kammaje 28.08.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 a czy gdzieś są takie wyniki jeżeli chodzi o gimnazjum? szukaj a znajdziesz - http://www.iar.pl/294/336.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.08.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Kamilu, dasz radę.... Grilla zrobiłeś pięknego , to i z ogrodzeniem dasz radę Bedziemy Ci kibicowac !!. spadajcie!!! A Ty Mat nie bierzesz się za robienie ogrodzenia. Powinieneś to zrobć i to szybko - najlepiej zaraz!! A kiedy wylewasz tarasy - może bym się podczepił z moim ogrodzeniem?? Mat a masz deski na szalunek?? PS Piotr mieszkasz już w praktyce czy nadal teorii ?? Desek nie mam. Tarasow nie wylewam tylko robie podpory pod taras drewniany, wiec za duzo betonu mi nie trzeba i bedzie robiony na miejscu. Niedlugo bede to robic, chociaz moze warto przegadac sprawe betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 28.08.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 szukaj a znajdziesz - http://www.iar.pl/294/336.html dziękuję bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.08.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Podsumowując idąc w kondensat płacimy więcej za: - urządzenie, - grzejniki niskotemperaturowe. Powstaje więc pytanie czy to w ogóle ma sens? Ma sens. Po pierwsze sa juz kotly co daja 109 % Ale nie o to chodzi. Wszytsko o czym piszesz to tylko i wylacznie koszty zakupu. Musisz policzyc koszty eksploatacji i wtedy bedzie wszystko jasne - kiedy zwroci ci sie naklad na pierwsze wydatki z gazu Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.08.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 odnośnie szkoł, to jakieś wnioski mozna wyciągnąć po wynikach testów na koniec podstawówki. Taki materiał jest do przeanalizowania http://iar.pl/PlikiPdf/Egzaminy/Podstawowe/2008/2008_32_sp_wyniki_sprawdzian_koncowy_szkola_podstawowa_zachodniopomorskie_iar_Bogdan_Stepien.pdf - nie wiem czy już to ktoś wklejał. jestem zaskoczona wysoką pozycją szkoły w Dołujach-szkoda że moja córa już do 5 klasy idzie:( a czy gdzieś są takie wyniki jeżeli chodzi o gimnazjum? Rzeczywiscie ostatni rok mieli dobry, ale zdawalo tam 10 osob. Zobacz na poprzednie lata i juz nie bylo rozowo, Wg skali staninowej a tak w tym opracowaniu jest to przedstawiane w poprzednich latach byli w 3, w tym w 8 wiec skok moze byc jednostkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 28.08.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Rzeczywiscie ostatni rok mieli dobry, ale zdawalo tam 10 osob. Zobacz na poprzednie lata i juz nie bylo rozowo, Wg skali staninowej a tak w tym opracowaniu jest to przedstawiane w poprzednich latach byli w 3, w tym w 8 wiec skok moze byc jednostkowy. racja Matam, poza tym przed nami egzaminy do gimnazjum więc skupię się na szukaniu jakiejś szkoły na trasie mojego przejazdu do pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miros5 28.08.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 odnośnie szkoł, to jakieś wnioski mozna wyciągnąć po wynikach testów na koniec podstawówki. Taki materiał jest do przeanalizowania http://iar.pl/PlikiPdf/Egzaminy/Podstawowe/2008/2008_32_sp_wyniki_sprawdzian_koncowy_szkola_podstawowa_zachodniopomorskie_iar_Bogdan_Stepien.pdf - nie wiem czy już to ktoś wklejał. jestem zaskoczona wysoką pozycją szkoły w Dołujach-szkoda że moja córa już do 5 klasy idzie:( a czy gdzieś są takie wyniki jeżeli chodzi o gimnazjum? Rzeczywiscie ostatni rok mieli dobry, ale zdawalo tam 10 osob. Zobacz na poprzednie lata i juz nie bylo rozowo, Wg skali staninowej a tak w tym opracowaniu jest to przedstawiane w poprzednich latach byli w 3, w tym w 8 wiec skok moze byc jednostkowy. Czesc Matam, [Chcialbym sie przypomniec, Czy moge Cie prosic o liste polecanych wykonawcow? Bardzo mi zalezy, bo czas nagli.... pozdro Miros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.08.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 odnośnie szkoł, to jakieś wnioski mozna wyciągnąć po wynikach testów na koniec podstawówki. Taki materiał jest do przeanalizowania http://iar.pl/PlikiPdf/Egzaminy/Podstawowe/2008/2008_32_sp_wyniki_sprawdzian_koncowy_szkola_podstawowa_zachodniopomorskie_iar_Bogdan_Stepien.pdf - nie wiem czy już to ktoś wklejał. jestem zaskoczona wysoką pozycją szkoły w Dołujach-szkoda że moja córa już do 5 klasy idzie:( a czy gdzieś są takie wyniki jeżeli chodzi o gimnazjum? Rzeczywiscie ostatni rok mieli dobry, ale zdawalo tam 10 osob. Zobacz na poprzednie lata i juz nie bylo rozowo, Wg skali staninowej a tak w tym opracowaniu jest to przedstawiane w poprzednich latach byli w 3, w tym w 8 wiec skok moze byc jednostkowy. Czesc Matam, [Chcialbym sie przypomniec, Czy moge Cie prosic o liste polecanych wykonawcow? Bardzo mi zalezy, bo czas nagli.... pozdro Miros Wyslales prosbe na [email protected] ?? Jezeli tak to w domku sprawdze i wysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.08.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 w większości pomieszczeń podłogówkę i myśle o piecu Viessmanna Vitodens 222-W ze sterownikiem Vitotronic-200.Uwagi na szybko po 2 latach uzytkowania. Mam wyzej wymieniony piec i...ogólnie nie jestem zadowolona. Mam podłogówki i rozprowadzenie z kominka. Pogodówka ma pomagac sterowac piecem, a u mnie przeszkadza. Np mam napalone w kominku, w domu 25 C a odpala sie piec, pytam w serwisie dlaczego ( STEROWANIE USTAWIONE NA 20 C)I nikt nie wie, opowiadaja o jakis krzywych grzewczych temperaturze na zewnatrz itd. Zla jestem, bo jak pale kominikiem, to wolałabym nie tracic gazu, a to nic nie daje. Piec grzeje tez. Byli wszyscy mozliwi serwisani i .......nic nie moga poradzic, piec za madry tzn ma za duzo elektroniki i swojego liczenia, naktóre nie maja wpływu. Kolejna rzecz zasobnik. Podobno miał wystarczyc, a w połowie wanny, woda zimna dzwonie, pytan, przyjedza Pan z serwisu i mówi, ze woda do wanny ma leciec małym strumyczkiem. Pokazał jakim bo inaczej znowu jakies przepływy. U mnie jak tym małym strumyczkiem nakapie, to juz jest zimna. Mam wanne i z niej nie korzystam praktycznie, bo mnie szlag trafia. A i takie przemyslenia odnosnie podłogówki, mam i nie uzywam w nastepnym domu nie robie. Przereklamowana sprawa, no al etrzeba bylo na własnej skórze sie pzrekonac ja mam ten piec i jestem zadowolona wody cieplej nigdy nie zabraklo...leję wodę do wanny a ktoś bierze pruysznic i wszystko jest oki.Uzytkuje go 4 rok i zero problemow.a z pogodowki zrezygnowalam, firma oddala mi 1000zł.dlaczego zrezygnowalam?? bo chcialam grzac tez i kominkiem....a na zdrowy rozum czujnik nie wyczuje jaka jest temp w domu.czemu firma ktora ci go montaowala nie powiedziala cio tego\a o podłogówce nawet nie myślalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 28.08.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 chciałam się pochwalić, że już mamy zalany chudziak, a od jutra ściany idą do góry:) Czy ktoś ostatnio współpracował z hurtownią Extradach? Proszę o opinie, bo w sobotę jedziemy rozmawiać z nimi o dachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 28.08.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 chciałam się pochwalić, że już mamy zalany chudziak, a od jutra ściany idą do góry:) Czy ktoś ostatnio współpracował z hurtownią Extradach? Proszę o opinie, bo w sobotę jedziemy rozmawiać z nimi o dachówce. witam, o Extradachu mogę się wypowiedzieć w samych pozytywach, brałem dachówkę i okna dachowe, dali mi najlepszą cenę w mieście, a odwiedziłem chyba z 5 hurtowni, po pół roku znalazłem gdzieś jedną dachówkę plastikową pod kominek wentylacyjny i mi przyjeli bez najmniejszego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.08.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Mój kominiarz nie widział na oczy projektu.... ok! nie widział, ale czy już go miałeś na etapie występowania po pozwolenie na budowę /mówimy o projekcie wentylacji mechanicznej , zakładam że właśnie taką posiadasz/ ? zwyczajnie nie chciałbym komplikować sobie sytuacji. rojes U mnie projekt wentylacji mechanicznej był integralną częścią projektu składanego w urzędzie do pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 28.08.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 witam, o Extradachu mogę się wypowiedzieć w samych pozytywach, brałem dachówkę i okna dachowe, dali mi najlepszą cenę w mieście, a odwiedziłem chyba z 5 hurtowni, po pół roku znalazłem gdzieś jedną dachówkę plastikową pod kominek wentylacyjny i mi przyjeli bez najmniejszego problemu Ekstra, dziękuję za taką opinię, tym bardziej że mamy zamiar Creatona położyć, a do tanich ta dachówka nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.08.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam, Jestem nowym forumowiczem i chciałbym się przywitać. Budujemy domek na Warszewie i chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami, jak i popytam.... Na początek mam pytanie o wentylację mechaniczną nawiewno-wywiewną, czy ktoś z Forumowiczów takową posiada, bądż ma zamiar zainstalować? Szukam wykonawcy ( solidnego) pozdrawiam Mireko, jak budujesz na Warszewie, to moze wiesz, czy sa jakies działki do sprzedazy?najchetniej ladnie połozone Okolica Kredowej/Śródleśnej, na granicy Puszczy Wkrzańskiej. Miejsce extra ale ceny kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.08.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Ponawiam pytanie o wentylację mechaniczną nawiewno-wywiewną z odzyskiem ciepła (REKUPERATOR), czy ktoś z Forumowiczów takową posiada, bądż ma zamiar zainstalować? ... U mnie z poznańskiego oddziału dawnej "EMKI", czyli "Rekuperatorów". Rekuperator ComfoAir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.08.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam w tą pochmurną środę.... Ja mam pytanie o piece co jakie macie lub będziecie mieli... czy zadowoleni jesteście z obsługi, serwisu no i samego pieca. proszę o opinie A. Podłączam się do pytania, bo zdecydować się nie możemy, zwykły, z zamkniętą komorą czy kondensacyjny? Dedietrich, Vailant czy coś innego? Pozdrawiamy i prosimy o opinie Na pewno tylko z zamkniętą komorą spalania. Co do wysokiej sprawności kondensata - jeśli współpracuje z niskotemperaturowym odbiorcą (podłogówka), to tak ale na pewno nie uzyskasz sprawności książkowej. Musisz przeliczyć orientacyjny czas zwrotu inwestycji - może się okazać, że wyniesie 15 - 20 lat - z ekonomicznego punktu widzenia niezbyt uzasadniony wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 28.08.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Teraz ja was pomęczę 1. gdzie i jakie wkłady kominowe kupić? 2. jaką cegłę na kominy i skąd? Mam nadzieję że ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.08.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 gdyby cos ktos szukal to sa piekne dzialki w koscinie od 750 , 900, i 1400calkowicie uzbrojone na ulicy sowy i sroki dzis biuro nieruchomoosci kompleks je pokzaywalo chetnym stad wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 28.08.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 gdyby cos ktos szukal to sa piekne dzialki w koscinie od 750 , 900, i 1400calkowicie uzbrojone na ulicy sowy i sroki dzis biuro nieruchomoosci kompleks je pokzaywalo chetnym stad wiem Teska, gdzie to Koscino?Zaraz pogooglam, bo w sobote jestem własnie w Szczecinie i oglądam. Odnosnie pieca, to jestem zaskoczona. U mni enie ma mowy, by brac prysznic i sie kapac. Syn bierze prysznic, a córe w wanni e musze juz spłukiwac zimna woda Kazdy serwisant twierdzi ze jest oki. Osttanio radosnie stwierdził, z emoze zakamieniony zasobnik i ze moge go sobie wymienic na własny koszt po 2 latach. Mówie Wam serws jest fatalny w 3 miescie. Lece popatrzec na biuro kompleks;-)))Dziekuje cudnie. BTW, czy ktos robi ładne ogrody w Szczecinie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 28.08.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 my braliśmy z Dobrej (hurtownia nazywa się coś 4x4 -ale nie wiem dokładnie, bo ślubny załatwial). Cena taka sama A. Najatrakcyjniejszą cenę miał p. Sławek z Dobrej, nr telefonu poszedł na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts