Maggie 30.11.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Zapachniało latem, różami i konfiturą... Jak miło pomarzyć w ten zimny grudniowy wieczór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 30.11.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Mogę polecić pana do wykońcania wnętrz. Wykafelkował mi łazienkę ( b. starannie przycina, równiutko układa) Zrobił sufity podwieszane z oświetleniem, zabudowane szafy , szafki kuchenne z obudowaniem sprzętu agd, malowanie i tynki strukturalne. Właściwie oprócz schodów zrobił całe wykończenie. Nie chcę robic pustej reklamy dlatego namiary podam zainteresowanym. Był mi polecony i z czystym sumieniem mogę polecić dalej. ja też poproszę Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 30.11.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 czy jest jakiś patent na przeszukanie archiwum grupy szczecińskiej?MariuszJest patent, który znalazłem gdzieś na forum. Poszukiwaną frazę należy wpisać w podany wzór i przeszukiwać w googlach. Jak dla mnie bomba, pomogło mi to wiele razy oszczędzić czasu i zdobyć odpowiednie wiadomości Oto on: <szukana fraza> site:forum.muratordom.pl Poszukiwany tekst wpisujemy w miejsce słów "szukana fraza", wklejamy do googla (albo na odwrót-najpierw wklejamy a potem wpisujemy)i pooooooooszło dzięki, w ramach zawężenia do grupy szczecińskiej użyłem: <szukana fraza> site:forum.muratordom.pl/grupa-szczecinska i pięknie pokazuje, szkoda, że wyszukiwarka Muratora nie ma takiej opcji i na googlu trzeba kombinować Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 01.12.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Nie pamietam z kim juz rozmawiałam o Vaillancie kondensacyjnym,a le własnie zostałam bez ciepłej wody Po 2 latach użytkowania, wymienik do wymiany 600 zl w plecy jak tak dalej pójdzie, to wyjdzie mi ze mam najdrozszy piec świata a co się stało z wymiennikiem? to na tyle prosta rzecz, że niewiele może się tam zepsuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.12.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Nie pamietam z kim juz rozmawiałam o Vaillancie kondensacyjnym,a le własnie zostałam bez ciepłej wody Po 2 latach użytkowania, wymienik do wymiany 600 zl w plecy jak tak dalej pójdzie, to wyjdzie mi ze mam najdrozszy piec świata a co się stało z wymiennikiem? to na tyle prosta rzecz, że niewiele może się tam zepsuć... Zakamienił sie n aamen podobno, bo do konca nie wiadomo. W kazdym razie piec daje rade tylko albo nagrzac wode, ale kaloryfery. Na razie biegam i piec za ok 10.000 obsługuje recznie. Włączam ogrzewanie, wyłaczam wode itak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.12.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Zapachniało latem, różami i konfiturą... Jak miło pomarzyć w ten zimny grudniowy wieczór... Konfitury pycha, szkoda tylko ze tak mało zrobiłam. nastepnym razem sie poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 01.12.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Zakamienił sie n aamen podobno, bo do konca nie wiadomo. W kazdym razie piec daje rade tylko albo nagrzac wode, ale kaloryfery. Na razie biegam i piec za ok 10.000 obsługuje recznie. Włączam ogrzewanie, wyłaczam wode itak dalej Trzeba na początku instalacji, w miejscu gdzie wchodzi woda do domu zadbać o baaaardzo dobrej jakości filtr wody. Są specjalne środki, które wpuszcza się do układu, żeby kamień się nie odkładał. Nie twierdzę, że da to 100% pewności, że nic się nie stanie, ale na pewno przedłuży to żywot sprzętu. Vaillant nie jest zły, ale ma spore wymagania... To tak jak my mamy wymagania, aby nasza woda była czysta i w miarę miękka.... Ale my możemy tylko chcieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 01.12.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Nie pamietam z kim juz rozmawiałam o Vaillancie kondensacyjnym,a le własnie zostałam bez ciepłej wody Po 2 latach użytkowania, wymienik do wymiany 600 zl w plecy jak tak dalej pójdzie, to wyjdzie mi ze mam najdrozszy piec świata a co się stało z wymiennikiem? to na tyle prosta rzecz, że niewiele może się tam zepsuć... Zakamienił sie n aamen podobno, bo do konca nie wiadomo. W kazdym razie piec daje rade tylko albo nagrzac wode, ale kaloryfery. Na razie biegam i piec za ok 10.000 obsługuje recznie. Włączam ogrzewanie, wyłaczam wode itak dalej jeżeli to kwestia kamienia, to dobry serwisant bez problemu go oczyści, bo mają do tego specjalny płyn (czyt. zwykły odkamieniacz) i raczej nie skasuje 600 pln. a propos - który vaillant kosztuje 10000??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 01.12.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Zakamienił sie n aamen podobno, bo do konca nie wiadomo. W kazdym razie piec daje rade tylko albo nagrzac wode, ale kaloryfery. Na razie biegam i piec za ok 10.000 obsługuje recznie. Włączam ogrzewanie, wyłaczam wode itak dalej Trzeba na początku instalacji, w miejscu gdzie wchodzi woda do domu zadbać o baaaardzo dobrej jakości filtr wody. Są specjalne środki, które wpuszcza się do układu, żeby kamień się nie odkładał. Nie twierdzę, że da to 100% pewności, że nic się nie stanie, ale na pewno przedłuży to żywot sprzętu. Vaillant nie jest zły, ale ma spore wymagania... To tak jak my mamy wymagania, aby nasza woda była czysta i w miarę miękka.... Ale my możemy tylko chcieć.... w obiegu CO wodę wpuszcza się raz i nawet jeżeli jest twarda, to kamienia dużo z niej nie będzie, nawet jeżeli później trzeba trochę wody uzupełnić. zakamienić mógłby się obwód CWU, jeżeli ogrzewacz jest przepływowy, jeżeli z zasobnikiem to też nieprędko, może po kilku latach najwcześniej a filtr zmiękczający to dobry pomysł, pewnie w przyszłym roku coś takiego zamontuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.12.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Zakamienił sie n aamen podobno, bo do konca nie wiadomo. W kazdym razie piec daje rade tylko albo nagrzac wode, ale kaloryfery. Na razie biegam i piec za ok 10.000 obsługuje recznie. Włączam ogrzewanie, wyłaczam wode itak dalej Trzeba na początku instalacji, w miejscu gdzie wchodzi woda do domu zadbać o baaaardzo dobrej jakości filtr wody. Są specjalne środki, które wpuszcza się do układu, żeby kamień się nie odkładał. Nie twierdzę, że da to 100% pewności, że nic się nie stanie, ale na pewno przedłuży to żywot sprzętu. Vaillant nie jest zły, ale ma spore wymagania... To tak jak my mamy wymagania, aby nasza woda była czysta i w miarę miękka.... Ale my możemy tylko chcieć....Teraz, to zrobie specjalny system ziękczania wody. Niesttey, jak budowałam dom, to nie słyszłam o takim Człowiek się całe życie uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.12.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 jeżeli to kwestia kamienia, to dobry serwisant bez problemu go oczyści, bo mają do tego specjalny płyn (czyt. zwykły odkamieniacz) i raczej nie skasuje 600 pln. a propos - który vaillant kosztuje 10000??? Serwisant powiedział, ze jego zadnaiem odkamienia na niewiele się zda i ze sie nieołaca, za samo odkamienie chce 250zł i nie daje gwarancji ze bedzie działało. A nie chce odkamieniac, bo podobno zajmuje to strasznie duzo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.12.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 w obiegu CO wodę wpuszcza się raz i nawet jeżeli jest twarda, to kamienia dużo z niej nie będzie, nawet jeżeli później trzeba trochę wody uzupełnić. zakamienić mógłby się obwód CWU, jeżeli ogrzewacz jest przepływowy, jeżeli z zasobnikiem to też nieprędko, może po kilku latach najwcześniej a filtr zmiękczający to dobry pomysł, pewnie w przyszłym roku coś takiego zamontuję...nie wiem, powiedział,z eto nic innego nie moze być,ale ja sama jestem pełna obaw, bo tez nie chce mi się wierzyć, bo po 2 latach tak się zakamienił, by nie był w stanie grzac wode i kaloryfery.Piec jest kondensacyjny z zasobnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.12.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 jeżeli to kwestia kamienia, to dobry serwisant bez problemu go oczyści, bo mają do tego specjalny płyn (czyt. zwykły odkamieniacz) i raczej nie skasuje 600 pln. a propos - który vaillant kosztuje 10000??? a ten http://www.ogarek.eu/p/pl/243/vaillant+kociol+kondensacyjny+ecocompact+vsc+246-c+210+++0010003878-1.html Musiałabym zejsc czy dokąłdni eten symbol, ale generalnie ten typ i niestety ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.12.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 jeżeli to kwestia kamienia, to dobry serwisant bez problemu go oczyści, bo mają do tego specjalny płyn (czyt. zwykły odkamieniacz) i raczej nie skasuje 600 pln. a propos - który vaillant kosztuje 10000??? Serwisant powiedział, ze jego zadnaiem odkamienia na niewiele się zda i ze sie nieołaca, za samo odkamienie chce 250zł i nie daje gwarancji ze bedzie działało. A nie chce odkamieniac, bo podobno zajmuje to strasznie duzo czasu zmień serwisanta,u mnie normalka mimo filtru czyści czytaj odkamienia co roku.za cały przegląd bierze 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.12.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 jeżeli to kwestia kamienia, to dobry serwisant bez problemu go oczyści, bo mają do tego specjalny płyn (czyt. zwykły odkamieniacz) i raczej nie skasuje 600 pln. a propos - który vaillant kosztuje 10000??? Serwisant powiedział, ze jego zadnaiem odkamienia na niewiele się zda i ze sie nieołaca, za samo odkamienie chce 250zł i nie daje gwarancji ze bedzie działało. A nie chce odkamieniac, bo podobno zajmuje to strasznie duzo czasu zmień serwisanta,u mnie normalka mimo filtru czyści czytaj odkamienia co roku.za cały przegląd bierze 100zł.nie mam na kogo w 3 miescie rzadzi niepodzielnie Szef serwisu, i łaskawie przysyła pracwnika. Zreszta ten i tak jest oki, bo poprzedni, łącznie z Szefem nie potrafił uruchomic opcji pomirau temper wewnetrzej i załączania sie w momencie spadania temp do temp zadanej Miałam w domu napalone kominkie np 23 C i do tego odpalał mi sie piec tak było przez ponad rok. Rece opadaly, a oni gledzili ze tak ma byc, bo pogoda na zewnatrz, bo krzywa grzewcza, bo wyrzut goracej wody itd. Za przegląd bez czyszczenia brali 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka.20 01.12.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam!Czy ktos z was ma jakieś doświadczenia z piecem na pellet? Interesuje sie tym tematem i bede wdzięczna za wszelkie spostrzezenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 01.12.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam! Czy ktos z was ma jakieś doświadczenia z piecem na pellet? Interesuje sie tym tematem i bede wdzięczna za wszelkie spostrzezenia. witam sąsiadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 01.12.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam! Czy ktos z was ma jakieś doświadczenia z piecem na pellet? Interesuje sie tym tematem i bede wdzięczna za wszelkie spostrzezenia. witam sąsiadkę a ja witam OBIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka.20 01.12.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Soniu na jakie ogrzewanie sie zdecydowaliście? Co to za firma? Poza tym która to twoja działka kochana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 01.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam wieczorkowo - dziś troszkę ogłoszeń 1) Poszukuję Pani do sprzątania 2) Poszukuję kontaktu w sprawie WZ można by powiedzieć Cymbik 3) Mam do oddania 2 worki 25kg zaprawy do klinkieru - szkoda wyrzucać kontakt na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts