szczukot 17.09.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 No a ja mam powierzchnie zabudowy jakies 150 m2. To sam material na plyte wydalbtm 37 tys ? Plus robocizna. A moj dom na palach za materialy to koszt niecalych 10 tys I robocizna tez duuuzo nizsza. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.09.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 No a ja mam powierzchnie zabudowy jakies 150 m2. To sam material na plyte wydalbtm 37 tys ? Plus robocizna. A moj dom na palach za materialy to koszt niecalych 10 tys I robocizna tez duuuzo nizsza. Fantom Hmmm, nie masz podłóg? Mniej niz 10 tyś za fundament plus podłogi na gruncie za dom 150m2 to trochę abstrakcja. Tak to tylko w Erze. Może napisz jak to zrobiłes.Palowanie to jeden z droższych sposobów fundamentowania ale u ciebie to chyba troszkę inaczej to wygląda? Napisz cos bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.09.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 W skrocie : kilkanascie stop/pali fundamentowych a miedzy nimi podciagi zelbetowe. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 18.09.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Chyba nie zrozumiales mojej wypowiedzi.Przeczytaj jeszcze raz Doskonale zrozumiałem Twoją wypowiedź, zwykle budowlańcy i konstruktorzy są sprytniejsi i żerują na naszej niewiedzy! Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.09.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 W skrocie : kilkanascie stop/pali fundamentowych a miedzy nimi podciagi zelbetowe. Fantom A podłoga na czym? Na tych podciągach? Rodzaj stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.09.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Chudziak wylana luzem na ziemi miedzy podciągami - czyli 'normalnie'. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.09.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Chudziak wylana luzem na ziemi miedzy podciągami - czyli 'normalnie'. Fantom Faktycznie, raczej nie spotykane rozwiązanie. Myślałem że to coś w rodzaju amerykańskiego "crawl space". Rodzaj stropu tuż nad ziemią. Jak działa i niedrogo było to może i niezły pomysł. Nigdy takiego czegoś (jak u ciebie) nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 18.09.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Mam piasek do oddania ok. 1 wywrotka, płacę za koparkę, transport trzeba zorganizowac po swojej stronie . Piasek na zasyp albo do piskownicy, taki mułek, drobniusieńki, świetny do babek w piaskownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 18.09.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Pochwalcie się jakie macie zasobniki na CWU - muszę coś w miarę szybko wybrać przez ten choler... HYDROPAN. Nie wiem czy znów GALMET, czy też coś innego. W tej chwili mam na 200l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.09.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ja ma wbudowany w piec 80litrow. A do solarow galmet 300L Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 18.09.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ja ma wbudowany w piec 80litrow. A do solarow galmet 300L Fantom I jak ten Twój Galmet - bez problemów? Kto Ci montował? Polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.09.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Zbiornik jak zbiornik. W sumie nei wiem jaki moga byc z nim problemy. Jedyny jaki na razie zauwazuylem to, ze nie udalo mi sie gdzies do srodka wcisnnac czujki do elektronicznego pomiaru temperatury A montowala ekipa z Pro-ogrzewanie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.09.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Mam piasek do oddania ok. 1 wywrotka, płacę za koparkę, transport trzeba zorganizowac po swojej stronie . Piasek na zasyp albo do piskownicy, taki mułek, drobniusieńki, świetny do babek w piaskownicy Jeżeli ok 10 ton to IMO zostaw na polbruk czy kostkę, ewentualnie na opaskę wokół domu. Chyba że już zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.09.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Pochwalcie się jakie macie zasobniki na CWU - muszę coś w miarę szybko wybrać przez ten choler... HYDROPAN. Nie wiem czy znów GALMET, czy też coś innego. W tej chwili mam na 200l Niewiele użytkuję, ale dla informacji mam Immergasa emalię 160l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.09.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Szczukot, dobrze pamiętam, że masz parapety ceramiczne z Ceramzet'u. Możesz powiedzieć coś na temat jakości po czasie jakim je użytkujesz? Słyszałem opinie na mieście, że brat z Polic robi nieco lepsze jakościowo, ale mi logistycznie i po sąsiedzku bardziej opłacałoby się kupić od Ceramzetu. Mam ofertę po 64 PLN za mb ciemnobrązowych lub 107 PLN za mb czarnych. Pamiętasz jakie ceny płaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.09.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A to nie ja Wewnatrz mam drewniane a na zewnatrz granitowe. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.09.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 W takim przypadku, kto ma te parapety? Ktoś z forum/grupy o nich wspominał... będę wdzięczny za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.09.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2785&gmid=1113535#gmessage1113535 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.09.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2785&gmid=1113535#gmessage1113535 Fantom Dzięki, posłałem PW. Możesz skasować mojego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 19.09.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Żeby sprawiedliwości stało się zadość informuję, że udało mi się dziś usiąść do rozmów z firmą Hydropan. Sprawa ruszyła z martwego punktu i wydaje się, że rozwiążemy zaistniałą sytuację. Dokonaliśmy pewnych wstępnych uzgodnień, teraz pozostaje ich realizacja. jeśli dobrze pójdzie to rozwiążemy nasz spór polubownie. A to wartość sama w sobie w dzisiejszych czasach, niezależnie od szczegółów. W związku z tym pytanie, czy ktoś użytkuje zasobnik Buderusa lub zasobnik ze stali nierdzewnej firmy ACV??? Szukam opinii, wszystkich za i przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts