fergson 10.12.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Znacie jakieś firmy oferujące okna na profilach Schuco? Adam Latusek tel.kom: 502 218 794 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.12.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Jestem przerazona!W poniedzialek chca wstawiac u mnie okna a temperatury raczej nie sa odpowiednie.Twierdza ze faktycznie jest mega zimno ale powinni sobie poradzic.A co jak nie poradza?Co wtedy sie moze stac ?Czy wie ktos co moze sie stac przy wstawianiu okien przy takich temperaturach?Czy nie bedzie mialo to wplywu w pozniejszym czasie nie rozejda sie lub cos takiego?Okna sa plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 14.12.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Jestem przerazona!W poniedzialek chca wstawiac u mnie okna a temperatury raczej nie sa odpowiednie.Twierdza ze faktycznie jest mega zimno ale powinni sobie poradzic.A co jak nie poradza?Co wtedy sie moze stac ?Czy wie ktos co moze sie stac przy wstawianiu okien przy takich temperaturach?Czy nie bedzie mialo to wplywu w pozniejszym czasie nie rozejda sie lub cos takiego?Okna sa plastikowe. Jedyne co może się stać to, że pianka nie stężeje i nie będzie trzymać szczelności. Kotwy i okna (tym bardziej że plastikowe) się nie rozpadną ani nie rozejdą, szyby też dadzą radę Piankę od wewnątrz przykrywa tynk, od zewnątrz ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 14.12.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 A ja mam pytanie o taryfy na gaz i energię. Z gazem na razie na bank będę korzystał z W3 bo przy wygrzewaniu domu na pewno przekroczę 1300 m3 ale interesuję mnie Enea. Teraz mam G11 (tzw. Dzień i Noc) czyli jedna stawka cała dobę. Zwróciłem jednak uwagę na kalkulator na stronie Enea i wychodzi mi, że gdybym korzystał z G12w (tzw. Mój Weekend) to powinno wyjść taniej. Ktoś z Was korzysta z tej taryfy i może podzielić się odczuciami/uwagami/sugestiami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 14.12.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Poszukuję chętnego do przyjęcia małej kotki (6 miesięcy) która może nie przeżyć zimy na dworze, a w domu (Dobra) u znajomych nie ma już miejsca. Wczoraj dostałem takiego mms-a, od znajomej; ...Ta kotka, która chcieliście wziąć nie radzi sobie na podwórku. Była bardzo chora, nic nie jadła, miała gorączkę, więc od trzech dni mieszka z nami. Dzisiaj już pije i je, bardzo lubi być glaskana i sama pcha się na ręce. Będzie dobrze, ale nie możemy mieć jej w domu bo mamy już dwa koty w mieszaniu, psa i chomika. Jak ja znowu wyrzucimy na podwórko, to kotek pewnie nie przeżyje. Może jednak chcecie towarzystwo dla Jamajki. Tym razem kicia nutę będzie się już bronić. Bardzo potrzebuje jakiegoś człowieka... My w mieszkaniu też już się zagęściliśmy. Może ktoś z was mógłby pomóc. Załączam zdjęcie z czerwca Jakby ktoś był chętny, to zapraszam na priv po szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 14.12.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 A ja mam pytanie o taryfy na gaz i energię. Z gazem na razie na bank będę korzystał z W3 bo przy wygrzewaniu domu na pewno przekroczę 1300 m3 ale interesuję mnie Enea. Teraz mam G11 (tzw. Dzień i Noc) czyli jedna stawka cała dobę. Zwróciłem jednak uwagę na kalkulator na stronie Enea i wychodzi mi, że gdybym korzystał z G12w (tzw. Mój Weekend) to powinno wyjść taniej. Ktoś z Was korzysta z tej taryfy i może podzielić się odczuciami/uwagami/sugestiami itp. To żebyś nie miał za łatwo, to jeszcze na stronie URE możesz sobie porównać ile by cię wyniosło to samo zużycie u różnych operatorów, ponoć przenosiny są już wykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 14.12.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 To żebyś nie miał za łatwo, to jeszcze na stronie URE możesz sobie porównać ile by cię wyniosło to samo zużycie u różnych operatorów, ponoć przenosiny są już wykonalne. Dzięki, jak sobie na szybko podpatrzyłem to Enea nie wychodzi tak źle na tle konkurencji Dalej czekam na info odnośnie mojego pytania i taryfy G12W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 14.12.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Dzięki, jak sobie na szybko podpatrzyłem to Enea nie wychodzi tak źle na tle konkurencji Dalej czekam na info odnośnie mojego pytania i taryfy G12W. Mieszkając w domu zmieniłem własnie z tyrały dzień i noc na weekendową i rachunki spadły mi o około 100zł - 150zł za 2m-ce. Trzeba pamiętać, że taryfa tańsza jest w dni powszednie od 21 do 6 rano, wszystkie weekendy i dni ustawowo wolne. Jak zamieszkam ponownie w domu od razu będę miał taryfę weekendową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Witaj; Na razie ekipy od stanu surowego Ale będę potrzebował kompletu. Zabieram się za budowę budynku dla swojej firmy. Może ktoś dysponuje ostatnią wersją listy, ja mam z lutego 2010. Pozdrawiam wszystkich szczególnie obecnie budujących i życzę "mocy". Witaj:) podaj maila mam chyba nowszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Czy ktoś posiada wiedzę jak to będzie z opłatami za śmieci w Gminie Dobra? doczytałam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.12.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Czy ktoś posiada wiedzę jak to będzie z opłatami za śmieci w Gminie Dobra? Chyba jeszcze nie ma decyzji. A rzad wlasnie uchwala nowelizacje - daje miesiac wiecej czsu na decyzje (do konca stycznia) i da prawo mieszania roznych rozliczen (np w zaleznosci od typu dou itp) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.12.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Czy ktoś posiada wiedzę jak to będzie z opłatami za śmieci w Gminie Dobra? doczytałam.. Z tego co wiem ustalili naliczanie od zużycia wody ale jeszcze nie ustalili stawki w PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.12.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Jakby to była prawda, to mieszkańcy domków ( 95 % ? ) chyba lincz będą szykować. Co z ogródkami ... Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.12.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Z tego co wiem ustalili naliczanie od zużycia wody ale jeszcze nie ustalili stawki w PLN. Polecam lekturę Uchwał RG Dobra. Te dotyczące śmieci zaczynają się od nr 265 chyba do 270. A wcześniej możemy się dowiedzieć o ile podrożeje woda i ścieki w 2013... http://www.bip.dobraszczecinska.pl/strony/6385.dhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.12.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 No to będzie wesoło. Jestem ciekaw jaka stawka będzie ustalona.Koniec z podlewaniem ogródków ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 17.12.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Trzeba będzie się na kaktusy i inne sukulenty przerzucić. Może moda na kręcenie westernów wróci, to można byłoby ekipom filmowym ogródki na plenery wynajmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.12.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Teska:) jak zwykle na posterunku:) Co do podatku śmieciowego to mnie już głowa boli za jakie grzechy się pytam? Do tej pory płaciłam nie całe 500zł a teraz będę płaciła 860zł koszmar. U mnie w gminie liczą od głowy. Ja (mieszkamy 8 lat) a nadal nie jesteśmy zameldowani - my nadal szczecinianie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 19.12.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 WitamCzy macie może kogoś z polecenia do elektryki, alarmu ,kamer i instalacji zarządzania budynkiem ? Lista wykonawcow dosc dawno nie byla odnawiana....z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam Czy macie może kogoś z polecenia do elektryki, alarmu ,kamer i instalacji zarządzania budynkiem ? Lista wykonawcow dosc dawno nie byla odnawiana....z gory dziekuje! Rozmawiaj z moim elektrykiem. Zrobił u mnie wszystko, bez zarządzania budynku, ale z tego co wiem ostatnio był na jakimś kursie z inteligentnego domu. Mirosław Mąkosa 606897999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 20.12.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Dzieki za namiar, a jak wyszło to cenowo? Kamery tez Ci instalował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts