Aylin 19.03.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 mfffx - proszę podaj namiar. Wole nie pytać ile wywrotek - zwłaszcza ze mnie to już czeka Ale zapytam jakich wywrotek? Czy po sąsiedzku mogę podjechać i zobaczyć jak to wygląda? W sprawie budowy - jestem jeszcze przed pracami - ekipę mam polecaną - ale czy ja ja dalej polecę? Nie wiem Zobaczymy po robotach. Mam nadzieję, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 19.03.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Cześć Aylin ja jesienią robiłem 150 m drogi jakimś kruszonym asfaltem. Koszt 350 za wywrotke !! nie pytaj ile przyjechało . Jak będziesz zaintereresowana to kontakt podeślę na prv. pozdrowionka witam czy mozesz mi tez podeslac ten numer na ten asfalt pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justin 19.03.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Cześć Aylin ja jesienią robiłem 150 m drogi jakimś kruszonym asfaltem. Koszt 350 za wywrotke !! nie pytaj ile przyjechało . Jak będziesz zaintereresowana to kontakt podeślę na prv. Cześć Również bylibyśmy zainteresowani namiarem, z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikaKo 19.03.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Dawno się nie pokazywałam na forum ale w tym czasie zmieniło się na tyle w kwestii papierologii, że jesteśmy już po kluczowych uzgodnieniach i wz istnieje na naszą inwestycje, mapka do celów projektowych zrobiona, projekt "jeszcze świeżutki" ma dotrzeć zaraz po świętach, jak się uda to może zamkniemy nadchodzący tydzień ostatecznymi decyzjami przyłączy, (bo warunki już są); no i cóż, jeszcze mamy tylko wahania co do kilku kwestii . Może podrzucicie kilka argumentów na + i -. Zdecydowaliśmy się na ścianę jednowarstwową, tylko co wybrać: bloczki solbet czy ytong?? Może ktoś ma już domek i mógłby się podzielić uwagami, byłabym bardzo wdzięczna Aylin robiliśmy drogę wjazdową na działkę ok. 60 m dł na szer ok.4, wszystkim zajęła się jedna osoba, której to zleciliśmy. Teren dość uciążliwy, bo niestety iły, trzeba było najpierw ok. 0,5 m ziemi wybrać nasypać piachu, na to kamień wyszło nieźle, ale jak będzie po przejazdach ciężkiego sprzętu z materiałami zobaczymy ; gdybyś chciała to mogę się zorientować skąd facet brał kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 19.03.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 nikaKo - jakbyś mogla byłoby super.I od razu jakbyś mogła dopytaj w jakiej cenie. Bo kamień i łupki wiem gdzie dostać - tylko te ceny....Jeżeli to nie tajemnice to ile zapłaciliście za drogę?U nas jest troszkę lepiej gdyż w miejscu gdzie chcemy drogę jest droga polna. Więc nie wszystko możne w nią się zapadnie... Ale betoniarka niestety nie wjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 19.03.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Hejka, ponawiam pytanie z jesieni. Czy nie wiecie o jakiś większych rozbiórkach? Gruzu potrzebuje i to pilnie... Na jakieś 70 metrów drogi. Lokalizacja Rzeszów lub okolice - transport sobie załatwimy. pomocy Sterta gruzu do sprzedania jest w Lubeni w pobliżu hotelu Maraton, a dokładnie za byłą stacja paliwową. Nie mam namiaru na sprzedającego, trzeba będzie na miejscu zapytać. tamten gruz nie jest ani do zabrania ani do sprzedania, ja na poczatku tez mialem dwie osoby ktore mogly mi zrobic droge około 100-120 metrow i mialo byc wszystko na gotowe, mnie nic nie obchodzilo, chcieli 6-7 tys zł, jak dla mnie to bylo stanowczo za duzo, narazie polowe drogi zrobilem sam i wyszlo prawie za free, druga polowe troche utwardzilem gdy sprzatalem budowe, wszystkie pustaki cegly i wszystko co tylko sie dalo wsypac na droge a nie nadawalo sie juz do uzytku poszlo na droge, da sie jezdzic nawet jak mocno popada, ale jak tylko trafie jakis gruz to biore koparke i zrobie juz wszystko na gotowe pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 19.03.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Aylin no ja też mialem drogę polną ale to co się dzialo jak gruch wjechały MASAKRA. Mysłałem że mam dobrze drogę przygotowaną do budowy ale się przeliczyłem!!!! mocno 2 zakopane gruszki z napędami na wszystkie koła!!!!!!!! no ale na chwilę obecna już jest ok!!!! chyba?? w niektórych miejscach 1i 1/2 metra w glab mam kamieni, teraz mała rzeczka sobie po zimie płynie i tylko małym groszkiem śmigam jest ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 19.03.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 to tak jak i ja mialem, polna droga nic wiecej, dlatego caly ciezki sprzet: gruszki auta z ciezkimi materialami zwozilem w lecie gdy bylo sucho i dalo sie wjechac, lekkie auto po malym deszczu wjechalo, gdy mocno popadalo auta staly na mostku, teraz wjezdzam pod sam dom, narazie mam droge szeroka na 4 metry docelowo bedzie 5, narazie jest ok pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 19.03.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Gdzie w Rzeszowie kupie szafkę gazową w kolorze brąz, bylem w Castoramie ale troche drogo ?? pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 19.03.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 mffx - ja wiem ze moja jest nieprzystosowana do ciężkiego sprzętu dlatego już kombinujemy. Cześć gruzu mamy swojego z wiekowej stodoły - ale to za mało. Więc szukam dalej. Napisz na prv namiary na ten asfalt zmasakrowany. I czy możemy podjechać waszą drogę zobaczyć? Tzn jak to wygląda. DAFIT http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=szafka+gazowa+br%C4%85zowa&from_showcat=1&category=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 19.03.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Aylin wysłałem wiadomość na prv!! nie doszła???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CWIREK 19.03.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Cześć Aylin ja jesienią robiłem 150 m drogi jakimś kruszonym asfaltem. Koszt 350 za wywrotke !! nie pytaj ile przyjechało . Jak będziesz zaintereresowana to kontakt podeślę na prv. Czy dysponujecie może namiarami na dobrą ekipę do tynków wapienno cementowych??????? pozdrowionka Witam, widzę, że nie tylko ja mam problem z drogą, ja miałem do zrobienia 60m drogi wynająłem firmę z Kielnarowej wybrali około 30-40cm ziemi i nawieźli łupka po zimie wszystko jest ok zobaczymy jak się sprawdzi podczas budowy mufffx czy ja też mogę poprosić o namiar na kruszony asfalt po budowie może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 19.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Cześć Aylin ja jesienią robiłem 150 m drogi jakimś kruszonym asfaltem. Koszt 350 za wywrotke !! nie pytaj ile przyjechało . Jak będziesz zaintereresowana to kontakt podeślę na prv. Czy dysponujecie może namiarami na dobrą ekipę do tynków wapienno cementowych??????? pozdrowionka Witam, widzę, że nie tylko ja mam problem z drogą, ja miałem do zrobienia 60m drogi wynająłem firmę z Kielnarowej wybrali około 30-40cm ziemi i nawieźli łupka po zimie wszystko jest ok zobaczymy jak się sprawdzi podczas budowy mufffx czy ja też mogę poprosić o namiar na kruszony asfalt po budowie może się przydać mozna wiedziec ile zaplaciles tej firmie ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 19.03.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Właśnie nie doszło - teraz jeszcze raz sprawdzałam.Spróbuj jeszcze raz, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liluś 19.03.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Nie wiem czy to dobre miejsce, no ale jesteśmy z podkarpacia. Możecie mi polecić jakąś dobrą i w miarę tanią ekipę do wybudowania domu? Jestem z okolic Dębicy Chciałabym porównać ceny, bo Ci którzy mieli/mają nam budować zawołali 60 tys. od fundamentów po dach + oczywiście nasze materiały. Nie mam porównania i nie wiem czy to dużo czy to mało, ale mam mieszane uczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 20.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Cześć Liluś Odpowiedziałam ci na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 20.03.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Liluś 60 tyś to chyba nie wiem jakiś masakryczny kosmos. Ja zapłaciłem ekipie w sumie 21,5 w tym dach pokryty został dachówką!! Nie zrobili wszystkiego idealnie ale dom stoi i stać mnie jeszcze na drobne poprawki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CWIREK 20.03.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Cześć Aylin ja jesienią robiłem 150 m drogi jakimś kruszonym asfaltem. Koszt 350 za wywrotke !! nie pytaj ile przyjechało . Jak będziesz zaintereresowana to kontakt podeślę na prv. Czy dysponujecie może namiarami na dobrą ekipę do tynków wapienno cementowych??????? pozdrowionka Witam, widzę, że nie tylko ja mam problem z drogą, ja miałem do zrobienia 60m drogi wynająłem firmę z Kielnarowej wybrali około 30-40cm ziemi i nawieźli łupka po zimie wszystko jest ok zobaczymy jak się sprawdzi podczas budowy mufffx czy ja też mogę poprosić o namiar na kruszony asfalt po budowie może się przydać mozna wiedziec ile zaplaciles tej firmie ?? pozdrawiam Witam, za wybranie ziemi i nawiezienie łupka około 5500zł w tym około 20h pracy koparko-ładowarki, sześć samochodów łupka i trzech pracowników to tak pobieżnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 21.03.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 w tym około 20h pracy koparko-ładowarki jak dla mnie to troche za dlugo, u mnie koparka robila to samo co u ciebie i na odcinku 50 m zeszlo jej raptem 6-7 godzin chyba ze byly jakies inne warunki pracy pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gienio21 22.03.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam potrzebuje namiary na przyzwoitego geodetę który zrobi mi mapkę do celów projektowych z Rzeszowa. Zna ktoś takiego przyzwoitego człowieka? Pozdrawiam Witam, wszystkie prace geodezyjne robił mi Pan Roman Rabczak 604-212-592 mogę go polecić za mapkę do celów proj. zapłaciłem 500zł hehe dzwoniłem do niego - czas realizacji 1,5 do 2 miesięcy - zawalony robotą - aktualny koszt jaki mi podał to ~800 zl za działeczkę w Rzeszowie 28 arów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts