Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie ja też chce ponad kalenicę i chciałem się upewnić... Brakuje mi po jednym pustaku do kominów. Ceramiczne wkłady i ocieplenie mam. Może komuś pozostał pustak od IBF'a Classic 160 i 200 bez kanałów dymowych? Chętnie odkupię.

Chodzi tylko o szara obudowe ? Chyba mam takie cos - fi 200. Zerkne gdzie to sie wala i sprawdze

Fantom

powiedzcie z Waszego doświadczenia, ile dni po podłogach można zabierać się za zabudowę poddasza? 2 tygodnie wystarczy? Na poddaszu mam tylko podłogówkę w łazience, reszta normalna podłoga...

Połóż coś na podłodze - płytę kartonowo-gipsową, styropian, słoik itp - i po nocy lub paru godzinach odkryj, zobaczysz czy pod spodem jest jeszcze ciemniejsze pole, tzn. czy podłoże jest jeszcze wilgotne.

Połóż coś na podłodze - płytę kartonowo-gipsową, styropian, słoik itp - i po nocy lub paru godzinach odkryj, zobaczysz czy pod spodem jest jeszcze ciemniejsze pole, tzn. czy podłoże jest jeszcze wilgotne.

dzięki! kupiłem sobie przy okazji w Niemczech podręczny wilgotnościomierz do drewna i materiałów budowlanych i tym sobie sprawdzam, tynki na podaszu są już w 95% miejsc suche, dół schnie cały czas, dobrze, że pogoda sprzyja... a 29.8 wreszcie będą podłogi!

Dzień Dobry.

Jestem tutaj po raz pierwszy. Mam w pełni uzbrojoną działkę w Wołczkowie.

Szukam firmy, która wybuduje dom "pod klucz" w oparciu o umowę zawierającą cenę ostateczną za wszystkie etapy budowy.

Możecie kogoś polecić?

z tego co się orientuję to chyba nikt z nas tutaj obecnych nie korzystał z jednej ekipy przy realizacji całej inwestycji

dzięki! kupiłem sobie przy okazji w Niemczech podręczny wilgotnościomierz do drewna i materiałów budowlanych i tym sobie sprawdzam, tynki na podaszu są już w 95% miejsc suche, dół schnie cały czas, dobrze, że pogoda sprzyja... a 29.8 wreszcie będą podłogi!

masz juz tynki z 1-2% wilgotnosci?