Slawek_K 19.08.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Jak to jest z Waszymi kominami? Wystają ponad kalenicę? a u mnie jeden wystaje a drugi nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.08.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Jak to jest z Waszymi kominami? Wystają ponad kalenicę? wystają, wystają, w poprzednim domu nie wystawały i nie bylo dobrego cugu musialem "domorowywac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.08.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 No właśnie ja też chce ponad kalenicę i chciałem się upewnić... Brakuje mi po jednym pustaku do kominów. Ceramiczne wkłady i ocieplenie mam. Może komuś pozostał pustak od IBF'a Classic 160 i 200 bez kanałów dymowych? Chętnie odkupię. Chodzi tylko o szara obudowe ? Chyba mam takie cos - fi 200. Zerkne gdzie to sie wala i sprawdze Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 19.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 powiedzcie z Waszego doświadczenia, ile dni po podłogach można zabierać się za zabudowę poddasza? 2 tygodnie wystarczy? Na poddaszu mam tylko podłogówkę w łazience, reszta normalna podłoga... Połóż coś na podłodze - płytę kartonowo-gipsową, styropian, słoik itp - i po nocy lub paru godzinach odkryj, zobaczysz czy pod spodem jest jeszcze ciemniejsze pole, tzn. czy podłoże jest jeszcze wilgotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 20.08.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Chodzi tylko o szara obudowe ? Chyba mam takie cos - fi 200. Zerkne gdzie to sie wala i sprawdze Fantom Tak, o to mi chodzi. Daj znać czy zostało i możesz skasować tego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 20.08.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Temat kominów nieaktualny, dzięki za odzew. Pustaki ugadane z użytkownikiem loughinsholin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.08.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ok - ale jakby co to jednego znalazlem Pytanko : gdzie u nas sa sklepy z wieszaczkami, haczykami itp ? Szukam czegos do lazienek itp. Ocztwisice pomijam temat marketow budowlanych. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 20.08.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Gdyby ktoś szukał włączników, kontaktów i innych do porównania to znalazłem fajną stronkę http://elektrycznie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 20.08.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 wiecha zawieszona i opita Uffffffffff :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alf-alf 20.08.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzień Dobry.Jestem tutaj po raz pierwszy. Mam w pełni uzbrojoną działkę w Wołczkowie.Szukam firmy, która wybuduje dom "pod klucz" w oparciu o umowę zawierającą cenę ostateczną za wszystkie etapy budowy. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.08.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Azalka odpisałam Ci na pw....nie wiem co się dzieje z tym forumem:) ale nie mogę wiadomości otworzyć.Dziś poszłam na górę na spacer i zawitałam koło Ciebie...nikogo nie było,ale sąsiadów masz czujnych- a stałam normalnie na drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 20.08.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ok - ale jakby co to jednego znalazlem Pytanko : gdzie u nas sa sklepy z wieszaczkami, haczykami itp ? Szukam czegos do lazienek itp. Ocztwisice pomijam temat marketow budowlanych. Fantom zobacz w studio 2000 na mieszka I, ja tam kupowałem do kuchni uchwyty, może i Ty coś znajdziesz. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 21.08.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Połóż coś na podłodze - płytę kartonowo-gipsową, styropian, słoik itp - i po nocy lub paru godzinach odkryj, zobaczysz czy pod spodem jest jeszcze ciemniejsze pole, tzn. czy podłoże jest jeszcze wilgotne. dzięki! kupiłem sobie przy okazji w Niemczech podręczny wilgotnościomierz do drewna i materiałów budowlanych i tym sobie sprawdzam, tynki na podaszu są już w 95% miejsc suche, dół schnie cały czas, dobrze, że pogoda sprzyja... a 29.8 wreszcie będą podłogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 21.08.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Dzień Dobry. Jestem tutaj po raz pierwszy. Mam w pełni uzbrojoną działkę w Wołczkowie. Szukam firmy, która wybuduje dom "pod klucz" w oparciu o umowę zawierającą cenę ostateczną za wszystkie etapy budowy. Możecie kogoś polecić? z tego co się orientuję to chyba nikt z nas tutaj obecnych nie korzystał z jednej ekipy przy realizacji całej inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.08.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 dzięki! kupiłem sobie przy okazji w Niemczech podręczny wilgotnościomierz do drewna i materiałów budowlanych i tym sobie sprawdzam, tynki na podaszu są już w 95% miejsc suche, dół schnie cały czas, dobrze, że pogoda sprzyja... a 29.8 wreszcie będą podłogi! masz juz tynki z 1-2% wilgotnosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 21.08.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 podpowiecie mi, gdzie jest jakiś większy wybór parapetów zewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 21.08.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 masz juz tynki z 1-2% wilgotnosci? nie wiem na ile sprawny jest ten wilgotnościomierz, ale góra jest już na poziomie 0,3-0,4% a dół jeszcze niestety powyżej 2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.08.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 No to albo ten wilgotnosciomierz nawala, albo tynki Ci odpadna zaraz od sciany tak szybko i mocno wyschly Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 22.08.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Teska, sprobuje sie do tej wiadomosci dobrac i odezwe sie Somsiady baardzo czujne som - a my bedziemy tak samo sie odwdzieczac To na naszym wygwizdowie lepsze i skuteczniejsze niz jakikolwiek alarm. Cokolwiek by sie nie dzialo, na obcych uwazac trzeba mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 22.08.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 No to albo ten wilgotnosciomierz nawala, albo tynki Ci odpadna zaraz od sciany tak szybko i mocno wyschly Fantom też mi się wydawało to dziwne... może to jest 2% i 3% ? diabli wiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts