Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Po krótkim przedstawieniu pytanie nr 1. Stemple potrzebuje na ogrodzenie tymczasowe do siatki 'leśnej'. W niedalekiej odległości znajduje sie tartak Lutomiersk i cena za jeden 'patyk' to 7PLN, będę wdzięczny za info czy cena normalna czy szukać taniej.

@mmmad - kawałek prywaty. Mam pewne podejrzenia, że spotkaliśmy się już w życiu :) A właściwie 'minęliśmy w drzwiach' w pewnej firmie o nazwie na 'D'. Tyś opuszczał stanowisko admina, ja przeszedłem jako świeżynka-project... Zgadza się?

zdrówka,

Poszukaj sobie "Łódzkiej Tablicy Ogłoszeń" - tam dosc czesto sa ogloszenia inwestorow chcacych sie pozbyc np. stempli. Na pewno bedzie taniej :)

Domek ladny, tylko ja dzis bym powiedzial wykuszom i balkonom 'nie'. Ale nie moge Ci odebrac prawa do popelnienia wlasnych bledow :)

Co do 'prywaty'... rozpoznales mnie po zdjeciu??? :o

witamy się też tutaj?

A więc witam wszystkich budujących z Łodzi i okolic.

Słowo o mnie i zamiarach:

- plany startu budowy na koniec czerwca 08 z silnym postanowieniem przeprowadzki przed grudniem 09

- lokalizacja: Rąbień AB, ale tuż tuż przy Aleksie (pomiedzy boryną a osrodkiem pomocy spolecznej)

- chalupka: ma byc dla 4 osobowej rodziny, z dachem 2 spadowym i garazem 2 stanowiskowym. najpodobniejsza do Diuna II z Domusa: (http://www.domus.wroc.pl/GetImg.php?sizex=585&flip=&id=1894).

Po krótkim przedstawieniu pytanie nr 1. Stemple potrzebuje na ogrodzenie tymczasowe do siatki 'leśnej'. W niedalekiej odległości znajduje sie tartak Lutomiersk i cena za jeden 'patyk' to 7PLN, będę wdzięczny za info czy cena normalna czy szukać taniej.

@mmmad - kawałek prywaty. Mam pewne podejrzenia, że spotkaliśmy się już w życiu :) A właściwie 'minęliśmy w drzwiach' w pewnej firmie o nazwie na 'D'. Tyś opuszczał stanowisko admina, ja przeszedłem jako świeżynka-project... Zgadza się?

zdrówka,

Się witamy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Witaj!

A te stemple do siatki leśnej możesz wybrać sobie u mnie za symboliczną cenę.

Nie wiem ile potrzebujesz, ale trochę mi zostało i ucieszę się jak ktoś mi je sprzątnie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif

No i do mnie masz rzut beretem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Witaj!

A te stemple do siatki leśnej możesz wybrać sobie u mnie za symboliczną cenę.

Nie wiem ile potrzebujesz, ale trochę mi zostało i ucieszę się jak ktoś mi je sprzątnie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif

No i do mnie masz rzut beretem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

no to zapraszam na priv

zdrowka,

Poszukaj sobie "Łódzkiej Tablicy Ogłoszeń" - tam dosc czesto sa ogloszenia inwestorow chcacych sie pozbyc np. stempli. Na pewno bedzie taniej :)

no wlasnie na tablicy byla cisza, to dalem glos na grupie budującej. I moment znalazła się oferta... Nie powiem, fajnie tu ;)

Domek ladny, tylko ja dzis bym powiedzial wykuszom i balkonom 'nie'. Ale nie moge Ci odebrac prawa do popelnienia wlasnych bledow :)

Świadom praw i obowiązków... no cóź: troche na wyrost te 'świadom' było :).

Balkony na wykuszach więc nie jest tak źle jakby miały być 'wolnowiszące'. Aczkolwiek znam zagrożenia i ograniczenia.

Co do 'prywaty'... rozpoznales mnie po zdjeciu??? :o

czyli trafiłem :)

zdrówka,

Kto w Lodzi oprocz Maxbetu sprzedaje jeszcze kregi betonowe fi 1000?

strykowska,zakladowa i http://www.doza.stt.pl/

Ceny Maxbet:

1000/600 128 brutto

pokrywa 1000 z wlazem fi 600 - 158 brutto

nie maja wlasnego tranposrtu

Ceny Ekol-Unicon (z ul. Demokratycznej)

1000/250 - 110 netto

1000/500 - 190 netto

1000/1000 - 350 netto

transport na terenie Lodzi - 450 zl (!!!)

Ceny Maxbet:

1000/600 128 brutto

pokrywa 1000 z wlazem fi 600 - 158 brutto

nie maja wlasnego tranposrtu

Ceny Ekol-Unicon (z ul. Demokratycznej)

1000/250 - 110 netto

1000/500 - 190 netto

1000/1000 - 350 netto

transport na terenie Lodzi - 450 zl (!!!)

Ceny Zakładowa

1000/1000 - 200 netto

800/100 - 180 netto

transport 150

I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z was korzystał w trakcie budowy z beczek na wodę (takie metalowe z kurkiem) i wie gdzie coś takiego można załatwić?.

na skupie złomu, ja kupiłem taka 200 litrową za 15 zł, po jakiś chemikaliach, słupki na ogrodzenie kupowałem po 10 zł ale mi złomiarze ukradli

stemple mam mogę ci sprzedać, ale transport musisz mieć własny, BTW stemple na słupki muszą być zawinięte w folie, inaczej szybko gniją

Komu jeszcze zarezerwowac szpadel?

:roll:

To w końcu gdzie i o której dzisiaj mamy się zjawić? - bo mnie już zletka zdezorienciło :-? :o :cry: - nie było mnie w domu (...i w sieci) kilka ostatnich dni, więc pewnie coś przegapiłem... :roll:

(...a szpadel wożę ze sobą -w bagażniku...)

:wink:

Witam,

Kiedyś się już witałem, ale było to prawie 2 lata temu i dopiero teraz ruszamy sprawę budowania (mam nadzieję, że tym razem na dobre).

Przymierzamy się do budowania domu i jeśli tylko nie wybuchnie coś niespodziewanego będzie to konkursowy M02. Zamierzamy budować w Łodzi na Wiskitnie. Jesteśmy na etapie bardzo wstępnym - to znaczy działka jest, dokumenty złożone i czekamy na decyzję o WZ. Chcielibyśmy rozpocząć budowę jesienią, po załatwieniu wszystkich formalności.

Mamy kilka pomysłów na zmiany w projekcie Muratora ale raczej kosmetyczne - chcemy:

przedłużyć salon o 0.9 m, wydłużyć w związku z tym kuchnię bo wydaje się ciut za mała a ja lubię sobie popichcić i potrzebuję trochę miejsca na rozrzucanie różnych gratów , w miejsce okna w gabinecie zrobić drzwi balkonowe na taras (mam nadzieję, że się zmieszczą) - sporo pracuję w domu a uwielbiam pracować na powietrzu i nie musiałbym ciągnąć kabli od laptopa przez salon. Na górzę chcemy zrezygnować z jednej łazienki i zrobić tam garderobę a drzwi do łazienki obok dużej sypialni przenieść do głównego korytarza. Moja żona marzy jeszcze o loggi ale nie wiem czy damy radę (bo zdaje się że to dodatkowe koszty) zainteresowałem się też opisywanym wcześniej obniżeniem kotłowni i jeśli się da to zrobić u nas to kto wie.

Co Wy na takie zmiany?

Jest mi głupio zaczynać pobyt na forum od prośby - ale mam jedną nieśmiałą prośbę. Czy mógłby ktoś kto buduje "Konkursowego" w okolicach Łodzi zaprosić nas żebyśmy mogli pooglądać "nasz" przyszły dom ? Pisałem w wątku poświęconym konkursowemu ale tam jest cisza a tu się sporo dzieje.

Poza tym mam może głupie pytanie ale mnie męczy: wiercić studnię przed czy po budowie domu ? A może w trakcie ?

Pozdrawiam serdecznie i życzę (Wam i sobie) wytrwałości.

Ya

Witam,

Jest mi głupio zaczynać pobyt na forum od prośby - ale mam jedną nieśmiałą prośbę. Czy mógłby ktoś kto buduje "Konkursowego" w okolicach Łodzi zaprosić nas żebyśmy mogli pooglądać "nasz" przyszły dom ? Pisałem w wątku poświęconym konkursowemu ale tam jest cisza a tu się sporo dzieje.

Ya

zapraszam do Brzezin,

my praktycznie już zbudowaliśmy powiekszone M02 z loggią :D

Możecie sobie pooglądać.

Włodek