Slawek_K 10.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 jeszcze mam pytanie, ktos buduje dom z piwnica czy tego juz sie nie spotyka/oplaca ? na ostatnich targach na mtsie jak wspomnialem o piwnicy do Pani powiedziala ze jestem pierwsza osoba przez 2 dni targow, ktora planuje budowac z piwnica... a do czego Ci piwnica? robisz przetwory na zimę? zazwyczaj znajdzie się jakiś strych nad garażem na różne graty a spiżarnia przy kuchni na art. spożywcze, więc ja osobiście nie wiem, czemu może służyć piwnica (może leżakowanie wina?). Żart żartem, ale mieszkam w bloku, mam piwnicę i wiem co się w niej znajduje, wszystko to co tam mam zmieszczę bez problemy w pomieszczeniu gospodarczym przy garażu i strzyszku nad garażem. Przy budowie odpadają kłopory z izolacjami, wilgocią itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.05.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 22 mm w JUAN = 88,80 zł brutto za sztukę, czyli 200 zł w plecy niestety! 150 bo dojazd na Struga z Polic też kosztuje. A dodatkowo w przypadku przebudowy Struga, czasowo jestem pewnie na tym samym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 10.05.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 150 bo dojazd na Struga z Polic też kosztuje. A dodatkowo w przypadku przebudowy Struga, czasowo jestem pewnie na tym samym poziomie. eee tam, nie ma tego co tak liczyć, czas to też pieniądz, nie tylko towar i paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 10.05.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 a do czego Ci piwnica? robisz przetwory na zimę? zazwyczaj znajdzie się jakiś strych nad garażem na różne graty a spiżarnia przy kuchni na art. spożywcze, więc ja osobiście nie wiem, czemu może służyć piwnica (może leżakowanie wina?). Żart żartem, ale mieszkam w bloku, mam piwnicę i wiem co się w niej znajduje, wszystko to co tam mam zmieszczę bez problemy w pomieszczeniu gospodarczym przy garażu i strzyszku nad garażem. Przy budowie odpadają kłopory z izolacjami, wilgocią itp. przetwory - TAK w piwnicy - garaz na dwa samochody, kotlownia, spizarnia, pralnia + pomieszczenie gospodarcze na sezonowe rzeczy+ ewentualnie mniejsze na "warsztat" piwnica w bloku, a piwnica w domu to zupelnie dwie rozne rzeczy, wiem bo mieszkalem tu i tu w domu jednak potrzebnych (albo i nie, ale i tak sie zbiera/przechowuje ) jest troche wiecej rzeczy niz w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 10.05.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 jeszcze mam pytanie, ktos buduje dom z piwnica czy tego juz sie nie spotyka/oplaca ? na ostatnich targach na mtsie jak wspomnialem o piwnicy do Pani powiedziala ze jestem pierwsza osoba przez 2 dni targow, ktora planuje budowac z piwnica... Jednak nie jesteś sam, bo ja też będę budował z piwnicą i też byłem na targach Więc ta pani się myli. Z jakiej ona była firmy? Moja piwnica będzie miała podobnie funkcjonalne pomieszczenia do Twoich. Piwnica jest OK I przy okazji ponawiam pytanie, kto jest zadowolony ze swojego kierbuda i może go polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 10.05.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 No ciekawe zjawisko Kolejny mój post został usuniety Ktoś mógłby mi wyjaśnić co się dzieje ????? Może zmieniły się zasady funkcjonowania tego forum a ja coś przegapiłem !!!! Rzeczywiście. Przed chwilą pytałeś, któremu wykonawcy tak się dobrze wiedzie że nawet kierownika budowy sobie wybiera i dolicza za nielubiany materiał... Ale znikł post. Może ten wykonawca dobrze lobbuje na tym forum??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.05.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Rzeczywiście. Przed chwilą pytałeś, któremu wykonawcy tak się dobrze wiedzie że nawet kierownika budowy sobie wybiera i dolicza za nielubiany materiał... Ale znikł post. Może ten wykonawca dobrze lobbuje na tym forum??? Hehe - nic takiego. Moderator jest tylko jeden i jest inwestorem jak i Wy (czyli ja). A czemu posty byly skasowane, napsialem na priv do piszacego. I sa kasowane tak samo jak wiekszosc pozostalych - sa to wiadomosci prywatne miedzy dwoma osobami - nie interesuja (a nawet wiecej : nie sa kierowane, inni sa pomijani) do pozostalych czlonkow forum. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 10.05.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 przetwory - TAK w piwnicy - garaz na dwa samochody, kotlownia, spizarnia, pralnia + pomieszczenie gospodarcze na sezonowe rzeczy+ ewentualnie mniejsze na "warsztat" piwnica w bloku, a piwnica w domu to zupelnie dwie rozne rzeczy, wiem bo mieszkalem tu i tu w domu jednak potrzebnych (albo i nie, ale i tak sie zbiera/przechowuje ) jest troche wiecej rzeczy niz w bloku My budujemy z piwnicą niestety, ponieważ nasz teren do tego nas zmusza. Z pewnością masz rację, że piwnica to nie jest byle co i to naprawdę się sprawdza ale tu niestety zwiększają sie nam koszty budowy sporo i to tylko tyle złego na co inwestor może narzekać bo jeśli chodzi o wilgoć itd. to wystarczy dobrze ją zabezpieczyć i po kłopocie. My mamy w niej 3 miejsca postojowe, kotłownię, pomieszczenie gospodarcze x2 i sporo miejsca na inne tam graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zejnowski 10.05.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Mieliście do czynienia z oknami i firmą Framex? Możecie coś o nich powiedzieć? Mają mocno konkurencyjne ceny a jeden kolega póki co przez rok czasu jest zadowolony, niestety ich handlowiec mnie trochę zraził swoim wyglądem i zachowaniem no i troszkę zadzierał nosa i wychwalał się w niebiosa... ogólnie be no ale nie znaczy to oczywiście, ze okna mają złe... dlatego pytam Was. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 10.05.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 chcę założyć trawnik "tymczasowy", tzn. jeszcze nie taki docelowy, ale żeby był. Podpowiedzcie, gdzie najlepiej kupowac nasiona traw? Nie chcę inwestować w jakąś drogą super golfową, ale nie chcę też takiej, jaką kiedyś kupiłem na allegro, co nie dość, że była szerokolistna to jeszcze rosła w takim tempie, że musiałem kosić 2 x w tygodniu (i to bez podlewania!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 11.05.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Jednak nie jesteś sam, bo ja też będę budował z piwnicą i też byłem na targach Więc ta pani się myli. Z jakiej ona była firmy? Moja piwnica będzie miała podobnie funkcjonalne pomieszczenia do Twoich. Piwnica jest OK I przy okazji ponawiam pytanie, kto jest zadowolony ze swojego kierbuda i może go polecić? pani od odkurzaczy i rekuperatorow, nie pamietam firmy... CATHARINA: koszty sa na pewno wieksze, ale czy tak duzo? niby dochodzi nam praktycznie 1 pietro do budowy, ale zmniejsza sie szerokosc/dlugosc domu, a to tez wplywa na koszt (szczegolnie dachu), dodatkowo majac piwnice zakladamy ze nie bedziemy jej tak ogrzewac jak pozostale czesci domu (co nie znaczy ze wcale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 11.05.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 chcę założyć trawnik "tymczasowy", tzn. jeszcze nie taki docelowy, ale żeby był. Podpowiedzcie, gdzie najlepiej kupowac nasiona traw? Nie chcę inwestować w jakąś drogą super golfową, ale nie chcę też takiej, jaką kiedyś kupiłem na allegro, co nie dość, że była szerokolistna to jeszcze rosła w takim tempie, że musiałem kosić 2 x w tygodniu (i to bez podlewania!). W zeszłym roku taki właśnie tymczasowy trawnik założyłam . Kupiłam nasiona w Castoramie, były to Trawy z Iławy ale konkretów nie pamiętam. Siałam dość gęsto, jak trochę podrosła, podsypałam azofoską i juz dzieciaki mogły spokojnie ganiać po trawce całe lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.05.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 W zeszłym roku taki właśnie tymczasowy trawnik założyłam . Kupiłam nasiona w Castoramie, były to Trawy z Iławy ale konkretów nie pamiętam. Siałam dość gęsto, jak trochę podrosła, podsypałam azofoską i juz dzieciaki mogły spokojnie ganiać po trawce całe lato. to taki slogan reklamowy "TRAWY Z IŁAWY" ? no dobra... jak nikt nic innego nie podpowie, poszukam trawy z iławy i.. azofoski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.05.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 gdzie w Szczecinie na Prawobrzeżu albo w Dobrej mogę kupić wkręty do drewna? Pytanie może głupie, ale w Catoramie są na sztuki, a ja potrzebuję w paczkach, muszę kupić 1000 szt., nie będe stał i liczył w Casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 11.05.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 gdzie w Szczecinie na Prawobrzeżu albo w Dobrej mogę kupić wkręty do drewna? Pytanie może głupie, ale w Catoramie są na sztuki, a ja potrzebuję w paczkach, muszę kupić 1000 szt., nie będe stał i liczył w Casto wkrety w Sotexie na kolumba, jesli chodzi o trawe to ja mam biopona, dopiero wschodzi wiec nic wiecej nie moge powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 11.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 gdzie w Szczecinie na Prawobrzeżu albo w Dobrej mogę kupić wkręty do drewna? Pytanie może głupie, ale w Catoramie są na sztuki, a ja potrzebuję w paczkach, muszę kupić 1000 szt., nie będe stał i liczył w Casto Na zielonogórskiej jest taki sklep metalowy z cenami zdecydowanie niższymi niz w cast., ale jakbyś jednak musiał się zmierzyć z liczeniem w cast to odlicz 10zważ uzyskaną wagę pomnóż x 100 i załatwione. A w Dobrej kupowałem ostatnio w Wod-Kan'ie, ale cenowo nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 11.05.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 My budujemy z piwnicą niestety, ponieważ nasz teren do tego nas zmusza. Z pewnością masz rację, że piwnica to nie jest byle co i to naprawdę się sprawdza ale tu niestety zwiększają sie nam koszty budowy sporo i to tylko tyle złego na co inwestor może narzekać bo jeśli chodzi o wilgoć itd. to wystarczy dobrze ją zabezpieczyć i po kłopocie. My mamy w niej 3 miejsca postojowe, kotłownię, pomieszczenie gospodarcze x2 i sporo miejsca na inne tam graty. Ja również buduję częściowo podpiwniczony dom bo zmusiło mnie do tego ukształtowanie działki, koszty są bezapelacyjnie większe, ale korzyści "funkcjonalne" też są spore, ja mam tam taczkę, łopaty resztki farb płytek itp., a tego itp jest naprwdę sporo, dzieki piwnicy w garażu mam tylko samochód i rowery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.05.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 gdzie w Szczecinie na Prawobrzeżu albo w Dobrej mogę kupić wkręty do drewna? Pytanie może głupie, ale w Catoramie są na sztuki, a ja potrzebuję w paczkach, muszę kupić 1000 szt., nie będe stał i liczył w Casto W wodkanie w Dobrej stoi pelno roznych pudelek z roznymi srubami. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Hehe - nic takiego. Moderator jest tylko jeden i jest inwestorem jak i Wy (czyli ja). A czemu posty byly skasowane, napsialem na priv do piszacego. I sa kasowane tak samo jak wiekszosc pozostalych - sa to wiadomosci prywatne miedzy dwoma osobami - nie interesuja (a nawet wiecej : nie sa kierowane, inni sa pomijani) do pozostalych czlonkow forum. Fantom Nie do końca się z tym zgodzę że to była wiadomość prywatna. Myślę że wiele osób chciało by dowiedzieć się coś więcej na temat tego wykonawcy i ewentualnie podyskutować w tym temacie na forum. Nie uważam też że był to off top. A takie się tu zdarzają bardzo często typu pytania o warsztat samochodowy lub opiekunkę do dziecka. Zresztą wiekszoś wiadomości ma zblizony charakter - jedna osoba pyta ktoś jej odpowiada - generalnie można by taką rozmowę prowadzić na priva lub udzielać odpowiedzi tej pytającej osobie na priva. Nie uważam , że ktoś lobbuje albo że wykonawca ma wejścia - nie jestem zwolennikiem spiskowych teorii. Zwyczajnie moderator zbyt rygorystycznie podszedł to tematu - moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.05.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ...w cast to odlicz 10zważ uzyskaną wagę pomnóż x 100 ... dokładnie o tym samym teraz pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts