Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

nie wiem skąd wziąść gruz ani gdzie kupic płytki

ale aby przerwać CISZE - zacytuje posta

W Krakowie na chirurgii (nie powiem której) przyjmował wtedy doktor,

którego męczył jeden pacjent, który po raz czwarty juz przyszedł celem

wydania KOLEJNEGO zaświadczenia dla ZUSu z powodu utraty w wypadku

tramwajowym obu nóg.

Problem w tym, że urzędnicy z ZUS uwzięli się albo na pacjenta, albo

na chirurga, bo z uporem maniaka przyznawali rentę CZASOWĄ za każdym razem.

Gdy więc pacjent czwarty raz pojawił sie z drukiem na kolejną rentę

czasową, chirurg spienił się mocno i napisał na druku, przywalając do

tego wszelkie urzędowe pieczątki orzecznika:

" UJEBAŁO MU OBIE NOGI I JUŻ MU KURWA NIE ODROSNĄ!!! "

Facet tydzień później przyszedł z flaszką, bo dostał wreszcie rentę stałą :)

http://forum.muratordom.pl/nie-na-temat-ale-nie-moge-sie-powstrzymac,t175415.htm

w wogóle świeta coraz blizej, a sniegu niet ... :-?

witam Grupę!

Brzoza, dzięki że jesteś, bo mizerny ruch na grupie..., czyżby sen zimowy ogarniał wszystkich?

no to ja się pochwalę: tadam! mamy meble kuchenne!- łądnie wyszły, i przy okazji szafkę pod umywalkę w łazience dolnej.

no i wybrane kolory do większości domu, w sumie to tylko klatka schodowa została , a poza tym to tam gdzie kolor to już zdecydowane i kupione a gdzie biały to biały.

a nasze ulubienice z podkarpacia w "mam talent" na pudło nie zaszły, jednak 2 i 3 miejsce moim skromnym zdaniem to pomyłka, jednak naród wie lepiej.

swoją droga chciałbym poznać profil socjologiczno- psychologiczny statystycznego wysyłacza sms-ów w takim programie...

pozdrawiam wszystkich

dzięki za dobre słowo Bogus :)

ja kibicowałem Rzeszowiakowi - Krystianowi Herbie /znam Go z występów na żywo/

to talent czystej wody / 26 maja 2009 roku wjechał, a raczej wyskoczył na rowerze po schodach na sam szczyt Pałacu Kultury i Nauki w rekordowo niskim czasie 19 minut i 15 sekund/- a odpadł po dyskusyjnym werdykcie Wojewódzkiego który postawił na "Patenciarza"

Patenciarz w finale nic wielkiego nie pokazał

a Herba zasłuzył na finał

http://www.warszawa.pl/_apache/upload/74/59/7459.jpg

szkoda

p.s.

gratuluje postępów i mebli !:)

witam

czy mozecie mi podpowiedziec z jakiego materiału teraz najlepiej wykonac instalacje wody wew budynku ?? moja ekipa doradzała mi zrobic to z miedzi ale znajomi ktorzy ostatnio robili takie instalacje mowia ze nie ma po co wydawac wiecej kasy i zrobic to w plastiku. tylko wiem ze mozna robic plastik na zaciski albo zgrzewac laczenia,

doradzcie co w tym przypadku bedzie najlepszym rozwiazaniem ??

pozdrawiam

Dawid

Witam, jestem na etapie wyboru okien. Spotkałem się z pochlebnymi recenzjami na temat okien Jezierski (salon na Hetmańskiej). Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą? Zgóry dziękuję za odpowiedź

Cześć, właśnie zamówiłem u nich na profilu Premium Ultra z pakietem 4/16/4/16. W tej cenie dają najwiecej na rynku. Jakość, estetyka okien b.dobra. Ludzie na Hetmańskiej normalni można ponegocjować :D

witam

czy mozecie mi podpowiedziec z jakiego materiału teraz najlepiej wykonac instalacje wody wew budynku ?? moja ekipa doradzała mi zrobic to z miedzi ...

robiłem w miedzi dlatego, ze miedź ma własności bakteriobójcze. ma działanie dezynfekujące, zapobiega zakażeniom

http://www.startwent.com.pl/folder/woda_bakteriobojcza.pdf

http://deedeeart.pl/2008/09/17/miedz-szlachetny-material/

Witam, przymierzam się do budowy domu z ceramiki najprawdopodobnie z hadykowki. Może ktoś z podkarpacia budował tak samo wykorzystując cegły ceramiczne. Teraz na rynku taki duży wybór i trudno stwierdzić co jest najlepsze.Liczę, że na formum uda mi sie coś więcej dowiedzie na ten temat. proszę o jakieś sugestie i opienie. Nie koniecznie muszą dotyczyć cegły ceramicznej Hadykówka, chętnie skorzystam z innych podpowiedxi jeśli okażą się interesujące. Pozdrawiam

witam Grupę!

a RESOVIA WYGRAŁA!!!

DAFIT!

co do inst. wodnej to mam robione w plastiku, zgrzewanym, rury zielone dostępne w NOVEXIE na Okulickiego- na takich robi mój hydraulik więc takie mam.

b.susz!

witam! też budowaliśmy z ceramiki, dlatego że ...może że jestem tradycjonalistą?, no i większość pustaków mieliśmy w prezencie!

Justin!

my mamy system rynnowy Galeco. metalowy, pod kolor blachodachówki. niewiele o nim mogę powiedzieć gdyż mamy go dopiero od roku- jak na razie jest oki. nasz dekarz go polecił i on ma o tym systemie jak najlepsze zdanie. jedynie co mogę powiedzieć negatywnego to nie przekonała mnie budowa i wygląd studzienki rury spustowej- dlatego kupiliśmy marleja...

jeżeli chodzi o rozstrzygnięcie pcv/stal... mnie do stali przekonało to że producenci pcv co jakiś czas triumfalnie obwieszczają że :" to teraz panie nowe pcv i nie odbarwia się" - i zawsze i wciąż pracują nad technologią by się nie odbarwiało. jednak musisz wybrać sam, gdyż coś sensownego można pwiedzieć dopiero po kilku/kilkunastu latach użytkowania, gdyż sądzę że te kilka lat każda wytrzyma pod warunkiem prawidłowego montażu.

pozdrawiam wszystkich.