Slawek_K 31.03.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 szczukot - do Ciebie jako Moderatora mam pytanko - jak aktualizujesz liste wykonawcow to zapisujesz ja pod stara nazwa? Czy beda sie pojawialy pliki z data aktualizacji w nazwie? bo ja na razie "widze" ta z 23.11.2009 i nie wiem, czy ona jest juz po Twoich aktualizacjach na podstawie naszych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 31.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ja chcę kupić mniejsze(te duże są dla mnie za drogie) i zdecyduję się chyba na sobotnią promocje w realu -tuja brabant-80 cm za 5.99zł, a w ktorym realu ma byc ta promocja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 31.03.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 rozgladam sie za tynkarzami, na liscie dosc stare wpisy, jakie sa teraz stawki? jakie robic tynki wewnetrzne? tradycyjne czy maszynowo? koncowo bedzie gladz i kolorek z farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 31.03.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Madzia 1976 miała też b. duży rachunek za prąd budowlany. Ale chyba nie napisała jak to się skończyło... czyli pewnie zapłaciła i zapłakała ... Dokładnie miałam ogromny bo ponad 1400 zł.. Oczywiście zapłaciałam, bo niby co miałam zrobic, ale u mnie udowlańcy ogrzewali farelka nie tylko siebie ale i pusty barak, zwróciłam uwagę i drugi był już mniejszy (choć nie tak mały jak bym chciała). Co do kostki to powiedzcie mi jaka jest różnica miedzy betonową a kamienną i połozenie której jest tańsze. Mnie równiez podoba sie ta z Dołuj ale chyba ceny tam są dośc wysokie. Ja zastanawiałam sie nad nostalitem ale nie mama pojęcia ile kosztuje 1m2 ułozenia tego moze ktos podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 31.03.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ja mieszkam na prądzie budowlanym i za 2 miesiące rachunki mam na poziomie 270 pln. W trakcie budowy dochodziły do max 370 PLN za 2 mieś. Nie wiem jak Ty to robisz bo ja też mieszkam na prądzie budowlanym i za dwa miesiace dostałam 450 zł. Cholera co jest z tym pradem.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 31.03.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 U mnie podgrzewali sobie przez kilka dni przyczepę w nocy - wtedy w niej nie spali.... po to, żeby rano po przyjściu mieć ciepło przy porannej kawce...Na szczęście budowy pilnował ojciec i jak to przyuważył to ich opr i zakazałem takich przyjemności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 31.03.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 U mnie podgrzewali sobie przez kilka dni przyczepę w nocy - wtedy w niej nie spali.... po to, żeby rano po przyjściu mieć ciepło przy porannej kawce...Na szczęście budowy pilnował ojciec i jak to przyuważył to ich opr i zakazałem takich przyjemności... no po cichu obawiam sie, ze i u mnie tak bylo, bo sadzili, ze nie bedzie ich 3-4 dni, a wyszedl miesiac! (lutowe mrozy w nocy!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 31.03.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 a w ktorym realu ma byc ta promocja? nie wiem napewno ,ale to się tyczy chyba każdego reala(patrz na ich stronie), , ja jadę na słoneczne, to ty lepiej udaj się na ku słoncu, bo nie starczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 31.03.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam Grupę, ja w kwestii prac TP SA... wg informacji od Pani, która zajmuje się projektem, prace mają rozpocząć się w czerwcu.Do tej pory korzystamy z Global Connect... nie narzekam, choć mogłoby być taniej. Próbowaliśmy z Orange, ale nie łapaliśmy się na sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 31.03.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 nie wiem napewno ,ale to się tyczy chyba każdego reala(patrz na ich stronie), , ja jadę na słoneczne, to ty lepiej udaj się na ku słoncu, bo nie starczy:) pytalam, bo nie moglam znalezc w gazetce. Ale jeszcze raz przejrzalam i znalazlam dzieki! My nie potrzebujemy jakos mega duzo, więc moze starczy chociaz dla naszej dwojki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 31.03.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ja w bloku tez mam rachunki prawie po 300 zl/2 m-ce, jakbym mieszkajac na budowlanym tyle placil bylbym zadowlony! Ja w bloku za prąd płaciłam po 120 zł, max 150. Dużo zależy od ilości osób i w brew pozorom wielkość lokum też ma znaczenie. Moje mieszkanie miało 80 m, 3 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 31.03.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam Grupę, ja w kwestii prac TP SA... wg informacji od Pani, która zajmuje się projektem, prace mają rozpocząć się w czerwcu. Do tej pory korzystamy z Global Connect... nie narzekam, choć mogłoby być taniej. Próbowaliśmy z Orange, ale nie łapaliśmy się na sygnał. a masz to na kablu doprowadzone czy bezprzewodowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 31.03.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ja w bloku za prąd płaciłam po 120 zł, max 150. Dużo zależy od ilości osób i w brew pozorom wielkość lokum też ma znaczenie. Moje mieszkanie miało 80 m, 3 osoby. raczej nie wielkość mieszkania i ilosc osob, lecz jakich sprzetow uzywamy... bo ja mam prawie takie samo mieszkanie i ta sama liczbe osob, ale 7 dni w tygodniu przez 18 godzin na dobe chodzi komputer (zasilacz 500 W + różne połączone sprzęta), serwer ciągle włączony itp. itd. Kiedyś sądziłem, że komputer prądu dużo nie zużywa, dopóki nie znalazłem w necie programu, który wyliczył mi na podstawie mocy zasilacza i podłączonego sprzetu, że dzienny koszt prądu dla mojego serwera i komputera to 4 złote. I już jest 120 zł miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 31.03.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 raczej nie wielkość mieszkania i ilosc osob, lecz jakich sprzetow uzywamy... bo ja mam prawie takie samo mieszkanie i ta sama liczbe osob, ale 7 dni w tygodniu przez 18 godzin na dobe chodzi komputer (zasilacz 500 W + różne połączone sprzęta), serwer ciągle włączony itp. itd. Kiedyś sądziłem, że komputer prądu dużo nie zużywa, dopóki nie znalazłem w necie programu, który wyliczył mi na podstawie mocy zasilacza i podłączonego sprzetu, że dzienny koszt prądu dla mojego serwera i komputera to 4 złote. I już jest 120 zł miesięcznie słuszna uwaga wpływ ma też wielkość domu/mieszkania i ilość tzw punktów świetlnych, oświetlenie zewnętrzne domu itd a tak na marginesie masz ten program ? chętnie sprawdzę ile ciągną nasze kompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 31.03.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 słuszna uwaga wpływ ma też wielkość domu/mieszkania i ilość tzw punktów świetlnych, oświetlenie zewnętrzne domu itd a tak na marginesie masz ten program ? chętnie sprawdzę ile ciągną nasze kompy nie mam, on był w internecie gdzieś na jakiejś angielskojęzycznej stronie, trzeba było szczegółowo podać jaka drukarka, jaki monitor, ile portów USB w tym ile jest zajętych i jakim urządzeniem itp. itd. a jestem już po wizji lokalnej i niestety 750 zł za 2 tygodnie prądu trzeba będzie zapłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 31.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Co do uzywania pradu w domku to zawsze bedzie tego wiecej niz bylo w bloku. Wiecej punktow swietlnych, a do tego urzadzenia ktorych sie nie mialo. A to piec CO, pompa obiegowa, pompa cyrkulacyjna, rekuperacja, dmuchawa kominka z plaszczem, pompa mieszacza do podlogowki, pompa do GWC, alarm, oswietlenie numerka i zewnetrzne itd. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 01.04.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 a masz to na kablu doprowadzone czy bezprzewodowo? Mam bezprzewodowo do posesji a dalej na kablu, bo się okazało, że na bezprzewodowo mam za dużo ścian, blokady w postaci np dodatkowego ocieplenia ściany wew. garażu, urządzenia zasilane elektr. na drodze z routera do kompa... i na kablu teraz działa już dobrze. Co do rachunków za media.... prąd 490zł za dwa mies. , gaz 640 (19.11.10-19.03.2011) Co zaoszczędzę na gazie-dołożę do prądu . W mieszkaniu (3 osoby) płaciliśmy dwa lata temu ok 250 zł za prąd co dwa miesiące (kuchenka elektryczna)... teraz mamy gazówkę a rachunki dużo wyższe, mimo tego, że mamy wszędzie LED-y... używamy często pralki, mamy ze 3 pompy w systemie grzewczo-kominkowym, komputer , no i tv chodzi do późnej nocy. Nie wiem, co mogę zrobić, żeby zaoszczędzić... może przestanę prać ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.04.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 gaz 640 zl za 4 miesiace ?? Rewelacja. To jakis dom pasywny czy co ? Jaka temp macie w domu ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 01.04.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 gaz 640 zl za 4 miesiace ?? Rewelacja. To jakis dom pasywny czy co ? Jaka temp macie w domu ? Fantom Nie dom pasywny, tylko te wszystkie urządzenia elektryczne go podgrzewają Stąd oszczędności na gazie kosztem prądu To oczywiście żart, ale taki np. telewizor plazmowy ma całkiem niezłą powierzchnię grzewczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 01.04.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Nie dom pasywny, tylko te wszystkie urządzenia elektryczne go podgrzewają Stąd oszczędności na gazie kosztem prądu To oczywiście żart, ale taki np. telewizor plazmowy ma całkiem niezłą powierzchnię grzewczą... Zgadza się- nie dom pasywny, ale staraliśmy się dochować pewnych założeń domu pasywnego.... położenie względem stron świata (salon na południowy zachód, sypialnia bardziej na wschodzie, garaż i kuchnia na północ....) odpowiednie docieplenie budynku, z oknami nie szaleliśmy, bo 3-szybówki oprócz tego, że nie pozwalają "wyjść" ciepłu z domu, blokują też ciepło promieni słonecznych w zimie, (co u nas wyśmienicie się sprawdziło)... no i dogrzewamy się kominkiem z płaszczem... ... czyli doliczyłabym do tego gazu jeszcze z 700 zł, ale uważam, że to i tak dobry wynik , bo to przecież znów prawdziwa zima była , nie?! No i mamy reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts