Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Witam grupę podkarpacką!!! Zastanawiamy się nad budową d88a(reprezentacyjny z podpiwniczeniam) - czy orientujecie się czy ktoś ten dom buduje? forum muratora jest tak rozbudowan., że jeszcze nie zdążyłam się połapać, jak się szuka pewnych rzeczy..... a może jest ktoś z okolić Stalowej?

Pozdrawiam ze Stalowej Woli pachnącej wiosną:)

Ja jestem ze Stalowej Woli :) ale buduje inny dom

Pozdrawiam:)

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam, mam pytanie: w jaki sposób dostarczaliście murarzom pustaki przy budowie poddasza? Trzeba wynająć wyciąg czy coś innego? Bo biegania po schodach z pustakami i zaprawą to ja raczej nie widzę

witam

u mnie bylo tak ze wyciag zrobili sobie murarze sami z stepli i desek i zaprawde podawali nim a pustaki podawali na balkon po rusztowaniu i wszystko bylo ok

pozdrawiam

DAFIT

andy-5

Hej, dzięki za odezwanie się:) a gdzie budujesz? my na razie jesteśmy na etapie marzeń, ale może za 3-4 lata.... na razie czasem podglądam forum, aby zorientować się w "atrakcjach" , które mnie czekają .......i których już nie mogę się doczekać..... pozdrawiam serdecznie!

ja w końcu zrobiłem wykop pod fundamenty zrobiłem ściany zrobiłem wykop pod garaż i mam teraz 2 baseny i mam dość budowania

nie załamuj się.

Jeszcze ten tydzień i wróżą powrót słoneczka. Chciałbym już kopać fundamenty, ale jak narazie to od 9 msc brnę przez papierologię - i jak się można domyślać to końca nie widać :(

witam!

jak tam nie zalewa was?

witam nowe osoby.

ja dziś z żoną obstawialiśmy bramę garażu workami z piaskiem...niby nigdy woda nie sięgała do miejsca gdzie stoi nasz domek ale...to jest jak z ubezpieczeniem : płacę mając nadzieję że na darmo.

czekam na ekipę od tarasu i pogodę żeby rewitalizacja (mądre słowo) płotu posuwała się naprzód.

pozdrawiam wszystkich.

Łatwo ci mówić w garażu nie zdążyłem ław zrobić z metrowego wykopu mi się już przelewa a zapowiadają ostre lanie do niedzieli. A w ścianach pewnie wszystkie spoiny mi wypłucze dobrze że robię wieniec i w ścianach mam przerwy na kotwienie i spadek terenu wiec pokopałem dołki więc z chałupy woda przynajmniej spływa a garaż to zaczne chyba w lipcu :) jak tam namoknie to nie wiem co zrobić

witam!

co tu już nikt nie pisze?

no więc niewiele brakło i worki by się przydały. dobrze że nie mam piwnic i mam studzienkę kanalizacyjną na podwórku bo powódź do mnie przyszła kanalizacją! a powierzchniowo była już blisko.

prace przy płocie posuwają się wolno na przód. a na ekipę od tarasu czekam- ale nie dzwonię do nich bo mam bardzo mokro na ogrodzie i za dużo by się zniszczyło...

pozdrawiam wszystkich!

Witam!

Zamierzam budować w Chmielniku.

Jestem na etapie papierów i już mam pod górkę. Za mapkę do celów projektowych zapłaciłam 700 zł - a czekałam na nią 2 miesiące:jawdrop:.

No cóż - może potem będzie lepiej.

Ma może ktoś namiar na dobrego architekta za rozsądną stawkę?;)

Witam!

Jestem na etapie papierów i już mam pod górkę. Za mapkę do celów projektowych zapłaciłam 700 zł - a czekałam na nią 2 miesiące:jawdrop:.

To względna cena, ja zapłaciłem 850 zeta 2 miesiące temu.

Co do architekta to to nie znam klimatów rzeszowskich wiec nie pomoge.

Zycze powodzenia.

Witam!

W miarę normalna kwota i czas też nie przydługawy....

Architekt do adaptacji projektu ?