Aniutka i Roofi 19.07.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Proszę o namiary na podbitkarza. Niestety nasz umówiony nie przyszedł... nie odbiera telefonów, nie odpowiada na SMS-y.Pilnie poszukuję nowej ekipy.Ile teraz wołają za 1m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.07.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Tak się składa, że mam zasobnik 300L i też mam problemy, bo żeby woda chciała wypłynąć z zasobnika, to musi do niego jakoś wpłynąć a przy tym ciśnieniu, a właściwie jego braku nie jest to możliwe. Po drugie, kranik ogrodowy mam wyprowadzony z budynku z pominięciem zasobnika, pieca i innych ciekawostek hydraulicznych. Niestety kran ten po odkręceniu go, odpowiada echem, a nie najmniejszym choćby strumyczkiem wody. Z niecierpliwością czekam na efekty tej modernizacji :| pozdrawiam, usychający żółwik Żółwik a gdzie masz dom? Ja mam na Dobrawki ( od Granicznej na Lubieszyn ) i woda jakaś jest. Też mam zbiornik 300l i chyba dzięki temu mam tę wodę, co prawda pomiędzy 19 a 23 to leci ledwie ciurkiem, szczególnie na górze, ale jest. Ciśnienie spada poniżej 1bara ... Mam nadzieję, że ta inwestycja w Mierzynie trochę rozładuje problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arto72 19.07.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 witajcie, proszę o pomoc gdzie szukać w Szczecinie lub w okolicach składu/tartaku który handluje deskami podłogowymi. Dompref w Pucicach - tel. 91 46 16 519 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 19.07.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Proszę o namiary na podbitkarza. Niestety nasz umówiony nie przyszedł... nie odbiera telefonów, nie odpowiada na SMS-y. Pilnie poszukuję nowej ekipy. Ile teraz wołają za 1m2? Czesc. Sprobuj Pan Piotr. 500193540. Zrobil mi ze swoim tesciem ładna podbitke pod koniec zeszlego roku cos za 40zl / mb (ale deski mialem juz pomalowane). A mialem goscia co spiewal 90. Pozdrawiam Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.07.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Czy ktoś z Was korzystał z usług AQUA TEAM-u?, a wiecie może co z listą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 19.07.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Czesc. Sprobuj Pan Piotr. 500193540. Zrobil mi ze swoim tesciem ładna podbitke pod koniec zeszlego roku cos za 40zl / mb (ale deski mialem juz pomalowane). A mialem goscia co spiewal 90. Pozdrawiam Alek Dzięki Alek! Czy pracowałeś może kiedyś na Kapitańskiej? A może to tylko zbieżność imion Może ktoś jeszcze ma inny kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 19.07.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Żółwik a gdzie masz dom? Ja mam na Dobrawki ( od Granicznej na Lubieszyn ) i woda jakaś jest. Też mam zbiornik 300l i chyba dzięki temu mam tę wodę, co prawda pomiędzy 19 a 23 to leci ledwie ciurkiem, szczególnie na górze, ale jest. Ciśnienie spada poniżej 1bara ... Mam nadzieję, że ta inwestycja w Mierzynie trochę rozładuje problem... Okolice szeregowca na Granicznej. Wydaje mi się, że to kwestia wysokości n.p.m. Jak już pisałem, od zbiornika musiałbyś mieć pompę, która wtłoczyłaby Ci wodę na pierwsze piętro albo zbiornik umieszczony nad poziomem najwyższego kranu. W przeciwnym wypadku jesteś uzależniony od ciśnienia z wodociągów. No z fizyką się nie dyskutuje, a woda pod górkę nie płynie Też wiążę pewne nadzieje z inwestycjami w wodociągi pozdrawiam, żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupol44 21.07.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Ile płacicie geodecie za projekt powykonawczy?? Mój chce 1500 zł za dom + przyłącza i nie wiem czy to normalna cena czy z tych wyższych? Polecam Geodetę z Golczewa ,,DIKSY" super szybki i tani. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 21.07.2010 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 WitamCzy budował u kogoś z Was SSO pan Siergiej z Ukrainy? Ciekaw jestem opinii?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.07.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witam Czy budował u kogoś z Was SSO pan Siergiej z Ukrainy? Ciekaw jestem opinii? pozdro Mi budował i jestem zadowolony. Jak chcesz wypytać się dokładnie pisz na priva co Cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.07.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 No patrzcie, a mi wykonczeniowke robi moj znajomy : Siergiej z Ukrainy Ale SSO to nie robi. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 22.07.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 To tak jakby napisać Janek z Polski hi hi aLien01, to ten sam, wysyłam privka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 23.07.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Witam Przepraszam , że zaśmiecam trochę grupę ale mam do sprzedania oprawy halogenowe: 1. http://www.kwazar-lighting.pl/oswietlenie-lampy-przysufitowe-k-29n,-oprawa-halogenowa,-natynkowa-o_l_113_9105.html - 5szt. po 40zł/szt. 2. http://www.kwazar-lighting.pl/kwazar-lighting-k-93-1,-oprawa-halogenowa,-odlew-o_l_9517.html - 5szt. po 25zł/szt. Są to nowe oryginalnie zapakowane oprawy kupione właśnie w tym sklepie. Kupiło mi się za dużo, można je obejrzeć na żywo w Dołujach. Zapraszam Wysłałam info na priv, ale nie ma odpowiedzi Czy jeszcze aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 23.07.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Wysłałam info na priv, ale nie ma odpowiedzi Czy jeszcze aktualne? Tak (zgodnie z rozmową telefoniczną zapraszam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 26.07.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Właśnie jesteśmy na etapie zbierania ofert na budowę domu bo zamierzamy ruszyć na jesień. Z każdą ofertą cena za robociznę rośnie. Jak jeszcze mam założyć, że należy dodać z 20% więcej (wyczytałem z wcześniejszych postów) od zakładanego to zaczynam zastanawiać się w ogóle nad budową... Jak było w Waszych przypadkach? Czy też robiliście duże oczy przy wycenach firm ogólnobudowlanych? Napomknę tylko, że w naszym wymarzonym domem jest parterówka z pow. użytkową ok. 160m2 (ok. 200m2 netto) i zaproponowane sumy za wybudowanie SSZ to od 70-150 tys PLN za robociznę. Z materiałem liczą aż do 390 tys PLN. Pozdrawiam i liczę na Wasze porady. U mnie było podobnie... Za ok. 240m po podłogach życzyli sobie nawet 360K, ale w końcu zrobiłem za 230K z materiałem. A budynek dosyć skomplikowany. Szukaj i targuj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 26.07.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Sporo, choć jak mnie wycenili 220 mkw po podłodze na 70 tys (robocizna) to też myślałem że dużo. Kwestia skomplikowania konstrukcji, materiałów, rodzaju terenu, ale 390 tys. za 200 mkw to chyba przesada. Podraża np. kopertowy skomplikowany dach, głębokie fundamenty, dachówka karpiówka... Jak budujesz na podmokłym terenie to też sobie doliczą za taplanie się w błocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 27.07.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam Czy możecie polecić kogoś do zamontowania napędu do bramy przesuwnej. Ile to może mnie kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 27.07.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Zależy to też od tego, ile masz kasy. Jeżeli na forsie ci specjalnie nie zależy, to radziłbym wynając firmę, która zbuduje dom "po klucz". Myślę, że szybko znajdziesz ofertę po 2000 a nawet 1800 zł/m^2. I nie musisz się o nic martwić (tylko o zapłacenia rachunków). To ci wyjdzie prawie tyle samo, a nawet lepiej, bo masz dom "pod klucz", a nie SSO czy SSZ i jeszcze mnóstwo kłopotów z wykończeniówką: instalacjami, podłogami, tynkami etc.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 28.07.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 U mnie było podobnie... Za ok. 240m po podłogach życzyli sobie nawet 360K, ale w końcu zrobiłem za 230K z materiałem. A budynek dosyć skomplikowany. Szukaj i targuj ! Dzięki za takie info, podniosło mnie trochę na duchu Sporo, choć jak mnie wycenili 220 mkw po podłodze na 70 tys (robocizna) to też myślałem że dużo. Kwestia skomplikowania konstrukcji, materiałów, rodzaju terenu, ale 390 tys. za 200 mkw to chyba przesada. Podraża np. kopertowy skomplikowany dach, głębokie fundamenty, dachówka karpiówka... Jak budujesz na podmokłym terenie to też sobie doliczą za taplanie się w błocie... No właśnie dom może jest i duży ale nie jest specjalnie skomplikowany, dach kopertowy, ale dość prosty, fundamenty h=40 cm wiec raczej nie głębokie, a ziemia ładny piaseczek (kopałem sam ogrodzenie i rów na kabel elektryczny od ZK do RB ) Zależy to też od tego, ile masz kasy. Jeżeli na forsie ci specjalnie nie zależy, to radziłbym wynając firmę, która zbuduje dom "po klucz". Myślę, że szybko znajdziesz ofertę po 2000 a nawet 1800 zł/m^2. I nie musisz się o nic martwić (tylko o zapłacenia rachunków). To ci wyjdzie prawie tyle samo, a nawet lepiej, bo masz dom "pod klucz", a nie SSO czy SSZ i jeszcze mnóstwo kłopotów z wykończeniówką: instalacjami, podłogami, tynkami etc.. Pozdrawiam Nie zgadzam się że nie muszę się o nic martwić... to nie jest zakup chusteczek do nosa czy skarpetek tylko dość poważna decyzja życiowa i nie obejdzie się bez mojego nadzoru. Z takim podejściem wychodzą "kwiatki" że tutaj jest coś źle, tam coś źle i jak ekipa zorientuje się że nie nadzoruje się ich pracy to potem jest tylko płacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 01.08.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Randap już zastosowałam. Chodzi o to, że z tyłu domu przy tarasie, chcę wyrównać ziemią nierówności, z kolei przy końcu działki jest teren podwyższony z pagórkami, tam chcę również to wyrównać i nie wiem czy to zbronować czy brać koparkowego? czy może jeszcze inaczej?! U mnie działka była totalnie zarośnięta ale w planie miałem zrobienie urozmaiconego ukształtowaniem ogrodu więc nic nie robiłem z zielskiem. Przy tworzeniu ogrodu wstępnie zleciłem ukształtowanie koparką i dokończenie ręczne. Przy przemieszczaniu mas ziemi zielsko i małe krzewy praktycznie znikły. Na to narzuciłem 10 cm ziemi II klasy (NIE CZARNOZIEM) i posiałem trawę - zwykłą najtańszy gatunek. W miejscach przyszłych roślin dałem geowłókninę. I zacząłem kosić kosić kosić. Trawa zagłuszyła ewentualne zielsko które chciało się przebić. Po roku mam piękny trawnik i znikomą ilość chwastów. Bez stosowania chemii. Teraz jestem na etapie nasadzeń w geowłókninie. Po nasadzeniach zamierzam na geowłókninę rzucić kamyki.(na płaskim) i kamień łupany (na zboczach). Ale czy to się sprawdzi - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts