caretilla 08.10.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Czy moze ktos sie wypowiedziec w sprawie odkurzacza centralnego?Chodzi mi o to czy jest sens w ogole go robic czy to zdaje egzamin i jesli tak to na jakim etapie budowy musze zglosic budowlancom ze taki wynalazek chcialabym posiadac?Jaka firme ewentualnie polecacie do montazu tego cuda? Ja mogę się wypowiedzieć. Super sprawa, bardzo ułatwia życie. Na paterze mam jedno gniazdo na górze dwa gniazda + szufelka na wejściu do domu przy głównych drzwiach która się super sprawdza. Odkurzacz centralny jest "czysty" nie ma wydmuchu powietrza do pomieszczenia. Jednostkę centralną mam w garażu. Jest zdecydowana różnica na plus dla centralnego w porównaniu z tradycyjnym odkurzaczem. Instalacja była kładziona równocześnie z instalacją wodną i ogrzewaniem podłogowym przez jednego hydraulika. Póżniej dokupiłam tylko jednostę z osprzętem, w cenie był montaż jednostki w garażu. Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na tą instalację. Jak po budowie nie będzie pieniędzy na jednostkę to i tak warto położyć samą instalację której koszt to około 1 tyś zł. Uważam że to koszt pomijalny przy całej budowie czy chodzby kosztów innych instalacji a jaka wygoda póżniej. Zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hm.projekt 08.10.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam Was. Prawdopodobnie zaczynam budowę w Kościnie na wiosnę albo jak się odważymy to jeszcze przed zimą. Pytanie: kto jest na podobnym etapie?, Szukam wykonawcy stanu zero...i ostatnie zagadnienie Ile w obecnych czasach za stan zero ( materiały i robocizna).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 08.10.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam Was. Prawdopodobnie zaczynam budowę w Kościnie na wiosnę albo jak się odważymy to jeszcze przed zimą. Pytanie: kto jest na podobnym etapie?, Szukam wykonawcy stanu zero... i ostatnie zagadnienie Ile w obecnych czasach za stan zero ( materiały i robocizna). Pozdrawiam Spróbuj Gib Bud Dobra/ telefonu już nie mam ale powinien być w internecie. Idealni nie byli ale źli również nie. Ostatecznie mieszkam w domu budowanym przez nich i na razie większych usterek nie było, drobnych było owszem trochę. Co do ceny, na tak postawione pytanie nikt ci nie odpowie. wszystko zależy od stopnia skomplikowania twojego projektu, wielkości domu i materiałów jakie chcesz mieć oraz od warunków gruntowych (od nich zależy sposób posadowienia budynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 08.10.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam. Proszę o informację gdzie w okolicy można kupić szambo betonowe około 10m3.Jest pełno ogłoszeń ale z innych województw i za sam transport żądają1200 zł.Za wszelkie informacje bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 08.10.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam. Proszę o informację gdzie w okolicy można kupić szambo betonowe około 10m3. Jest pełno ogłoszeń ale z innych województw i za sam transport żądają1200 zł. Za wszelkie informacje bardzo dziękuję. Przyłączę się do pytania - z moich dotychczasowych poszukiwań wynika, że dodanie 1200 zł za transport do ceny wytwórcy z radomia i tak jest konkurencyjne w stosunku do cen w szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 09.10.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Witam. Proszę o informację gdzie w okolicy można kupić szambo betonowe około 10m3. Jest pełno ogłoszeń ale z innych województw i za sam transport żądają1200 zł. Za wszelkie informacje bardzo dziękuję. Cen nie znam, ale ponieważ czasem przejeżdżam obok nich to wiem, że takie zbiorniki z betonu robi firma Monolit, przy autostradzie Poznańskiej (na terenie dawnych szklarni, w pobliżu cukrowni). Zawsze można zapytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 09.10.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Cen nie znam, ale ponieważ czasem przejeżdżam obok nich to wiem, że takie zbiorniki z betonu robi firma Monolit, przy autostradzie Poznańskiej (na terenie dawnych szklarni, w pobliżu cukrowni). Zawsze można zapytać... Dzięki.Muszę podjechać i zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.10.2012 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Słuchajcie potrzebuje opinii na temat Serwisdachu Mam lepsza oferte niz Extradach, ale nie wiem jak wspołpraca z nimi przebiega. PLissssss, plisss Kupowałem u nich blachę na domek ogrodnika. Arkusze przyjechały węższe niż w zamówieniu i zabrakło. Dwóch arkuszy już nie chcieli mi dostarczyć musiałbym za to zapłacić (za transport również) choć w zamówieniu jak byk pisała ilość m2. Musiałem skracać dach. (dobrze że sie dało). Serwis dach twierdził że mniej zamówiłem. Blachy przyjechały porysowane ale pakowane były po 4 a porysowane były tylko te w środku (dziwne nie?). Dach robiłem po jakichś dwóch tygodniach i juz niestety serwis dach nie chciał uznać reklamacji. Zaoferowane przez nich wkręty "farmerskie" to była porażka. Najtańszy badziew jaki można sobie wyobraxić. Nie dało sie ich wkręcić. Zwykłe i w tej samej cenie kupione w casto okazały się o niebo lepsze. Blaszane kalenice dostarczone przez nich nie nadawały się do mojego profilu blachy. Oczywiście wg nich wszystko było ok. Nie byli w stanie dostarczyć mi uszczelek pod kalenicę. Same porażki. Za każdym razem rozmawiałem z kimś innych i ten sam tekst - a kolega to mógł nie wiedzieć bo nowy/był na zwolnieniu/jest tu tymczasowo. Zero profesjonalizmu. Może i mają tanią ofertę ale ja byłbym bardzo ostrożny kupując u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 10.10.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Kupowałem u nich blachę na domek ogrodnika. Arkusze przyjechały węższe niż w zamówieniu i zabrakło. Dwóch arkuszy już nie chcieli mi dostarczyć musiałbym za to zapłacić (za transport również) choć w zamówieniu jak byk pisała ilość m2. Musiałem skracać dach. (dobrze że sie dało). Serwis dach twierdził że mniej zamówiłem. Dziekuje pieknie. Ja sobie ich odpuściłam jak zamienili mi w ofercie okna veluxa na fakro i folię dali cienszą. Na całym zamówieniu była to kwota ok 1000 nizsza, ale kosztem jakości. Dziekuje za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.10.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Hmm. Uwazasz, ze okna Fakro sa gorsze od veluxow ? To sa identyczne okna. A jedynym parametrewm jaki trrzeba stosowac przy ich wyborze, to wysokosc montazu okna nad podloga. JAk jest nisko to mozna veluxa, a jak wysoko to fakro. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 10.10.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Hmm. Uwazasz, ze okna Fakro sa gorsze od veluxow ? To sa identyczne okna. A jedynym parametrewm jaki trrzeba stosowac przy ich wyborze, to wysokosc montazu okna nad podloga. JAk jest nisko to mozna veluxa, a jak wysoko to fakro. Fantom Miałam jedne i drugie okna, tak uwazam że okna velux są lepsze:-) to moja opinia i według niej wybrałam okna do swojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.10.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 No to super opinia. Mozesz dac wiecej danych na temat wyboru ? Co wg Ciebie jest w nich lepsze ? I drugie pytanie : na jakiej wusokosci mialas montowane veluxa, fakro a na jakiej beda teraz ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 11.10.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 a do kogo w Szczecinie lub w Policach uderzyć w sprawie odkurzacza centralnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.10.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 a do kogo w Szczecinie lub w Policach uderzyć w sprawie odkurzacza centralnego?ja uderzam do Beam, na Gumienacach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.10.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Prawda jest taka, ze u nas jest w sumie tylko jeden liczacy sie wykonawca/sprzedawca odkurzaczy centralnych. Do tego z dwoch mniejszych i koniec. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.10.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 szukam starej cegły na scianę - tzn szukam starej cegły ciętej na 1 cm paski czy ktoś widział lub wie gdzie można kupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.10.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Można prosić o namiar na dostawcę? A co obok tego dębu? Zamawiałeś mix czy było określone że przewaga dębu? A jak z ilością - nie kombinują z ułożeniem mp? Ja kupiłam w tym roku grab - 190 zł.Nie kombinowane ułożenie -za 50 zł ułożono mi wszystko w drewutni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna_N 12.10.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 witam, szukam porady na temat płoty ze sztachet montowanych na podmurówce ze stalowymi słupkami. Niestety źle wymierzona została odległość słupków pomiędzy bramką/furtką. Otwór jest 1,6 a bramkę chcę tylko 1 metrową, prośba o poradę jak zmniejszyć ten otwór? Fachowiec poradził aby zamontować (zakotwić) drewniane słupki do bramki, ale czy to nie będzie źle wyglądało, wszędzie słupki stalowe a przy bramce drewniane? Może macie jakieś pomysły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.10.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam cieplutko w ten szarawy wieczor.Pytanie mam czy braliscie kierownika tylko do SSO czy do dalszych prac rowniez?Jestem bardzo zadowolona z mojego kierownika budowy i tak zastanawiam sie czy nie wziasc go do dalszych prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 15.10.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam cieplutko w ten szarawy wieczor.Pytanie mam czy braliscie kierownika tylko do SSO czy do dalszych prac rowniez?Jestem bardzo zadowolona z mojego kierownika budowy i tak zastanawiam sie czy nie wziasc go do dalszych prac? Wziąłem swojego po SSO do końca budowy. Chociaż właściwie to kiedy jest koniec ? Z perspektywy czasu to z jedej strony jestem zadowolony, bo przypilnował kilka rzeczy (niektóre nawet po dwóch latach) ale chyba trochę przepłaciłem...tzn umówliśmy się na taką samą kwotę co za pierwszy etap...myślę, że to powinno być 50%, ale z drugiej strony ten drugi etap nazwijmy go umownie wykończeniówką może bardzo różnić się przy każdej inwestycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts