gutex 08.01.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 35zl za sufit na podwojnej plycie to bardzo dobra cena. Trzeba pamietac takze ze sa ekipy i ''ekipy''. Czasem lepiej jest dac za cos wiecej a pozniej spac spokojnie i miec ta swiadomosc ze wszystko jest w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.01.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Po bardzo długiej przerwie i ja się przywitam ponownie! Niestety u nas w dalszym ciągu papierologia...Z pozytywnych zmian- to fakt, że w końcu udało nam się kupić działkę (były właściciel ponad rok dzielił ją papierowo..wrrr, niestety ponoć to standard).Po drodze pojawiały się perypetie z drogą, ale teraz już w porządku- projekt w adaptacji, w przyszłym tygodniu pędzę z wnioskami o przyłącza. Powiedzcie mi, jak długo czeka się na realne podłączenie mediów?. Wiem, że duży wpływ na to ma lokalizacja działki, ale tak z własnego doświadczenia- ile czekaliście na prąd, kanalizę etc.? Nasz domek M-131 z pracowni K.Matuszewskiego, lokalizacja Pogwizdów Nowy.http://www.najciekawszeprojekty.pl/projekt/km-763/m-131(zrezygnowaliśmy z wykusza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 15.01.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Najprościej udać się do dostawcy mediów i dowiedzieć się o oficjalnych terminach. Wszystko zależy od lokalizacji działki w stosunku do mediów. Potem składać wnioski o warunki przyłączy. Dopiero po tym wszystkim szukać możliwości szybszego podłączenia, jeśli ci na nim zależy. W jaki sposób? Pytać po warunkach przyłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 18.01.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Najprościej udać się do dostawcy mediów i dowiedzieć się o oficjalnych terminach. Wszystko zależy od lokalizacji działki w stosunku do mediów. Potem składać wnioski o warunki przyłączy. Dopiero po tym wszystkim szukać możliwości szybszego podłączenia, jeśli ci na nim zależy. W jaki sposób? Pytać po warunkach przyłączenia. Dziękuję Cyma za odpowiedź, trochę mi się rozjaśniło Papiery mam złożone u dostawców mediów- wnioski o warunki przyłączy, już wiem, że do kanalizacji muszę znaleźć sobie kogoś we własnym zakresie, a Zakład Komunalny jedynie zatwierdza wykonanie robót zgodnie z ich wytycznymi i projektem. Rozpocznę więc rozeznanie po fachowcach w temacie kanalizacji i wody- macie może namiary na dobrych fachowców? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 18.01.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Wodę i kanalizację robiliśmy sami, tak jak i dom systemem gospodarczym. Zakup materiałów , wynajęcie koparki i fachowca do ułożenia (z naszą pomocą) rur i reszty wyniosło nas znacznie taniej, niż chciały firmy specjalizujące się w tego typu pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diazo35 21.01.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Odnośnie ocieplenia do znalazłem za 32 zł za m2, materiały kupuje sam, znacie tanie składy w rzeszowie albo okolicach, gdzie można to kupić w szczególności chodzi mi o wełne 18 cm i 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 21.01.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam nieśmiało grupę podkarpacką... Planuję rozpocząc budowę domku parterowego w Rzeszowie na wiosnę... co z tego wyjdzie to się okaże Prawomocne PB jest... więc etap papierologii już za mną Obecnie jestem na etapie wyceny stanu surowego przez 2 firmy... odpowiedź mam uzyskac w ciągu miesiąca, więc póki żyję 'w nieświadomości' jestem szczęśliwa No i to tyle na dzień dobry:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutex 21.01.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Odnośnie ocieplenia do znalazłem za 32 zł za m2, materiały kupuje sam, znacie tanie składy w rzeszowie albo okolicach, gdzie można to kupić w szczególności chodzi mi o wełne 18 cm i 5 cm Witaj odrazu odradzam ci welne na wiekszych skladach typu castorama maja tam welne o najgorszym wspolczynniku lambda a reklamuja ja jako najlepszy produkt . Ostatnio nasz inwestor znalazl welne w hurtowni o nazwie jak dobrze pamietam IZOLATOR. Jesli masz jakies pytania zapraszam na priva. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnpat 22.01.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 witam, poszukuję dobrego stolarza. doszły mnie słuchy, że mogę takiego znalezc w Woli Baranowskiej. o ile ktoś wie o kogo chodzi lub korzystał z jego usług bardzo proszę o bliższe namiary na PW. będę ogromnie wdzięczna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiotrowski 23.01.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam wszystkich budujących z Podkarpacia, Budujemy dom z użytkowym poddaszem w okolicach Rzeszowa, obecnie jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego - do zamknięcia brakuje nam jeszcze okien na dole. W najbliższym czasie planujemy wstawić w/w okna, zrobić ścianki działowe na poddaszu (na dole już są), rozprowadzić instalacje, wylewki, tynki, docieplić dach..Pytanie tylko jak to wszystko rozplanować w kolejności i czasie? Jeśli ktoś będzie skłonny podzielić się swoim doświadczeniem to z góry bardzo dziękujemy. Może jeszcze dodam, że planujemy dom ogrzewać gazem i kominkiem z płaszczem wodnym. W części pomieszczeń chcemy mieć ogrzewanie podłogowe..Z naszych dotychczasowych doświadczeń budowlanych możemy polecić skład budowlany w Przeworsku - Instalator Przeworsk.Braliśmy od nich materiał na cały dach i cena była zdecydowanie najbardziej konkurencyjna w stosunku do innych proponowanych przez rzeszowskie firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutex 23.01.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam wszystkich budujących z Podkarpacia, Budujemy dom z użytkowym poddaszem w okolicach Rzeszowa, obecnie jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego - do zamknięcia brakuje nam jeszcze okien na dole. W najbliższym czasie planujemy wstawić w/w okna, zrobić ścianki działowe na poddaszu (na dole już są), rozprowadzić instalacje, wylewki, tynki, docieplić dach..Pytanie tylko jak to wszystko rozplanować w kolejności i czasie? Jeśli ktoś będzie skłonny podzielić się swoim doświadczeniem to z góry bardzo dziękujemy. Może jeszcze dodam, że planujemy dom ogrzewać gazem i kominkiem z płaszczem wodnym. W części pomieszczeń chcemy mieć ogrzewanie podłogowe.. Z naszych dotychczasowych doświadczeń budowlanych możemy polecić skład budowlany w Przeworsku - Instalator Przeworsk.Braliśmy od nich materiał na cały dach i cena była zdecydowanie najbardziej konkurencyjna w stosunku do innych proponowanych przez rzeszowskie firmy. Witam serdecznie Na poczatku proponuje wstawic okna pomurowac scianki zrobic instalacje tynki wylewki a na koncu docieplic dach oczywiscie trzeba tez wypuscic odpowiednie podlaczenie do kominka a robic tak zeby to wszystko na biezaco schlo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_pi10 24.01.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 25.01.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam... Mam pytanie odnośnie przyłączy: Jaka jest cena za 'położenie' mb wodociągu i kanalizacji sanitarnej (robocizna+materiały) w Rz? Czy korzystaliście z usług MPWiK lub czy możecie ewentualnie polecić jakieś firmy zewn? Kiedy najlepiej wystarować z tymi pracami? I jeszcze jedno pytanie dorzucę Ile średnio wyszedł/wychodzi wam 1m2 SSO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutex 25.01.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Zalezy czy z materialem czy bez. Jesli z materialem to jakiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 25.01.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Zalezy czy z materialem czy bez. Jesli z materialem to jakiej firmy. Z... materiał+robocizna:yes: Aż tak w szczegóły nie chcę wchodzic bo się nie znam (to do firm i technologii) Tak ogólnie średnia u Was:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutex 25.01.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Moja firma wykonywala w cenie 65zl bez faktury w roku 2010. Teraz jeszcze nieorientowalem sie w cenach materialow ale mysle ze niepowinno nic podrozec.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 26.01.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Moja firma wykonywala w cenie 65zl bez faktury w roku 2010. Teraz jeszcze nieorientowalem sie w cenach materialow ale mysle ze niepowinno nic podrozec. pozdrawiam Chyba coś przeoczyłam, albo niedoczytałam:yes: Po cenie wnioskuję, że to nie cena SSO:lol2: Rozumiem, że to 1mb wodociągu albo kan, tak? I 'twoja firma' to firma, która u Ciebie wykonywała czy Twoja-Twoja? Jeśli Twoja-Twoja to poproszę na prv o namiary:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutex 26.01.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 No chyba tak:cool: SSO to inaczej system docieplen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 26.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 No to widac moje raczkowanie... albo raczej pełzanie w tematach budowlanych:bash:Chodziło mi o stan surowy otwarty:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalinda 29.01.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witam Nadal poszukuję solidnej ale też umiarkowanej cenowo ekipy do budowy domu w Rzeszowie do SSZ projekt Foka. Gdyby ktoś miał kogoś do polecenia będę wdzięczny. A tak nawiasem mówiąc to czy wycena 48 tys brutto za :- fundamenty wylewane w całości, stopniowane- ściany zewnętrzne i wewnętrzne ( max 29)- stropy, kominy- drenaż opaskowy- pokrycie blachodachowką ( 190 metrów dach bez okien)- dom 120 m nie wydaje się wam grubo przesadzona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts