Tomek_Police 10.08.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 no mój kierbud mówi, że styro 15 cm minimum, nie wiem czemu ta ekipa proponuje mi 12 cm... tynki kończa się jutro, a elewacja miałaby się zacząć od września i w tym samym czasie byłyby wylane posadzki (koniec sierpnia). W połowie września chciałbym startować z ociepleniem poddasza, tynki będą suche, wystarczy 2 tygodnie po podłogach? Proponuje 12 bo ma dostęp do taniego materiału, może starego. Na elewacje żądaj nowego, bez zacieków/pleśni (zielonego) i nie przeleżanego na słońcu. Co do tynków/podłogi IMO trochę za krótko. 2 tygodnie musiało by być sucho i gorąco, a to i tak jest bardzo naciągany czas. To schnie trochę dłużej Witam, poszukuję namiarów na sprawdzonego elektryka (parę stron wcześniej kilka osób chwaliło jednego), poproszę naiary na priv. jeżeli ktoś z was robił ostatnio elektrykę - ile teraz fachowcy wołają za punkt (czy ewentualnie rozliczaliście się inaczej?) Jestem po 6 spotkaniach... czekam na wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.08.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Poszukuję projektanta wnętrz ale niedrogiego. Możecie mi kogoś polecić? pozdrawiam Żona z ciekawości sprawdzał jak ceny w Szczecinie... średnio po 80 PLN/metr robionej aranżcji z zestawieniem materiałów i elementami użytymi (lista sklepów z cenami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 10.08.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 1) ...2 tygodnie musiało by być sucho i gorąco, a to i tak jest bardzo naciągany czas. To schnie trochę dłużej 2) ...Jestem po 6 spotkaniach... czekam na wyceny. ad 1) to będzie schło miesiąc - przy okazji - robił komuś z Was elewację Andrzej Wojtyczka? ad 2) bierz tego co polecałem, wiem że był u Ciebie, nie będziesz żałował... Jutro wchodzi do mnie na hydraulike i CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 10.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Raz jeszcze ponawiam pytanie o sprawdzonego,dobrego i niedrogiego czleka od ocieplen. Najchetniej od juz, ale moge chwile poczekac Bardzo mi zalezy. I zeby nie byly to pijusy. Elektryk rewelacyjny - http://www.elektryk-szczecin.com/ Sprawdzony. Same superlatywy, najlepszy fachowiec na mojej budowie - pozyczany na kilka innych, sprawdzil sie na 6tke. Mam tez swietnego fachowca od bram garazowych, napedow, ogrodzen. Super uczciwy, rzetelny, przyzwoite ceny. Gipsiarzy juz wspominalam. Znakomici. Teraz mam naprawde fajnego glazurnika, ale u mnie bedzie jescze pare tygodni zajety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.08.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie noooo. Azalka pogratulowac - jakby tak kazdy trafial .... Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 10.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie noooo. Azalka pogratulowac - jakby tak kazdy trafial .... Fantom Tynkarz dal mi tak popalic, ze dziekuje za wiecej W zyciu nikt mnie tak z rownowagi nie wyprowadzil, a on nieustajaco przez kilka tygodni... Chociaz tynki de facto sa niezle. Ale nikomu nie polece, brrrr.... I hydraulik bardzo przecietny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 10.08.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Raz jeszcze ponawiam pytanie o sprawdzonego,dobrego i niedrogiego czleka od ocieplen. Najchetniej od juz, ale moge chwile poczekac Bardzo mi zalezy. I zeby nie byly to pijusy. Elektryk rewelacyjny - http://www.elektryk-szczecin.com/ Sprawdzony. Same superlatywy, najlepszy fachowiec na mojej budowie - pozyczany na kilka innych, sprawdzil sie na 6tke. Mam tez swietnego fachowca od bram garazowych, napedow, ogrodzen. Super uczciwy, rzetelny, przyzwoite ceny. Gipsiarzy juz wspominalam. Znakomici. Teraz mam naprawde fajnego glazurnika, ale u mnie bedzie jescze pare tygodni zajety. nic, tylko pozazdrościć, od poniedziałku mam urlop wezmę psinę na spacer i zlustruje Twoją budowę nie byłem w tamtych okolicach ze 4 m-ce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 10.08.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 nie znam się na parametrach styropinaów - jaki współczynnik lambda brać pod uwagę dla grubości 15 cm na ocieplenie? słyszałam, że do 0,038 jest dobry też mam 15 w projekcie biorę pod uwagę styropian termoOrganika gold, czy ktoś z Państwa ocieplał budynek styr z tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 10.08.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 słyszałam, że do 0,038 jest dobry też mam 15 w projekcie biorę pod uwagę styropian termoOrganika gold, czy ktoś z Państwa ocieplał budynek styr z tej firmy? ja ocieplałem platinum plus fasada 0.031. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 10.08.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ja ocieplałem platinum plus fasada 0.031. w jakiej hurtowni Pan kupował i jak to wyszło cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 10.08.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 nic, tylko pozazdrościć, od poniedziałku mam urlop wezmę psinę na spacer i zlustruje Twoją budowę nie byłem w tamtych okolicach ze 4 m-ce. Zapraszam. Ja jestem popoludniami, ale Pan Maz tez jeszcze ma urlop, pracuje na budowie, powiedz, ze jestes z FM, to Cie i do srodka wpusci bo na zewnatrz nic sie nie zmienia... Ocieplenia niet Aaaa, jeszcze z polecanych w naszym miescie - sklep internetowy z wyposazeniem lazienek "Kaczucha". Bardzo, bardzo sie staraja o klienta. Moze przy niektorych elementach bywaja odrobine drozsi niz inne internetowe, ale na terenie miasta i dzielnic podmiejskich transport gratis, co czesto rownowazy te roznice. Jestesmy bardzo zadowoleni z towaru i obslugi, i co wazne - z kontaktu ze sklepem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 11.08.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 PytankoCzy dawaliście uziom do fundamentów, czy przy skrzynce coś tam? Przy skrzynce mamy uziom czy jak to się zwie. Odgromówki chyba nie robimy, więc jak to rozwiązać, bo jak zwykle są różne szkoły? Małż oczywiście wszystko wie,ale ja tez chciałabym poznać jakie są szkoły dot: a) uziomu, b) odgromówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 11.08.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Co wkładaliście w rogi fundamentów ? Grosiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 11.08.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Co wkładaliście w rogi fundamentów ? Grosiki? My grosiki dużo w każdym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 11.08.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 witamStoję przed dylematem wyboru kominka z płaszczem wodnym (CTM, Makroterm)czy ktoś z Państwa ma w/w kominek współpracujący z piecem gazowym firmy Buderus?proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 11.08.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Pytanko Czy dawaliście uziom do fundamentów, czy przy skrzynce coś tam? Przy skrzynce mamy uziom czy jak to się zwie. Odgromówki chyba nie robimy, więc jak to rozwiązać, bo jak zwykle są różne szkoły? Małż oczywiście wszystko wie,ale ja tez chciałabym poznać jakie są szkoły dot: a) uziomu, b) odgromówki. Zgodnie z obowiązującymi normami konieczna jest ochrona odgromowa budynku, uziom fundamentowy dobrze gdy jest, ale nie musi być szczególnie gdy fundamenty są juz zakryte. Mogą być uziomy głębinowe np. typ. Galmar. Jeśli chodzi o uziemienie tablicy głównej to powinna być uziemiona przy kablu zasilającym np. YKY 4x10, ale nic nie szkodzi jeżeli będzie również uziemione złącze kablowe z pomiarem na granicy uziemienia. Do niedawna uziemiane były złącza kablowe i kładzione kable YKY 5x10. Jeżeli domek znajduje się na wzgórzu raczej się daje instalacje odgromową ze wzgledu na anomalia pogodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.08.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 My grosiki dużo w każdym rogu a moi górale to byli tacy skąpi, że musiałbym stać nad nimi, aż beton stwardnieje, żeby nie wydłubali! aż żal to przyznać, ale chciałem jakiś "kamień węgielny" wmurować i nie zrobiłem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.08.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 witam Stoję przed dylematem wyboru kominka z płaszczem wodnym (CTM, Makroterm) czy ktoś z Państwa ma w/w kominek współpracujący z piecem gazowym firmy Buderus? proszę o opinię JA bym sie zastanowil czy wogole warto .... Jak swojego czasu bylem na tro zdecydowany, to patrzalem na makroterma Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 11.08.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 w jakiej hurtowni Pan kupował i jak to wyszło cenowo? W extra dachu, jeżeli również zechcesz skorzystać z tej opcji to napisz na priv. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 11.08.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Co wkładaliście w rogi fundamentów ? Grosiki? to się działo tak szybko, że nie zdązyłem przygotować zółtych monet, wrzuciłem 5 zł w jeden róg, a w drugi 10 zł - papierowy , a zawsze planowałem jakąś butelczynę z litstem wrzucić, ale jak to w życiu plany jedno rzeczywistość drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts