Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

zapowiada się tak

Do północy było miło

O rysunkach się mówiło

I o szkole kto ma piątkę, a kto nie

Tylko Januszek wzrok miał mętny

Rzędząc coś o pracach ręcznych

Molekułach, orbitalach itd.

Potem każda z par się skryła

Wzorem starszych w kontach willi

I potrzebne są materace :p :p :p :p

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie cieplutko :D

Greg - chcę namiary na stolarza, chętnie zobaczę drzwi "na żywo" najpierw. A widzisz? Nie wierzyłeś w krasnoludki :wink:

Ty mieszasz kolory w mieszalni? Hmmm, ja mam zamiar wykonać to ręcznie. Po doświadczeniach z kolorkami w mieszalni, sama zaczęłam dobierać sobie barwy i przynajmniej mam takie, jak sobie wymyślę.

Tylko zaskoczyło mnie jedno: akryle trzeba nakładać dwa razy??? Qrczę, to ja padnę przy tym malowaniu :-? Tyle metrów??? Teraz w mieszkaniu malowałam raz i wyszło całkiem cacy :-?

Januszek, na pewno (z tym podwójnym kładzieniem)? A może tak Ci te rurki i materace zakręciły, ze cóś Ci się pomyliło? A rurki... co zawstydzone, co zawstydzone? czasu nie miałam, coby coś skrobnąć na Forum. Wiesz, opisać się tych rurek nie da (fi..., co ma fi do tego?, byle figlarne były :p ). Ale powiem Ci, gdzie można je zobaczyć (wybieramy się z lepszą połową tego forum w celach rozpoznawczych) :wink: A o tych materacach, to już wiesz...

RS: wnoszę, że się udało ? To dobrze. Bardzo się cieszę.

Krótki tydzień nam się kroi. Ale nadziałamy na budowach :D O, własnie. Podzielcie się ze mną doświadczeniami z ocieplania dachu, co? Z poleceniem fachowców włącznie :)

A Organizacja 8) dalej czeka na zgłoszenia...

Greg i Januszek!!

Ja w kwestii materacy.

My kupiliśmy taki 180x200, a Ewci 88x185 (robią na wymiar i nie zdzierają) na ul. Hanasiewicza w Rzeszowie - Centrum Zdrowego Snu to się chyba nazywa. Z przodu od ulicy są biura firmy kurierskiej Stolica a oni mają wejście od tyłu budynku.

Łóżka tyż mają, tyż kupiliśmy, ale za ile to mnie zabijcie i tak nie pamiętam.

Baru greg znowu w materii materacy

byłem wysłuchałem wykładu i :o :o :o :o te dobre to

cena powala

Baru czy ten materac 180x200 wymaga oddzielnych pościeli

bo z tego co się orientuję to kołdry robi sie w wymiarach do 160 serokości

jak jest u Was

wiesz chciałbym być się okryć kołderką a widziałaś jaki ze mnie kawał chłopa :wink: :wink:

:D :D :D

CZEŚĆ !

Mam trochę luzu i coś skrobnę bo widzę że zbliżacie się tak szybko do czerwcówki jak nasi politycy do foteli w Brukseli.

RURKA JANUSZKA - to ekscytujący temat i będąc u klienta w Prince - Motelu obejrzałem ten element standartowego umeblowania większości polskich domów powinien posiadać średnicę około 2- 2,5 cala.

Wykonany oczywiście z inoxa ze względów higienicznych.

To tyle na temat rurki.

Pozdrawiam wszystkich.

Januszek nie stresuj się :wink: czasami należy się ratować techniką, a w tym przypadku techniką krótkiej kołdry :oops:

jak by co to minister gospodarki wyjaśni Ci szczegóły :o :cry: :o

Niech się rury pną do góry. :wink:

Już się Organizacja zajmie 8) , aby nikomu rur nie zabrakło :lol:

http://www.corustubes.pl/gfx/grafiki/aktualnosci_big.jpg

RS napisał:

No i co byłeś ?. Z mojego okna nie widziałem, żadnych oznak wiru budowlanego na Twojej działce. . Kiedy wkracza geodeta ?.

Wyjaśnij jeszcze co miałeś na myśli mówiąc o ziemi udeptanej, budkę z piwem, czy BAR ? :roll:

Co nie widac wiru?? A piekne snopki siana?? :lol:

Poza tym ciekaw cholernie jestem gdzie to Twoje okno....... na prive jednak nic...

Budka z piwem, bar... czy to wazne - efekt moze byc tylko jeden... :wink:

:lol: :lol: :lol:

rozumiem, Januszek, że na czerwcówce nie będziesz prezentował rurki, tylko zupełnie coś odwrotnego:o Noooo, nie mogę się doczekać :D

t-man - masz snopki siana? Kurczę, a u mnie nie ma kto zrobić snopków :cry: I nie ma co zrobić z tymi snopkami :cry: I trawka skoszona sobie leży i leży...

Nie widzisz okna RS? A było nie znikać z Forum na tak długi czas, tylko przyjść na majówkę ? Wszystko byś wiedział :wink:

A tak w ogóle, to rzeczywiście, co się dzieje z resztą? Wszyscy tak cioraja, że nie ma kiedy cześć nawet powiedzieć?? :cry:

januszek napisał:

byłem wysłuchałem wykładu i :o :o :o :o te dobre to

cena powala

- Januszek! spójrz na to tak: to jest wydatek na dooobrych kilka latek, na metaracu nie zaoszczędzisz za wiele, bo jak zakupisz badziewie to po dwóch latach będziesz miał wyleżane rynienki.

januszek napisał:

Baru czy ten materac 180x200 wymaga oddzielnych pościeli

bo z tego co się orientuję to kołdry robi sie w wymiarach do 160 serokości

jak jest u Was

wiesz chciałbym być się okryć kołderką a widziałaś jaki ze mnie kawał chłopa :wink: :wink:

:D :D :D

Ano my mamy dwie kołderki 160-tki właśnie. I jak Anika słusznie zauważyła, praktyczne to jest ze wszech miar. A że z Ciebie to kawał chłopa to przecież każdy wie :roll:

A co do ciorania, to ciorom i ciorom... nie mam siły z wieczora wcisnąć POWERa na obudowie. Wojtkowa ekipa ma się ku końcowi - tzn nie chłopy ino ich robota. Na poniedziałek zamówione wylewki, ale zanim zaleją tę cenną miedź, mój wielce szanowny teść na zmianę ze śwagrem bawią się w ochroniarzy. Znaczy śpią u nas na tej budowie.

I jeszcze Wam powiem, że te debilne tynkarze nie dość, że porysowali mi szyby w oknach!!!! (chociaż wyraźnie mówiłam, żeby zostawili mycie mnie), to jeszcze tak zapieprzyli :oops: mi tym cholernym tynkiem zawiasy, że szok. Większość plastikowych nakładek porozwalana, bo chamy na siłę okna otwierali z tą zaprawą. Zabiłabym, jakbym którego spotkała.

I tym optymistycznym akcentem mówię dobranoc i lecę starsze dziewczyny zapakować do wyrek.

Sarenka napisał:
Pozdrawiam wszystkich tu obecnych...

... Jam obłok na niebie, pośród innych tysiąca,

niebo mym życiem, bez początku i niewiadomego końca.

Tu gwiazdy się rodzą i noc spotyka się z dniem,

a ja samotnie podążam w zadumie nad życiem...

Sarenko...

wrócisz ... niebem .... wrócisz życiem ....

szczęść Ci Boże ...

.

brzoza ...

Sarenko - pozdrawiam również

Brzoza :) nikogo chyba tak pięknie nie pozdrowiłeś jeszcze :)

Baru: a widzisz? Ja nie mam okien i nie mam porysowanych szyb, o zawiasikach nie wspomnę :p

Mówisz, że ciorosz? To może nie pomagaj tak ekipie Wojtkowej, daj się chłopakom wykazać :p Usiądź na krzesełku i obserwuj :wink:

Bardzo się cieszę na ten nadchodzący długi weekend. Chociaż plany mam przednie, ociorom się, jak mały motorek, ale na działeczce. Zazdroszczę RS - nie musi sprzątać dwóch chałup :wink:

Ściskam! :D

Anika napisał:
t-man - masz snopki siana? Kurczę, a u mnie nie ma kto zrobić snopków :cry: I nie ma co zrobić z tymi snopkami :cry: I trawka skoszona sobie leży i leży...

To w zasadzie proste. Wizja lokalna ujawnila kilka sasiednich gospodarstw bedacych w posiadaniu bydla rogatego. Na skutek przeprowadzonych analiz do ostatecznych negocjacji wytypowano jedno. (BTW jak juz sie dowiedziano - sasiad RS-a :D ). Po sporzadzeniu biznes planu, harmonogramu prac, sposobów i planów wykonania snopkow oraz ich ustawienia wzgledem pola magnetycznego planety udano sie do biura zarzadu w/w sasiada celem sporzadzenia umowy. Na skutek dlugich i trudnych rozmow (w ktorych wykorzystano cala wiedze marketingowa nabyta na studiach), w trakcie ktorych wyliczono miedzy innymi wskaznikowy wspolczynnik zadowolenia bydla rogatego w sezonie zimowym, wynikajacy ze spozycia siana pochodzacego z dzialki bedacej przedmiotem negocjacji; dokonano podpisania kontraktu. Za zgoda obu stron kontrakt uprawomocniono natychmiastowo za pomoca srodka wysokoprocentowego w ilosci pol litra. Umowa zobowiazala w/w sasiada do skoszenia trawy, snopkowania, nastepnie wywiezienia siana z dzialki celem spozycia przez bydlo rogate.

Polecam ten sposob. :D

Anika napisał:

Nie widzisz okna RS? A było nie znikać z Forum na tak długi czas, tylko przyjść na majówkę ? Wszystko byś wiedział :wink:

Moja wina, moja wina, moja ....... Obiecuje poprawe.

RS: Namiary i zdjecia satelitarne doszly.... Bedziemy w kontakcie. Dzieki.

RS :D i tak Ci zazdroszczę :lol:

Tomku, sposób cudny :p Liczne wizje lokalne przeprowadzano przez dwa lata. Do negocjacji sposobiono się intensywnie. Środek do uprawomocnienia czekał wzanadrzu. Tylko co robić w przypadku, kiedy w okolicy nie ma ani jednego stworzenia rogatego? Nierogacizna nie reflektowała :evil:

A poprawę zaczynaj już. 26 czerwca będzie sprawdzian. Zobaczymy 8)

Straaasznie nie chce mi się dzisiaj pracować :-?

Hallo budowniczy Podkarpacia myslacy nie tylko o czerwcowce :p

widze ze Baru natrafila na problemy na ktore i ja jestem bardzo uczulony - dokladnosc wykonywania prac przez ekipy budowlane i uwazanie na nasze drogie okna

t - man podpisales umowe w sposob najbardziej originalny

a brzoza przywital sarenke w sposob dla siebie najbardziej mi oczekiwany - wierszem

Anika on moze jeszcze nikogo tak nie przywital, ale wiedzialem te to kiedys zrobi :p

aha Sarenka witaj, a kto ty jestes

kochani ile zaplaciliscie za centralne ogrzewanie, u mnie bez grzejnikow i w trzech miejscach podlogowe w kuchni, przedpokoju i w lazience na gorze zaplacilem za material 5 000 zl. a za robote 2 400 zl. w miedzi dom 164 m2 troche duzo mi sie wydaje :roll:

pozdrowionka

Anika napisał:

Tylko co robić w przypadku, kiedy w okolicy nie ma ani jednego stworzenia rogatego? Nierogacizna nie reflektowała :evil:

Propagowac wsrod miejscowej fauny idee wegetarianizmu? :lol: :lol: :lol:

Anika napisał:

Straaasznie nie chce mi się dzisiaj pracować

Z przykroscia musze przyznac iz podzielam Twoje dzisiejsze nastawienie. Moj stosunek do pracy dzisiaj okreslilbym jako "seksualny": robota lezy a ja ja pier............... :oops: