Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

a czy ktoś mnie tu jeszcze w ogóle pamięta... tutaj MonteChristo z wielkim opóźnieniem obwieszczam że jestem i pozdrawiam wszystkich którzy mnie pamiętają a tych którzy mnie nie pamiętają to OOOOO.... tych też pozdrawiam

a dla ciekawych zamieszczam nowe fotki na naszej stronce z nowymi zakończonymi pracami czyli: kuchnia, kostka brukowa i iluminacja:

pełna stronka jest tutaj: http://siedlisko2005.susnet.pl/

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki temu forum udało nam się znaleźć ekipę od elewacji oraz dokonać co nieco zakupów budowlanych w dobrej cenie np. materiał na dach i parapety wewnętrzne. Podrzucicie jeszcze namiary na firmy, które polecacie jeśli chodzi o zrobienie mebli kuchennych? Przy czym interesują nas kuchnie nowoczesne, a nie tradycyjne. Poszukujemy także jakiegoś sprawdzonego fachowca od kominków..Za wszelkie namiary z góry dziękuję.

Pozdrawiam starych znajomych: Maciejon, Baru, Brzoza, Sebo, Wojciech Tymowicz i oczywiście witam wszystkie nowe "twarze" i od razu jestem pełen podziwu dla "DomPasywny" piękne wyzwanie i jak oglądałem twoją kolekcję dziennika budowy to aż się łza w oku kręci - bo my też przez to wszystko przechodziliśmy i życzymy przede wszystkim wytrwałości i konsekwencji a to na pewno kiedyś zaowocuje

nasz dziennik budowy jest tutaj: http://siedlisko2005.susnet.pl/

Dzięki temu forum udało nam się znaleźć ekipę od elewacji oraz dokonać co nieco zakupów budowlanych w dobrej cenie np. materiał na dach i parapety wewnętrzne. Podrzucicie jeszcze namiary na firmy, które polecacie jeśli chodzi o zrobienie mebli kuchennych? Przy czym interesują nas kuchnie nowoczesne, a nie tradycyjne. Poszukujemy także jakiegoś sprawdzonego fachowca od kominków..Za wszelkie namiary z góry dziękuję.

Witaj Kuchnie polecam z Komex - u w Głuchowie koło Łańcuta (w Łańcucie maja juz salon meblowy w okolicach Orlenu tel. do pana Artura 500207996), albo u Pani Basi w Łańcucie (choć od niej mam meble do łazienki oraz dekoracje okienne w kuchni salonie i sypialni :) ma ciekawe pomysły i aranżacje całego domu, biuro ma niewielkie w okolicach lidla tel. 505086730.

Jeśli chodzi o fachowców od kominka to swoich akurat nie polecam - kominki styl sanok.

Pozdrawiam Kasia

Pozdrawiam starych znajomych: Maciejon, Baru, Brzoza, Sebo, Wojciech Tymowicz i oczywiście witam wszystkie nowe "twarze" i od razu jestem pełen podziwu dla "DomPasywny" piękne wyzwanie i jak oglądałem twoją kolekcję dziennika budowy to aż się łza w oku kręci - bo my też przez to wszystko przechodziliśmy i życzymy przede wszystkim wytrwałości i konsekwencji a to na pewno kiedyś zaowocuje

nasz dziennik budowy jest tutaj: http://siedlisko2005.susnet.pl/

Witaj Monte Christo :)

swego czasu z ogromnym zajęciem oglądaliśmy z mężem Twoje zdjęcia... No i podziwialiśmy zacięcie przy domku :)

Miło znów Cię "widzieć".

Pozdrowienia spod Łańcuta

Witam,

A ja tym razem, z braku możliwości dojścia swojego napisze, że NIE POLECAM wykonawcy, zajmuje się wykonczeniowką i ocieplaniem dachow itp

Tadeusz Purgal z Oleszyc, NIE POLECAM, zniszczyl nam sciany, nalozyl klej do styropianu, ktory teraz płatami całymi odpada, wezwany reklamacją, przyjechał, powiedział, ze owszem, źle zrobione, winę zwalił na swoich pracowników i ze oczywiście wszystko naprawi.

Miał naprawić do końca sierpnia, nie pojawił się, zaczęliśmy dzwonić, to nie odbierał lub rozłączał sie w trakcie rozmowy krzycząc na nas. Teraz od dłuższego czasu telefon już nie jest dostępny.

Próbowaliśmy dochodzić swoich praw przez prawo, ale się okazuje, ze nas okłamał, wcale nie ma firmy założonej... i teraz to sobie możemy.

Jedyne co, to mogę przestrzec innych przed nim.

WITAM

po długim czasie ale jestem.

nie jesteśmy już 3osobową rodzinką, jest nas od lipca o Michałka więcej. żona cieszy że chłopak bo ponoć w życiu chłopaki mają lżej - bo ja wiem? drzewo, dom, syn...- ale niech będzie że ma rację.

dom sprawuje się oki, czwartej strony ogrodzenia nie ma jak nie było... . do pasji doprowadza nas budowa ekspresówki i autostrady, a do tego jeszcze przebudowa koło basenu w nowej wsi - żona zaczyna szukać działek w Rzeszowie... .

dampel !

to że koleś nie ma zarejestrowanej firmy to nie tak do końca źle... wezwij go do wystawienia fv vat.... jak się okaże że nie może to może przypomnij mu że jest urząd skarbowy?

pozdrawiam

Witaj Monte Christo :)

swego czasu z ogromnym zajęciem oglądaliśmy z mężem Twoje zdjęcia... No i podziwialiśmy zacięcie przy domku :)

Miło znów Cię "widzieć".

Pozdrowienia spod Łańcuta

Bardzo miło że się podoba, pozdrawiamy bardzo serdecznie Łańcut na naszym kochanym Podkarpaciu

Moi drodzy,

Chciałem się pochwalić, że już mam piec wspaniały Defro DUO Uni - podobno mercedes wśród pieców. Tylko teraz rozgladam się za paliwem dla niego. Jeździ na eko-groszku i w związku z tym mam pytanie: gdzie mozna kupić - w okolicach Rzeszowa - dobry i tani (oczywiście) ekogroszek?

Pozdrawiam szykujących się na zime forumwiczów

Witam wszystkich .. Jestem tutaj nowy i chciałbym zacząć moją przygodę z budową domu.. W związku z tym chciałbym prosić Was o pomoc . Jestem na etapie wyboru działki i tutaj mam prośbę . Mam na oku działkę która posiada wg mnie wady - czyli jest nierówna i znajduje się blisko stawu. Potrzebuję osobę która wejdzie mi na działkę sprawdzić ziemię czy jest podmokła , jak głęboko są wody gruntowe , jaki jest rodzaj ziemi , jakie byłby koszty wyrównania terenu - nierówność to około 50-60 cm na działce 10 a i w ogóle potrzebuje namiary na kogoś ktoś kto się zna i wypowie się w tym temacie ... Jeszce jak wiecie to podajcie jaki jest koszt takiej usługi ...Dzięki bardzo

Osoba z mojej bliskiej rodziny popełniła błąd, który ty chcesz zrobić. Zbudowała dom w pobliżu stawu. Wysoki poziom wód gruntowych i nawet drenaż nie do końca osusza okolice domu. Dzisiaj planują sprzedaż i budowę w innym miejscu.

Jeśli chodzi o podniesienie terenu to wyrównując w podobnym zakresie 10,5 arową działkę wydałam pieniądze na 150 m3 ziemi. Było tego sporo.

Bardzo miło że się podoba, pozdrawiamy bardzo serdecznie Łańcut na naszym kochanym Podkarpaciu

Witam budujących na Podkarpaciu!

Cześć Hrabio!! :-)

Rozleciała się ta nasza "stara" grupa, a szkoda... Trochę inaczej kiedyś to wyglądało. Teraz zrobiła się tutaj tylko tablica ogłoszeń w zasadzie...

Lecę oglądać Twoje zdjęcia!

PS. Za "moich" czasów :-) - tzn. jak ja budowałam - z Łańcuta nie było nikogo, a teraz jak przeglądam - co chwilę ktoś się odzywa. Więc pozdrawiam sąsiadów!

Moi drodzy,

Chciałem się pochwalić, że już mam piec wspaniały Defro DUO Uni - podobno mercedes wśród pieców. Tylko teraz rozgladam się za paliwem dla niego. Jeździ na eko-groszku i w związku z tym mam pytanie: gdzie mozna kupić - w okolicach Rzeszowa - dobry i tani (oczywiście) ekogroszek?

Pozdrawiam szykujących się na zime forumwiczów

Hejka

Ja tez mam taki sam piec, wiec potrtzebujesz ekogroszek o wysokiej kaloryczności min. 2500 KJ, chociż dla tego typu pieca producent zaleca 2800 a on jak wiadomo tani nie jest. My kupilismy eko 2900 kj w WEGLOMAT tel.178514796 , pakowany 870 zł, niepakowany 820zł

pozdrawiam

witam,

zastanawiamy sie nad wyborem projektu przed kominkiem M79 i w zwiazku z tym mam pytanie czy ktoś buduje ten dom na terenie podkarpackiego ?

Bardzo chcielibyśmy o ile będzie to możliwe zobaczyć na żywo ten dom, aby ostatecznie zdecydować się na ten projekt.