M3 12.11.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam Grupę, Czy podpisywaliscie umowę na wykonanie schodów? Jesli tak to jeśli ktoś z Was dysponuje wzorem, to bardzo proszę o podesłanie. Witam, jeśli chodzi o wewnętrzne to mi właśnie w przyszły poniedziałek będa montować , gdzie zamawiacie?, umowe dał mi do podpisania wykonawca, jest tam tylko przedmiot umowy, termin realizacji i cena. Jeszcze zbieramy oferty. Pewnie pod koniec tego tygodnia się zdecydujemy i ... szukam opinii innych. Dobrze wiedzieć jakie standardy obowiazuja w tej branży. Wy u kogo zamówiliście? Witam, zamówiliśmy w firmie Piaspol z Goleniowa, zadowolony jestem z obsługi, facet trzy razy przyjeżdżał na pomiary bo zmienialismy koncepcję. Kilku forumowiczów brało z Aptanavigo, ale jak mi kazali samemu zmierzyć i przyjechac z wymiarami w celu zrobienia wstępnej wyceny to mi się odechciało. W końcu komu powinno zależeć mi czy im. , pozdrawiam A Piaspol robi schody na beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka.20 12.11.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Potrzebuje sprawdzone namiary na stolerke okienna i drzwiową! Z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 12.11.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A Piaspol robi schody na beton? Nie mam pojęcia, musielibyście zadzwonić i się zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telkom2 13.11.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam Prosze o namiar na deski szalunkowe i ewentualnie ceny - tak dla orientacji pozdrawiam i z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 13.11.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam Grupę, Czy podpisywaliscie umowę na wykonanie schodów? Jesli tak to jeśli ktoś z Was dysponuje wzorem, to bardzo proszę o podesłanie. Witam, jeśli chodzi o wewnętrzne to mi właśnie w przyszły poniedziałek będa montować , gdzie zamawiacie?, umowe dał mi do podpisania wykonawca, jest tam tylko przedmiot umowy, termin realizacji i cena. Jeszcze zbieramy oferty. Pewnie pod koniec tego tygodnia się zdecydujemy i ... szukam opinii innych. Dobrze wiedzieć jakie standardy obowiazuja w tej branży. Wy u kogo zamówiliście? Umowa jest potrzebna, terminy, cena itd. Faktura i gwarancja... Jak ktoś sobie (oby nie) zrobi krzywdę, bo stolarz przekombinował... Ja robiłem w "Navigo" w Płoni. Firma przednia. Można zobaczyć ich wyrób np. zajadając obiadek w restauracji "Chrobry" na Wałach Chrobrego, albo płynąc jednym z katamaranów z Gdańska do Szwecji. Mogę też pokazać swoje schody z merbau... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 13.11.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam. Jakie stosowaliście tynki zewnętrzne (rodzaj, producent)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.11.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 witam mam pytanie - ile trzeba zapłacić za robociznę metra ocieplenia poddasza wełną?? układam tylko jedną warstwę, mieści mi się 20cm między krokwiami... dodaj 5 cm na krokwie między stelaż pod regipsy - poprzecznie do pierwszej warstwy - niewiele wydasz a uzyskasz szczelność ocieplenia. Nawet nie kombinuj żeby zaoszczędzić. Ja mam tylko jedno pytanie : czemu 95 % ludzi uklada welne miedzy krokwiami a nie na stopie ? Czy Wy ogrzewacie poddasza czy jak ? Wszystkie przeslanki mowia o tym aby klasc welne na stropie. Duzo mniej welny idzie (taniej), mniejsza kubatura do ogrzewania (taniej), mniejsza powierzchnia do uciekania ciepla (taniej), wygodnie sie kladzie. Fantom Ja kładłem ocieplenie na stropie, a nie w skosach strychu. Tzn. ocieplenie idzie w skosach poddasza, a następnie wchodzi na sufit poddasza. Nie mam ocieplonych skosów na strychu. Natomiast nie zgadzam się z oszczędnościami w tym zakresie uważam że jedna warstwa wełny nie spełni swojego zadania. Ja mam 15 + 10 na skosach oraz 15+15 na stropie wszędzie warstwy się mijają. Mnie przekonał przede wszystkim argument dotyczący ogrzewania mniejszej kubatury, a przede wszystkim nie ogrzewam zbędnie strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.11.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 witam mam pytanie - potrzebujemy ziemię do wyrównania działki na mierzynie (chcemy ogrodzić dom przed zimą) - nie chciałbym sypać sobie na działkę samej gliny a na równanie czarnoziemem raczej nas nie stać skąd wziąc ziemię??? Witam. No cóż, ja szukałem pół roku i w końcu kupiłem czarnoziem z okolic Dobrej.... Tanio nie było Ja jeździłem po budowach osiedli i podpatrywałem sobie jaką mają ziemię, jak mi się spodobała to kierowca który woził sam mi powiedział do kogo mam się zgłosić by się dogadać, płaciłem śmieszne pieniądze za wywrotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 14.11.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witam, trochę nie na temat ale proszę o wyrozumiałość Nie wiecie czy w Dobrej można wymienić opony i przechować letnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 14.11.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witam, trochę nie na temat ale proszę o wyrozumiałość Nie wiecie czy w Dobrej można wymienić opony i przechować letnie? Pozdrawiam w samej dobrej nie znalazłem takiego miejsca. najbliżej jest w wołczkowie, w jednym warsztacie wymieniają opony, w innym jest wulkanizacja. trochę dalej na bezrzeczu jest warsztat, gdzie wymieniają i przechowują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 14.11.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witam, czy ktoś z Was posiada dachówki Creatona Futura Brązowa Glazura Noblesse lub Kera-Phane (jakoś tak ) Brązową Glazurowaną Finesse lub Bogena angobę szlachetną Granat Brązowy. Mam dylemat i chętnie zobaczyłabym dach "na żywo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 14.11.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Ja mam Creatona, ciemny brąz, prawie czarne, ale nie pamiętam jaki model...Tak, czy siak, dachówka przednia... Zapraszam. Wielgowo, ul.Fiołkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 15.11.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witam, czy ktoś z Was posiada dachówki Creatona Futura Brązowa Glazura Noblesse lub Kera-Phane (jakoś tak ) Brązową Glazurowaną Finesse lub Bogena angobę szlachetną Granat Brązowy. Mam dylemat i chętnie zobaczyłabym dach "na żywo". JA BYM BYŁ OSTROŻNY Z DACHÓWKAMI TEJ FIRMY no chyba że lubicie ruletkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 15.11.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witam, czy ktoś z Was posiada dachówki Creatona Futura Brązowa Glazura Noblesse lub Kera-Phane (jakoś tak ) Brązową Glazurowaną Finesse lub Bogena angobę szlachetną Granat Brązowy. Mam dylemat i chętnie zobaczyłabym dach "na żywo". JA BYM BYŁ OSTROŻNY Z DACHÓWKAMI TEJ FIRMY no chyba że lubicie ruletkę tzn.......... z którymi Bogen czy Creaton???? Domyślam się, że chodzi o te drugie. Czytałam watek pt. Creaton-kompromitacje. Fakt daje do myślenia. Z kolei jest też sporo osób na "tak" Uważam, czy to bedzie Creaton, Bogen, Koramic, Rupp czy jakaś inna wpadka może się zdażyć. Dużo też zalezy od sprzedającego czy jest uczciwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 15.11.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witam wieczorkowo Troszkę z innej beczki ale też domowo Czy ktoś może ma jakieś namiary na "panią do sprzątania" najlepiej oczywiście okolice Bezrzecza. Będę wdzięczny za namiary i ewentualne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 15.11.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witam, czy ktoś z Was posiada dachówki Creatona Futura Brązowa Glazura Noblesse lub Kera-Phane (jakoś tak ) Brązową Glazurowaną Finesse lub Bogena angobę szlachetną Granat Brązowy. Mam dylemat i chętnie zobaczyłabym dach "na żywo". JA BYM BYŁ OSTROŻNY Z DACHÓWKAMI TEJ FIRMY no chyba że lubicie ruletkę tzn.......... z którymi Bogen czy Creaton???? Domyślam się, że chodzi o te drugie. Czytałam watek pt. Creaton-kompromitacje. Fakt daje do myślenia. Z kolei jest też sporo osób na "tak" Uważam, czy to bedzie Creaton, Bogen, Koramic, Rupp czy jakaś inna wpadka może się zdażyć. Dużo też zalezy od sprzedającego czy jest uczciwy. Oczywiście chodzi o Creatona. Na temat firmy Bogen nie mam zdania. Oczywiście wpadka każdemu może się zdarzyć ale SERIA WPADEK i do tego za tą cenę nie powinna mieć miejsca. A nawet jeśli się zdarzy CZARNA SERIA BUBLI ważna jest odpowiednia reakcja, a nie traktowanie Polski jak rynku trzeciego świata. Wstyd Creaton, wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.11.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witam, czy ktoś z Was posiada dachówki Creatona Futura Brązowa Glazura Noblesse lub Kera-Phane (jakoś tak ) Brązową Glazurowaną Finesse lub Bogena angobę szlachetną Granat Brązowy. Mam dylemat i chętnie zobaczyłabym dach "na żywo". JA BYM BYŁ OSTROŻNY Z DACHÓWKAMI TEJ FIRMY no chyba że lubicie ruletkę tzn.......... z którymi Bogen czy Creaton???? Domyślam się, że chodzi o te drugie. Czytałam watek pt. Creaton-kompromitacje. Fakt daje do myślenia. Z kolei jest też sporo osób na "tak" Uważam, czy to bedzie Creaton, Bogen, Koramic, Rupp czy jakaś inna wpadka może się zdażyć. Dużo też zalezy od sprzedającego czy jest uczciwy. Oczywiście chodzi o Creatona. Na temat firmy Bogen nie mam zdania. Oczywiście wpadka każdemu może się zdarzyć ale SERIA WPADEK i do tego za tą cenę nie powinna mieć miejsca. A nawet jeśli się zdarzy CZARNA SERIA BUBLI ważna jest odpowiednia reakcja, a nie traktowanie Polski jak rynku trzeciego świata. Wstyd Creaton, wstyd. A jakie sa np zdania o Robenie ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 15.11.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Roben to jak Volkswagen, Creaton jak Mercedes. Nie słyszałem nic o "wpadkach", ale zapytajcie dekarzy. Roben to loteria. Jeden zamek na 10 pasuje. Trzeba naciągać. Creaton pasuje jak w mordę strzelił. Jeśli faktycznie były jakieś wpadki, to tylko można żałować, bo rok temu, jak zakładali moje dachówki, nie było żadnych odpadów.... No cóż, jaki kraj............................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.11.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 zna ktos namiary na jakas firma sprzedajaca tanie ogrodzenia typu prefabrykaty betonowe na dole i siatka na gorze ? Najtaniej znalazlem na razie po 120 zl/mb (materialy+robocizna) ale wiem ze mozna znalezc taniej Np takie cos na Allegro mozna kupic mi pokazano http://www.allegro.pl/item481204159_siatka_ogrodzeniowa_podmurowka_zestawy_ogrodz.html A u nas od reki gdzies ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.11.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Roben to jak Volkswagen, Creaton jak Mercedes. Nie słyszałem nic o "wpadkach", ale zapytajcie dekarzy. Roben to loteria. Jeden zamek na 10 pasuje. Trzeba naciągać. Creaton pasuje jak w mordę strzelił. Jeśli faktycznie były jakieś wpadki, to tylko można żałować, bo rok temu, jak zakładali moje dachówki, nie było żadnych odpadów.... No cóż, jaki kraj............................ niekoniecznie to, że roben jest tańszy oznacza, że jest gorszej jakości. ja mam na dachu robena i wykonawca nie miał najmniejszego problemu z położeniem. kładł na wielu dachach (w tym u trzech sąsiadów) i nic nie mówił na temat "niedopasowania". z tego co zauważyłem większość negatwywnych opinii o jakimś produkcie to nie kwestia produktu (niekoniecznie dachówki), tylko podejścia sprzedawcy/wykonawcy. jak się okaże, że na palecie pełno połamanych dachówek to sprzedawca może wymienić na całe, albo twierdzić, że "tania to się łamie i spadajcie". co do wykonawcy to przysłowie o baletnicy się kłania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts