burundi 24.09.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Witam sobotnio Jestem teraz na etapie wylewania stropu. Ekipa właśnie stawia szalunki i układa zbrojenia. I mam tu mały problemik, a mianowicie strop garażu jest niżej od stropu domu o ok. 30 cm. Ekipa chce wylać te stopy na 2 razy. Tak się zastanawiam czy można to wylać na jeden raz bo tylko raz pompa do betonu, a to 500 zł w kieszeni. Tylko problemem jest jak ustawić szalunek bo na razie nie mogę sobie tego wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 24.09.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Ja mam 100m2podłogówki i 5 grzejników w sypialniach i garderobie KERMI Therm x2 w łązienkach i gospodarczym 4 wielkie drabinki, solary z kołem 300 litrów (żona uparła się że jeden zestaw solarów nie wystarczy i panowie dali 2 zestawy w sumie 42 rury temp wody dzisiaj 50C) kominek z płaszczem wodnym, piec elektryczny gdyby kominek potrzebował wsparcia. Wszystko materiał z montażem ( w tym też woda, kanaliza itp) 45 tyś. Nic mnie nie interesowało materiał wraz z robocizną. Na wycenie osobno każdy element jakiej firmy jaka cena, robocizna w osobnej rubryczce. Sprawdziłem sobie ceny tego co tam napisali i mogę powiedzieć że materiał miałem po bardzo dobryhc cenach, sam taniej bym nie kupił i robocizna też OK. A firma aż ze Śląska O, to jest dobra oferta. Niestety, firma ze Śląska. Szkoda, że u nas takich firm sie nie znajdzie. Szukajcie, a znajdziecie. Czasem. A co to za firma? Może komuś sie przyda ta informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 24.09.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Co do mebli kuchennych, to robi się tak:- idziesz do studia i prosisz żeby ci zrobili projekt z wyceną,- jak zrobią zabierasz projekt płacąc ok 200-300 zł.,- idziesz z projektem do stolarza który tą kuchnię zrobi ci za max. 2/3 ich ceny, z reguły połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 24.09.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 ....solary z kołem 300 litrów (żona uparła się że jeden zestaw solarów nie wystarczy i panowie dali 2 zestawy w sumie 42 rury temp wody dzisiaj 50C) ... a ja wrecz odwrotnie w zestawie bylo cos kolo 45 rur (3 panele) a wzialem 30 rur (2 panele). Teraz mam caly zbiornik 300l na 43 stopnie wypelniony. Na solarach jest 47 (mam ustawione 5 stopni roznicy aby sie grzanie wlaczylo). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.09.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Witam sobotnio Jestem teraz na etapie wylewania stropu. Ekipa właśnie stawia szalunki i układa zbrojenia. I mam tu mały problemik, a mianowicie strop garażu jest niżej od stropu domu o ok. 30 cm. Ekipa chce wylać te stopy na 2 razy. Tak się zastanawiam czy można to wylać na jeden raz bo tylko raz pompa do betonu, a to 500 zł w kieszeni. Tylko problemem jest jak ustawić szalunek bo na razie nie mogę sobie tego wyobrazić. pewnie, ze mozna wylac oba za jednym podejsciem pompy. jak hmm to biora ebut 6tys za strop i nie wiedza? szalunkow szukaj w p.m.b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 24.09.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Budgryf na Dąbrowskiego 60 (są na allegro - możliwy odbiór osobisty), Jest też sklep na księcia Witolda (nazwy nie pamiętam): http://tinyurl.com/3e6hd8u Pozdrawiam, żółwik Pięknie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 25.09.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Co do mebli kuchennych, to robi się tak: - idziesz do studia i prosisz żeby ci zrobili projekt z wyceną, - jak zrobią zabierasz projekt płacąc ok 200-300 zł., - idziesz z projektem do stolarza który tą kuchnię zrobi ci za max. 2/3 ich ceny, z reguły połowę. ja to wszystko wiem ,tylko chodzi mi wlsanie o stolarza najlepiej z polecienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 25.09.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 kupowaliscie moze tłuczen?gdzie i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 25.09.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 kupowaliscie moze tłuczen?gdzie i za ile? Potrzebujesz tłuczeń czy kliniec ? Kliniec kupywałem w Rajkowie po 65 sł tona plus transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BTM 26.09.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam,czy użytkuje ktoś kominek z systemem DGP grawitacyjnym ?Jestem przed wylaniem stropu, nie wiem czy mam robić jakieś dodatkowe otwory, czy później będzie firma montująca przebijać się przez strop.Może macie instalatora godnego polecenia ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.09.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Jak wiesz gdzie maja byc rury czy kable jasne, ze rob przeloty. Teraz to prawie zero roboty, potem juz duzo wiecej. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 26.09.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Potrzebujesz tłuczeń czy kliniec ? Kliniec kupywałem w Rajkowie po 65 sł tona plus transport. potrzebuje tłuczen do wzmocnienia podłoża pod ławami.Tak mam w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 26.09.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 ja to wszystko wiem ,tylko chodzi mi wlsanie o stolarza najlepiej z polecienia:) Ja brałem od http://www.falegname.pl kuchnie i szafy - jak dla mnie wykonanie ok, cena najlepsza z 10 którzy mnie odwiedzili a projekt robi gratis i jak cos to przyjezdza do was z laptopem i robi razem z wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 27.09.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam Podczepię się pod temat. U mnie strop nad garażem wylany, teraz pora na strop domu. W związku z tym pytanko - o polecane firmy od DGP, bo wypadałoby widzę wiedzieć, w jakim miejscu należy strop podziurawić w tym celu:) Witam, czy użytkuje ktoś kominek z systemem DGP grawitacyjnym ? Jestem przed wylaniem stropu, nie wiem czy mam robić jakieś dodatkowe otwory, czy później będzie firma montująca przebijać się przez strop. Może macie instalatora godnego polecenia ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.09.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ja ogolnie nie polecam DGP wiec nie polece tez firmy Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 27.09.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 potrzebuje tłuczen do wzmocnienia podłoża pod ławami.Tak mam w projekcie Pierwsze słyszę o wzmacnianiu podłoża pod ławami tłuczniem - jesli juz to standardowo chudy beton - a jaki masz grunt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 27.09.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Pierwsze słyszę o wzmacnianiu podłoża pod ławami tłuczniem - jesli juz to standardowo chudy beton - a jaki masz grunt?? może chodzi o zasyp na większą głębokość i wyrównanie terenu a potem suchy pod ławy... ja musiałem u siebie w jednym miejscu robić wymianę gruntu, chociaż w dziurę poszedł zasyp a nie tłuczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 27.09.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam, po zakończonej inwestycji mamy do sprzedania skrzynkę elektryczną budowlaną. Gniazda: 3x230 + 1xsiła 16A + 1xsiła 32A. Skrzynka jest uzbrojona w zabezpieczenie B20 oraz różnicówka 25A firmy Legrand. Skrzynka z gniazdami to Polam Nakło. Dodatkowo w komplecie przewód od skrzynki (około 1,5m) z wtyczką siła 32A oraz przewód (około 2,5 m) z gniazdem siła 32A do podłączany do ZK. Skrzynka oraz przewody wykonane przez pracownika Enea w Szczecinie. Jako cenę za komplet proponujemy 400 zł (sami zapłaciliśmy 560). Osobom zainteresowanym możemy wysłać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 27.09.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Pierwsze słyszę o wzmacnianiu podłoża pod ławami tłuczniem - jesli juz to standardowo chudy beton - a jaki masz grunt?? grunt to glina miekko plastyczna. pani geolog zaleciła wzmocnic grunt pod ławami tłuczniem 30cm nastepnie chudy beton 10 cm i na to dopiero ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 27.09.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam. Ile kominiarz bierze za odbiór kominów? Jaki jest koszt świadectwa energetycznego? Powoli szykuję dokumenty na oficjalne zakończenie i nie wiem na co się szykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts