Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanko z wykończeniówki. Jakie farby zastosowaliście u siebie na ścianach wewnętrznych?

Ja w końcu mam Beckersa z mieszalnika, na Elegancie (satyna). Polecany przez polskie tow.alergologiczne ale nie dlatego go kupiłam.

Najpierw chciałam zaoszczędzić i kupiłam Tikurille ale czym prędzej musiałam je zadzwigać z powrotem do sklepu bo kolor nie zgadzał się. Wszystkie kolory miałam starannie wybrane z kolornika NCS i niby mieszalnik Tikurilli przyjmuje te kody ale co by nie wpisac to wychodzi.......szary. :o Bardziej lub mniej. Próbowałam z 2 mieszalników i to samo tylko za każdym razem inny szary.

Za to Beckers wyszedł ślicznie. Malowało się też bardzo dobrze. Wiem bo sama pomagałam.

Za to Beckers wyszedł ślicznie. Malowało się też bardzo dobrze. Wiem bo sama pomagałam.

No i to jest nasz ostateczny wybór właśnie. Zresztą, tak jak pisaliście, dużo zależy od wykonawcy, jeśli takowy ma malować. Nasz, usłyszawszy o zaprojektowanym przez panią projektant, Caparolu, od razu stwierdził, że on tego nie zrobi. Ale jak usłyszał o naszych planach dot. Beckers'a od razu pokiwał z aprobatą głową :)

a dlaczego nie caparol? mam nim dom malowany, był super! Może farba droga i wykonawca jej nie zna, i się boi?? Na pewno ładnie kryje,

A tikurille kupowałam w Leroyu z mieszalnika, optivie i kolor mam jaki chciałam. Dziwne...

Witam wszystkich łodziaków!

Tak się składa że właśnie odkryłem forum. Jestem na początku drogi remontu starego domu z okresu II WŚ, na etapie szukania projektanta z uprawnieniami do wykonania badania technicznego budynku (może polecicie kogoś).

Moje pytanie, czy na to spotkanie wstęp wolny? Czy trzeba sobie na forum zapracować :roll: chłonę jak gąbka wszystko co jest na forum, ale ogrom wiedzy mnie przytłacza. Mam nadzieje, że to normalne :D

witaj

na spotkanie wstęp wolny

normalne :D

projektanta hm niby moja architekt miała uprawnienia budowlane, ale czy ją polecam...??? Ona miłą była, ale tak się strasznie męczyła załatwieniem czegoś. Aż mi było jej żal.....

Majki zaklep stolik jak możesz

Się robi :D

Jutro idę zaklepać. Wezmę cały lokal, może ktoś jeszcze dołączy :lol:

pozdrawiam, majki

Stolik zaklepany :D

Wziąłem na 10 osób - nie mało ... ? :roll: Bo jak coś to się "doklepie" :wink:

Tutaj:

Pizzeria Presto

ul. Piotrkowska 67, Łódźtel. 042 630 88 83

pozdrawiam, majki

Gość Hanush
Majki, może być mało, najlepiej żeby się wszyscy chętni do jutra określili. My będziemy w dwie osoby.

Witajcie.

Jesteśmy przed wbiciem szpadla, jednym słowem "niemowlęta" na forum, czy wraz z połową moglibyśmy uczestniczyć?

Witam niemowlęta

"Raczkująca"

A tak na poważnie. Jestem WŚCIEKŁA :evil: OD piątku wchodzi mi na budowę facet co to kanalizację wewnątrz budynku miał mi rozprowadzić i do dziś nie wszedł :evil: Już dwa razy betonowanie (wylewania chudziaka na "posadzkę) przenosiłam :evil:

i zaczęłam szukać kogoś nowego. Z tym że wszyscy każą mi czekać :x a u mnie jeden góra dwa dni roboty. Materiał mam 9połowa na działce drugą połowę mam dziś odebrać od "niedoszłego" fachmana :evil: Cały zeszły tydzień to jeden wielki nerw :(

A przecierz to dopiero fundamenty :-?

Nasze ziemne przyłącze energetyczne kosztowało 1375 - materiały, 750 - robocizna 170-kopareczka

za 30m kabla w ziemi plus wykonanie RBki

plus tego oczywiście projekt i characz dla ZE

Może zostały komuś jakieś resztki stalowych słupków w przekroju 6x6 lub 8x8 , może innych ? Chętnie odkupie . ( zapłace gotówką )

Robiłem ogrodzenie i brakło mi na jeden słupek , a nie chce specjalnie kupować całej 6 metrowej sztangi ( bo tak sprzedają w hurtowni) , skoro potrzebuje okolo 2 metrów .

A może ktoś wie/zna jakieś skład gdzie można kupić takie słupki na metry ?

Jacek

Gość Hanush
Stolik "doklepany" :D

Tylko przyjdźcie, bo jak sam będę miał siedzieć przy wielkim stole, to lipa :wink: :lol:

pozdrawiam, majki

Dla pewności : sobota 15 listopada, godzina 20.00, Pizzeria Presto ul. Piotrkowska 67

Dzięki, to do jutra o 20.00. Będę z połowa.