Madzia 1976 03.11.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Chyba wiem o jakiego starszego Pana chodzi On ma chyba na Dunskiej firme. Co do ceny i jakosci sprzetu wydaje mi sie, ze jest ok. Ale jakos jak patrzalem na te obudowy to mi sie kojarzyly z PRLem. Moim zdaniem, jedyna wada OC jest jego cena Ale w zaleznosci od rozbudowania instalacji mozna kupic slabszy (pod katem mocy) model i bedzie ok. Jak ma sie np dwa gniazda to jakis beam 335 starczy w zupelnosci. Mozna tez kupic tansze akcesoria - bo tu cena tez jest rozna. Te z wlacznikiem wq raczce sa sporo drozsze jednak. Ja skorzystalem z promocji jaka akurat ma beam i kupilem zestaw 385 lcd z nexe. Czyli w sumie przedostatni model. Cena 3400 za calosc (razme z separatorem). Mozna poczekac na jakies promocyjne slabsze zestawy i kupic. Co kilka miesiecy zmieniaja co jest w zestawie. Bo jak sie kupuje 'normalnie' to ceny sa sporo wyzsze i WSZYSCY je trzymaja - nikt nie opuszcza. Nie wiem od czego to zalezy - moze taka jest polityka firmy. Fantom Doklanie to ten Pan:). Może i faktycznie ten odkurzacz troszkę jak z l-u ale mnie osobiście to nie przeszkadza i tak wisi w garażu tz. będzie wisiał. Tak chyba ten pan wydal mi się taki sympatyczny i nie nachalny, chyba się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 04.11.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Helou, cisza coś u nas:-) Mam pytanie budował ktoś przez zimę???nie chodzi mi o wykonczeniówkę, bo tak to sama budowałam, ale o tynki, wylewki itd Jak nie będzie w domu ujemnych temperatur to można robić - starczy w razie czego wstawic do srodka jaką koze z kilkoma metrami rury i mozna spokojnie działać ze wszystkim Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 04.11.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witam. Jeżeli możecie pomóc to poczytajcie o spalonym domu naszej forumowej koleżanki Nelli, każdy grosz się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 04.11.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Helou, cisza coś u nas:-) Mam pytanie budował ktoś przez zimę???nie chodzi mi o wykonczeniówkę, bo tak to sama budowałam, ale o tynki, wylewki itd Tak - w listopadzie robiłem wylewki, a w styczniu tynki. Koza jest niezastąpiona. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.11.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Tak - w listopadzie robiłem wylewki, a w styczniu tynki. Koza jest niezastąpiona. :) A powiedz mi w jakim sa teraz stanie? nie masz grzyba? wilgosci? odparzonych tynków? udalo się samą kozą nagrzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.11.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Jak nie będzie w domu ujemnych temperatur to można robić - starczy w razie czego wstawic do srodka jaką koze z kilkoma metrami rury i mozna spokojnie działać ze wszystkim Pozdrawiamwiem, ze mozna, bardziej mnie interesuje pozniej efekt takiego działania:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.11.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ja tak mailem. koza grzalem i byly robione tynki itp. Da sie ogrzac, ale dom byl juz ocieplony. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.11.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ja tak mailem. koza grzalem i byly robione tynki itp. Da sie ogrzac, ale dom byl juz ocieplony. Fantom i tez sama koza Ci wystarczyła? A jak w nocy? koze zostawiałeś? Nic się nie dzieje ze scianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 04.11.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 A powiedz mi w jakim sa teraz stanie? nie masz grzyba? wilgosci? odparzonych tynków? udalo się samą kozą nagrzać? Nic im nie jest, wilgoci nie ma. Tydzień po tynkowaniu wspomagałem sie włączona podłogówką. Tynki cementowo-wapienne. Dom ocieplony od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 06.11.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Zapraszam do głosowania (najlepiej na Szczecin) :http://architektura.muratorplus.pl/zycie-w-architekturze/2012/glosuj/196/Nie potrzeba zadnych danych podawac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 07.11.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 WitamKołkowaliście styropian? Grubość 20 cm.Teorii jest kilka oczywiście - niby nie trzeba, ale tez pojawiają się głosy, że bez kołkowania po kilkunastu latach potrafi dziać się różnie z klejem(wykrusza się itp -tak budowlańcy z długoletnim stażem twierdzą), no i znaczna grubość styro tez może być wskazaniem do kołkowania. A czy te zatyczki styropianowe do kołków eliminuja mostki (chyba raczej ograniczają je?) czy tylko efekt biedronki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 07.11.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Witam Kołkowaliście styropian? Grubość 20 cm.Teorii jest kilka oczywiście - niby nie trzeba, ale tez pojawiają się głosy, że bez kołkowania po kilkunastu latach potrafi dziać się różnie z klejem(wykrusza się itp -tak budowlańcy z długoletnim stażem twierdzą), no i znaczna grubość styro tez może być wskazaniem do kołkowania. A czy te zatyczki styropianowe do kołków eliminuja mostki (chyba raczej ograniczają je?) czy tylko efekt biedronki? Szukaj kołków plastikowych, nie metalowych. U mnie elewacja się tworzy z kołkowaniem i zatyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 07.11.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Dzięki za odp. Tylko przy silce te plastikowe nie wiem czy dałyby radę,. Chyba sa jakieś plastikowe z trzpieniem metalowym, noo i potem zatyczki. A gęsto kołkujecie? Szukaj kołków plastikowych, nie metalowych. U mnie elewacja się tworzy z kołkowaniem i zatyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 07.11.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Dzięki za odp. Tylko przy silce te plastikowe nie wiem czy dałyby radę,. Chyba sa jakieś plastikowe z trzpieniem metalowym, noo i potem zatyczki. A gęsto kołkujecie? A czemu miałby niby nie dać rady? Kołek to kołek. Jak nawiercą otwór to kołek będzie trzymał. U mnie dwa kołki na płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 07.11.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Mówisz? To muszę zapodać temat na placu boju A czemu miałby niby nie dać rady? Kołek to kołek. Jak nawiercą otwór to kołek będzie trzymał. U mnie dwa kołki na płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzyn 07.11.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Udało się wykonać plan na ten rok SSZ, no prawie Z (brama i drzwi tymczasowe) W związku z tym mam na zbyciu przyczepę kempingową duża stan dobry, na wczasy raczej się nie na daję ale jako socjal czy biuro na budowę jak najbardziej, niezarejestrowana ale posiada hak i sprawne światła Zostały mi jeszcze gary Terriva produkcji Roosens beton około 80 szt. Jakby ktoś był zainteresowany proszę pisać Też się zastanawiam nad tynkowaniem zimą ale chyba się nie uda bo nie mam jeszcze ocieplenia elewacji, pozostaje grzebać przy instalacjach i czekać na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 08.11.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam grupę i kłaniam się pięknie. Jak dobrze pójdzie to w maju zacznę budowę w Bezrzeczu, w rejonie ul .Parkowej, obecnie mam złożony wniosek o warunki zabudowy, obiecaną wodę i prąd. Architekt najęty, koncepcja projektowa jest, teraz chcę jeszcze przed zimą zrobić badanie gruntu. Architekt polecił mi dwoje geologów: Maciej Piotrowski Barbara Bryl I tu pytanie, czy ktoś korzystał z ich usług, solidni są? drodzy? A może ktoś poleca jeszcze innych? Z góry dzięĸi za pomoc blekowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.11.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Nie znam twoich geologow. Zwroc uwage tylko jak bede warunki złozone, to oczekiwanie na pozwolenie przeciagnie CI sie ok 6 mesiecy. Weszły nowe przepisy. Badania gruntu robimy przed zakupem a nie po;-) no ale mleko sie wylalo już. Zrób 5 odwiertów, a nie 3 jak proponują i jak pojawi sie torf do to konca torfu a nie do 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar0l 09.11.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam wszystkich Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe? jakich producentow wybieraliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.11.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam wszystkich Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe? jakich producentow wybieraliscie? Większość z tego co widzę decyduje się na firmowe, ja zakupiłem bramę Interflex z automatyką Came i jestem zadowolony. Mój wykonawca, firma Protect - Pan Robert 601712885. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts