gosia1719499730 21.07.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 A w ogóle ktos słyszał, że teraz wodociagi same robią wciecie sie do kanalizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 21.07.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 .... Podobnie było z podmurówką do płotu z siatki - mimo starań wyszła kupa. Kupa pracy i kupa z efektu. Ponieważ robiłem to pierwszy raz w życiu to teraz wiem gdzie popełniłem błąd ale co mi z tego kiedy robota schrzaniona? Z ciekawości, jakie wnioski z tej przygody z podmurówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.07.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 teska, ale Ty docelowo, a ja tylko wode budowlana mam. Przeniesienie bedzie kosztowało pewnie drugie tyle:-( Gosia to było do studzienki na posesji - wtedy też była budowlana;)....dalej wiadomo musiałam płacić za pociągnięcie do domu...( jak robiona była woda miałam stan surowy otwarty) i miałam od zmęczenia zamroczenie chyba bo nie pomyślałam żeby do domu pociągnęli...( gaz wodę ciągnęła firma od instalacji) swoją drogą pieniądze z tej inwestycji ( woda i kanaliza)zostały zwrócone....tak samo jak za prąd Gazownia nie robiła problemów zapłaciłam- ale już kasy nie oddali za inwestycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.07.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Z ciekawości, jakie wnioski z tej przygody z podmurówką? No tez jestem ciekaw. Bo podmurowke z tylu sam zrobile, a z przodu w trakcie realizacji. Po prostu pustaki szalunkowe zalane betonem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 21.07.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Z ciekawości, jakie wnioski z tej przygody z podmurówką? Że będę robił sam tylko to co jest proste i nie wymaga doświadczenia albo to co można poprawić Mój ojciec budował dom 4 lata. W czasach kiedy samemu trzeba było pustaki robić w wibratorze!!! Ale inaczej nie mógł bo nie było go stać na ekipy. Mnie stać ale próbuję zaoszczędzić bo przyznam, że szlag mnie trafia kiedy widzę, że fachowiec pracujący fizycznie i wykonujący stosunkowo prostą pracę chce za to taką kasę że głowa boli. Dziś zapieprzałem 10 godzin. W sumie zrobiłem wiele prostych prac, za które musiał bym pewnie wystrzelić kilka stówek. I mimo zmęczenia jestem zadowolony ale za skomplikowane rzeczy się nie biorę. Chciałem na przykład płot od frontu robić ... nie ma mowy, Zapłacę ... bo ten z boku to przeboleję ale jakbym codziennie np. krzywą furtką wchodził do domu to by mnie cholera brała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 21.07.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 ..... Chciałem na przykład płot od frontu robić ... nie ma mowy, Zapłacę ... bo ten z boku to przeboleję ale jakbym codziennie np. krzywą furtką wchodził do domu to by mnie cholera brała. Zawsze możesz powiedziec, że to efekt zamierzony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 21.07.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Co do klinkieru to szukałam i nie mam nigdzie takich rabatów jak mój wykonawca. Za m2 polbruku z położeniem i kostka placę 110 zl . Nie interesuje mnie koparka piasek itd. W poniedzialek zaczynają więc wtedy mogę się wypowiedzieć. Poz-bruk mam z firmy poz-bruk nazywa się niva granit. co do internetu to teraz po wymianie anteny jest ok. Nie wkurzylo mnie nieodbieranie tel. tylko to że pan stwierdził że robi grzecznośc że odbiera tel. w niedziele. Ja się chciałam zapytać to kiedy ja mam dzwonić wtedy kiedy działa??? Ale teraz nie mogę nic powiedzieć jak na razie jest ok, oby tak pozostało. Wracam do polbruku zobaczymy jak mi ułożą wtedy będę mogła ewentualnie polecić lub nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Madzia u mnie w domu był i mierzył sygnał - chciałam sie przenieść do dobrego netu.....i te telefony uratowały mnie przed podjęciem decyzji z której już kiepsko byłoby się wycofać....telefon dzwonił non-stp...on odbierał i z tego co mówił niestety ciągle coś się psuło i ciągle netu klienci nie mieli...uprzejmie Panu podziękowałam..i zostałam w 2 morrow...oni przynajmniej mają awarie od czasu do czasu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 23.07.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 witam.Robił ktos moze tynki maszynowe biorac prad z agregatu.mam problem z zasilaniem z enei.podobno gdy włacza sie agregat spada napiecie i agregat sie wyłacza.moze cos poradzicie.jestem juz tydzien w plecy z robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.07.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dziwne. Ja bym podlaczyl voltomierz i to sprawdzil. Bo jak teraz Ci spada napiecie przy tynkowaniu, to potem przy ogladaniu TV nie bedziesz mogl czajnika wlaczyc. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 23.07.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dziwne. Ja bym podlaczyl voltomierz i to sprawdzil. Bo jak teraz Ci spada napiecie przy tynkowaniu, to potem przy ogladaniu TV nie bedziesz mogl czajnika wlaczyc. Fantom agregat ma trzy silniki ok 7kv wszystkie.gdy sie właczy główny silnik ten co ma 5,5 kv to spadek jest z 420 na 350 .pozostaje mi chyba wynajac agregat.znowu nieplanowany wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.07.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No to docelowo jak wlaczysz u siebie czajnik i piekarnik to ci sie TV wylaczy. Cos nie tak z tym pradem u Ciebie. Taki duzy spadek moze byc chyba tylko w przypadku o wiele za cienkich kabli. Innych mozliwosci raczej nie ma. Wiec stawiam, ze od ZK Enea masz cos cienkie kable pociagniete. Enea kladzie grube (10mm2 itp) Gdzie mierzysz to napiecie ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 23.07.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No to docelowo jak wlaczysz u siebie czajnik i piekarnik to ci sie TV wylaczy. Cos nie tak z tym pradem u Ciebie. Taki duzy spadek moze byc chyba tylko w przypadku o wiele za cienkich kabli. Innych mozliwosci raczej nie ma. Wiec stawiam, ze od ZK Enea masz cos cienkie kable pociagniete. Enea kladzie grube (10mm2 itp) Gdzie mierzysz to napiecie ? Fantom od zk mam pociagniety 5x 10mm ok 85 m.jak myslisz czy przyczyna moze byc te 85 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.07.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No zeby takie spadki byly (z 70 V) przy takim kablu to z 200 A by musialo byc pobieranych. A jest pobieranych kolo 40 A. Agregat raczej sprawny, i nie pobiera wiecej, bo by bezpieczniki w ZK strzelily (a stawiam ze sa 3 x 25 A) Dziwne to.Ja bym zmierzyl na ZK. Jezlei faktycznie tak tam spada, to od razu do ENEa uderzac. Tylko tzreba sprawdzic na jaki prad podpisalo sie umowe ! Bo moze na maly i wtedy moze spadac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 23.07.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No zeby takie spadki byly (z 70 V) przy takim kablu to z 200 A by musialo byc pobieranych. A jest pobieranych kolo 40 A. Agregat raczej sprawny, i nie pobiera wiecej, bo by bezpieczniki w ZK strzelily (a stawiam ze sa 3 x 25 A) Dziwne to. Ja bym zmierzyl na ZK. Jezlei faktycznie tak tam spada, to od razu do ENEa uderzac. Tylko tzreba sprawdzic na jaki prad podpisalo sie umowe ! Bo moze na maly i wtedy moze spadac. Fantom a powiem ci ze strzeliły bezpieczniki w zk.na dole były takie prostokatne 32 A.strzeliły wszystkie trzy.enea wymieniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.07.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No to gosciu ma agregat rabniety. Przeciez przy tym zabezpieczniu to 33kW masz (po 11 kw na kazda faze). Zaden agregat na rope Ci to moze nie pomoc, jak gosciu ma sprzet walniety. Pozycz agregat ze 100-150 kW, zaplacisz z 800 zl za dobe a i tak nie zadziala. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 23.07.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No to gosciu ma agregat rabniety. Przeciez przy tym zabezpieczniu to 33kW masz (po 11 kw na kazda faze). Zaden agregat na rope Ci to moze nie pomoc, jak gosciu ma sprzet walniety. Pozycz agregat ze 100-150 kW, zaplacisz z 800 zl za dobe a i tak nie zadziala. Fantom on twierdzi ze ma dobry.wypozycze agregat a jak na agregacie nie pójdzie to dziabne go za wypozyczenie.dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.07.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A jakiej wielkosci agregat chcesz pozyczyc ? Bo jak 33 kW bylo za malo ....Wieksze to juz drogie i np trzeba je ciagnac na haku za autem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 23.07.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A jakiej wielkosci agregat chcesz pozyczyc ? Bo jak 33 kW bylo za malo .... Wieksze to juz drogie i np trzeba je ciagnac na haku za autem. Fantom gosc twierdzi ze 8kv wystarczy.zobaczymy.jeszcze enea ma sprawdzic podłaczenia w zk i zmierzyc 0 cz jak to taam sie zwie.czekam na tel z enei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 24.07.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Gdzie braliście więźbę dachową. Czy jest sens brać od razu łaty i kłaty jednym transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts