M3 13.10.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 czy możecie dać namiary na solidnego stolarza który obkłada drewnem wylewane schody betonowe? będę bardzo wdzięczna, z góry dziękuję Caretilla, Nie moge wysłać Ci wiadomości na priv - mam zapchaną skrzynke a nie wiem jak usunąć pojedyncze wiadomości ... Jesli chcesz to przeslij mi swojego mail'a to przesle Ci namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.10.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Wchodzisz w skrzynke odbiorcza np, zaznaczasz po prawej checkboxami co chcesz skasowac, i ponizej masz "wybrane wiadomosci". Klikasz to i tam jest "usun" Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 14.10.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Cześć Ma ktoś może kawałki wełny na zbyciu po ociepleniu poddasza? potrzebna mi jest do ocieplenia wodomierza na budowie bo już w nocy są przymrozki i może go rozsadzić. Może komuś zostały i są niepotrzebne? pozdrawiam Witaj My mamy na wełnę do oddania - nie jest to co prawda wełna do ocieplania poddasza ale elewacyjna, myślę jednak, że jak się pokombinuje można ją użyć do tego celu. Szczegóły powinny być w stopce. Przynajmniej przed zmianami na forum się pokazywały. Jak nie to kontakt na priva Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 14.10.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Ja tez poprosze numer telefonu odnosnie Swiadectw Energetycznych. Rodzice niedlugo oddaja dom i poszukuja kogos kto nie bedzie chcial niebotycznych kwot za tych pare kartek papieru. Dzieki. Czy ja mogę też poprosić o telefon do Pana od świadectw energetycznych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 14.10.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 A ja twierdzę że ta cena jest nierealna za stan deweloperski chyba że większość prac zrobisz sam, jeśli nie to według mnie nie zmiescisz się z tą ceną budując w Szczecinie Nie ukrywam że trochę sam robię, ale zlecając wszystko firmom w 1500zł/m na miękko można się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 14.10.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Czy ja mogę też poprosić o telefon do Pana od świadectw energetycznych?? Madzia i Treble -poszło na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.10.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Nie ukrywam że trochę sam robię, ale zlecając wszystko firmom w 1500zł/m na miękko można się zmieścić. Za stan developerski ? Wg mnie zupelnie nierealne. chyba, ze wybudujesz stodole (taki standard). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.10.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Dajcie znac z kim macie umowe na wywyoz odpadow (smieci komunalny) i jaka cena jest za ile litrow. Bo z 3-4 firmy sie znajda ?Ceny sa lekko negocjowane czy w 100% sztywne ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 14.10.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 powiedzcie, czy 700 zł dla geodety za wytyczenie budynku na działce i przyłączy to normalna cena? jedni licząs obie od punktów, inni mają stałe ceny.... sam nie wiem jak lepiej. Chociaż jak poszperałem w sieci, to ceny wydają się całkiem atrakcyjne, znalazłem cennik geodetów z krakowa z 2006 roku i tam wytyczenie budynku 4 punkty to 600 zł + 50 zł za każdy kolejny punkt oraz po 100 zł za media Cena jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 14.10.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Wobec faktu iż listy nie ma, proszę o podpowiedź, która hurtownia mat. bud. jest aktualnie atrakcyjna i wypełni mi (zwykłemu ludkowi a mega-deweloperowi) ślepy kosztorys. Buduję w Dobrej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.10.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Gdzie w Dobrej startujesz ?Ja praktycznie kazdy material kupowlaem gdzie indziej - tam gdzie taniej. W samej dobrej bralem tylko drobiazgi w Wod-Kanie - z innych hurtowni po wstepnych cenach wogole nie korzystalem. Glupim przykladem jest fakt, ze z Polski mi cos jedzie kurierem i place mniej niz jakas hurtownia z Dobrej czy Szczecin mi przywiezei kilkaset metrow. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 14.10.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 wchodzisz w skrzynke odbiorcza np, zaznaczasz po prawej checkboxami co chcesz skasowac, i ponizej masz "wybrane wiadomosci". Klikasz to i tam jest "usun" fantom dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 15.10.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Drodzy, Uczestnicy tej grupy. Wielkie wydarzenie w życiu forum! Gorąco zapraszamy do lektury „Gazety z forum”. Papierowe wydanie zostało dołączone do numeru 11 „Muratora”. W gazecie publikujemy wybrane „Dzienniki budowy”, znajdziecie dużo informacji o strukturze i życiu naszej społeczności; być może także o Was! „Gazeta z forum” ma się dobrze czytać. Mamy nadzieję, że dzięki wspólnej pracy z autorami dzienników, udało nam się to osiągnąć. A teraz prosimy, sprawdźcie nas - czytajcie gazetę o Was i dla Was. Miłej lektury! Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 15.10.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Wobec faktu iż listy nie ma, proszę o podpowiedź, która hurtownia mat. bud. jest aktualnie atrakcyjna i wypełni mi (zwykłemu ludkowi a mega-deweloperowi) ślepy kosztorys. Buduję w Dobrej. Polecam wod-kan. Jest na miejscu i można się dogadać co do ceny. Vis'a'vis jest Budmaster ale jego nie polecam. Miałem z nim na początku budowy małe spięcie i postanowiłem że nawet gwoździa u niego nie kupię. Ale cen nie zaszkodzi porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 15.10.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Za stan developerski ? Wg mnie zupelnie nierealne. chyba, ze wybudujesz stodole (taki standard). Fantom A ile wg Ciebie kosztuje m2? W stanie deweloperskim nie powinno być wielkich różnic bo wszyscy budujemy z takiego samego betonu, pustaków, drewna.... Na stanie wykończeniowym ten sam projekt można zrealizować za 500 000tys ale i za 1 000 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 15.10.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 BiG35 nie zgadzam się z Tobą, stan deweloperski to między innymi instalacje, ale tez materiały różnią się między sobą. Jedni maja oryginalne silkaty inni cegłę dziurawkę, isomur, styropian zwykły a firmowy: różnice czasami bywają dwukrotne. A instalacje! na sama elektrykę możesz wydać 2 tyś zł (wszystko wisi na jednym kablu i najprostsza centrala) po rozbudowane systemy, to samo ogrzewanie. Najpierw określ co chcesz mieć w tym stanie deweloperskim, ale za tą kwotę co podajesz to szczukot ma rację, będziesz miała najwyżej skromną, "murowaną stodołę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 15.10.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Czy możecie polecić wykonawcę drewnianej podbitki? Potrzebuję dość pilnie, bo nasz się rozmyślił. pozdrawiam coffee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.10.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Stan developerski to nie stan surowy. Zrobienie od stanu surowego do deweloperskiego to wiecej niz tez stan surowy. No chyba, ze zrobisz jeszcze gorzej niz developer. Ocieplisz 5 cm styro, dasz 10 cm welny na dach, instalacje kupisz najtansze hinczyki, nie zrobisz gladzi i pomalujesz sniezka. Kupisz kaloryfery za 100 zl w castoramie i drzwi po 150. No to moze wtedy .... Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 16.10.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Kto poleci dobrą firmę do hydrauliki i ogrzewania. U mnie kominek z płaszczem , część podłogówka część grzejniki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowapanienka 16.10.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 poszlo na priv Fanton Czy ja również mogę prosić o przesłanie namiarów na stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts