, pokrycie dachowe. witam nowych. materiał na nasz płot nabiera koloru: sztachety są już gotowe, zostało tylko pomalować (oczywiście na kolor podbitki i balustrad balkonowych) no i przyjechały płytki na schody zewnętrzne. niestety na pana od ich układania trzeba będzie kilka dni poczekać. no i parkiet mamy już zamówiony a i jeszcze żona wybrała klamki wewnętrzne- wyjątkowo szybko poszło, teraz tylko poczekać... no to życzę miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 23.08.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 do kolegi mika73 napisał:Lesko fajne miejsce tylko pozazdrościćco do ocieplenia poddasza proponuje ci dać wełnę 12 i do tego specjalną folie nie pamiętam jej nazwy. zastępuje ona watę o grubości 20 cm. praca z tym jest dużo wygodniejsza. wychodzi w kosztach prawie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 23.08.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 a teraz pytanie do wszystkich forumowiczów zaczynam poszukiwać blachy na dach interesuje mnie blacho dachówka ale nie połysk macie jakieś namiary poproszę o podesłanie na priwat lub na forum coś napisać a i jeszcze czym mam się kierować kupując blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 23.08.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 do kolegi mika73 napisał: Lesko fajne miejsce tylko pozazdrościć co do ocieplenia poddasza proponuje ci dać wełnę 12 i do tego specjalną folie nie pamiętam jej nazwy. zastępuje ona watę o grubości 20 cm. praca z tym jest dużo wygodniejsza. wychodzi w kosztach prawie tak samo. dzięki, dopytam się co to za folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 23.08.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 witam! co do blachodachówki to my mamy balexmetal. dlaczego? bo taką nam polecił dekarz, bo ma z tą blachą bardzo duże i dobre doświadczenie. poza tym wskazał nam dostawcę tańszego niż przedstawicielstwo w rudnej. wskazany sprzedawca przyjechał na budowę zmierzył dach, przyjął zamówienie na pokrycie, blachę na obróbki, okna dachowe i system rynnowy i po ponad tygodniu przywiózł wszystko na plac budowy wraz z fv. co najlepsze, to co zostało (el. syt. rynnowego, całe arkusze blachy gładkiej, wkręty) zabrał i przysłał korektę fv. a co do jakości tej blachy...sądzę że jak z każdą inna powiedzieć cokolwiek będę mógł tak za 15 lat... wszelkie opinie " mam od roku/dwu i wszystko jest oki/ nic nie cieknie" są co najmniej na wyrost. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 23.08.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 a teraz pytanie do wszystkich forumowiczów zaczynam poszukiwać blachy na dach interesuje mnie blacho dachówka ale nie połysk macie jakieś namiary poproszę o podesłanie na priwat lub na forum coś napisać a i jeszcze czym mam się kierować kupując blachę Jeśli chodzi o blachę - to tyle opinii ile producentów. Zanim wybrałam, myślałam, że zwariuję. W końcu jednak zdecydowałam się na Regamet. Trafiłam oczywiście również na mało pochlebne zdania, ale dotyczyły polskiej blachy, a oni mają w swojej ofercie również niemiecką - ThyssenKrupp Z POWŁOKĄ PLADUR - RELIEF, troszkę droższą, ale na jej temat przeczytałam dużo dobrego. mój dach - kolor czarny mat http://lh6.ggpht.com/_KGb17iAt8iA/SoMiHUblvWI/AAAAAAAABNQ/-OiYrwoPlsg/s640/SDC10667.JPG to link do ich strony http://www.regamet.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marg2002 23.08.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam , Poszukuję ekipy (solidnej i sprawdzonej) do" zrobienia łazienki "- może projekt, położenie płytek, meble. Dom w Mielcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.08.2009 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 witam wszystkich Jeśli robi się skosy z płyt KG to w następującej kolejności: paraizolacja, pierwsza warstwa wełny, druga warstwa wełny pomiędzy krokwiami, membrana wysokoparoprzepuszczalna. A jak jest w przypadku skosów wylewanych. Jak jest w przypadku ocieplenia styropianem a jak wełną? na część skośną połozyłem wełne a na nią pape izolacyjną na część płaską stropu ocieplenie /z głównyym udziałem granulatu styropianowego/ i cienka szlichta miłego rozpoczynajacego sie tygodnia wszystkim zyczę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 24.08.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 witam! co do blachodachówki to my mamy balexmetal. dlaczego? bo taką nam polecił dekarz, bo ma z tą blachą bardzo duże i dobre doświadczenie. poza tym wskazał nam dostawcę tańszego niż przedstawicielstwo w rudnej. wskazany sprzedawca przyjechał na budowę zmierzył dach, przyjął zamówienie na pokrycie, blachę na obróbki, okna dachowe i system rynnowy i po ponad tygodniu przywiózł wszystko na plac budowy wraz z fv. co najlepsze, to co zostało (el. syt. rynnowego, całe arkusze blachy gładkiej, wkręty) zabrał i przysłał korektę fv.jeśli można poproszę na priv namiary na tego świetnego dostawcę blachy. Pozdrawiam Zuza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slesiczka 24.08.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam, mam już projekt i chciałbym go zaadoptowac. Czy zna ktoś dobrego architekta z Rzeszowa, który przygotowałby wszystkie dokumenty, które sa zwiazane z budowa, jeżeli ktoś tak robił jaki byłby koszt tego z wszystkimi mapami i uzgodnieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts