mmmad 09.04.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 generalnie pozniejsze prace juz nie beda specjalnie trudne - zostaje garaz, tynki zewnetrzne, tarasy i wykonczenie wewnatrz. No i ogrod... ale to dopiero za rok na wiosne tak "z grubej rury". O niewinni, niech Wam naiwnosc bedzie wybaczona i niech Was wykonawcy nie wyprowadza z bledu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 09.04.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Kto w Lodzi oprocz Maxbetu sprzedaje jeszcze kregi betonowe fi 1000? strykowska,zakladowa i http://www.doza.stt.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Po krótkim przedstawieniu pytanie nr 1. Stemple potrzebuje na ogrodzenie tymczasowe do siatki 'leśnej'. W niedalekiej odległości znajduje sie tartak Lutomiersk i cena za jeden 'patyk' to 7PLN, będę wdzięczny za info czy cena normalna czy szukać taniej. @mmmad - kawałek prywaty. Mam pewne podejrzenia, że spotkaliśmy się już w życiu A właściwie 'minęliśmy w drzwiach' w pewnej firmie o nazwie na 'D'. Tyś opuszczał stanowisko admina, ja przeszedłem jako świeżynka-project... Zgadza się? zdrówka, Poszukaj sobie "Łódzkiej Tablicy Ogłoszeń" - tam dosc czesto sa ogloszenia inwestorow chcacych sie pozbyc np. stempli. Na pewno bedzie taniej Domek ladny, tylko ja dzis bym powiedzial wykuszom i balkonom 'nie'. Ale nie moge Ci odebrac prawa do popelnienia wlasnych bledow Co do 'prywaty'... rozpoznales mnie po zdjeciu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 09.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 witamy się też tutaj? A więc witam wszystkich budujących z Łodzi i okolic. Słowo o mnie i zamiarach: - plany startu budowy na koniec czerwca 08 z silnym postanowieniem przeprowadzki przed grudniem 09 - lokalizacja: Rąbień AB, ale tuż tuż przy Aleksie (pomiedzy boryną a osrodkiem pomocy spolecznej) - chalupka: ma byc dla 4 osobowej rodziny, z dachem 2 spadowym i garazem 2 stanowiskowym. najpodobniejsza do Diuna II z Domusa: (http://www.domus.wroc.pl/GetImg.php?sizex=585&flip=&id=1894). Po krótkim przedstawieniu pytanie nr 1. Stemple potrzebuje na ogrodzenie tymczasowe do siatki 'leśnej'. W niedalekiej odległości znajduje sie tartak Lutomiersk i cena za jeden 'patyk' to 7PLN, będę wdzięczny za info czy cena normalna czy szukać taniej. @mmmad - kawałek prywaty. Mam pewne podejrzenia, że spotkaliśmy się już w życiu A właściwie 'minęliśmy w drzwiach' w pewnej firmie o nazwie na 'D'. Tyś opuszczał stanowisko admina, ja przeszedłem jako świeżynka-project... Zgadza się? zdrówka, Się witamy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Witaj! A te stemple do siatki leśnej możesz wybrać sobie u mnie za symboliczną cenę. Nie wiem ile potrzebujesz, ale trochę mi zostało i ucieszę się jak ktoś mi je sprzątnie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif No i do mnie masz rzut beretem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrozek1 10.04.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witaj! A te stemple do siatki leśnej możesz wybrać sobie u mnie za symboliczną cenę. Nie wiem ile potrzebujesz, ale trochę mi zostało i ucieszę się jak ktoś mi je sprzątnie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif No i do mnie masz rzut beretem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif no to zapraszam na priv zdrowka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrozek1 10.04.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Poszukaj sobie "Łódzkiej Tablicy Ogłoszeń" - tam dosc czesto sa ogloszenia inwestorow chcacych sie pozbyc np. stempli. Na pewno bedzie taniej no wlasnie na tablicy byla cisza, to dalem glos na grupie budującej. I moment znalazła się oferta... Nie powiem, fajnie tu Domek ladny, tylko ja dzis bym powiedzial wykuszom i balkonom 'nie'. Ale nie moge Ci odebrac prawa do popelnienia wlasnych bledow Świadom praw i obowiązków... no cóź: troche na wyrost te 'świadom' było . Balkony na wykuszach więc nie jest tak źle jakby miały być 'wolnowiszące'. Aczkolwiek znam zagrożenia i ograniczenia. Co do 'prywaty'... rozpoznales mnie po zdjeciu??? czyli trafiłem zdrówka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 10.04.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Kto w Lodzi oprocz Maxbetu sprzedaje jeszcze kregi betonowe fi 1000? strykowska,zakladowa i http://www.doza.stt.pl/ Ceny Maxbet: 1000/600 128 brutto pokrywa 1000 z wlazem fi 600 - 158 brutto nie maja wlasnego tranposrtu Ceny Ekol-Unicon (z ul. Demokratycznej) 1000/250 - 110 netto 1000/500 - 190 netto 1000/1000 - 350 netto transport na terenie Lodzi - 450 zl (!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.04.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Ceny Maxbet:1000/600 128 bruttopokrywa 1000 z wlazem fi 600 - 158 bruttonie maja wlasnego tranposrtu Ceny Ekol-Unicon (z ul. Demokratycznej)1000/250 - 110 netto1000/500 - 190 netto1000/1000 - 350 netto transport na terenie Lodzi - 450 zl (!!!) Ceny Zakładowa1000/1000 - 200 netto800/100 - 180 nettotransport 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.04.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 A po co Wam kręgi? Na studnię? Szambo? Po coś jeszcze się je stosuje? I z ciekawości - na jakiej głębokości macie wodę, jeśli macie studnie? Ja bym bardzo chciała, ale u nas woda poniżej 30 metrów, a za metr studni chcą 200 zł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.04.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 A po co Wam kręgi? Na studnię? Szambo? Po coś jeszcze się je stosuje? I z ciekawości - na jakiej głębokości macie wodę, jeśli macie studnie? Ja bym bardzo chciała, ale u nas woda poniżej 30 metrów, a za metr studni chcą 200 zł :/ studzienki chłonne do rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.04.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 a beczkę plastikową z odzysku bez dna nie można zastosować ?? będzie kosztować poniżej 60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.04.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Czy ktoś poza Canną ma zbędne stemple budowlane, potrzeba mi ok. 25 sztuk. Może wiecie gdzie są skupy złomu na których można kupić metalowe słupki na prowizoryczne ogrodzenie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.04.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 ... a za metr studni chcą 200 zł :/ Ci z tablicy ogłoszeń biorą po 200 za metr ??? Inflacja ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.04.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z was korzystał w trakcie budowy z beczek na wodę (takie metalowe z kurkiem) i wie gdzie coś takiego można załatwić?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.04.2008 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z was korzystał w trakcie budowy z beczek na wodę (takie metalowe z kurkiem) i wie gdzie coś takiego można załatwić?. na skupie złomu, ja kupiłem taka 200 litrową za 15 zł, po jakiś chemikaliach, słupki na ogrodzenie kupowałem po 10 zł ale mi złomiarze ukradli stemple mam mogę ci sprzedać, ale transport musisz mieć własny, BTW stemple na słupki muszą być zawinięte w folie, inaczej szybko gniją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 I, BTW stemple na słupki muszą być zawinięte w folie, inaczej szybko gniją mogą też być nasycone smołą albo zużytym olejem silnikowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 11.04.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Komu jeszcze zarezerwowac szpadel? To w końcu gdzie i o której dzisiaj mamy się zjawić? - bo mnie już zletka zdezorienciło - nie było mnie w domu (...i w sieci) kilka ostatnich dni, więc pewnie coś przegapiłem... (...a szpadel wożę ze sobą -w bagażniku...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 11.04.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ja również nie wiem co ze spotkaniem, mniemam, że tylko dla wtajemniczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 11.04.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam, Kiedyś się już witałem, ale było to prawie 2 lata temu i dopiero teraz ruszamy sprawę budowania (mam nadzieję, że tym razem na dobre).Przymierzamy się do budowania domu i jeśli tylko nie wybuchnie coś niespodziewanego będzie to konkursowy M02. Zamierzamy budować w Łodzi na Wiskitnie. Jesteśmy na etapie bardzo wstępnym - to znaczy działka jest, dokumenty złożone i czekamy na decyzję o WZ. Chcielibyśmy rozpocząć budowę jesienią, po załatwieniu wszystkich formalności. Mamy kilka pomysłów na zmiany w projekcie Muratora ale raczej kosmetyczne - chcemy: przedłużyć salon o 0.9 m, wydłużyć w związku z tym kuchnię bo wydaje się ciut za mała a ja lubię sobie popichcić i potrzebuję trochę miejsca na rozrzucanie różnych gratów , w miejsce okna w gabinecie zrobić drzwi balkonowe na taras (mam nadzieję, że się zmieszczą) - sporo pracuję w domu a uwielbiam pracować na powietrzu i nie musiałbym ciągnąć kabli od laptopa przez salon. Na górzę chcemy zrezygnować z jednej łazienki i zrobić tam garderobę a drzwi do łazienki obok dużej sypialni przenieść do głównego korytarza. Moja żona marzy jeszcze o loggi ale nie wiem czy damy radę (bo zdaje się że to dodatkowe koszty) zainteresowałem się też opisywanym wcześniej obniżeniem kotłowni i jeśli się da to zrobić u nas to kto wie. Co Wy na takie zmiany? Jest mi głupio zaczynać pobyt na forum od prośby - ale mam jedną nieśmiałą prośbę. Czy mógłby ktoś kto buduje "Konkursowego" w okolicach Łodzi zaprosić nas żebyśmy mogli pooglądać "nasz" przyszły dom ? Pisałem w wątku poświęconym konkursowemu ale tam jest cisza a tu się sporo dzieje. Poza tym mam może głupie pytanie ale mnie męczy: wiercić studnię przed czy po budowie domu ? A może w trakcie ? Pozdrawiam serdecznie i życzę (Wam i sobie) wytrwałości. Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 11.04.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam, Jest mi głupio zaczynać pobyt na forum od prośby - ale mam jedną nieśmiałą prośbę. Czy mógłby ktoś kto buduje "Konkursowego" w okolicach Łodzi zaprosić nas żebyśmy mogli pooglądać "nasz" przyszły dom ? Pisałem w wątku poświęconym konkursowemu ale tam jest cisza a tu się sporo dzieje. Ya zapraszam do Brzezin, my praktycznie już zbudowaliśmy powiekszone M02 z loggią Możecie sobie pooglądać. Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts