Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jestem przerazona!W poniedzialek chca wstawiac u mnie okna a temperatury raczej nie sa odpowiednie.Twierdza ze faktycznie jest mega zimno ale powinni sobie poradzic.A co jak nie poradza?Co wtedy sie moze stac ?Czy wie ktos co moze sie stac przy wstawianiu okien przy takich temperaturach?Czy nie bedzie mialo to wplywu w pozniejszym czasie nie rozejda sie lub cos takiego?Okna sa plastikowe.

Jestem przerazona!W poniedzialek chca wstawiac u mnie okna a temperatury raczej nie sa odpowiednie.Twierdza ze faktycznie jest mega zimno ale powinni sobie poradzic.A co jak nie poradza?Co wtedy sie moze stac ?Czy wie ktos co moze sie stac przy wstawianiu okien przy takich temperaturach?Czy nie bedzie mialo to wplywu w pozniejszym czasie nie rozejda sie lub cos takiego?Okna sa plastikowe.

Jedyne co może się stać to, że pianka nie stężeje i nie będzie trzymać szczelności. Kotwy i okna (tym bardziej że plastikowe) się nie rozpadną ani nie rozejdą, szyby też dadzą radę :) Piankę od wewnątrz przykrywa tynk, od zewnątrz ocieplenie.

A ja mam pytanie o taryfy na gaz i energię. Z gazem na razie na bank będę korzystał z W3 bo przy wygrzewaniu domu na pewno przekroczę 1300 m3 ale interesuję mnie Enea. Teraz mam G11 (tzw. Dzień i Noc) czyli jedna stawka cała dobę. Zwróciłem jednak uwagę na kalkulator na stronie Enea i wychodzi mi, że gdybym korzystał z G12w (tzw. Mój Weekend) to powinno wyjść taniej. Ktoś z Was korzysta z tej taryfy i może podzielić się odczuciami/uwagami/sugestiami itp.

Poszukuję chętnego do przyjęcia małej kotki (6 miesięcy) która może nie przeżyć zimy na dworze, a w domu (Dobra) u znajomych nie ma już miejsca. Wczoraj dostałem takiego mms-a, od znajomej;

...Ta kotka, która chcieliście wziąć nie radzi sobie na podwórku. Była bardzo chora, nic nie jadła, miała gorączkę, więc od trzech dni mieszka z nami. Dzisiaj już pije i je, bardzo lubi być glaskana i sama pcha się na ręce. Będzie dobrze, ale nie możemy mieć jej w domu bo mamy już dwa koty w mieszaniu, psa i chomika. Jak ja znowu wyrzucimy na podwórko, to kotek pewnie nie przeżyje. Może jednak chcecie towarzystwo dla Jamajki. :) Tym razem kicia nutę będzie się już bronić. Bardzo potrzebuje jakiegoś człowieka...

My w mieszkaniu też już się zagęściliśmy. Może ktoś z was mógłby pomóc.

Załączam zdjęcie z czerwca

2012-12-14

Jakby ktoś był chętny, to zapraszam na priv po szczegóły.

A ja mam pytanie o taryfy na gaz i energię. Z gazem na razie na bank będę korzystał z W3 bo przy wygrzewaniu domu na pewno przekroczę 1300 m3 ale interesuję mnie Enea. Teraz mam G11 (tzw. Dzień i Noc) czyli jedna stawka cała dobę. Zwróciłem jednak uwagę na kalkulator na stronie Enea i wychodzi mi, że gdybym korzystał z G12w (tzw. Mój Weekend) to powinno wyjść taniej. Ktoś z Was korzysta z tej taryfy i może podzielić się odczuciami/uwagami/sugestiami itp.

To żebyś nie miał za łatwo, to jeszcze na stronie URE możesz sobie porównać ile by cię wyniosło to samo zużycie u różnych operatorów, ponoć przenosiny są już wykonalne.

To żebyś nie miał za łatwo, to jeszcze na stronie URE możesz sobie porównać ile by cię wyniosło to samo zużycie u różnych operatorów, ponoć przenosiny są już wykonalne.

Dzięki, jak sobie na szybko podpatrzyłem to Enea nie wychodzi tak źle na tle konkurencji :) Dalej czekam na info odnośnie mojego pytania i taryfy G12W.

Dzięki, jak sobie na szybko podpatrzyłem to Enea nie wychodzi tak źle na tle konkurencji :) Dalej czekam na info odnośnie mojego pytania i taryfy G12W.

Mieszkając w domu zmieniłem własnie z tyrały dzień i noc na weekendową i rachunki spadły mi o około 100zł - 150zł za 2m-ce. Trzeba pamiętać, że taryfa tańsza jest w dni powszednie od 21 do 6 rano, wszystkie weekendy i dni ustawowo wolne. Jak zamieszkam ponownie w domu od razu będę miał taryfę weekendową.

Witaj;

Na razie ekipy od stanu surowego ;-)

Ale będę potrzebował kompletu.

Zabieram się za budowę budynku dla swojej firmy.

Może ktoś dysponuje ostatnią wersją listy, ja mam z lutego 2010.

Pozdrawiam wszystkich szczególnie obecnie budujących i życzę "mocy".

Witaj:)

podaj maila mam chyba nowszą...

Z tego co wiem ustalili naliczanie od zużycia wody ale jeszcze nie ustalili stawki w PLN.

Polecam lekturę Uchwał RG Dobra.

Te dotyczące śmieci zaczynają się od nr 265 chyba do 270. A wcześniej możemy się dowiedzieć o ile podrożeje woda i ścieki w 2013...

http://www.bip.dobraszczecinska.pl/strony/6385.dhtml

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Teska:) jak zwykle na posterunku:)

Co do podatku śmieciowego to mnie już głowa boli za jakie grzechy się pytam? Do tej pory płaciłam nie całe 500zł a teraz będę płaciła 860zł:( koszmar. U mnie w gminie liczą od głowy. Ja (mieszkamy 8 lat) a nadal nie jesteśmy zameldowani - my nadal szczecinianie:)

Witam

Czy macie może kogoś z polecenia do elektryki, alarmu ,kamer i instalacji zarządzania budynkiem ? Lista wykonawcow dosc dawno nie byla odnawiana....z gory dziekuje!

Rozmawiaj z moim elektrykiem. Zrobił u mnie wszystko, bez zarządzania budynku, ale z tego co wiem ostatnio był na jakimś kursie z inteligentnego domu. Mirosław Mąkosa 606897999