szczukot 30.06.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 No to nie wiem jak ty to robisz. Podlanie z 500 m2 ogrodka jednorazowe to z 3m3 schodza. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 30.06.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Po pierwsze- Q-BIS wzorowy forumowicz!- na festivalu a do grupy szczecińskiej zagląda:-)I w końcu pozytywna opinia i to od osoby, która taki zbiornik ma. Chyba jednak warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 30.06.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Pisalem o tych wodomierzach z pol roku temu. Trzeba uwazniej czytac A nie przepisy sie zmienily, co Poldek chce miec pewnosc, ze placi sie za faktyczne scieki, a nie za jakies bledy wodomierza glownego, na ktory nie maja wplywu. Dokladnie rzecz biorac, jezeli chcemy placic za scieki bez ogrodowki, to obwody domowe musza miec podlicznik. I na jego podstawie Poldek bedzie rozliczal. Fantom no tak ja instalcję miałem zrobioną w zeszłym roku a teraz pojechałem podpisać umowę, dlatego takie problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 30.06.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Po pierwsze- Q-BIS wzorowy forumowicz!- na festivalu a do grupy szczecińskiej zagląda:-) I w końcu pozytywna opinia i to od osoby, która taki zbiornik ma. Chyba jednak warto. no w sumie informacja z 1 ręki, ja mam taką "mini" studnię która zbiera wodę z opaski i następnie pompa załącza i przepompowuje do deszczówki lub do podlania ogrodu, ale mam ją ponieważ wymusiły to warunki ukształtowania terenu w przeciwnym wypadku bym tego nie robił, nie wiem po jakim czasie zwrócą się koszty ale chyba nie prędko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 30.06.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja w temacie okien. Dostałęm wyceny z dwóch firm MS oraz Oknoplast na okna PCV trzyszybowe do domu parterowego. Ceny zwalają z nóg. Powierzchnia okien 38m2 i ceny z montażem ok 15 tys za okna oraz 15 tys za onko przesuwne HS. Ktoś może się podzielić jakimś jeszcze dobrym wykonawcą ale z niższą ceną? no niestety dobre okna tyle kosztują ja w końcu zdecydowałem się na Oknoplast, ale spróbuj jeszcze w AGAT+ w Dąbiu to jest producent okien na dobrych profilach Salamander może będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 01.07.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Gdzie w Szczecinie kupowaliście maszty do anten? Chodzi mi o sklep/hurtownię dość dobrze zaopatrzoną, bo nie chciałbym chodzić po wielu sklepach. A jeśli ktoś z Was montował maszt do krokwi to byłbym bardzo wdzięczny za wskazówki jak montowaliście u siebie. Ja na chwilę obecną widzę to tylko na sposób, że do krokwi i płatwi pośredniej (lub miecza) przykręcam uchwyty proste i prostopadle do nich poprzez obejmy krzyżujące prowadzę maszt przez dachówkę antenową. Może macie inny sposoby? Do komina nie chcę montować, a mam dach czterospadowy (w sumie to nawet wielospadowy) i jakoś nie chciałbym mieć anteny np. mocowanej do krokwi lub kosza pod podsufitką. Oczywiście antena na trawniku lub maszcie mocowanym do ziemi też mi sie nie widzi (bo są takie propozycje na forum muratora ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.07.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja mam mocowana do platwi. Tez nie chcialem do komina. Dalem nizej aby oslonic od wiatrow i aby domek ladniej wygladal. Ale jak jest mocowana to nie wiem Elektryk mocowal. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 01.07.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A może ktoś z Szanownych wie, widział, ma altanę ogrodową w nowoczesnym stylu połączoną z narzędziówką?Marzy mi się wybudowanie właśnie czegoś takiego, czyli kilka metrów po dachem ze ścianami na narzędzia nawozy kosiarkę itd, i ładnie wkomponowana w to kilkunastometrowa altana najlepiej z grillem (ala' letnia kuchnia)Czy ktoś z ma takie cudo w ogrodzie albo wie gdzie można zlecić projekt/ wykonanie - bardziej zależy mi na dobrym projekcie. Znalazłem na necie coś co by mi odpowiadało pod względem użytkowym i metrażowym - ale nie do przyjęcia wizualnie (słomiany dach 50 stopni i inne ozdobniki) pomocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 02.07.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Mam do sprzedania stalowy kontener morski (budowlany), wymiary 6x2,4 m, w dobrym stanie. Stoi na prawobrzeżu Szczecina. Zainteresowanych zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.07.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Gdzie w Szczecinie kupowaliście maszty do anten? Jeżeli chodzi o satelitę to ja zamontowałem do deski czołowej zaraz pod rynną. Trzeba było lekko podciąć blachę uchwytu bo wystawała 1cm poza deskę. Montowanie czegokolwiek do komina to nieporozumienie, zwłaszcza satelity. Co zrobisz zimą kiedy spadnie mokry śnieg i zalepi ci czaszę? Nie mówię już uszczelnianiu przepustów kablowych itp. A jak chcesz fachowej porady to zapraszam Centrum Cyfry+ na Wojska przy kortach - dostaniesz rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.07.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 No wiesz, ja bym sie jednak nie odwazyl, na montaz do deski czolowej. Za mocna to ona nie jest. Juz lepiej gdzies do wiezby sie wbijac Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 03.07.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 mój sąsiad ma jakieś dwie metalowe opaski wokół komina... ja generalnie wiem, że musi być możliwie krótki uchwyt, bo im dłuższy tym szanse, że będzie bujało anteną są duże, mam teraz 180 cm ramię i wiem co to znaczy jak jest silny wiatr (czaszę mam 80 cm bo oglądam kanały zarówno z HB bo cyfra+ i Astry - bo F1 na RTL . dlaczego tak się wzbraniacie przed montażem do komina? Jak jest obmurowany pełną cegłą to w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 03.07.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 mój sąsiad ma jakieś dwie metalowe opaski wokół komina... ja generalnie wiem, że musi być możliwie krótki uchwyt, bo im dłuższy tym szanse, że będzie bujało anteną są duże, mam teraz 180 cm ramię i wiem co to znaczy jak jest silny wiatr (czaszę mam 80 cm bo oglądam kanały zarówno z HB bo cyfra+ i Astry - bo F1 na RTL . dlaczego tak się wzbraniacie przed montażem do komina? Jak jest obmurowany pełną cegłą to w czym problem?[/quote Mi właśnie zamontowali antenę(y) na kominie -obmurowany też pełną cegłą - przymocowane opaskami (2 metalowe opaski) i jest ok. co prawda nie było jeszcze zimy ale w obecynym domu w którym mieszkam (11 rok) takie rozwiązanie się sprawdza i ja je polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 03.07.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Mi właśnie zamontowali antenę(y) na kominie -obmurowany też pełną cegłą - przymocowane opaskami (2 metalowe opaski) i jest ok. co prawda nie było jeszcze zimy ale w obecynym domu w którym mieszkam (11 rok) takie rozwiązanie się sprawdza i ja je polecam a można te opaski pomalować? to chyba jakas stal ocynkowana? powiem szczerze, też mi szkoda komina na wiercenie, ale te opaki wyglądają trochę nie ciekawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.07.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 dlaczego tak się wzbraniacie przed montażem do komina? Jak jest obmurowany pełną cegłą to w czym problem? Nie przejmuj sie. 99% ludzi ma anteny na kominach. Ja nie polecam z wlasnego doswiadczenia. Kiedys mielismy (sam robilem) zamontowana antene 90 do komina z pelnej cegly. Ladnie sobie stala, az pewnego dnia poleciala razem z calym kominem ! z 1,5 m komina przestalo istniec. Fakt, ze wialo niemilosiernie wtedy, ale .... kiedys znowu moze zwaiac. I cud, ze nikogo nie zabila - bo to 3 pietrowy budynek byl. Ale sie wbila w dach, a kwalki komina ja przygniotly. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 04.07.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 A może ktoś z Szanownych wie, widział, ma altanę ogrodową w nowoczesnym stylu połączoną z narzędziówką? Marzy mi się wybudowanie właśnie czegoś takiego, czyli kilka metrów po dachem ze ścianami na narzędzia nawozy kosiarkę itd, i ładnie wkomponowana w to kilkunastometrowa altana najlepiej z grillem (ala' letnia kuchnia) Te kilkanaście metrów altany z grillem pewnie zahaczy już o pozwolenie na budowę... jak chcesz taki projekt to idź do architekta i powiedz co chcesz on Ci to zrobi a do wykonania możesz wziąć cieślę co robił Ci dach. Jeżeli chodzi o satelitę to ja zamontowałem do deski czołowej zaraz pod rynną. Trzeba było lekko podciąć blachę uchwytu bo wystawała 1cm poza deskę. Montowanie czegokolwiek do komina to nieporozumienie, zwłaszcza satelity. Co zrobisz zimą kiedy spadnie mokry śnieg i zalepi ci czaszę? Nie mówię już uszczelnianiu przepustów kablowych itp. A jak chcesz fachowej porady to zapraszam Centrum Cyfry+ na Wojska przy kortach - dostaniesz rabat Nie chce do deski czołowej. Primo nie wierzę w połączenie, secundo antena (a w sumie anteny bo pewnie będą dwie lub trzy) nie jest niczym pięknym i nie chcę jej eksponować poniżej rynien i powyżej kalenicy. Gdybym zamontował tak jak mówisz antenę miałbym na od ogródka/trawy lub co gorsza przy tarasie ze względu na ułożenie domu względem stron świata. mój sąsiad ma jakieś dwie metalowe opaski wokół komina... ja generalnie wiem, że musi być możliwie krótki uchwyt, bo im dłuższy tym szanse, że będzie bujało anteną są duże, mam teraz 180 cm ramię i wiem co to znaczy jak jest silny wiatr (czaszę mam 80 cm bo oglądam kanały zarówno z HB bo cyfra+ i Astry - bo F1 na RTL . dlaczego tak się wzbraniacie przed montażem do komina? Jak jest obmurowany pełną cegłą to w czym problem? Bo te opaski wcale nie zdobią i nie chcę płakać jak mi zacznie podciekać przy kominie ze względu na montaż do komina (komin obmurowany połówkową klinkierówką). Poza tym nie zamierzam puszczać kabli w kanale wentylacyjnym. Kable mają iść w maszcie (uszczelnienie na gęsią szyję z gumowej kształtki lub dodatkowo dospawam otwór z boku i kawałek rurki), dlatego szukam dobrego sklepu/hurtowni gdzie znajdę masz fi 40 lub 50 mm i inne dodatki żeby nie latać po kliku sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viki178 04.07.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam bardzo proszę o namiary na dobrego wykonawce schodów drewnianychi zabudowy wnęk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 04.07.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam Potrzebuje namiary na ziemie pod trawnik,nie koniecznie czarnoziem okolice ul.Ogrodniczej Prosze o namiar na priv najlepeij z cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaGie 04.07.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam serdecznie,czy są na grupie osoby z Choszczna lub okolic, które mogłyby polecić hurtownie i wykonawców? A może jest ktoś, kto buduje lub zamierza budować dom pod wiązowcem z jesiennej kolekcji archonu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 04.07.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 WitamGdzie kupowaliście rolety do okien połaciowych? Interesują mnie informacje o cenie i jakości montażu. PzdrRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts